Keresés

Részletes keresés

Red Squad Creative Commons License 2001.01.04 0 0 895
Olyan oldalt tudtok esetleg, ahol szép nagy 100 mega körüli teljes epizódokat(NEM VOY!) ill. nagyfilmeket lehet ledáunlódolni? Régen vala ugye a replikátor, le is jött a teljes Insurrection, de kéne a First Contact meg a Final Frontier(+a többi) is eredetiben. A replikátor meg megszűnt vagy legalábbis a letöltési szekció, ha jól tudom, márpedig jól tudom.
Leki Creative Commons License 2001.01.04 0 0 894
Szerintem itt megtalálod a Viasat3 műsorát is: http://www.port.hu/sql/tv.musor !
Előzmény: eger21 (890)
mrzool Creative Commons License 2001.01.04 0 0 893
Cifu, ez egyertelmu. Tul nagy az arca valakinek, es nem akarja megosztani a munkat, felhasznalni mas mar meglevo _jo_ forditasait, etc... Gondolj csak bele, a Replikatoron megtalalhato az _osszes_ TNG, DS9, VOY epizod magyarszovege, mert voltak lelkes trekkerek, akik leforditottak. Bezzeg a forditok nem hasznaljak fel... No comment.
Előzmény: Cifu (888)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.01.04 0 0 892
Hát...

Mondanak is valamit, meg nem is... na mindegy, ezt már megszoktuk... :(

Előzmény: Dob (887)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.01.04 0 0 891
Hajrá, itt a következő üzenet....
Előzmény: LtGlove (881)
eger21 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 890
Szerintem is igazán jó, hogy a Viasaton elkezdték leadni a Voyagert, bár számaomra kicsit furcsa volt, mert előtte a Sat1-en láttam. Először nekem sem tetszett az időpontok "egyszámkénti" megadása, de hozzá lehet szokni. Egy gondom van csak vele, hogy nem jutok hozzá a műsorrendhez. Ha valaki tudná a Viasat honlapjának címét, akkor segíthetne... Előre is köszi.
marci_17 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 889
Figyeljetek! A tv3 megszűnése után mindenki szomorkodott, jaj nincsen trek, bárcsak lenne.
Most egy csatorna játssza a legújabb sorozatot és ti elégedetlenkedtek, vannak hibák igen de
örüljetek, hogy végre van hazánkban is trek.
Cifu Creative Commons License 2001.01.03 0 0 888
Ez az, amin a B5-nél is folyton szenvedtünk... Mi a fészkes fenéért nem képesek felkérni valami rajongót/csoportot, akik szerintem akár ingyen is hajlandóak lennének lektoráklni a forditást????
Előzmény: mrzool (886)
Dob Creative Commons License 2001.01.03 0 0 887
Pár link a készülődő dolgokról (Star Trek X, meg az ötödik sorozat)
A 10. filmről
Az uj sorozatról
mrzool Creative Commons License 2001.01.03 0 0 886
Na igen, vojádzsör suxx, de ez van.:( Viszont a kiejteshez: volt epizod, mikor a kazont helyesen ejtettek ki, aztan viszont soha tobbet. Azert ez erdekes, a bajorit ki birjak ejteni rendesen, migy egy ilyen trivialisan egyszeru szot, hogy kazon, nem?:)) Egyebkent az en szuleim is rakaptak...:))))
Előzmény: Valiant (885)
Valiant Creative Commons License 2001.01.03 0 0 885
A Viasaz.hoz és a VOY-hoz:

a csillagidő bemondása engem is zavart először, de végül is ez a legeslegkisebb... Azt viszont, hiába erőltetem magam, nem tudom megszokni, hogy: VOJÁDZSÖR! :-(((

Amúgy a szinkronhangok jók, a fordítás is OK., az már más kérdés, hogy a szinkronos mit olvas be. Pl. Janeway hangja jól mondta, hogy kardassziaiak, de pl. előtte nem sokkal valaki azt mondta (talán Paris): kardasszianok. BOA!

Amúgy a szüleim oda vannak érte... Főleg anyám, aki szimpatizál Janeway-el. (Kivételesen a Trek helyett, éljenek felvilágosult szüleim!)

Üdv!

Dob Creative Commons License 2001.01.03 0 0 884
Hát akkor egy beszólás.
A Startrek honlapján van egy kvíz játék.. lehet játszani..
mrzool Creative Commons License 2001.01.03 0 0 883
Ertem a problemad alapjat, Glove. De hat valaki kitalalta, hogy ezt igy fogjak mondani. Mar a TNG-ben is igy ment...

Egyebkent az otleted nem rossz, kivancsi vagyok meglesz-e az ezres hatar.:))

LtGlove Creative Commons License 2001.01.03 0 0 881
Zool, nem a point zavart, hanem az hogy egy ötjegyű számot és nem 5 számjegyet mondanak.

Volna egy javaslatom :

2000.01.21.-én indult ez a topic és nagy örömömre szolgál, hogy meghaladta a 880 hozzászólást. 18 nap múlva ünnepeljük ennek a fórumnak az egy éves évfordulóját ezért stílusos lenne, ha itt is egy új ezrdet kezdenénk. 18 nap alatt 120 hozzászólás nem is olyan sok. Azaz ha legalább napi 7 hozzászólás lenne már túl lennénk a mi kis milléniumunkon :)

Az 1000.-iknél majd csinálunk kis tüzijátékot :)

mrzool Creative Commons License 2001.01.03 0 0 880
Udv!

Nehany reakcio...

Red Squad:
>Azért mégse lenne igazán jó, ha a trek kommerszé >válna itthon.

A Voy mar az odakint, ez ellen nem tehetsz semmit. Nagy biznisz az egesz, es sajnos az ujabb epizodokon nagyon meglatszik, hogy a penz miatt forgattak, es nem azert, mert mondanivalojuk volt a keszitoknek...:(

Locutus:

A Szempillantas alatt egy nagyszeru epizod, a kedvencem a 6. evadbol. Ezt kivetelesen ujra megneztem nemetul is.:)) Talan ez nem szamit spoilernek, de keszulj fel: ennel jobbat nem soxor fogsz latni...

startrekfan:

>Az a baj, hogy a szinkron rengeteg dolgot >elront, ezért biztos, hogy a nagyközönség nem >reálisan ítéli meg.

Hm, Voy magyarszoveg es szinkron kimondottan jo, bar Csore Gabor jol elrontja az egeszet. A szoveggel kapcsolatban csak annyit, hogy meg mindig nem tudom felfogni miert kell warp helyett fokozatot mondani, ha egyszer arra van magyar szo... Mondjuk most mar konzekvensen ezt forditjak: 'a szubterben halad a hajo', mikor gorbuleti sebesseggel haladnak. Kompromisszumos megoldas...:)))

Egyebkent az hogy a kozonseg hogyan iteli meg, illetve hogyan ertelmezi... Mindig fenall a veszely, hogy a nezo nem erti meg a musort. Ez nem a szinkron hibaja.

Glove:

A Csillagidos dologhoz: teny, hogy fura igy magyarul, de ha belegondolsz, az angol ikszipszilon point akarmi az magyarul xy egesz akarmi tized.:))) Szoval eljen a fordito...

LtGlove Creative Commons License 2001.01.03 0 0 879
A Viasat 3 szinkronjaban egy problemat fedeztem fel, a többi aprosag melett, ami viszont nagyon zavart : A csillagidőt egybe mondják és nem számjegyenként.

Azt pl. hogy, 48632.5 nem úgy mondják, hogy négy-nyolc-hat-hat-három-kettő pont öt, hanem úgy, hogy negyvennyolcezerhatszázharminckettőegészöt.

Na ez így sehogy sem jó.

De ez legyen a legkevesebb.

Nagyoreg Creative Commons License 2001.01.03 0 0 878
"A fura fejű emberek azért furák, mert hogy ez egy komoly sorozat állítólag. Meg egyébként is ugyan hol találkoznánk ilyen ronda emberekkel, talán a világűrben? Ugyanmá, ez nem reális, ez egy hülyeség" - idézet egy szappanoperanézőtől... :)
White Falcon Creative Commons License 2001.01.02 0 0 877
Kedves startrekfan,csatlakoznom kell az előttem szólóhoz.Végre hosszú idő óta sikerült megtalálnom/kivennem az Űrlázadást.Egész Debrecenben csak egy helyen található, és már agyonmásolták,mert a film ugyan jó,de a szinkronja bűn rossz:-( Egyelőre nálunk még a Viasat3-at sem vezették be,így én még nem látom a Voy-t.A kábeltévénél csak holnap lesznek,majd megérdeklődőm,és rájuk borítom az asztalt,ha nem lesz...:-)Azért időrendileg idehaza kicsit fura lesz minden új nézőnek,hogy először a legutolsó,aztán a középső,és végül az első végig?:-) Pl. ha a 2 ferrengi felűnik a Voy-ban,kiderül róluk,hogy a TNG-beli Barzan féreglyukon keresztül jutootak oda,amire sok utalást tettek.Másik:amikor a hirogen szatellit-rendszeren keresztül érintkeznek a Csillagflottával,a levelekben említés a DS9-os háborúra a Dominionnal.Az elején erre a két sorozatra sok utalást tesznek,amit csak az ért meg magyarázat nélkül,aki nézte mindkettőt.Nem értem,miért kap a Trek olyan kritikát,hogy fura fejű emberek stb. Miért, és az SW-ben+a B5-ben nem?Mind1,ezt nem az én tisztem eldönteni, de tényleg hiányzik hozzá egy populáris kultúra:-(
Előzmény: startrekfan (876)
startrekfan Creative Commons License 2001.01.02 0 0 876
Az a baj, hogy a szinkron rengeteg dolgot elront, ezért biztos, hogy a nagyközönség nem reálisan ítéli meg.
Történetesen a fordító tényleg tudja, miről van szó (igazi Trekker, a 160 epizód az összes VOY), de a színészeknek gőzük sincs, de gondolom, a szinkronrendezőnek sem.

Meg aztán az is, hogy a Star Trek-hez le kell ülni, és oda kell figyelni (még a VOY-re is, egy-két Seven Of Nine-oe epizódben tényleg van komoly tartalom is). Viszont túl könnyű mindent két pillanat alatt megítélni, ezt csinálják itthon a Trek-kel is. "Gagyi űrhajók, hülye fejű emberek, idegesítő duma" - hallottam már sok ilyet.

Amíg nem alakul ki valamiféle kultúrája legalább az értelmesebb emberek körében, addig nehéz lesz kitörnie nálunk a "kultusz alatti" szintről. Ehhez viszont komolyan kéne "nyomni", amihez szükség lenne a Paramount segítségére. De sajnos nem hiszem, hogy különösebben izgatná őket, hogy Magyarországon mennyire működik. Történetesen a UIP-Dunafilm (Paramount magyarországi forgalmazója) pont telibe szarja...

Előzmény: Red Squad (868)
Red Squad Creative Commons License 2001.01.01 0 0 875
Most annyira fel lesz ittt csigázva mindenki, hogy ezentúl venni fogja minden trekker a demokratát sőt, a fórumot is, hátha lesz még infó:)
Valiant Creative Commons License 2001.01.01 0 0 874
Vegetable!

Szerintem azt a 160-at egybe értette, amennyit leszinkronizáltak összesen. Nem hinném, hogy úgy gondolta: a már leadott 30-50 akárhány epizód + ezek. Hiszen neki nincs köze hozzá, hogy a TV hogy és mikor adja. Csak azt tudja, hogy van ez a munka és van kb. 160 leszinkronizálatlan epizód. Tuti, hogy a VOY-ról van szó. Szerintem...

Red Squad Creative Commons License 2001.01.01 0 0 873
Hát ha a legújabbról van szó, akkor az a Voy, nemde?
Előzmény: Valiant (871)
Vegetable Creative Commons License 2001.01.01 0 0 872
Azért nem arra gondoltam, mert abból szvsz már szinkronizáltak pár szezont, akkor meg nem marad közel 160 belőle... :)
Előzmény: Valiant (871)
Valiant Creative Commons License 2001.01.01 0 0 871
Nem biztos. Lehet, hogy arra utalt, hogy a VOY-t veszik(tték) meg végig. Hisz a 6. szezon vége már ott van 160 rész körül. Plussz-mínusz nem tudom mennyi.
Előzmény: Vegetable (870)
Vegetable Creative Commons License 2001.01.01 0 0 870
Húúúúúúúúúúúúúúú! Ez a darabszám szerint vagy a hiányzó TNG részek, vagy a DS9! :)))))))))
Előzmény: Valiant (869)
Valiant Creative Commons License 2001.01.01 0 0 869
Hye!

Részemről DS9 és VOY, még akkor is ha az utóbbi olyan, amilyen. Azért szívesen venném a TNG-t is végig magyarul, de csak utóbb.

Amúgy ÉRDEKES cikk jelent meg A Demokratában. (magam nem olvasom, de ez most mindegy...) Szóval interjút készítettek szinkronszínészekkel. Az egyik (vagy több is?) részt vesz(tt) a VOY szinkronizálásánál és elszólta magát: azt mondta, hogy elég nehéz olyan szöveget szinkronizálni amihez nem ért, így nagy kihívás a legújabb Star Trek sorozat 160 RÉSZÉNEK LESZINKORNIZÁLÁSA, AMITT MÁR MEGVETTEK!

:-() ???????,

Red Squad Creative Commons License 2001.01.01 0 0 868
Nos, igen, a TNG az más, én is arra kaptam rá. De ha a Voyt megnézi ma valaki, akkor mit lát? Piff-puff, röhejes Neelix, stb. Belemélyedni meg nem lehet, mint jópár tng részbe. (Tapestry, Inner Light, Relics-utóbbi true science-fiction)
(Bár sajna valszeg a TNG-t se reálisan ítélnék meg.)
Előzmény: Vegetable (867)
Vegetable Creative Commons License 2001.01.01 0 0 867
Én részemről inkább TNG... :)
Előzmény: Red Squad (866)
Red Squad Creative Commons License 2001.01.01 0 0 866
Csak arra gondoltam, hogy iszonyúan nem hiányzik nekem, hogy a treket a xénával, herkulessel, hegylakóval és társaival vegyék egy kalap alá. Mert hogy a Voy nem a trek igazi oldalát mutatja be, az biztos. Ne legyen igazam.
Előzmény: Cifu (858)
Mr. Shaq Creative Commons License 2001.01.01 0 0 865
Köszi, a szórakozás megvolt. :)

Azért kellett végülis, mert most tervezgetek egy hajót, és minél több kép kell hajókról, mert nem olyan egyszerű kitalálni szépre egy ilyen dögöt, úgy, hogy az még megfeleljen a Star Trek "szabályoknak" is...ha a tervek megvannak, akkor nagyon részletesen kidolgozva meglesz csinálva Maya-ban. :))
Remélem jól sikerül.

(Talán a Star Trek klubbos fiúknak is tecceni fog. :)) )

Előzmény: Vegetable (864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!