Keresés

Részletes keresés

kezo111 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2197

Félreértesz, de azért, mert nem voltam pontos. Most már nekem is van szellőző rendszer, és pusztán az érdeklődésem kérdezteti meg velem ezt. Az ajánlott faláttörési mód nem írja, hogy jóval nagyobb lyukat készítsünk, ezért is jutott eszembe ez a logikus kérdés, szerencsére semmiféle félelmem nincs ezzel kapcsolatban, pusztán elméleti kérdés. 

Épp az olyan esetek, amikor rendesen leszigeteled a házad, és utána készül el egy ilyen faláttörés, az előírt módon elkészítve, akkor kezd érdekes lenni ez. A megoldás valóban az általad leírt jóval nagyobb furat elkészítése, de nem is a megoldás érdekel, hanem hogy ha így készíted el, akkor lesz-e hőhíd, vagy sem.

Előzmény: M63FUN (2196)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2196

az attól függ hogyan van elkészítve. de önmagában a hőhíd szinte minden épület természetes velejárója. mi vele a gond?

vagy arra gondolsz hogy nálunk még mindíg hülyének nézik azt aki leszigeteli normálisan a házát ( 10+ cm eps) és olyan ingat-

lanokkal van tele az ország, ahol 5-6-7 C fokos falhőmérsékleteltérésekből adódóan penész is lehet? sz**ból nem lesz vár ..........

egyébként tipp ha ennyire félsz a hőhídtól (az ablakod is hőhíd, gondolom nem találod félelmetesnek) akkor egyszerű:

ha 100-as légbevezetőt szeretnél, fúrj neki 150-es lukat, a csövet központosan helyezd bele és púrhabbal rögzítsd.

a hőhíd nagysága nevetséges lesz.

Előzmény: kezo111 (2195)
kezo111 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2195

Sziasztok!

A véleményetek érdekelne arról, hogy a fali átvezetős páraszabályzású légbevezetőknél alakul-e ki hőhíd a faláttörés és a beáramló hideg levegő miatt? Ha nem, akkor miért nem?

majki85 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2194

Szia!

A Trotec TTK 50S jó választás, mert több ismerősöm is használja és meg van elégedve a készülékkel. 2-3 óra alatt is már látványosan kiszedi a vízt a levegőből. Ez a legcsendesebb készülék és teljesítménye is nagyon baráti!

Előzmény: pete53 (2192)
klimakiraly Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2193

Szia!

Én a Trotek-et sajnos nem ismerem, csak az importőrt. Mi a Midea mellett tettük le a voksunkat. Differencia itt is van a ki-be kapcsolás között. Szinte hibátlanul üzemelnek a Midea-ak és nem sok van már az idei konténerből és ez a széria is jó.

Ennyit tudtam segíteni most Klíma Király Szeged. www.szegedklima.hu

Előzmény: pete53 (2192)
pete53 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2192

Szia!

Van valami javaslatod páramentesítő ügyben? Én a Trotek TTK 50S-t néztem ki. Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? A leírás szerint nem ész nélkül kapcsolgat ki-be, 2-3% páratartalomingadozásnál még kivár, és a zajszintje, teljesítményfelvétele is kedvezőnek tűnik. (Legalábbis a reklámszövege alapján…)

Előzmény: klimakiraly (818)
sewage Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2191

Először inkább a kivitelezői.

Előzmény: M63FUN (2190)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2190

kivitelezői árak érdekelnek, vagy a csináld magad mozgalom is szóba kerülhet?

Előzmény: sewage (2189)
sewage Creative Commons License 2011.11.01 0 0 2189

Nem akarok a zsebedben turkálni,de ha nem titok mennyibe került ez nektek,és mekkora a ház?

Előzmény: Törölt nick (2188)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 2188

Nálunk ez a második "fűtési időszak"  aktív, higroszabályozású szellőzőrendszerrel.

Penészmentesek vagyunk, nincs az ablakon páracsík , padlón tócsák, eltűnt az a kellemetlen dohos szag.  Az eddigi 72-74%-os páratartalom most-----> 50-55%

Mindemellett:

• nem hűlt ki a lakás
  • nem érezhető huzat
  • nem lett magasabb a gázszámla(60%--ban fával fűtünk)
  • nem lett magasabb a villanyszámla
  • az elszívó ventilátor sem hangos, még 2.fokozaton sem
  • kényelmes és könnyen megszokható :)

Karbantartása egyszerű:

• légbevezetők portalanítása
  • ventilátor szűrbetét csere

penész1 Creative Commons License 2011.10.16 0 0 2187

oksa majd irok mert én is kiváncsi vagyok  hogy mit produkál lassan  inditjuk a gázt most cserépkályhával füttünk   most jó a páratartalom most is megy néha bekapcsol gyüjötöt vizet is de én  amikor megy a gáz akkor szoktunk utána penészesedni na arra leszek kíváncs de nagyon !!!!továbbbi szép napot !

beja

Előzmény: majki85 (2186)
majki85 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 2186

Majd kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra. :) Számomra kicsit fura hogy azt javasolták fűtsd fel. Ezáltal akkor a gép kicsit többe is kerül mert valamivel fűteni is kell és az plusz pénzt emészt fel....

Előzmény: penész1 (2185)
penész1 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 2185

kalocsárol rendeltem holnap vagy utána érkezik meg dd duracraft 10e ujabb típusú 44000ft 80nm re jó és azt mondta hogy 25 fokra fütsem fel a lakás hogy jól müködjön utána vissza állithatom 22 re

majki85 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 2184

És milyen gépet vesztek / vettetek?

Előzmény: penész1 (2183)
penész1 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 2183

jelentem a csöveknél minden rendben  a lépcsönél ázott b e de olyan kis lyukon!!ugyhogy veszünk egy gépet azt kész !!további szép napot

beja

M63FUN Creative Commons License 2011.10.05 0 0 2182

a kazán nem szív semmit. ő csak égeti az oxigént. nyilván egy szívó venti átszívná, de tök felesleges. a nyílt égésterű kazánhoz ajánlott légbevezető kell. a specifikációban benne kell lennie mekkora 

teljesítményű kazánig használható(vagy rá kell kérdezni). egyébként a fali bevezető sztem kényelmesebb megoldás hosszú távon. és nem kell megilyedni a hőszigeteléstől. nálam késsel lett vágva a 8 cm grafit, és nem sérült semmit. persze a technikája megvan hogy kell csinálni, de nem ördöngösség. 

Előzmény: motorolaj (2181)
motorolaj Creative Commons License 2011.10.05 0 0 2181

Helló Hozzáértők!!

Hátha Ti tudtok segíteni, szerencsére nem penész jellegű a kérdés.

Segítsetek picit légyszi helyretenni  a fejemet. Nektek alap dolog, nekem nem.

Nyíltégésterű 24kW-os kombi gázkazán van a falon a fürdőmben.

Légbevezetőt szeretnék beépíteni utólag a -felsőkilincses, csak bukó- fűrdőszoba ablakomba,  EMM916 lesz valószínűleg. Sajnos csak alulra tudok bevágni bármit is. Higroszabályozott, minimum léghozamú, ami 11 m3/h -t jelent. Ez elvileg megfelelő.

De ha a kazánomnak valamiért több kell?

Egyszerűen átszívja rajta legyen akármilyen higroszabályzás?

Remélem igen :-).Vagy ne higroszabályzottat tegyek be?

Légyszi segítsetek, pici babával vagyunk és kezdődik a fűtési szezon.

A falba szerelhetőt a nemrég szigetelt házon nem szeretném, ha egy mód van rá.

Köszi előre is.

penész1 Creative Commons License 2011.10.05 0 0 2180

szia!

köszönöm valaszotokat megnézem hogy hol mennek a csövek .légbeveztöre ennyit nem adnék össsz 4 db ot kért ami 35000ft lenne többi munkadíj nekem sok

Előzmény: M63FUN (2179)
M63FUN Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2179

elvileg akkor brutális hőhíd már nem lehet a falon, annyira azért már "vastag" ez a kis szigetelés is. hát a 90 000 ajánlatot jegelném (nem az összeggel van a gond) hanem ha külső forrásból (cső, talaj) kapja a vízutánpótlást a ház, akkor a szellőztető tökig kiszellőztet mindent, de kb csak a meleget fogja kiengedni. én szinte biztosra mondom (persze látatlanban könnyű okoskodni)

hogy valami vízes gond van ott.komoly hőhíd nincs, így nem elég egy 55 % rpt hogy a hideg felületen lecsapódjon. a 80-90% rpt szerintem szerkezeti/gépészeti probléma. és az ellen a hygroszellőzés kb sz**nak a pofon. elhiszem hogy elkeseredett vagy, csak amikor elköltesz 1 százast, és nem igazán lesz javulás (vagy az ugyan lesz egy kicsike, de a fűtésszámla egekben) akkor nem leszel boldog.

a csörendszer "átnézése" nem nagy ügy 1 nap kellemetlenség, meg pár óra munka. azt le lehet nyomáspróbázni. persze ha a penészes rész  környékén nincs semmi cső akkor erre semmi szükség. viszont a vízszigetelés javítása nem vicces. és nagyon kis hivba és hihetetlen gondokat tud okozni. rokonnál ahogy lett betéve utólagos szigetelés után a tégla, felhajtották a kátránypapírt egy féltenyérnyi hellyen. kb 1/2 nm-en nem száradt ki a fal 3 hét után sem miközben máshol jó volt. tudták hol lehet a hiba, bontottak, megtalálták, javították. 4 nap alatt kiszáradt teljesen. anyáméknál egy lefolyó csövön volt egy kb 4 mm-es lyuk. 1 nm fal volt vizes (lefolyó nincs is nyomás alatt) és kb 1 méter magasságig a csőtől számítva.   szóval én elsőre ezt kezdeném valahogyan nyomozni. nem tudom falnedvességet milyen műszerrel lehet mérni, de nekem akár 2-3-4 próbafúrást is megérne.

Előzmény: penész1 (2176)
Axióma Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2178

Azt mondtad, szinte mindig van resnyire nyitva ablak. A legbevezeto ugyanezt tudja csak megcsinalni, tehat ha eddig nem szunt meg a penesz, a legbevezetotol se fog. Mielott kiadsz ra penzt, probalkozz a nedvesseg forrasanak megszuntetesevel.

Előzmény: penész1 (2177)
penész1 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2177

szaizstok ! tegnap  megkaptam az árajánlatot összesen 90 ezer forint lenne a legbevezetök  és a munkadíj

penész1 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 2176

szia!

5 cm szigetelés van a házon a fődémen  pedig 8-10cm ( most nemtom pontossan )ablakoba van szigetelés igen veszek egy normálisat a gázszaküzletbe nálunk ök megbizhatok biztos jót adnak igen itram most hogy két helyen vizes lent a fal de olyan hihetetlen hogy onnan feljön  a( szoba sarkoba penészes) odáig felszivná??,

Előzmény: M63FUN (2173)
penész1 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 2175

szia!

igen sokat amennyire lehet valahol résnyire télen nyitva is van.igen sajnos lent a szuterinba két helyen vizes a fal onnan jönne fel a viz??? az egész lakásba ezt nem is gondoltam idáig!!nincsen a alsó rész levizzárózva a fal remélem jól irtam:))

Előzmény: Axióma (2172)
M63FUN Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2174

nem, nem sikerült. nem vagyok sem tévedhetetlen, sem gőgös.

egyébként pont az egyik gyártó ajánlja nagy elánnal használt emeleti lakásokba is termékét hogy így meg úgy. csak a marketing baromság melett van másik adat, ahol mínősített passzívházban mondja a tulaj hogy télen 14 fokos bejövő levegőből csinál kb 17.5-18 fokosat a légkezelő. és arra fűt rá kaloriferrel. namost ez passzív házban jó dolog, de egy sima használt lakásban ha -15 fokos a kinti levegő, akkor mit ér? sejtem. kb megnyugodok mennyire jól járok, közben meg a villanyszámlára rámegy a gatyám...... vagy gázzal nyomom és a hatásfok lesz egy vicc. esetleg befújom a 12-14 fokos levegőt? (ha egyáltalán annyira fel tudja melegíteni a légkezelő) vagyis nem éri meg, de jól hangzik. persze mint forgalmazó ezt nem ismerhetem be. vagy lehet hogy az eredeti film mondjuk francia. ott olcsó az áram, szinte mindenki azzal fűt. akkor ugye tök mind1 hogy hol fűtök árammal. ők meg csak lefordították.

ezért hiszek a számítás helyett a mérésnek. nem egy dolgot számoltak már el......... (persze a számítás alapnak természetesen szükséges !)

Előzmény: _Zsolesz_ (2169)
M63FUN Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2173

gondolom, ha már ennyire sokat tettél, akkor a mosókonyha szellőztetve van, és nem jön fel a pára. viszont ha így is ennyire magas a rpt akkor valahonnan vizet kell kapnia a szerkezetnek. ez lehet egy vizszigetelési hiba, eseleg egy víz, fűtés netán lefolyócső.

amit én megpróbálnék a hypózás mellett, hogy amikor már kellően hűvös van, vagyis fűtési szezon van, próbálnék falhőmérsékletet mérni. és mivel ti építettétek a házat, tudjátok hol vannak csövek, hogy készült a vízszigetelés. a másik amit én fontosnak tartanék, hogy valóban hiteles műszerrel le kéne mérni a páratartalmat. mert ha 70% körüli, akkor lehet egyszerű gond, de 80-90% ot tényleg csak folyamatos vízutánpótlásból lehet elérni. oda már nem nagyon elég egy főzés. a hitelest pedig úgy értem, ami próbálva van hogy jól mér, ha mechanikus akkor pedig bekalibrálnám, és úgy mérnék. tényleg, hőszigetelés van a házon, és ha igen akkor mennyi?

(vicces, de hidd el nem anyagi helyzet, vagy egyéb felmérés miatt kérdem :-))) hja a faablakokban már bele van marva gondolom a gumi szigetelés (onnét kezdve pedig lehetne akár műanyag is, nincs szellőzési szempontból különbség)

Előzmény: penész1 (2170)
Axióma Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2172

Es kezzel mennyit szelloztettek? Felteszem ha ennyi mindent megcsinaltal, ott is sokat.

Valahol alulrol mehet be a viz. Es nem csak hogy hosszutavon ezt kellene megoldani, hanem ha megoldod, egybol nem lesz szukseg a higros kutyukre sem (persze ha tovabbra is szelloztetsz kezzel).

Előzmény: penész1 (2171)
penész1 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2171

szia ! nincsen semmi résszellözö rajta simma egyszerü fa ablakok  nyit zár és nem is bukós sajnos

Előzmény: Axióma (2165)
penész1 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2170

szia!

2felnött 2 ikrek  fa ablakok teregetés szuterin mosokonyhába fürdés van főzésnél be van kapcsolva a páraelszívó 85nm  a lakás .ezt nem értem mert már a virágokat is kivittem tergetés nincs főzés kétnaponta  fürdéssel meg nem csinálunk olyan nagy gőzt!nemtom de legem van a penészböl a biztos 4-5 éve penészesedünk kb 

Előzmény: M63FUN (2164)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2169

OK, így már világos.

Mondjuk azt azért hozzá kell tennem, hogy nem igazán értem, miért kell egy referált forrás el nem olvasása esetén, annak tartalmáról valamit tényként állítani, ami pedig a forrásból egyértelműen kiderül, hogy valótlan. Értem én a marketing szagtól való ockódást (ld. az eredeti megjegyzésem utolsó mondatát), de ettől függetlenül, ezzel a hozzászólással számomra egy "kicsit" csalódást okoztál.

Remélem ezzel nem léptem (nagyon) a lelkivilágodba! :)

Üdv': _Zsolesz_

u.i.: Nem vagyok az Aereco, Helios, Limodor, Daikin, stb. ügynöke - de, azt hiszem ez a korábbi hozzászólásaim hozzá nem értéséből, amúgy is kiderül. :)

Előzmény: M63FUN (2168)
M63FUN Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2168

nem. csak odáig sikerült elolvasnom hogy gépi szellőztető rendszer. innen bejött hogy a szokásos panel ventik, és nem olvastam tovább. de mint említettem az uborkavész óta túl sokat nem adok ezekre az ismeretlen intézetekre. ha valami mérhető az fix. sajnos még a számítás sem mindíg jön be, ezért illik mérni. de hogy ki mér az már sajnos nem mind1. ugye a marketing mindenek felett.

Előzmény: _Zsolesz_ (2167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!