Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1912
En ma olyan valosagos voltam, hogy szegyen nem szegyen, de orgonalasom kozepette ,extazisban lecsurgattam magamat a nyalammal....szep lehettem, videora kellett volna venni!:-) Libabor volt eddig a mervado, de most tudom hogy jol szol a szerszam.....ilyet....en is meglepodtem:-) Lehet persze csak nagyon koncentraltam a 2 agyfeltekemmel a 3 manualra, es ez mar csak igy sult el..:-)))) Mindenesetre ezt Kozso biztos hogy nem eli at egesz eleteben....sajnalom is Őt ezert:-)
Előzmény: tehtube (1910)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1911
Nem olvastam, hogy blues-os orgonas lemezeket keresel! Sorry:-) Tele vagyok olyannal, gyere el Kecskemetre es halomszamra valogathatsz szereny boltomban www.victoraudio.hu ! Nekem is ezek a kedvenceim! Most plk Jimmy McGriff-em van 2 cd elado a boltban...nagyon vadul keni a Hammond-ot, es blues-okat jatszik rajta, de van meg Ron Levy, Bruce Katz, Larry Goldings,Barbara Dennerlein ami elado! Status Quo-babn en meg nem hallottam Hammond-ot kiemelkedoen, lehet persze azert is mert nem nagyon hallgatok olyat...akkor inkabb mar Purple, Uriah Heep...de az igazi Hammond B3 sound-ot a Blues Jazz felveteleken hallod, es ott is foleg a regi 30-40eves lemezeken:-) Nincs mese jobb volt akkor minden szinte..:-)
Előzmény: Lizzi (1909)
tehtube Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1910
Hát lebuktunk! Azt a fórumot keresd, ahol azon filózunk hogy melyik cipőfűző passzol jobban a szemünxínéhez. De előfordul nyáron hogy néha az ember feltápászkodik a monitor mögül és a valóságba helyezi át magát 8^)
Előzmény: Lizzi (1909)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1909

Ennyire nem roncsolhatok mindenkit! (kivéve cső kollégát)

Vagy áttértetek másik fórumra? Nagy a csend.

Senki nem tud ajánlani jó blues-os hammondos zenét?

tehtube Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1908

A csáldintájm regisztrációja (persze a standard stúdiófelvételen) 16' 8' 4' + perkából a 4'-as és sok víz.

Scanner csak a sikítások erősödésével jelentkezik, de ott nagyon szépen.

A lényeg, a chorus/vibrátó 3 fokozatainál a hangnak élesebbnek, kicsit hangosabbnak és nagyon picit torzabbnak kell lenni. Ezenkívül a legfölső 20-25 hangra már nem hat az amplitúdó és frekimoduláció, de ahogy mélyül a hang, egyre erősebb egy bizonyos szintig. Szép feladat lesz így megkonstruálni. Sok újabb Hammondban is van sannervibrátó, de ott sajnos fülre nem hallható. H100, T100, nem élesedik, keményedik a sound.

Előzmény: Lizzi (1907)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1907

Sziasztok,

ismét OFF, vermonás témában ígérem utólsó hozzászólásom következik.

Hétvégén megjavítottam a hangszert és mostmár szól a 8'-as regiszter is. Komolyan mondom jó hangja van. A 808000000 2nd pecussion-al (vermonán full, full,0,0,0,0 perc: 4' full) a child in time borzolja a hátamat. Kíváncsi leszek a szkeneres vibrátóval milyen hangja lesz.

A múltkori link amit becsatoltam, az Alberto Morsico videohoz (wishy.wmv) hasonló hammondos zenét keresek. Vagy valami blues-osabb vonulatot. Tudtok ajánlani valamit?

Ami nagyon tetszik B.B.King mellet Toney James (vagy Joe Sample) orgonajátéka. Vagy Lary Logan az Earl Thomas Band-ből a 2004 juliusi Monteux-i jazz fesztiválon.

A Petőfi rádió műsortárából letölthető RAM-ban. Volt a műsorban még Status Quo is ha valakit érdekel. Szerintem nagyon jó. Az adás 2005.május3.kedd 23.15-től volt.

Apropó, tudja valaki hogy ki hammondozott a budapesti B.B.King koncerten amit a TV is leadott?

Üdv:rt

tehtube Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1906
Ki ne hagyd! :-)
Előzmény: hvik (1904)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1905
Nevrokon is vagy!?:-)) Hallanai kell egy iagazi Hammond hangjat eloben....lemezrol is jo, de az olyan mintha a lekvaros uveget csak kivulrol nyalogatna az ember..:-) Gyere batran....maradhatsz is, plane ha meg vasarolsz is netan Hammond-os zeneket..:-)
Előzmény: hvik (1904)
hvik Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1904
Hát...ha abban nem is egyezünk, hogy én nem értek hozzá (talán a 18 éves koromból adódik), 2 dologban azért lehet: Viktor vagyok és imádom a Hammondot:-) A jövő héten nem érek rá, viszont az azutáni kedden, 28.-án lehet, hogy felmennék, ha nem gond, úgy nyitás körül, de lehet hogy nem tudsz elküldeni zárásig:) Majd még írok addig úgyis. Előre is hálás köszönet.
Üdv
Előzmény: LaurensHammond (1902)
djuice Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1903

itt találtok némi demót egy újfajta szoftveres Hammond klónról, kíváncsi vagyok kinek hogy teccik (engem nem vágott földhöz, de úgy szódával elmegy hogy több minden van egy dobozban)

http://www.m-audio.com/products/en_us/KeyRig-main.html

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1902
Abban a szerencses helyzetben vagyunk Tehtube kollegaval, hogy Neki is a Munkahelyen van mellette egesz nap a Hangszer, es igy aztan gyakran lehet kozelebe talalmi minket!:-) Nyugodtan gyere barmikor amikor Kecskemeten jarsz, es amugy 11-18-ig a boltban vagyok minden hetkoznep a Victor Audio Kecskemet, Vörösmarty u,6 szam alatt! Ez a nagy postaval szemben levo utca! Csak csorrenj meg, es akkar ki is nyithatom a boltot, mindig szivesen veszem, ha egy Hammond imado, es erto jon kiprobalni! 70/512 2889, vagy 76/417 672 bolti szamon elerhetsz!
Előzmény: hvik (1900)
tehtube Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1901

Hogy miket is lehet kipróbálni, már fényképen mutattam, de felteszem ismét.

A Viktor boltja:

Itt meg a saját műtermem:

Két db A100 és egy A102, + Leslie710, 351, 2101, LA2700, Turbo2000

(van amelyik eladó is)

Már csak ismétlem, az A100-ak, B3, C3 Hammond típusok teljesen egy tőről fakadnak, csak a faszekrény formáját jelenti az eltérő megnevezés. ABC-k.

Az A100-akban az a jó, hogy nem olyan mély, mert az előerősítőt nem a hanggenerátor után helyezték el a polcon, hanem fejjel lefelé a polc alsó síkjára, a hanggenerátor alá tették. Így befér egy normális 90-es ajtón is éppen, ahová a C3 bajosan. és könnyebb is, mert az 5 cm vastag fa oldalból kevesebb kellett, hiába van meg a beépített hangrendszere is.

Látványnak szívet melengető, hangra kiver a víz, nagyon kézre áll, de a legjob mögéülve hozzáérve úgy egyszerre minden érzéxervet bombázni.

Ahogy Náitszirk mondta Victoraudiónál is mindig, Kecskeméten, de nálam Budán is úgyszintén. Üdv, Zsolt

Előzmény: Náitszirk (1899)
hvik Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1900

Valóban? Itt ájulok el mindjárt:) Tehát akkor Laurens mester, elnézhetnék arrafelé valamikor a nagyonközeljövőben? Ha igen, milyen időpontban, és Kkméten pontosan hol találom ezt a boltot? Örök hálám üldözzön előre is mindenkit!

ÜDV

Előzmény: Náitszirk (1899)
Náitszirk Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1899

HVIK!

Ha Szegedről jössz, a legolcsóbb és legcélszerűbb Laurens szaktárshoz beugrani a Victoraudio nevű bakelit, cd és dvd üzletébe Kecskeméten. Ott olyan Hammondot próbálhatsz ki, hogy a fal adja a másikat :-) 

Ha Pesten jársz, akkor Techtube-hoz érdemes benézned. Hogy ott mit láthatsz és hallhatsz, jobb meg sem írnom. Addig nem álmodtam Hammonddal, amíg nem próbáltam e két jeles ember gyönyörűségeit.  

Előzmény: hvik (1897)
szintis Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1898
Sziasztok !
Tudna valaki segíteni egy Technics EN1 orgona manuáljának megszerzésében ?
Nem nagyon találok róla infót...
hvik Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1897
Sziasztok! Tudnátok mondani olyan helyet ahol ki lehet próbálni Hammond orgonát? Megfogadtam, hogy úgy nem halok meg, hogy nem játszottam Hammondon. Mielőbb be szeretném váltani ezen ígéretem. Már volt hogy erről is álmodtam, annyira gyötör a kíváncsiság. Tehát muszáj kipróbálnom. Szegeden (ugyanis) semmi nyilvánosabb helyen (a 2 hangszerbolt közül egyikben sem) nem árulnak. Ok, a Korg Pa1x-et próbálgatom, de a számítógépes káosz, meg a digitális hang nem tudja azt nyújtani amit egy Hammond. Vállalom Budapestet is. Szal SEGÍTSÉÉG!!! ÜDV
tehtube Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1896

Van egy Hammond kiegészítés. Nihon-Hammond (=Roland) Auto-Vari 64 dobgép. 1976.

A legtöbb Hammondban van a hangerőszabályzó aludobozkáján egy rca aljzat. Rá van írva hogy phono. Ez egy bemenet. Rádugva a dobgépet, vastag, erős hangja van a csöves hangrendszeren. Szól mint az állat. Sz'al egész jó dolog :-). Láttam olcsó ilyet Vermonában is. Néha jól jön, csak javasolhatom, legalább metronóm se kell.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1895
Beza', ha tehtube Jimmy Smith az orgonan, akkor Naitszirk meg Rhoda Scott, fantasztikusan szokta nalam kuldeni a boltban az erzest! Mezitlab ahogy kell!:-)) Olyankor megall az ido, es csak jonnek be a boltba ingyen koncertre a "jo izlesu" emberkek:-)
Előzmény: tehtube (1894)
tehtube Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1894
Don, megfelel. Hívj, aztán gyere. 20 347 9517, 1 200 0606. Mindenki figyelmébe ajánlom Náitszirk urat, aki szerfölött otthon van fekete-fehérben. Aki Kecskemét közeli, szerintem keresse.
Előzmény: Don Airey (1893)
Don Airey Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1893

Tehtube!

Az 1408-as hozzászólásodban említetted hogy "lenne rá megoldás"

Az alapok megvannak (szerintem), lelkes vagyok, itt a nyári szünet. Ha megfelel neked akkor valamikor ellátogatnák hozzád.

tehtube Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1892

Ezek a megnevezések eléggé ötletszerűek. Kissé érthetetlen, de végülis csak a beazonosítást szolgálja, mindenestre lehetne következetesebb is. Ugyanez vonatkozik a console megnevezésre is.

Az A típus, a legelső, ugyanaz a zongoraforma, csak kevésbé mély.

Ezt követte a mélyebb B, ahová minden elfért. A B forma gyerekei a BC, BV, B2, B3.

A következő forma a templomi/church= C. Itt már némi gond adódott, mert a Cc-t igazából D-nek hívták. Aztán visszajöttek és folytatták CV, C2, C3-mal.

Kitaláltak később egy egyszerűbb Cc-t a katonai bázisokra, meg az elnöknek, ez lett a G.

Mivel a D betűt elhappolták, a nagy 32-es pedálosra márcsak az E-jutott. Ebben benne volt a c-is.

Utána egyből az M következett és utódai az M2, M3 az első kis spinetek. Mégis console-nak hívták, pedig itt már egybeszerkesztették a játszó és hangszekrényt.

(F)

A H-t jóval később az ABC-k folytatásának konstruálták és H*** lett külsőtől függően.

(I-J-K)

L*** a legolcsóbb de csöves/mechanikus orgona

M3 már volt, de az M*** ebből ágazott oldalvást tovább.

(N)

P az L***-ok portable változatai: Porta-B, P100

Rt, az E követő modellje (mint Ev), majd Rt2, Rt3. De van:

R*** kifutó modell mechanikus, tranyós, nagy, lezlis.

(S)

T*** kisebb végső mechanikus, tranyós

X66, 77 Csúcsnak szánt különlegességek a H-k sorsában osztozva.

Y-Z nuku.

És akkor az A100-ak, D100-ak és E100-ak teljesen logikátlanul a korábbi, más formájú gépekhez lettek visszacímezve. Úgy akarták, hogy az *** számjegy egyben a beépített hangrendszert is jelöli, miközben gyártották az M3-at.

Az A100-ak után a 100-at ki sem adták, hanem 111-el indult és színtől formától, kiszreltségtől függően emelkedett az érték.

Végülis Laurens igazad an, az A100 teljes joggal lehetne A3 is, de a forma miatt akár a következő betű az F3 is.

A lényeg, van egy használati utasításom (nagyon jópofa), ott 4 típus van: A100, B3, C3, Rt3 (A D100 később jött, az M3 még belefért volna)

A c: chorus generátort jelentett=második, kissé elhangolt TG!!!!. A v: már az igazi scanneres vibrátót, 1945. A 2: már billentyűzetenként szelektív vibrátó 1949 és a 3: percussion is van 1955.

A 100-ak az alap beépített hangrendszeresek, a 200-ak legtöbbször a lezlivel szereltek, a 300-asak meg dobgéppel is.

Jó dolog ezekkel foglalkozni. Mindegyik egy-egy önálló egyéniség. Az A100-ast most honosítom. (frekiváltó, 230->120V, tisztogatás, simogatás, kimenet készítése) Jövő hétre partiképes lesz.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1891
Hmmm, szep nagyon!:-)) A szonyeg erdekelne, az a kek, hogyé van?:-))) Ezek A3-as orgonak ugye maestro!?:-)
Előzmény: tehtube (1889)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1890

A fél kezemet (akarom mondani lábamat) odaadnám érte.

Szép darabok.

Előzmény: tehtube (1889)
tehtube Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1889
tehtube Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1888
Többen félreértették: felraktam egy képet 2 B3+4 lacival. Csak azért mert jól nézett ki. Nekem a szobámban kék mintás szőnyeg van. Rajta egy A102, egy A100, L351, LA2700, L2101. Egy ászázat tessék... ;-)
Előzmény: tehtube (1887)
tehtube Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1887

Mint tuningellenes, nem javallom a Vermona átalakítását. Gyökeresen más úgysem lenne és a beléfektetett munkát senki nem honorálná.

Hammonodknál is írtam soxor, (majdnem) minden pénztárcához gyártottak egy típust. Okosan úgy találták ki, hogy egyszerűen ne is nagyon lehessen, meg ne is legyen érdemes upgrade-elni. -> csere.

Nem a legrégebbi az a koncert. 1972 március, Koppenhága. Gyakorlatilag a Made In Japan műsor. Valóban C3, beépített Organ Mate zengetővel. És valóban énekmarshallokat hajt meg, négyet. Azok a hosszú, magasak, tetején a ráccsal. 1970-1973 Purple: nó lezlí.

Érdekes ebből a szemszögből hallgatni az Inrokk lemezüket. 69 szeptemberében kezdték el és 70 májusában fejezték be. Időközben a lezli sutba ment és változik számonként az orgihang. Sőt, az Szpídkingben még számon belül is. Az elejét, a Woffle-t 69-ből megtartották, de az utánajövő Kneel And Pray-t 70-ben kicserélték a Speed King -re. Meg Blekmór is itt váltogatott gitárt. Kísérletezgettek.

Előzmény: Lizzi (1886)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1886

Sziasztok,

hát örülök hogy sikerült így megmozgatni a fórumot egy vermonával. Úgy látom megoszlanak a vélemények. Lehet szeretni és fordítva. Szerintem sokan kezdték eme iparművészeti műremekeken.

Náitszirk!

A kapcsolási rajzból kiderül a hanggenerátor teljesen négyszögjelet ad amit a sínenkénti összegzőerősítő előtt lévő R-C lánc hívatott egy kicsit lekerekíteni(nem sok sikerrel). Ebből adódik a komprimált hang. Az egész szűrőláncot áttervezni nem egyszerű, legalábbis én nem értek hozzá, így nincs sok esély színuszosítani:(

Nálam is valahol itt lehet a baj: a felső három oktáv 8' síneinek összegzője halhatott be ezért nem jön ez a regiszeter. ( az alsó két oktávnak másik összegzője van, ez meg azért szól)

Hát pedig ez nagyon hiányzik. Igyekszem megjavíttatni ha magam nem bírkózom vele.

Más: Kaptam egy Deep Purple koncertet DVD-n. Még fekete-fehér felvétel és nagyon fiatalok rajta. Nagyon jó. Ha jól vettem ki Lord egy C3-assal játszik Marshallokon. Ha valakit érdekel jelezzen.

Üdv:rt

tehtube Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1885

Az Evolutiont nem láttam Mo-n. Ez a $, kinti ár. Viszont el lehet küldetni.

A Kurcveil is ügyes szerkezet, de én csak 8 tolókát tudtam összeszámolni egymás mellett.

A Vermonák meglepően jó hangúak. Az újabb, 6 kórusosokban a legtöbbet használt első 3 = 16, 51/3, 8 regiszter szintúgy megtalálható. Ehhez egy kicsi vibrátó, perka ízléssel, és lezlin egész kellemes illúzijó.

Persze csak az, de jól játszható, profi, kenyérkereső hanxer. (volt)

nagyon szép, kellemes hangú. Gyermekbetegsége, hogy a kontaktusok a billentyűk alatt valának, gyorsan elkoszolódának. Meg az a 12 tranyós oszcillátor durván komprimált hangot adott. A hármashangzat akkora hangerővel szólalt meg, mint előtte a prím. Szóval jó, jó, de van jobb is:-)

Manapság 10-20e körül láttam egymanuálost és 20-40 körül duplát.

A kecskemérti tubes kolléga is hirdetti az előd Weltmeister dupláját lábbasszal. Igazi ritkaság.

Előzmény: hvik (1884)
hvik Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1884
És az pontosan mi? Magyaro-n lehet kapni?
Előzmény: tehtube (1877)
KarnEvil Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1883

Én is így vagyok a Formation 2-mmel. Semmi pénzért nem adnám el, a próbatermünkben lakik, próbákon rendszeresen használom.

Szerintem erősítéstől függ. Én basszuskombóval használom Doors-os próbákon, basszust bal kézzel hozom az alsó billentyűzeten és elfogadhatóan szól.

A "teteje" meg jobb is a Doors-hoz, mint a Hammond :)

Előzmény: Náitszirk (1881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!