Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1942

Nocsak-nocsak! Miből lesz a csereB3bogár??? :))
Marrrrrhajó az 5leted tehtube!!! (mégha nem is A38-as :))
Szóval részemről müxik a dolog olyannyira, hogy szerdán megvettem, kedves kollégám, hammond-b-3 szaktárs :) Emu B-3asát és most minden este-reggel, meg reggeltől estig sírás-rívás van, mert annyira elérzékenyít a magam "csengyibe" az a mocskos-koszos B3 sound amit belepréseltek, hogy netovább! Persze nyilván vannak hangyafasznyi hibái, nem is lehet összehasonlítani egy upper/lower/bass regiszteres "minden a helyén" fedélzetű Hammonddal, de ennyi pénzér HANGHŰ!!! klónt sehol senki... Úgyhogy kezdetnek, a sok évnyi mű-szintihangú orgonaféleségek után maga a tökély! Aztán meg korosodó férfiúként évek múltán majdcsak összejön 1-2 milkacsoki igazi B3, A100 v. ami épp adódik nevezetességre. Addigra talán tényleg úgy megtanulok Hammondolni ahogy h-b-3 szaktárs véleményezett.
Szóval úgy néz ki hogyha KarnEvil pajtás ideszól jul. 4-én, akkor valszeg kocsival megyünk Joeyt hallgatni. Én pl. akkor tudnám vinni az immáron saját Emu B-3amat, ha vkit érdekel közületek, mármint a "másnapi-hajnali" szessönre. (csakmer nem akarnék tolakodni vele mindenáron)
Max egy MIDI keyboard kell meghajtani. Nekem itthon egy Korg Trinity pro az elkövető ebben és varázslatosan lehet rajt játszani. Persze nagyon kivi lennék tehtube kolléga csodáira, meg a DB5re is hogy mennyire szégyenülnék meg mellettük az Emumal. :)
Ha K.Evilt szépen megkérnénk, akkor szerintem ő is felpakolná a CX3asát a közös örömködéshez!

Bár szerintem Joey nemigen vállalna be egy ilyen "felmegyek hozzád vasárnap délben" akciót, de meg lehet kérdezni. Aztán kituggya... hetente jönne paprikáscsirkét meg kolbászos lecsót hamizni hazánkba, ja.. és a számlát egykis orgonálással rendezné! :))) Jól hangzana minden értelemben! Esetleg étteremben? :))

más...
Nem tudom, én többször végig mustráltam az Incredible borítóját, de digi Hammondról én nem olvastam rajta. (mondjuk nem is vágom nagyon az angolt!)
Azt hallom, hogy Jimmy Hammondja kicsit mattabban és keményebben szól. Most akkor melyik a digi B3?

Halsaman Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1941
Remek ötlet! Nem leszek itthon, de érezzétek jól magatokat!
Előzmény: tehtube (1938)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1940
Maximaliasan tamogatom az ugyet!!!!! Jo lenne tenyleg egy ilyen dolgot osszehozni! Kis hazankban is elindulhatna valami kultura ezirant! Nem kell hogy 50-en legyunk , de mar az a 10-15 fanatikus is jol erezne magat szerintem, hasonlo "dilis" kozott, es hangszerek sokasaga mellett!:-)Hivjuk meg Joey-t is:-)) Hammond meeting!! Lehet tetszene is neki, es ha nem menne tovabb koncertezni, mannagger,szerzodes elfoglaltsag...stb meg Neki is tetszene szerintem!:-)Hajra!!!!
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1939

NAGGGGGYON JÓ ÖTLET!!! Legalább tanulok Tőletek... :-))) Mert amióta Téged, meg djuice szaktársat hallottam-láttam játszani, rájöttem, hogy gőzöm sincs a hammondozáshoz.

Egy atyafit én is el tudok helyezni nálunk iccakára, meg persze kaját is kap! Üdv.: Zsolt

tehtube Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1938

Üdv mindenkinek!

Kigondoltam valamit!

Arra jutottam, hogy lehetne egy másnap délelőttig tartó afterpartit rendezni a Joey koncert után. Az országból összegyülekezik a sok Hammondos szerda este. Hogy ne kelljen csütörtök reggelre visszarohanni keletre, nyugatra, meg a látottakat-hallottakat még frissiben fel lehessen idézni.

Szóval összeröffenthetnénk egy Hammondos találkozót.

Helyszínt, szállást, hanxereket biztosítanék. Hálózsákot nem.

Ha valakinek van lehetősége, kedve hozni hanxert, hozzon, mert jó teszteket, mííítinget, dzsemeket csaphatnánk. Esetleg egy kisdobost is beállíthatnánk.

Ami van:

Hammond A100, A102, Viscount DB5, B4, Technics SXP50

Leslie 351 11-es aljzattal, Leslie 2101 11-es aljzattal+jackbemenettel

Allsound LA2700 leslie jackbemenettel

Hammond Auto-vari 64 dobgép.

Amit talán össze tudnék dudálni:

Nord Electro 2.0

Voce V5+

Hammond XB1

Roland VK7

Amit kevésbé:

Korg CX3

Hammond XE1

Roland VK8

Na mit tetszenek hozzá szólni? A konkrét visszajelzésktől függ a dolog.

Előzmény: LaurensHammond (1937)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1937
B3000 melle, Rhoda Scott-ot is szeretnem, ott uljon rajta!:-))
Előzmény: nallaci (1936)
nallaci Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1936

Lenci,

neked eladom inkább az X-5-ös Hammondomat a 760-as lacikával, avagy a B-3000-et a 722-vel. Gondúkoggyáá!

Előzmény: LaurensHammond (1931)
Borzas Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1935
na, annyi még tán nekem is belefér.
Előzmény: hammond-b-3 (1934)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1934
...de még milyen jól láttad! Ott bizony, az A38-on fogja nyomni a Hammondot. Jegyek 3900 pengőért a Krúdy utcában a CD-bárban kaphatók - Nyócker.
Előzmény: Borzas (1933)
Borzas Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1933
Joey DiFrancensco huszadikán a Hajón, emberek? jól láttam a plakátot?
tehtube Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1932

Húúúú, de nagy az arca valakinek :-D !

Lacibácsi! Mint írtam, van egy tippem, kb. negyedórás dolog. Esetleg a jövő héten?

Vigyázat, nem mindig jó a kor. Pl 1955 jan előtti Hammondok csak 2-esek. (B2, C2, M2, RT2)

Egyébként 1959 után jön meg az igazi Hammond sikítás, mert onnan cserélték le az utolsóra a vibrátó shift line-t. Ez a legkisebb, legegyszerűbb és a legagresszívabb hangú. Szóval nem véletlenül van sok eladó 55-56-os B3, C3 és jóval kevesebb a 60-70-es évekből. Pedig milyen egyszerű és olcsó kicserélni azt a dobozt! Számít még hogy az A0-28 vagy max A0-29 legyen a preamp. A hatvanas évektől műanyag borítású kisebb kondikkal szereltek. Picit az is számít (-), mint a TG-n is (-)

Előzmény: LaurensHammond (1931)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1931
Maganak ilyen "uj" fiatal Hammond-ja van....ahhhhh, minnel regebbi 55-ig vissza annal jobb!:-) Le kell aztat cserelni egy szuvas B3-ra! Ezt meg atveszem ha meg is hibasan is szabadulna tole, óccsóón termeszetesen:-) Na , milyen az ajanlatom!? Jaaa, Leslie is kell hozza persze, occsón, de olyan amiben vilagitanak azok az uborkak:-) Elavult masinak ezek, nem szolnak egybol, melegedniuk kell....senki nem cipeli, szoval sok erv van mellettem!!:-)))
Előzmény: nallaci (1930)
nallaci Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1930

Sziasztok,

szóval, a gyönyörűségem 72-végi, vagy 73 elejéről való, eredetileg CSAKaz 1'-t némította a perka, aztán valahogy úgy adódott, hogy bekapcsolt perkával némítja az 1' mellett a 4'-t is. Baromira bosszant a dolog, de valószínűleg csak azért, mert tudom, ugyanis aki eddig kipróbálta, még nem vette észre, míg nem szóltam miatta.

Valószínűleg ráesett a perka kapcsolójára a leesett 4' forrasztása, de még nem szedtem szét. Ha majd szar lesz az idő, akkor felhívom Harangozó mestert, hogy csináljon vele valamit, egyelőre így marad. Tehát még egyszer: eredeti állapotában csak az 1'-t némította!

Előzmény: tehtube (1929)
tehtube Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1929

Hát ez érdekes....

NALLACI bácsi!

Ok, tudom, a 4'-asnál is előfordul most valami amihez van ötletem, de tényleg neked nem a legfölső regisztert némítja a percussion?

Ha tényleg így van, akkor még ez nekem is újdonság. Kíváncsi lennék akkor, hogy melyik évjárattól volt a váltás. A szögletes, feliratos regiszterpipák 1969-től vannak.

Egyébként "rendesen" az A,B,C-kben az 1'-ast némítja. Spinetben meg a baby B3=M3-nál úgyszintén.

Az M100-L100-akban már tényleg eggyel arrébb vitték a perkasínt. Öt kontaktust megspóroltak :-(

Az E-H szériánál meg betettek még 3 kontaktsínt. 12 van a fölső manuál alatt. Ott nem némít.

Előzmény: LaurensHammond (1928)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1928
Welcome back my friends, to the show that never ends!:-) Tehtube szaktars is ismet! Na ma izzottak a csovek nalam, mert koradelutantol este boltzarasig ment a generator, es forgott a Leslie...az a dolga, nem volt baja, meg majdhogynem jobban is szllt a vege fele..olyan bemelegedett allapotban volt mar:-) Megjott amerikabol a rendelt dvd-m ami nem vot occsó, de megerte! David Cohen Hammond B3 Blues-Jazz technique oktato filmje 80 percben! Na nincs is mese, egy utott kopott B3 be van allitva, es egy Leslie 122 valoszinuleg (arra nem tert ki a szovegben, hogy milyen) Leslie speaker, es kesz!:-) Nagyon jol elmondja hogy mi is a Hammond, s hogy mikent mukodik, demonstralja a bekapcsolas fazisatol, egeszen a preset billentyukon at, hogy mi micsoda rajta, percussion set, chorus-vibrato...stb Ami erdekes, hogy a percussion drawbar nemitasanal az 1,1/3 regisztert magyarazza hogy nemul...., ja es eg szogletes regiszteru 70-es evek beli fiatal B3-nal nyomja...szoval, lehet hogy ilyenek a kesei B3-sok??? Nallacinak is ilyen a B3-ja! Erdekes....miert mas, jobb az ugy...mert szerintem nem...
Előzmény: tehtube (1927)
tehtube Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1927
Üdv mindenkinek!  Az Incredible lemezborítóján írják ezt a tényt. A végén amikor hozzátársul Jimmy csapata jól hallani a különbséget. Nekem onnan a 3. és 4. szám tetszik a legjobban, de mint többször írtam egyik kedvenc kemezem.
Előzmény: djuice (1925)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1926
Most hallgattam meg belole 3-at, nagyon korrekt!!! A Nagy faLeslie mennyit dob rajta, mert szepen szol, es jol is nyomja rajta aki nyomja!
Előzmény: djuice (1925)
djuice Creative Commons License 2005.06.28 0 0 1925
:)))))) ÚÚÚGYÁM!!! :) Én is a múltkor a havernál voltam és az Incredible-el kenegettük a fülcimpáinkat. Kihetetlen hogy kb. 8000-szer hallottam már és még mindig bekábulok mikor Joey úr beletúr a B3-ba! Ami szerintem nem digi B3, mint ahogy 1 TheTube írta. Jajjjj nekünk jul. 20-án!!!! :))) Amúgy a demókat halgattátok már? (lejjebb)
Előzmény: LaurensHammond (1922)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1924
Szomabton vagyok 1-ig 10-tol, johetsz akkor is!
Előzmény: hvik (1923)
hvik Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1923

Szia Viktor!

Sajnos, legnagyobb bánatomra, nem tudok elmenni Kkmétre holnap, mert teljesen elfoglalt vagyok, pedig holnapra terveztem. Sőt azt se tudom mikor tudnék legközelebb eljutni. Max hétvégén, de akkor meg gondolom nem vagy nyitva. na mindegy, majd szólok ha van újság.

Üdvözlet VLE

Előzmény: LaurensHammond (1922)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1922
Ma egesz nap szinte Joey De Francesco szolt nalam....de jooooooo vót!!!:-) Alig varom hogy eloben hallhassam! Nagyon Hammond-osan jatszik a kiscsavo!:-) A jobbkeze meg golyoszoroval vetekszik, eletveszelyes....
Előzmény: hammond-b-3 (1918)
djuice Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1921
dobtam 1 emilt, plvasd el gyorsan! a fiad aztán nagggyon nyomja tehtube (thetube) kollégánál, aranyos! mondom én hogy ő a jövő Hammond nemzedékébe fog tartozni! :)
Előzmény: hammond-b-3 (1915)
djuice Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1920
most hallgattam a Hammond XB3 demóját oly módon, hogy laci volt vele zargatva, majd az bemikizve fölvéve... így egész elviselhetőnek tűnik. lásd: http://www.eskildsen.dk/Upload/HtmlArticles/Article1460/index.htm a lap alja felé van 4 demo link oda kattincsatok! :)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1919
Ja igen....meg ugy is jo ar a Leslie-ert az 500! Nekem minek, nem szeretem a klonokat:-)
Előzmény: hammond-b-3 (1918)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1918
Nem!  1050.-EUR a CX-3 Flightcase-el + 500.-EUR a Leslie. De biztos lehet alkudni. Angolul szerintem írhatsz neki! Most rohanok! Szia! Zsolt
Előzmény: LaurensHammond (1917)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1917
500 Eu lenne a ketto egyutt? A Leslie megeri annyiert... Jol latom? Nem tudok sajnos nemetul..
Előzmény: hammond-b-3 (1916)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1916

Hi Fiúk! Itt egy szuper-ajánlat Korg CX-3-ra (az új verzió), meg egy 760-as Lesliere.

BIETE: TOP-OFFER !!! CX3 Korg Orgel, supersound, optisch +technisch 100 pro, wenige Spielstd., mit case 1o5o,--€ (NP:2200,--€), + original Hammond Leslie 760 Modell, generalüberholt, gepflegt 500,--€; im bundle ein Ohrenschmaus! Tel.: 0961/5775 fpawlick@t-online.de
Fritz Pawlick aus D-92637 Weiden am 21.6.2005 um 06:13

Üdv.:

Zsolt

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1915

Hi djuice! Írtam Neked egy privát emailt, kérlek olvasd el mielőbb és jelezz vissza - FONTOS!!! Kösz.: Zsolt

Előzmény: djuice (1903)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.25 0 0 1914
Urak! Hammond rajongok! Lesz egy elado amerikai eredeti kis Leslie-m! Occsó pinzé! 40e ft! M16 tipusu, egyrotoros, vastag amcsi kabellel! Passziv, tehet nincsen hozza erosito, de konnyu hajtani, es szep, ordas Steppenwolf-os hangja van! Jensen eredeti hangszoroval! erdeklodni:70/512 2889 szamon
Előzmény: LaurensHammond (1912)
almost famous Creative Commons License 2005.06.24 0 0 1913
Ma este tolom a Hammondot a Jókaiban. Aki jön, jön. Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!