A ma nap egy nagyon súlyos krízist hozott Contador és a csapat számára megkockáztatom, hogy a legsúlyosabbat az idei Giron. Pedig elég jó volt a taktika: elengedni egy szökést és tartani a távolságot. Aztán az időjárás és a Bergamoi Sólyom bekavart. Pedig Yeates emlékezhetett rá, milyen eszelősen tud menni lefelé Savoldelli. Bár, ami azt illeti már Gallopin sőt Bruyneel is ott legyeskedik, ki tudja ki dirigál. Ami azt illeti, el tudom képzelni, hogy a Sólyom mai szárnyalása a nem túlságosan kedvelt ex-főnökének szólt... Mindenesetre Di Luca és az LPR jelesre vizsgázott ma taktikai érzékből, zseniálisan használták, amijük van.
Hogy holnap mi lesz, azt meg nem mondom. Di Luca nem játszhatja el a mait, mert a végére kell Savoldelli, márpedig a Sólyom hegyi tempója már nem a régi, bírni fogja vele Contador, sőt Klöden is. Az is kérdés, hol támad Riccó? Izgalmas napnak nézünk elébe... a csapatnak mindenesetre rendeznie kell a sorait.
Szerintem Toni Colom egy nagy csibész, aki semmiben se ismer lehetetlent:- )
Igazad lehet, Colom erős, és nagyon ravasz segítő, csak az a baj, hogy szerintem a mi Ricconk orra alá fogja törögetni a borsot. Na de hát ez az jobja, hogy az ellenfeleket bosszantsa:-)
A családi kapcsolat pontos mibenlétéről nincsenek információim, de a hasonlóságból ítélve Maxim öccse (vagy legalább unokatestvére) a tehetséges ifjú sprinter.
(A kép nem friss, még 2006-os, másik földrész, másik verseny, másik csapat)
Colom előreküldése már a tavalyi Dauphine Liberen is megbízható taktikának bizonyult. Toni nem egy kiköpött hegyimenő, de ha a főnökét kell segítenie akkor nem ismer lehetetlent.:)
Az előző héten is szökött a kemény hegyi szakaszokon. Nincs olyan formában, hogy az eredményeivel hívja fel a figyelmet, nem marad más, mint a bozótharcos-stílus.
Hát a mai teljeítménye után kétlem, hogy szökni fog. Viszont egy Colom vagy Leipheimer szökésben szinte biztos vagyok. Előbbi tűnik valószínűbbnek, mert Leipheimer jobban kellhet majd menetnél. Bár ha a tavalyi TdF-re gondolok, ahol egy elég fontos szakaszon Popovych előre szökött akkor Levi is mehet, de idén Contador gyengébb itt a Giron, úgyhogy nagyobb szükség lesz a segítségre.
Úgy tűnik már nem létezhet nagy körverseny Voigt-győzelem nélkül. :-) Assan ma sprinterből visszavedlett dolgos vízhordóvá, akárcsak a komplett csapat. Tökéletesen megtervezett és kivitelezett nap volt, el lett engedve egy megfelelő szökés, a másodperceket elvitték, így már csak a külön időre kellett figyelni, ezt pedig Alberto megoldotta egy megelőző támadással. Nem volt egy nagy attak, de arra jó volt, hogy az olaszok ne tudjanak ellépni. Meg aztán nem árt, ha érzik kicsit a törődést. :-))
Holnap... nem lesz könnyű... Igaz, nem mennek 2000 méter fölé, de így se pletykálással fogják tölteni a napot.
Tour of Belgium (Ronde van België) 2. szakasz, Eeklo - Tienen, 201 km
1 Boris Shpilevsky (Rus) Preti Mangimi 4.50.47 (42.51 km/h) 2 Marco Zanotti (Ita) Preti Mangimi 3 Sebastian Siedler (Ger) Skil-Shimano 4 Allan Davis (Aus) Mitsubishi-Jartazi 5 Jürgen Roelandts (Bel) Silence - Lotto ... 10 René Haselbacher (Aut) Astana 19 Sergei Ivanov (Rus) Astana 25 Aaron Kemps (Aus) Astana 32 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 52 Koen De Kort (Ned) Astana 88 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana
Az összetett:
1 Kenny Dehaes (Bel) Topsport Vlaanderen 8.59.55 2 Boris Shpilevsky (Rus) Preti Mangimi 0.01 3 Allan Davis (Aus) Mitsubishi-Jartazi 0.05 4 David Boucher (Fra) Landbouwkrediet - Tönissteiner 5 Marco Zanotti (Ita) Preti Mangimi ... 10 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 0.09 14 René Haselbacher (Aut) Astana 0.11 22 Aaron Kemps (Aus) Astana 25 Sergei Ivanov (Rus) Astana 56 Koen De Kort (Ned) Astana 68 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana
Úgy tűnik, eddig ez a verseny a kisbiciklisták diadalát hozza, már második nap nyert egy ismeretlen név. Röné ma is kicsit rosszabbul ment, de mit lehet tenni, ha az ellenfelek Ferrarival nyomulnak? :-) De ma legalább nem fogyott a csapat. Apropós, tegnap Kupesov mégse lámpával vagy táblával ütközött, hanem egy forgalomterelő emberrel, azzal a sípolós-zászlós típussal. Ezt azért érdekes lesz beadni a biztosítónak. :-)
Holnap hátradőlhet Röné, hogy átadja a terepet, ugyanis beveszik magukat az Ardennekbe. Hogy kinek is kéne átadnia? Jó kérdés, Horner hazament, de csak akad egy kapitány a hatok közül. :-)
Köszi a linket tetszett! És így már érthető Levi borzasztó formája is. Mikor pedig először láttam, hogy írod a Dauphine Liberét és Leipheimert kicsit meglepődtem, mert ugye ez a Tour előversenye, de aztán rájöttem, hogy ez mégsem a Tour :) Szerintem addigra Levi formába lendülhet és Klöden is nagy esélyese lesz a Svájci körnek. Nem lenne rossz, ha ezt a két versenyt és a Girot is Astanas nyerné.
Egy belga lap szerint Contador nem indul a Dauphiné Liberén (ez nem túl meglepő a Giro fényében). A francia versenyen Leipheimer vezeti a csapatot, míg Klöden a Svájci körön lesz kapitány.
Tour of Belgium (Ronde van België) Eeklo - Eeklo, 180.5 km
1 Kenny De Haes (Bel) Topsport Vlaanderen 4.09.19 (43.44 km/h) 2 Allan Davis (Aus) Mitsubishi-Jartazi 3 Gert Steegmans (Bel) Quick Step 4 Mattia Gavazzi (Ita) Preti Mangimi 5 Roberto Ferrari (Ita) LPR Brakes ... 7 René Haselbacher (Aut) Astana 20 Aaron Kemps (Aus) Astana 44 Sergei Ivanov (Rus) Astana 51 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 57 Koen De Kort (Ned) Astana 59 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
DNF Berik Kupeshov (Kaz) Astana DNF Chris Horner (USA) Astana
Az összetett:
1 Kenny De Haes (Bel) Topsport Vlaanderen 4.09.09 2 Allan Davis (Aus) Mitsubishi-Jartazi 0.04 3 David Boucher (Fra) Landbouwkrediet - Tönissteiner 4 Sergio Laganà (Ita) LPR Brakes 0.05 5 Gert Steegmans (Bel) Quick Step 0.06 ... 7 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 0.08 12 René Haselbacher (Aut) Astana 0.10 25 Aaron Kemps (Aus) Astana 47 Sergei Ivanov (Rus) Astana 54 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 60 Koen De Kort (Ned) Astana
Röné újra száguld! :-) Nem sokkal maradt le az elejéről, Tom Vaitkus pedig az első részhajránál lett második, onnan a két másodperc jóváírása. Sajnos megfogyatkozott a csapat, Berik egy jelzőlámpával (vagy táblával?) ütközött. Még visszaült, és ment úgy 70 km-t, de végül nem bírta. Hornerrel nem teljesen értem, mi történt, valami olyasmit hámoztam ki, hogy szökésben volt, és onnan adta fel, feltételezem, hogy ő is bukhatott.
Holnap már húzósabb szakasz következik, a tizenvalahány méteres emelkedőket százvalahány méteresek váltják. Ezek már nem vasúti felüljárók lesznek. :-)
Ez elvileg ugyan az mint ami Klöden naplójában benne van. Amúgy nem tudom melyik részre céloztál, de pl amit Contadorról mond az nem semmi. És bármennyire is csapattársak, de véleményem szerint ezt komolyan is gondolja.
Ahogy várható volt, hagyományos szökős-sprintelős forgatókönyv szerint zajlott a nap, Assan próbálkozott, de a HR-expressz ma megállíthatatlan volt. Azt viszont érdekes volt látni, hogy az Astana teljesen ráhagyta az üldözést a sprinterek csapataira. Yates láthatóan pihenteti az embereit.
Holnap ellenben résen kell lenni, mert Ricco nem fog udvariasan visszahúzódni.