Szürkeszamár!
Politikus vagy? Bocs, nem hagyhattam ki, tudom a beköltözés után, már másképp látja az ember a világot. Ezért nem értem az AL-t, mert ha a Centerbe is be lehetne költözni, akkor sokkal kisebb lenne az elégedetlenség.
Csak két hozzászólásodat idézném:
1001. hozzászólás: Mindent elmondtak, leírtak, mit kell tennem és zökkenőmentes volt a teljes ügyintézés. Ha kérdésem, kérésem volt, szakszerű válaszokat kaptam és azonnali intézkedést. Szerintem kifejezetten profi a szervezésük!
875. hozzászólás: Mindamellett bosszant, hogy még a várható csúszás tényéről sem tájékoztattak, így egyáltalán nem tudom tervezni az életemet.
En is a Centerbol neztem at hozzatok. Irjatok majd meg plz, hogy ment a net intezese az AFM es nem T-akarmicsoda kozott (a Tiger arai tobb mint jok:). En sem akarok rozsaszin pottyoket gyujteni, csak egy normalis es megfizetheto netelerest. Koszi!
Az AL-es vitába nem annyira szeretnék beszállni (én speciel ügyfél se vagyok náluk, menyasszonyom az). Csak általánosságban annyit mondanék, hogy az új építésű házba/lakásba költözés eleinte mindig szívás, a kérdés csak a szívás mértéke. Ilyen szempontból én azt mondom, hogy nekünk az Ikonba költözés kimondottan jól sikerült (bár továbbra is melegvízzel húzzuk le a klotyót...). Én egyetlen dolgot rónék fel nekik, mégpedig a kommunikáció elégtelen voltát. Mondjuk ha azért nem kommunikálnak, mert építenek, akkor ok, de gyanítom, elbírna a holding két pr-ost, aki rendesen lekommunikálná, hogy mi van a projectekkel. Persze nagyon is el tudom képzelni, hogy nekünk egyszerűen szerencsénk volt, ezért nincsenek annyira negatív tapasztalataink. Másrészről igaza van azoknak is, akik azt mondják, nehogy már hátast dobjunk, hogy valaki normálisan elvégzi azt a munkát, amiért fizetik...
Én is néztem ezt a wla.hu-t. Az nekem is egyből feltűnt, hogy az árak nem azok, mint a szórólapon, de - gondolom - ez annak a kérdése (is), hogy hányan akarnának tőlük internetet venni a házban. Merthogy a rendszer kiépítési költségének legjelentősebb része fix-költség abban az értelemben, hogy a leendő ügyfelek számától független (az antenna egy ügyfél esetén is pont ugyanolyan, mint 50-nél, onnan meg az UTP-kábel jön, néha kell rá egy-egy erősítő). Nem hallottam róluk semmit, de az áraik, meg a fix ip nekem elég jól hangzik (a weben 98%-os rendelkezésreállást írnak, amit vagy elhiszek vagy nem, de ha úgy van, akkor nekem elég).
Szia fiend! Ha a T-*.* a mostani akciós áron szolgáltatná január után is a netet, azonnal előfizetnék. Az évi 70.000 ft azonban szerintem is sok az internetért! A WLA a szórólapján az egyel nagyobb csomagján azonban fix IP címet kínál, amig a nagy szolgáltatók esetében ilyen kifejezetten nincs!
Amennyire tudom, az IKON2-nek önálló, saját, mondhatni "külön bejáratú" garázsa lesz, vélhetően a Visegrádi u. felé (a látványterv erre enged következtetni). Az egész kérdéskör az IKON1-et ez nyilván nem érinti.
Teny, hogy az AL egy a kevesbe rossz cegek kozul, de ez meg nem lehet kifogas a sok apro bosszusagra! Miert kellene elturnunk a sok kis szivatast, ha minimalis raforditassal sokkal jobb szinvonalu szolgaltatast lehetne nyujtani? Pont az a problema, hogy az emberek beletorodnek, hogy lehetne rosszabb is. Igy aztan tenyleg soha nem fog valtozni a helyzet...
Konkretan a legnagyobb, leidegesitobb problema az AL-lel, hogy a vevo fele torteno kommunikacio majdnem egyenlo a nullaval. Szinte semmit nem lehet toluk megtudni, illetve nagyon gyakran valotlan dolgokat mondanak. A masik problema pedig a latvanytervekkel valo megtevesztes...
Hello! Mi a horizontban mar kapcsolatba leptunk a wla-val, es egesz jo arakat ajanlottak, pontosabban sokkal jobbat, mint a UPC. Antenna csak egy darab lenne a teton, onnan UTP kabelen osztjak le a lakasoknak az elerest. A minosegerol egyelore nem tudok nyilatkozni, de par forumhozzaszolasbol azt szurtuk le, hogy megbizhato...
Aki szeretne internetet de nem annyira a T-Kábeltől annak figyelmébe ajánlom a
Tiger oldalt. Nem tudom, hogy nálunk már szolgáltatnak-e de szerintem ha elég sokan érdeklődünk akkor talán fontólóra veszik a ház bekötését!
Esetleg valaki már beszélt a UPC-vel? Az biztos, hogy a szolgáltatás megrendelő oldalukon egyenlőre csak a Véső u. 4/E-t lehet kiválasztani.
A postaládába bedobott wla.hu Internet szolgáltatóval nekem van némi problémám. :-( A honlapjukon olvasható árak lényegesen magasabbak mint amit a szórólapon írtak. Ráadásúl ez mikrós internet elérés lenne amihez parabola antennát kell ferszerelni. Igaz nem túl nagy méretű de ha jól emlékszem akkor a házirendünk tiltja az erkélyen ilyesmik elhelyezését!:-(
A T-kábelre vissza térve. Nekem az a legnagyobb gondom velük, hogy most oké akciós áron tényleg nem drágák de január 1-től már a 2 Mbit/s-es előfizetésért is jóval többet kell majd fizetni mint most a 2.5 Mbit/s-es Chellloért!:-( És még csak említést sem tesznek esetleges díjcsökkenésrőé. Konkrétan megírjál, hogy január 1-től 129990 Ft lesz az előfizetési díj! Az azért kicsit sok!:-(
Egyszer elbiciklizek arra és megnézem. Utoljára tavaly ősszel láttam, épülőfélben. Remélem, a mi kertünk is szép lesz! Főleg, hogy talán egyszer majd a mi gyermekünk/gyermekeink is ott fognak játszani...:)
Kedves cheatrie! Nálam is jól alakult lényegében minden, apróbb hibák voltak/vannak csak, amiket a legnagyobb rosszindulattal sem tudok szándékosságnak felfogni. Ezért is nehéz elhinnem, hogy valakit szándékosan tettek volna lóvá, mert ezt nehezen tudom összeegyeztetni a saját tapasztalataimmal.
Természetesen sajnálom, ha valakinek nem sikerült ilyen jól a lakásvásárlás, de nekem (hiába, itt élek, a mindennapos átlaghoz viszonyítok mindent) az AL feltűnően többet nyújtott, mint amit más cégeknél mutattak, vagy amiről munkatársak, ismerősök számolnak be. A múltkor néztem az egyik német adón az ottani házépítős átveréseket! Mintha csak Magyarországon játszódott volna, vagy még délebbre! Persze ott is megszűnt a beperelt cég és hasonló néven ugyan az a tulaj verte át az újabb áldozatokat.
A "játszóterünk" az egy belső kert, kikövezett utakkal a körülkerített bokros/füves szigetek között. Nagyon szépen megcsinálták!
A lakásom nekem is jól sikerült, hála Istennek, az építésvezető, a jegyzőkönyvező lány és a munkások is kedvesek, készségesek voltak. Ez az ő munkájukat dicséri, és ezt le is írtam a Centerház topikban. (Itt csak a magam nevében beszélek, mert mások épp ellenkezőleg tapasztalták.) Viszont ami a házat és a vevőkkel való bánásmódot illeti, ott nálunk igenis súlyos gondok voltak, és nem véletlenül, az AL Holding önhibáján kívül, hanem szándékosan. De ezzel nem akarlak terhelni sem Téged, sem a többi IKON-ost. A Centerház topikban egy része elolvasható.
Mindenkinek boldog, zökkenőmentes költözést kívánok! Nektek van játszóteretek? Milyen lett? És milyen a kert?
Kedves cheatrie! Szerintem különbséget kell tenni a szándékos átverés és az időközben felmerülő problémák között.
Az én tapasztalatom az AL-lel, hogy mindenben igyekeztek a legjobbat nyújtani. Ha egy alvállalkozó munkása rosszul végezte el a dolgát és ezt nem vették észre, vagy pl. mert a szagelszívóm meghibásodott, ez nem tudható be rosszindulatnak vagy átverésnek. Amit normálisan elvárható, azt szerintem megtették.
A műszaki átadáskor én pl. a folyosó félhomályában nem vettem észre, hogy a bejárati ajtó sérült, mert valaki kulcs híján feszegetéssel akart bejutni. Az AL saját műszaki vezetője hívta fel erre a figyelmem, és mutatta meg a csereajtót, amit már a műszaki átadásra odaszállítottak. Egy "rossz" cégnél a birtokbaadásig nem javították volna ki, hátha nem veszem észre, utána pedig rámkenték volna, hogy én tettem tönkre.
Jó épület nincs, csak javított. A hozzáállásban azonban nagy eltérés van egyes cégek között, és az AL-nél nekem kifejezetten jók voltak a tapasztalataim.
Sajnos, abban igazad van, hogy a magyar építésügyben ennél sokkal nagyobb disznóságok is vannak. Szerencsére én még nem tapasztaltam a saját bőrömön, épp elég nekem az, ami a Centerház kapcsán kijutott.
De ha minden ilyen húzásra legyintünk, akkor legközelebb is rettegnem kell, hogyha újépítésű házat/lakást választok, (mondjuk mert gyerekeink lesznek, kinőjük a lakást, nagyobbat kell vennünk) hogy vajon még ennél is nagyobb mizéria vár-e rám.
Köszönöm szépen, de tudtommal Magyarország egy európai uniós, demokratikus ország. Ne az legyen már a norma, hogy az ilyen problémák nem "kirívóak"! Természetesen az örvendetes, ha Nektek nem voltak gondjaitok. De nekünk, és ahogy hallom a Teve-házasoknak, Premierházasoknak és ha jól emlékszem, az Origósoknak is voltak, vannak igencsak komoly gondjaik. És ezek mind AL-es projektek.
Se az AL Holding, se más építtető cég ne szórakozzon a vevőkkel! Legyen a korrekt teljesítés a norma! És az egyhónapos csúszás és össze-vissza beszélés (itt, a Ti esetetekben) már számítson kirívónak!
Elhiheted Catman, hogy egy csomó helyet bejártam, mielőtt az IKONban vettem lakást. A legtöbb helyen vagy az építtető volt sumák, vagy a bank. Az AL/Raiffeisen kombinációnál jött először össze, hogy minden stimmelt.
A vevőcentrikusságot illetően sem lehet kifogásom. Nem kellett a Kőbánya-Kispesti kerámiaboltba mennem és ott összeírnom mit akarok, nem is hat csempét tettek az orrom elé választékként, az ügyvéd is odajött helybe, a hitelügyintézés alig került időmbe és a biztosításkötés körül is mindent intéztek, csak be kellett mennem az irodába és aláírni, és még csak véletlenül sem nekem kellett postást játszanom a bank, a biztosító és az építtető között.
Rengeteg olyan apró részlet volt, amely máshol úgy működik, hogy a kedves vevő bejárja Budapestet és intézi maga a dolgokat, mindezt persze háromszor, mert mindenütt a hiányzó papírokkal szivatják és küldik vissza.
Mindent elmondtak, leírtak, mit kell tennem és zökkenőmentes volt a teljes ügyintézés. Ha kérdésem, kérésem volt, szakszerű válaszokat kaptam és azonnali intézkedést. Szerintem kifejezetten profi a szervezésük!
Egyetertek abban, hogy az AL holding (csak hogy a a kereso kidobja ezt a topicot :) eleg korrekt ceg a legtobb epittetohoz KEPEST. Csakhogy rendgeteg olyan kis aprosag van, ami nagyon bosszanto tud lenni a vasarlo szamara, a reszukrol viszont csak egy kis odafigyelesre lenne szukseg, hogy ezeket elkeruljek. En nem bantam meg, hogy naluk vettunk lakast, de azt mar nem mondanam, hogy az AL egy tisztesseges, korrekt, vevocentrikus ceg...
T. CornHolio. Messzemenően nem értek veled egyet az AL ilyen cimkézését illetően. Nekem jó tapasztalataim vannak velük, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Amik adódtak, adódnak problémák, egyáltalán nem kirívóak egy építkezési beruházás esetén, és ezeket a az AL korrekten kezeli.
Nálunk csupán a használatba vételi engedély csúszott kb. egy hónapot (hogy kinek a hibájából, a mái napig nem derült ki), ami pedig a munka minőségét illeti, sokkal kevesebb problémával találkoztunk, mint egy átlagos magyar építkezésen.
Sajnos bőven találni topicot, ahol a reménybeli lakóknak valóban komoly problémái vannak az építtetővel. Jómagam is majdnem befürödtem, ha a másik céget választom (itt most nem nevezem meg, de már az alapozással kb. 8 hónapot csúsznak), szerencsére ismerősök időben figyelmeztettek, hogy oda ne, hanem menjek az AL-hez. Eddig nekik volt igazuk.
Digitális TV Magyarországon is van már évek óta, csak még nem kábelen, mint Bécsben az UPC-nél (DVB-C), hanem műholdról a UPC-direct (DVB-S) és földi sugárzásban a Széchenyi Hegyről (DVB-T) az Antenna Hungária jóvoltából. Decemberben indul az Antenna Digitál az Antenna Hungáriától szintén a Széchenyi Hegyről, ami 100 csatorna körüli digitális TV lesz, személyre szabható csatornaválasztékkal. Ebből azért lehet választani, nem kell leszerződni a T-sekkel. Egy 50cm körüli parabolaantenna meg bármelyik erkélyen/falon/stb... elfér, s nem rodnább, mint egy klíma, stb... Nekem spec. még tetszenek is az antennák, de ez már szakmai ártalom ;-)
Ez a mai világban és az Angyalföldi Lakásmaffia esetén annyit jelent, hogy jó sok pénzt felmarkoltak a T-kábeltől, T-comtól és T-online-tól, hogy őket engedik be csak kezdetben a házba, így aki netet/TV-t akar, csak T-őle rendelhessen. A közös képviselő majd gondoskodni fog róla, hogy a UPC csak kb. fél év műlva tehesse be a kábelét a házba. Ez már pontosan így megtörtént az Origóházban is, s ugyanez a helyzet Nálatok is az Ikonban, s a Centerben is ez kezd kirajzolódni. Az ALM abból is megpróbál pénzt csinálni, ami sérti a jó ízlést, és nyilvánvalóan jogsértő, de ez egy ilyen banda...
Nálatok a lépcsőház csupán menekülési utat és vészkijáratot jelent?? Mert az AL szerint a Centerház lépcsőházának funkciója mindösszesen ennyi, és nem vonatkozik rá az OTÉK azon szakasza, miszerint a csapadéktól védeni kell. Érdekes: nincs lépcsőház??
Továbbá: ha kötbérben vagytok érdekeltek, akkor készüljetek fel, hogy az AL a teljes vételár kifizetését követően számitja a 15 nap birtokbaadást, ami teljes vételárban benne van a hitel is!!! Ezek szerint kötbér kvázi senkinek sem jár..-kivéve aki nem hiteles. Persze volt már, hogy mást mondtak..
Az egyik jól látható az Esztergomi úton, nagy, bordó, rácsos, ott mennek ki és be az autók. :) Egy-egy ajtó pedig a lépcsőházakból is nyílik a garázsba, chipkártyás ki- és beléptetéssel.
Igaz, hogy félig-meddig a szakmám miatt tudnom kellene, hogy mi a digitális tv, de nem tudom. Viszont a tv-nk tuti kompatibilis vele (pedig nem is volt szempont a választásnál) :). Mindenesetre egyelőre akkor UPC-nél van előny tv ügyben. Még ha nem is lesz még x napig (hétig?) tv. Szerencsére nem vagyunk függők.
Igen, beszéltem reggel az értékesítőkkel, mondták, hogy a B-ben megállt a lift, aztán éjszaka összeszedte magát, így a 8-ra kiérő liftszerelőknek annyi dolga volt csak, hogy kitalálják, mi is történt, meg megnézzék, hogy most biztonságos-e. Azt mondták, minden rendben.