Keresés

Részletes keresés

Lizzi Creative Commons License 2005.07.13 0 0 2001

Csatolva egy fórum erről a csodaszerről. Érdekes dolgok vannak benne. Csak átfutottam de ilyeneket olvastam mint a "plastic" hangkerék vagy fogaskerék (mondjuk nem mindegy mert a műanyag nem mágnesezhető.hmmm.)

Meg hogy túl közel vannak egymáshoz a hangkerekek és nagy az áthallás...stb

Érdemes lesz elolvasni rendesen.

Jó művelődést.

http://www.musicplayer.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=014604;p=0
Előzmény: KarnEvil (2000)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.13 0 0 2000
Bocs, egy kicsit elragadtattam magam :)))
Előzmény: Lizzi (1996)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1999

Lizzi, ez fantasztikus. Még nem hallottam a hangját, de már eleve a tény, hogy újra az elektromechanikus technikát használják, fejlesztik, fantasztikus.

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1998
Lizzi, ez több mint érdekes! De jó, hogy rátaláltál erre a hangszerre! Nem is a hangja számít. Végre újra előkerült az elektromechanikus technika. Szerintem már önmagában ez is fantasztikus. Ugye, Tehtube mester? ;)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1997

Kösz Djuice, tudtam róla, csak még nem sikerült belelőnöm a hangszerbe ezeket a patcheket. Lehet, hogy én voltam pancher... :) Egyébként vannak a Korg oldalán videók, ahol bemutatja ezeket a beállításokat, elég sajátságosan használja ki a CX-3 lehetőségeit... (Viszont eszméletlen feeling-gel játszik :) Plusz a CX-3-ban alapból is vannak Tom Coster (meg Brian Auger, Lonnie Smith, stb.) által készített beállítások, nagyon jók. Majd meghallgatjátok jövő héten, mert úgy néz ki, hogy ott tudok maradni, csak csütörtökön este az EFOTT-on játszunk Velencén és közben még haza

kell jönnöm Miskolcra :)

Előzmény: djuice (1995)
Lizzi Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1996

Sziasztok,

Találtam egy új klónt a neten (vagyis számomra új). Érdekesnek tűnik. Mechanikus hanggenerátora és scanner-es vibrátója van 45kg-ban. Olasz a kicsike.

Kíváncsi lennék a hangjára.

Frankfurtban bemutatták. Látta, hallotta esetleg valaki?

http://www.parieorgan.it/organ_en.htm

üdv:rt

djuice Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1995

KARNEVIL!

Tudtad hogy a CX-3adhoz vannak spec. Tom Coster programbeállítások???

Ingyen letölthetők innen >>> http://www.korg.com/downloads/pc/TC_CX3_Programs.zip

Hátha valami jó van közötte... :)

tehtube Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1994
Ja. naja.
Előzmény: LaurensHammond (1993)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1993
Allva igen !!:-))) Ezeket a pesti felveteleket amiket meg leadott a TV, el kellene menteni, digitalizalni kene dvd-re! Valaki forumosok kozul???? Szerintem odaadna Tehtube szaktars!
Előzmény: tehtube (1992)
tehtube Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1992
De, állva használta. Jól látszik hogy áll a C3 mögött :-) A budapesti felvételeken soxor pörgeti is a lacikát. Még a spinettel is.
Előzmény: LaurensHammond (1991)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1991
Nem allva hasznalta Emerson, hanem en tremolo, gyors porgetest nem hallottam meg Nala!
Előzmény: hvik (1990)
hvik Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1990

Felettébb örülök, hogy egészséges a Lezlid  de maradjon is így! De lehet, hogy kár volt elmondanod, mert már megint oda húz a szívem-fülem-lelkem-Hammond imádó szervem:) Asszem mondtál olyat, hogy Emerson sose használ forgó Lezlit. Hát az én koncert DVD-men a 3 Laci közül kettőbe be lehet látni a postaláda-nyílásán:)))) és biza pörög szépen, mondjuk csak az első fokozaton. A szar szintetizátoromon (Yamaha PSR-500, és bocs, hogy ilyet mertem írni egy HAMMOND fórumba:) merész szavak ezek, de rohadt jó, Hammondhoz """""közeli"""" hangot tudtam kreálni, azóta le se szállok róla. Az első 11 billentyűre fekete, és fehér szig.szalagokat ragasztottam:) Rettentő súlyos, és sürgős orvoslásra szoruló betegség ez:) bocs a hosszért ha hossz.

Előzmény: LaurensHammond (1973)
hvik Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1989

Ja, az asszem az még a régi. Ez a biztos: hvikk@freemail.hu. Lemásolhatom és elviszem a partyra.

tehtube, én is hálásan köszi a meghívást, kicsit bonyolultabb lesz a helyzetem, mert Szegedről jövök vonattal, de megoldható.

Hammond Forever!

Előzmény: KarnEvil (1988)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1988
Hoppá, nincs fent az e-mail címed...
Előzmény: hvik (1983)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1987

Tehtube,

előre is nagyon köszi a meghívást, remélem ott tudok maradni csütörtökre, a VHS-ekről majd beszélünk :) Kocsma helyett ez alkalommal szerintem mindenki a fekete-fehéreket fogja választani :)

Előzmény: tehtube (1984)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1986

Hvik, ez pont nincs meg (és kellene). Küldök egy mail-t a DVD-imről :)

tehtube Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1985
Emótól van két budapesti videó, mindkettő kb 1,5 órás. Van a belgiumi 1971-es félórás, a 71-es Kiállítás képei angol 40 perces koncert. VHS-ek.
tehtube Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1984

Nos klubtársak, ha úgy gondoljátok hogy ok a míííting, akkor természetesen előbb nálam le kellene dobnotok a cuccokat (hálózsák, polifoam, Hammond, miegymás), aztán kényelmesen elmegyünk hajókázni. Végülis relatíve a hajó is menni fog a vízhez képest :-)

Aztán akár kocsma, vagy vissza a fekete/fehérekhez. Családiház, úgyhogy lehet éjszaka is nyomatni.

Forge nem kell, van vévlab, szemplitűd. Kicsit a hardver szegényes, legfeljebb nem lesz csúcs lemezminőség. Igaz van, lesz nálam keverő, meg két kis Shure, lájv, szóval nem kell semmilyen felvevőeszközt hoznotok. Próbáljatok csütörtökre maradni, oszt támadjanak a klónok egymás ellen és vegyék célba a birodalmi A102 főkancellárt :-) Meg jöjjenek a pestiek is, mindenki. Joey is jöhet, ha akar.

Előzmény: djuice (1980)
hvik Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1983

Nem tom, ezek vannak rajta:

Isle of wight 1970:
   Blue rondo a la turk

E L P - The Works Live with Orchestra
Montreal Olympic Stadium 1977:
   1. The enemy god dances with the black spirits
   2. Karn Evil 9 / 1st Impression, part 2 (ja, most látom, ez a nicked:)
   3. Pictures at an exhibition
   4. C'est la vie
   5. Piano Concerto No. 1,
      3rd movement Toccata, con fuoco
   6. Tank

Manticore Special 1973
Excerpts of:
   1. Abaddon's bolero
   2. Karn Evil 9 / 1st Impression, part 2
   3. Karn Evil / 2nd Impression
   4. Pictures at an exhibition
   5. Benny the bouncer
   6. Lucky man
   7. Tarkus
   8. Still you turn me on
   and more

DVD címe: Emerson Lake & Palmer - Live in Concert. Ez van meg Neked?

Előzmény: KarnEvil (1982)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1982

Hvik, melyik volt? Nekem csak a 74-es "Pictures..." van meg DVD-n. Nagyon érdekelne Emoéktól bármi más.

Előzmény: hvik (1981)
hvik Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1981

Lehet, hogy tudnék biztosítani egy reklámmentes (a fw-nél és az uw-nél is egy felső sávban a hülye reklámok) ftp-t, pl.:   hammond-club.cybernox.net.    Ha érdekel, utána nézhetek. A koncerten, de inkább utána megbeszéljük.

Most néztem egy Emerson Lake & Palmers DVD-t....háát az az ember egy állat. Attól féltem, ledobja a közönségbe a szerencsétlen orgonát.

ÜDV

VLE

Előzmény: djuice (1980)
djuice Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1980

:) Thenx! A klónok támadása... >> RULEZ!!! :))

Emu B-3 lesz! Valszeg azt is biztonságba köll helyezni majd a CX3hasonlatán, végülis ez mégkisebb, méginkább észrevétlenül elemelhetőbb darab.

No örülök a recording fogadtatásnak, tudok vinni esetleg SoundForgeot hozzá (Logicban ugyanis még fel semmit nem vettem, de a Forgeot kenem-vágom :))

Jövőhéten vmikor felrepítem a honlapot, a neve ez lesz:

Hammond-Club

(valszeg a freewebre lesz regizve, vagy lehet hogy az ultrawebre még nem tom)

Előzmény: KarnEvil (1979)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1979
Én már megvettem a jegyet, megyünk Miskolcról hárman (Djuice, egy barátunk és én), szürke Suzukival :) A probléma már csak az, hogy nem biztos, hogy utána ott tudok maradni. Ez pár napon belül kiderül. Ha igen, akkor mindenképpen viszem a CX-3-at. Viszont abban az esetben jó lenne, ha le tudnám tenni valami biztos helyen a koncert előtt, mert nem hagynám a kocsiban... :) Sajnos a házi stúdióm nagyon nem hordozható, de gondolkozom valami más megoldáson. Djuice-nak félelmetesen jó ötletei vannak, de a megvalósítás is elég félelmetes lesz :) A Klónok támadása... :)
Előzmény: tehtube (1977)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1978
Posaune! Megkaptad e levelet amibe a dvd-t csepmpesztem bele!? Remelem igen, es azota mar Hammond-os dolgokat gyakorolsz:-.)
Előzmény: posaune (1786)
tehtube Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1977

Nagyon jó. Vegyük csak fel! Sajnos felvétel ügyében csehül állok. Alap mikrofonok, lájv hangkártya.

Ha ebben valakinek 5lete lenne....

Megcsinálom hogy a csöves lezlinek is legyen jack bemenete. Igaz, onnan tökmindegy mi szól, mert jól fog bármi legyen is :-)

Meg érdemes lesz a saját vonaljelüket is fölvennei. No arra elég a lájv is.

Lehetne így csinálni egy tényleg jó, sőt jobb hangbankot, szeánszt, mint az a keyboardos. Azon csak röhögtem. Az XK2-es tulajok a VK7 kipróbálása után azonmód el is cserélték azt. Miskolcon is, Sopronban is.

No mindegy, itt most nem kell elmondásokra hagyatkozni, meg reklámszlogenekre, csak a saját fülünkre, meg kezünkre, mert az is számít, mennyire áll kézre, mert az sem mindegy.

Sajnos volt VK-m tulajdonosa akkor pont külföldön tanyáz, egy VK7 (8) igényeltetne!

Lesz CX3? EVB? EMU?

Előzmény: LaurensHammond (1976)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1976
Ismet jo otlet!!! Zsolti! Egy penge mikit tudok kolcsonkerni, egy nagyon dinamikus AKG-t! Szolj ha vigyem!
Előzmény: djuice (1974)
kozakz Creative Commons License 2005.07.10 0 0 1975

felvetelben tudok segiteni. AT853 cardoid kapszulak, hangerot birjak (140db-ig) notebook sb audigy2 hangartyaval.

djuice Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1974
Csak még egy 5let: Mi lenne ha a "Nagy Hammond Találkozón" látottakat, de leginkább hallottakat felvennénk vmire?
Pl. arra gondolázok, hogy ha vki feljátszana minden kütyün egy azonos frázist amivel úgymond A-Z-ig letesztelhető "Hammondilag" a "mit-hogy-miért", azt egy teszt formájában fel is lehetne nyomni egy weblapra! Ez utóbbin már amúgy is töprengek egy ideje, szóval így - kikerülve pl. a klónok esetlegesen gyári demók alapján felfényezett oldalait - a szűz valóságot mindenki hallhatná. Eddig erre csak egyszer került sor, az amcsi Keyboard magazin részéről világviszonylatban is, de az más kérdés hogy ott ki mi iránt volt elfogult, mivel az első az XK2 lett, 2. a VK7! DB5 már akkor is volt, igaz Nord Electro még nem nagyon, tehát szerényebb volt az akkori kínálat a mainál.
Namost itt akkor feketén-fehéren, szárazon vagy lacikán nyomva mindent szépen ki lehetne biggyeszteni.
A mikrofon szexciót kéne csak hozzá megszervezni (1-2db jobbfajta vmi) meg ha jól tudom Tube szaktársnak akad valami PC is otthon, recorder gyanánt. Esetleg még vmi hangkártya ha az nem lenne...
Szóval mit szól a tisztelt publikum ezekhez?
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1973
Fertozo "Hammond malária" van a boltban mi?:-) Megoldottam a also rotor forgasanak a problemajat ugy nez ki, meg jobb mint volt! Tul szoros, nagy nyomateku volt a csapagy-gumi, es ezert surolta...most laza, es meg jobban is gyorsul:-) Orulok hogy megfertozott Teged is, a jo izlesu emberek mar csak ilyenek:-)
Előzmény: hvik (1971)
tehtube Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1972

Német A100-asok előfordulhatnak kicsit olcsóbban, de azok nem eredeti amerikaiak! Nem véletlenül olcsóbbak is. 4-5000EU szokott egy rendes ami A100 vége lenni, C3 kicsit több, B3 még több. Mondjuk ez csak mára alakult így, mert régen gyakorlatilag egy árban voltak.

Előzmény: hvik (1971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!