de aszem jobban kedvelik az ukránokat, ráadásul olvastam valamit, hogy az ukrán főrabbi pont kint van valami segélyszállímánnyal
de szerintem az átlagizraeli se szeretheti különösebben a ruszkikat, mert azok alapvetően arab-pártiak
Gavris az -öncenzúra- kivétel, aki a ruszkiknak drukkol, merthogy Ukrajnában 250 évvel ezelőtt pogromok voltak (amiket amúgy a ruszki hatóságok szerveztek, de ezt fedje a jótékony feledés homálya)
Ti libernyákok most össze vagytok zavarodva rendesen . Nem tudjátok eldönteni kit támogassatok. Tegnap Karigeri Izrael színeibe fürdette a lánchidat. 😂🤣
Nana, teljesen civilekről van szó, akik eleget is tettek Izrael kérésének és elvonultak délre. Most ott állnak étlen-szomjan, nincs hol aludniuk, nincs a kórházakban gyógyszer, de áram sem.
Az általánosítást én nem szeretem, akárkiről is van szó.
Izrael háborúját is azért tartom jogosnak, mert a Hamász civilekre támadt. Itt is civilekről van szó, ne legyen már kettős mércéd.
Ez azzal a hírrel összhangban is van, amit beírtam. Tehát nincs humanitárius folyosó, amit pedig az egész világ követel. Amúgy jogosan, nem gondolod?
Nem emberek átkeléséről van szó, hanem a segélyszállítmányok eljuttatásáról, pl. gyógyszerekről, amelyek nélkül a kórházakban meghalnak a betegek, mind, ahányan vannak.
Kerem Shalom a teherforgalom számára, ez izraeli-egyiptomi ellenőrzés alatt van és jelenleg zárva.
A másik az egyiptomi-palesztin (izraeli felügylet mellett) ellenőrzés alatt álló rafahi átkelő. Ez is mindkét irányban minden forgalom elől zárva. Az egyiptomi fél tart a palesztin menekülthullámtól, de a Hamasz sem kívánja megnyitni. Egyébként a napokban izraeli légicsapás is érte az átkelőt, ez is egy ok a zárásra.
Egyiptom felől jelenleg nem juthatnak be szállítmányok és Egyiptom felé sem léphet át senki.