A 24 óra fogalmam sincs mi, mert azért annyira nem figyelem a tobzódásod, de már legalább 30 nicken lebuktál (különösen bájos volt, ahogy több nicken magadra szavazgattál).
A gyorsolvasásod viszont eszembe juttatta szalonna beírását a szomszéd topicban:
Woody: Most vettem részt egy gyorsolvasó tanfolyamon. Azóta a Háború és Békét például egy óra alatt el tudtam olvasni.
Tök jó, hogy az eddigi 80 hozzászólásból egyetlen sem szólt arról, hogy esetleg bármiféle tényszerű oka lenne annak, hogy a Fidesz esetleg leszállóágban lenne.
Nyilván azért, mert nincs is így.
Az más kérdés, hogy Netpárt aktivistái és a kapcsolt részek úgy gondolják, hogy amit sokszor mondanak (sőt ordibálnak) az valójában úgy is van. Lehet, hogy ők is csak áldozatai a pártjuk agresszív negatív kampányának? Érdekes, hogy ők azok, akik kijelentenek, személyeskednek, de semmilyen ténnyel nem támasztják alá álításaikat. Nyilván nem tudják.
Végülis meg kell hagyni nekik ezt a játékot, hiszen az áprilisi katasztrófális SZDSZ vereség és az MSZP újabb ellenzéki periódusának kezdete nyilván kedélyállapot romlást fog nekik okozni.
Ha nem élik ki magukat most, lehet, hogy a felgyülemlett agreszió nagy károkat fog okozni bennük és környezetükben áprilisban.
Srácok, gondoljátok át a dolgokat, higgadtan. Lehet, hogy rossz lóra tettetek?
Neked több diplomád? Ha ez igaz lenne, akkor nem b@sznád el a nap 24 óráját tök értelmetlenségekre (ezzel a stílussal ui. inkább csak elriasztod az embereket a pártodtól), hanem esetleg pénzt keresnél. Vagy neked EZ (az agitáció) a pénzkereset?
hogy te milyen csúnyán beszélsz erről az ambiciózis fiatalemberről. Hisz lehet, hogy hazánk leendő miniszterelnökéről beszélsz.
Több tiszteletet ennek a fontos embernek, hisz látod, alíg bírja elutasítani a jobbnál jobb ajánlatokat...
Kedves Finci Kutya!
Hihetetlen, de én is elsőlépcsős voltam, igaz 66-ban, mint a tatai páncélos hado. Vácon kihelyezett müszaki zászlóaljának XY század vízellátó szakaszának katonája. Ide mint vegyész technikus kerültem, élvezve az első lépcső minden kiváltságát, jó ruha, jó Kalya Ibrahim, harmadnaponként 24 órás szolgálat, hetenként riadó, néha a megindulási terepszakaszig. Egyszóval senkinek sem kívánom.
Ilyen rémtörténetek, miket irsz nálunk is közszájon forogtak, de ismerve snájdig elhárító örnagyunk pacientúráját, csak lehalkítva, azt is otthon mertük tárgyalni.
Senki nem íratott alá semmit, laktanya besúgók ismertek voltak körünkben, ennek ellenére mindenki hibázott, pár napot, két alkalommal én is "ültem". Inkább futi volt. De furcsa lenne, ha ezen élményeimet Orbánnal, vagy az idősb. Orbánnal hoznám össze.
Kabalából Lukasenkó! Onnan összeszedtem egy kis pénzt. Valami napsugár megint dereng.
üdv.d.
Az 1089-ben te hány néven szerepelsz?
Oszt milyen felajánlott funkciókat utasítottál vissza? Árnyékbelügyminiszter? Ärnyékminiszterelnök? Árnyékszék?
Szomorú, ha gyűrűnek nézed azt a bilit, ami tán már a kezedhez is nőtt.:DDD
"A kitüntetésekről csak annyit, hogy a leköszönő államfőket kollégáik általában igyekeznek elismerni (ez egyfajta szokásjog), hacsak nem tettek valami égbekiáltó bűnt."
Ha családos lenne, akkor nem egész nap itt döglene, hanem a feleségét kúrná. Bááár, Hofival ("lehet-e nemi életet élni egy kecskével?"): "ha ismerném a feleségét..."
"Elnézést a távollétért, de a barátnőmmel is foglalkozni illik néha, nem csak a politikával."
Döntsd mán el Gáborkám, harmincon túli kisgyermekes családapa vagy-e, vagy huszonéves egyetemista. Mert ez a csapongásod fárasztó.:D
"Nekem az a véleményem, hogy az FMPP 8-9%-ig süllyeszti magát a választásokig."
Na ja. A szerepét pedig átveszi a Netpárt, hisz a választásokig akár a 900-as taglétszámot is eléri. Belőled meg propagandaminisztert csinálnak. :D
Nekem meg az a véleményem, ideje volna kihúzni az ujjad a biliből, mert már szétázik...
Gondolod ?
Taszár első lépcsős alakulat volt ott tényleg ennyire komolyan vették.
Az elhárítás olyan komoly volt hogy egyszer amikor amikor visszafelé utaztam(másfél év alatt 19 nap szabadság)és sörözés közben a vonatkupéban egy katona társamnak elmeséltem hogy a fater megy Berlinbe egy cukoripar-technológiai konferenciára és átlátogat a nyugati részre is , nos ezt másnap az elhárítás már tudta és biztos vagyok benne hogy nem a katonatársamtól, hanem valamelyik civíl utastársunktól.
Másnap készültségből! behivattak és egy százados csak annyit mondott hogy gondolkozzam el a bűnön amit a Magyar Népköztársaság ellen elkövettem.
Fogalmam sem volt hogy mit akar ,20-30 percenként kijött és megkérdezte hogy nem akarom e önként bevallani hogy mit követtem el.
A kérdésemre hogy mondja már meg hogy mit csináltam, mindig azt mondta hogy Gondolkozzon !
Amkor vagy 3 óra múlva behívatott akkor 14-éves koromtól az egész életemet elmesélte , de olyan részletesen hogy én majdnem hülyét kaptam.
Minden apróságot minden kis gyerekkori csínytevést tudott.
A végén kiderült hogy az a bűnöm hogy a laktanyába való beérkezéskor nem jelentettem azt hogy az apám Berlinbe és annak a nyugati felébe készül.
A Kende hidd el nekem hogy nagyon finoman fogalmaz.
A Gauck intézet már elég jól feltárta az NDK beli Stasi működését és ott megállapították hogy valamilyen módon, sokszor az illető tudtán kívűl, az NDK lakosainak EGYNEGYEDE a rendszer besúgója volt.
Magyarországon tavaly az Orbán kormány 35 évre(először 90évre akarták) titkosította a különféle titkosszolgálatoknál és a Történeti Hivatalban összegyűlt különféle akták külső személy általi kutathatóságát.
Vajon miért ?
Kösz, hogy a vitáraképesek közé veszel. Sajnos ezt nem tudom viszonozni, nem intellektusod, inkább elfogultságod, jobb a esetben ismeret hiányod miatt. Szerintem a FIDESZ az elmúlt 12 év folyamatosságát soha nem tagadta, inkább ellenzéke tekinti az MDF, és jelenlegi ciklust kisiklásnak. Az meg, hogy a legtehetségesebb, megengedem legkijelöltebb, kiképzett, hála istennek Soros által szerencsés kézzel kiválasztott középeurópai politikus, aki KÖZÉPEURÓPAI, mert itt élünk, a tudatlan, bunkó, semmmit sem értő focista álarca mögött??? Ne haragudj..... Különben is Európában a legdinamikusabb üzlet a foci, a haladást a benne lévők képviselik.....szvsz
üdvözöllek:d.
Vajon csak az a politikai kultúra, ha egyetértő emberek nem találkoznak (ha ez éppen a kormány kritikája)?
Netalántán az politikai kultúrálatlanság, ha a túlnyomó többségben lévő kormány teret hagy az ellenzéknek is (mint a Horn kormány idején)?
Vagy az politikai kultúra, ha nemcsak a magnófelvételtől, de még a jegyzőkönyvtől is megfosztja a kormány az utókort a kormányüléseket illetően?
Az -e a politikai kultúra, ha a családbarát kormány utólagosan lediplomázott "tehetséges" családos minisztere felcsinálja a titkárnőjét?
Szóval mért fáj az Neked, ha két egyetértő ember találkozik?
Na, pont a politikai kultúrát nem kellett volna
:-))
Kovács László politikai kultúráját tökéletesen jellemzi, hogy ott virított a kendekönyv bemutatóján. Kende meg dedikálta a könyvét a maszop kongresszuson.
Ez se nem politika, se nem kultúra.
"Fölf-föld tipusú harcászati rakéták, no meg hadmüveleti-harcászati rakketták voltak ottan.
Úgy egy dd.-nyi."
Hat most mar semmi nincs ott, csak romok.
De az osszes tobbi laktanya is ures,pedig kanizsa a KuK idok ota katonavaros volt.Raadasul a teruletet a kormany nem hajlando atadni az onkormanyzatnak,pedig egy nagy olasz befektetocsoport ipari parkot epitene oda.Aztan ott gazosodik az egesz.
Tisztelt ellentábor!
Úgy látom, hogy vannak köztünk demagógok is, meg vitakészek is néhányan. Az utóbbit feltételezve kifejteném a véleményem.
Jó lenne végre, ha a rendszerváltás sokunk fejében is megtörténne azzal, hogy húzunk egy vastag vonalat 1990-nél és tiszta lappal indulunk.
Az MSZP az MSZMP utódpártja. Az MSZMP-sek egy része patkányként hagyta el a sűllyedő hajót a rendszerváltáskor, hogy más pártokban - az egykori MSZMP-t és annak jogutódját szidván - továbbra is a mindenkori hatalom közelében maradhassanak (lásd pl.: polgárelvtárs listája <12> - lehet cáfolni). Nem véletlen, hogy a rendszerváltó MDF pl. Budapest legelegánsabb kerületeiben tudott nyerni (Gellérthegy, XII. ker). Hogy létezik, hogy az egykori elnyomott, börtönökben sínylődő ellenzék pont itt lakott?
Azok az egykori MSZMP-sek, akik netán nem voltak annyira hataloméhesek, vállalták az MSZMP köztudottan terhes örökségét annak ellenére, hogy nyilvánvaló volt: jó ideig nem jutnak hatalomra. A rendszerváltást követően az MSZP a parlamentben megkövette a magyar nemzetet (tehettek ennél többet?) és szociáldemokrata irányultságot vett fel.
dödöle: Európában a kirekesztő, mások gyűlöletére uszító politika az idegen. A fentiekre is utalva ilyet az MSZP nem képvisel, sőt, profi poitikusai révén akkor is civilizáltan viselkedtek, amikor a parlamentben a Fidesz (élükön Kövér Lászlóval) többszörösen legyilkosozta és törvényen kívülinek nevezte az MSZP-s képviselőket. A Fidesz kormány 4 éve pedig az előző 4 év totális tagadásáról szólt, illetve arról, hogy hogyan kommunikálja a Fidesz mindazt az elmaradt ígéretet, aminek teljesítésére a sok rombolás és "eredeti tőkefelhalmozás" miatt, valamint az "egy focista nem érthet mindenhez" elv miatt nem kerülhetett sor.
armagnac: A szociáldemokrata pártoknak igenis van helye Európában. Ma a naiv lakosság szándékos butításának tulajdonítható az a híresztelés, miszerint az MSZP vissza akarja állítani a kommunizmust, meg a Szovjetúniót, meg a kivégzéseket, meg ... Ennek vége, sőt, a szovjet befolyás megszüntével a tényleges kiváltó ok is megszűnt. Ezzel már csak az riogat, aki építő szándék helyett inkább ellenséget keres minden áron.
tengerkekszem: Ha csakis az az igazság, ahogy Te vélekedsz, akkor nem biztos hogy kizárólag igazat tudok neked mondani. Ha tényleg a véleményemre vagy kíváncsi, akkor pedig ne feltételezd, hogy hazudok Neked!
A kedvezménytörvényt szinte mindenki támogatta, az MSZP-t is beleértve, bár a kormánypropaganda határozottan összemossa a paktum tagadását a törvény tagadásával, ami a hívők szándékos félrevezetése a kormány részéről. Mellesleg a törvényt mind a mai napig támadják pl. az EBESZ részéről annak területen kívüli hatálya miatt. A Velencei Bizottság elmarasztalta MO-ot emiatt és a szükséges egyeztetések hiánya miatt, és közölte, hogy jussunk egyetértésre a szomszédokkal, mert különben nincs EU. Orbán tehát lépéskényszerben volt és a lehető legegyszerűbbet és legfelelőtlenebbet lépte, amit csak lehetett, de ezt már más topikokban részletesen kitárgyaltuk, ott utána nézhetsz.
A kitüntetésekről csak annyit, hogy a leköszönő államfőket kollégáik általában igyekeznek elismerni (ez egyfajta szokásjog), hacsak nem tettek valami égbekiáltó bűnt. Horn is kapott néhányat, meg más is. Mellesleg: épül a II. (fideszes) kerületben egy szép nagy a francia iskola ...