Keresés

Részletes keresés

*Csabesz* Creative Commons License 2009.05.13 0 0 389
Teljesen véletlenül akadtam egy musa basjoo-ra, amit meg is vettem. Az lenne a kérdésem, hogy most, kiültetés után várható-e hogy gyorsan fejlődésnek indul? Kb. mekkorára nő meg 1 szezon alatt? Most kb 30 cm.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 388
Szia marimama!Nagyon szépen fejlődik a banánod,örülök hogy tettél fel képet jó őket nézegetni.
Előzmény: marimama51 (386)
ticket mouse Creative Commons License 2009.05.12 0 0 387
A cserépből a kertbe menekített banánom. Még nem sokat látni, de hajt és ez a fontos.
Előzmény: ticket mouse (381)
marimama51 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 386
A beszúrás elmaradt.
Előzmény: marimama51 (385)
marimama51 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 385
Jelenleg,így néz ki a basjoom.Végre kinevelte első teljes levelét.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.28 0 0 384
Marimama köszönöm a tanácsot megfogadom ígérem!
Előzmény: marimama51 (383)
marimama51 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 383
Szia!Én a banánok földjébe tőzeget is szoktam keverni.Nem raktam soha tiszta virágföldbe.Ültetésnél,csak olyan mélységre ültettem,mint ahogy a cserépben volt.
Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.28 0 0 382
Köszönöm a biztatást Ticket Mouse!Tegnap megfogtam a még meglévő barna és fonnyadt leveleket és úgy ahogy volt a kezemben is maradt.Ezek után már tényleg úgy gondoltam nincs veszteni való és elkezdtem megkeresni a gyökérzetét hogy lássam kirohadt e.Rövid keresgélés után meg is találtam de rohadásnak semmi nyomát nem találtam,viszont a levelek tövénél jól látható volt hogy valami elrágta.A még megmaradt kis satnya gyökeret vissza tettem a földbe hátha meggondolja magát és elkezd hajtani.Viszont a mai nap majd ha tehetem ki kellesz vennem még egyszer és a virágföld helyett teszek sima kerti földet ahogy javasoltad hátha észhez tér.
ticket mouse Creative Commons License 2009.04.28 0 0 381
Szia!
Nekem a virágföldbe ültetett banánjaim elpusztultak. Azóta csak kint vannak a kertben, napos helyen, vizet, tápanyagot bőven kapnak és hajtanak ezerrel.
Tavasszal kiültettem az elpusztulófélben lévő kis banánomat, azóta a szára is letörött, a kutyák félig kiásták, de mégis hajt.
Talán, ha átültetnéd máshova a kertben és nem virágföldbe....
Szóval, ne add fel!
Előzmény: Törölt nick (373)
Sequoia Creative Commons License 2009.04.27 0 0 380
Nem vagyok tapasztalt kertész, de... a következőket gondolom: 1. ha levéltetű van, akkor gyakran van hangya is, de ha hangya van, az szerintem még nem jelenti azt, hogy levéltetű is van - lehet a hangya valami más miatt. 2. a levél száradásának vagy tucat más oka is lehet, nem feltétlenül tetvek. Szóval szerintem amíg magukat a levéltetveket nem látod, addig ne permetezz ellenük. Ha látod őket, én a helyedben akkor is először csak lemosnám slaggal, aztán ha visszajönnek, jöhet a permet - kertészeti boltban megmondják, mit használj.
Előzmény: piszvas (374)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 379
Szia marimama!Annyira jó látni hogy milyen szép és egészséges a banán nálad!Minden elismerésem a tiéd!
marimama51 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 378
Jelenleg így néz ki a basjoom.
marimama51 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 377
Tudom,hidd el én szivesebben írtam volna,hogy kikelt az összes.Remélem azért neked több szerencséd lesz.
Előzmény: 1ibolya (376)
1ibolya Creative Commons License 2009.04.27 0 0 376
Köszönöm a választ,bár jobban örültem volna,ha azt írod,10-10kikelt:-))))))))))
Előzmény: marimama51 (375)
marimama51 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 375
Szia 1ibolya!Nekem  velutina 5/1,darjeeling ,5/2,itinerans 10/1,utazók10/2,velutina 10/0,kelési arány volt,szóval nem lehet vele dicsekedni.Most várok megint magokat,kíváncsi vagyok,hogy azok milyen arányban fognak kelni.Általában 1-3 hónap alatt csíráznak ki a magok.Sok szerencsét!
Előzmény: 1ibolya (372)
piszvas Creative Commons License 2009.04.27 0 0 374

Köszönöm szépen válaszod.Az lesz amit irtál Musa na megnéztem az oldalt igaz angolul nem tudok.De képröl az.Ide is beteszem amit vettem most fotóztam le.Volna még egy kérdésem a télálló banánomon hangyák mászkálnak.Ugy tudom hogy akkor tetü is van nalaholde én nem látok rajta.Viszont a második levele csucske kezd barnulni.Aharmadik még nem nyilt szét de az egézséges.Féltem mert ez az egy van és örültem hogy az első telet kibirta sarjai is vannak.hA MÉG IS TETVES MI VEL LEHET PERMETEZNI?

Előzmény: Sequoia (368)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 373
Szia marimama!Először is köszönöm hogy válaszoltál.Amikor megvettem a banánomat úgy ültettem el hogy ástam egy nagy gödröt,aztán a gödör aljára tettem jó minőségű virágföldet,be állítottam a banánt és a többi részt is feltöltöttem virág földel és ennyi vártam a csodát csak az sajnos elmaradt.Nem merem megbolygatni a gyökerét mert megmondom őszintén még mindig bízok benne hogy hátha gyökérről még ki tud hajtani.Locsolni is régen locsoltam mert úgy gondoltam ha az öntözéssel szúrtam el a dolgot lehet hogy a gyökere azért még menthető és nem akarom kirohasztani.Az igazság az hogy nem tudom már,hogy mi lenne az okos és helyes dolog,úgyhogy nincs más megint csak várok.
Előzmény: marimama51 (364)
1ibolya Creative Commons License 2009.04.27 0 0 372
Kedves marimama!Szeretném megkérdezni,milyen tapasztalataid vannak a banán magok kikelését illetően.1hete vetettem őket,mikor számíthatok rá,hogy kibújnak?
ticket mouse Creative Commons License 2009.04.26 0 0 371

Szia! Köszönöm.

A Tiéd is jól átvészelte a telet és szépen beindult.:-)

Előzmény: marimama51 (370)
marimama51 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 370
Szia!Szépen indulnak a banánjaid:)
Előzmény: ticket mouse (359)
marimama51 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 369
 Nekem is csak egy éve van basjoom,úgyhogy szakértő én sem vagyok.A kérdésed  én is feltettem még az ősszel,mert nekem is sikerűlt gyökér nélkül kiszedni egy sarjat.A válasz az volt,hogy nem gyökeresedik meg.Azért én elültettem.Lett gyökere,de hajtani még nem hajt.Várok hátha megtörténik a csoda.
Előzmény: Tartomo (367)
Sequoia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 368
Szia, piszvas. Ez, hogy take-a way trends, nem hangzik banánnévnek, inkább boltnévnek. Netes keresés is erre utal: van egy take-a-way trends nevű hollandiai dísznövénykertészet. (http://www.takeawaytrends.nl) Szóval szerintem elég esélyes, hogy tőlük származik a banánod, de ez a fajtáját még nem árulja el. Ha biztos, hogy ez mégis fajtanév, akkor meg a fene tudja, mindenféle fantázianevet kitalálnak a banánoknak... Ha mégis a kertészet, akkor a honlapjukon a Musa tropicana az egyetlen banánfaj, amit forgalmaznak (persze ettől még szállíthatnak nagykerbe mást viszonteladóknak). A Musa tropicana tudtommal azonos a Musa nana fajjal, ez a leggyakoribb törpe cavendish banánfaj - magtalan, ehető gyümölccsel, alacsony (2-3 méter), zömök növekedéssel - és nagyon nem télálló.
Előzmény: piszvas (360)
Tartomo Creative Commons License 2009.04.24 0 0 367

Szia!

Én ugyan nem vagyok nagy basjoo szakértő, csak azt akarom kérdezni, hogy a basjoo nem ereszt gyökeret vízbe, ha véletlen gyökér nélkül veszik le? Volt egy szép Musa 'Nana'-m (nyáron kiültettem mindíg) ígértem egy ismerősömnek belőlel, mert rengeteg hajtást hozott, és az első 3 hajtást nagyon bénán szedtem fel, nem volt gyökerük. Mondom próba-szerencse alapon vízbe teszem. 2 hét alatt mind gyökeret eresztett. Nagyon meglepődtem, nem gondoltam, hogy  gyökeresedik vízbe semmi hormonpor nélkül. Aztán mikor kiültettem őket földbe, a régi levelek leszáradtak, és egy teljesen új tő bújt elő közvetlen a gyökereknél. Az új tő meseszépen növekedett, míg a régi levél a régi  áltözsel együtt elszáradt.  Szóval ha valaki így jár mint én, még nincs minden veszve.

Előzmény: marimama51 (364)
piszvas Creative Commons License 2009.04.24 0 0 366

Köszönöm a segitséget a képpel kapcsolatban..AZ ALSÓ KÉP TAVALY SZEPTEMBERI.

A másik kérdésemre valaki tudja a választ hogy milyen banán.

piszvas Creative Commons License 2009.04.24 0 0 365

04.08.készült

marimama51 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 364
Szia!Sajnálom,hogy tönkrement a banánod.Az én banánom sem régi,tavaly májusban vettem 20cm-sen.Jönnek sarjak mellette,de még nincs saját gyökerük.Addig viszont még nem lehet kiszedni,mert elpusztulna.Milyen a föld nálatok?Nem lehet,hogy nagyon vizes,és az a baj?Elrohadt a gyökere?Nem lehet cserépbe menteni?A magról vetett banánjaid még kikelhetnek.Én is várom,hogy küldjék a megrendelt banán,és pálmamagjaimat,de sajnos még a héten sem hozták,pedig megigérték,hogy hétfőn postázzák.
Előzmény: Törölt nick (362)
ticket mouse Creative Commons License 2009.04.24 0 0 363
Új kép - tallózás - feltölt - beszúrás - mehet
Előzmény: piszvas (361)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 362
Szia marimama!Meg adta magát végleg a banánom most már tuti,teljesen le vagyok törve.Minden növényem épp és virul,csak a banán nem akarja az igazat.Lehet hogy az a baj hogy nagyon szerettem volna,hogy nekem is legyen már végre musa basjoom?Egyszerűen nem értem miért megy ki már másodjára.Ha az egész telet itt töltötte volna már,és úgy nem hajt ki, rá tudnám fogni legalább hogy ki fagyott.Mivel neked már régi bevált növényed van ami már a telet is átvészelte elég jól,kérhetnék tőled egy sarjat.Rám férne már egy kis siker élmény mert a pink banán magjaim sem keltek még ki.Hozzá teszem az is igaz,hogy annál még csak 1 hónap telt el,és azt mondták 1 vagy 3 hónap mire elő bújik.Válaszod előre is köszönöm!
piszvas Creative Commons License 2009.04.24 0 0 361
Képet is szeretnék beteni az idei banánról és a tavalyiról.Valahogy nem sikerül.Tudjátok hogy kell? Már lekicsinyitetem a képet.
piszvas Creative Commons License 2009.04.24 0 0 360

Sziasztok

Segitségeteket kérném kaptam egy banánfát a neve:take-a way trends Gyönyörü banánok vannak a képen azt sem tudom ez fagy álló-e.Elöre is megköszönöm segitségeteket.Különben nekem is van télállóm hál istenek az elsö telet átvészelte .

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!