Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Mindenkinek köszönöm a segítő szándékú hozzászólásait! Bár gyűjtöttem én is fotókat, de Matiznak külön megköszönöm ha elküldi a fotóit a publikus mail címemre. Egyébként PAKSINUTI módszerével szemezgetek és én is ilyesmire gondoltam a pályát a légecsetes festés után.
Jó lehet a légecsetes festés is. A mellékvonalak többségén a száz éves pálya full rozsda, úgy az egész, nem csak a sín és környéke. Ezen a képen egy új, nagy sebességű német vasútvonal látható :)
Szívesen segítek mellékvonali pályatestek fotójával.
Kicsit valóban túj szép mellékvonalnak, meg elég mű hatása van így tisztán. Egy friss töltéscserén átesett szakasz is koszosabb kicsit. De némi festék és még ki lehet hozni belőle a tutit. :) Így felülről nézve kicsit alacsonynak tűnik a töltés magassága. Vagy nem? Valóban a barna lenne a tuti, de mi a klubban H0-ás szürke Auhagen, és TT-s barna Auhagen követ kevertünk össze. Az nagyon tuti lett. A galériában láthatsz róla képet. És az H0-ás és nem N-es mint az enyém.
Köszönöm, valami ilyesmin gondolkodom én is. Jó is hogy írtad a szárazecsetelést, lehet az még jobb lenne mint ha fújnám, mert akkor a "kövek" közé nem megy festék, csak azok teteje lesz befestve. Jelenleg ebben az állapotban van, ez még így túl "új" egy mellékvonalnak... (bár aztán ahány vonal, annyi féle ágyazat...)
Aki festett (koszolt) már ágyazatot hadd kérdezzem meg, milyenre csinálta? Eddig olvastam rozsdaszínről (hasonló mint a sínszál) és barnás-fekete színkeverék használatáról is...
Igen azt megértem, de akkor hogyan tudod a felső részt bekötni egy modul rendszerbe. Max egy kis kör szerűség fér rá az is max H0e vagy TT, N méretben :)