Én továbbra is Izraelt támogatom, miután megtámadták, de csak addig a pontig tudom ezt tenni, amíg nem él vissza az erőfölényével. És most ezt kezdi tenni.
Továbbra sem azonosítom a gázai civileket a Hamásszal.
Ráadásul az az érv, ami itt elhangzott, miszerint a Hamász közülük való, nem tér ki a teljes igazságra: már 2006-ban is, amikor a Hamász nyerte ott a választásokat, alulról súrolta az 50 %-ot a támogatottsága.
A gázai palesztinok másik fele tehát már akkor sem értett egyet a Hamásszal, inkább a Fatahot támogatták.
Hogy most mi a helyzet ezzel kapcsolatban, azt nem tudni, mert nem voltak azóta választások.
Az is egy általam elutasított általánosítás, amely össze akarja mosni egész Gáza lakosságát a Hamásszal.
Márpedig jól látható hogy izrael válogatás nélkül legyilkol mindenki a gázai övezetben.
Már megjósoltam meg te is megpenditetted: egy hét múlva teli lesz minden a lemészárolt palesztin gyerekek fényképeivel és még az is utálni fogja a zsidókat aki ma még szimpatizál velük.
Pont azt teszem, különbséget teszek a gázai civilek és a Hamász között, ha nem vennéd észre.
De te nem ezt írtad, hanem azt, hogy "Mert izrael nem a hamasz terrorszervezet ellen harcol hanem a palesztinok ellen."
Ezzel nem értek egyet.
De a Hamász elleni jogos harc sem okozhatja azt, hogy a gázai civilek halomra haljanak, amikor ott van tőlük pár kilométerre felhalmozva a világ országai által küldött segélyszállítmány, csak nem jutnak hozzá.