Nagyon köszi az infot! Igazából nem is amiatt igzulok, hogy éhen maradunk, azért szeretem ezt a kajálós részt, mert addig legalább telik valamivel az idő!
Egyébként milyen volt a nyaralás? Hogyan éreztétek magatokat? Melyik szállodában voltatok?
Mi már tavaly voltunk Sharm-ban, úgyhogy idén már duplázunk! :-)
Mi tegnap reggel értünk haza Sharmból, és mi is Sky Europe-al voltunk.
Ne izgulj, mert fogtok kaját kapni, akármikor is indul a gépetek. Odafelé 21:25kor indultunk, fél óra múlva hozták a vacsit. Visszafelé pedig hajnalban, akkor pedit ugyanúgy a reggelit.
jelen pillanatban Neked és kbarbarának is igaza van! Amit Te találtál a neten az egy általános leírás, vagyis ez a rész a katalógusunkból van kimásolva. Mivel ez a katalógus, ezért ezt nem tudjuk és nem is fogjuk frissíteni, hiszen ez így jelent meg nyomtatásban, illetve ez mostanáig így is volt érvényben. Az akciós ajánlatoknál illetve a reklám bannereken találjátok meg az aktuális akcióinkat, vagy a 297-1900 telefonszámon is szívesen adunk felvilágosítást illetve természetesen bármelyik irodánkban segítenek.
Tehát az jelenlegi akciónk értelmében szeptember 08,15, és 22-i indulásoknál nem kell fizetni sem a vízum, sem az üdülőhelyi díjat.
Ha most szeretnétek Sharmra utazni, akkor az OTP Travelt tudom ajánlani Nektek. Csak a részvételi díjat kell fizetni+ a reptéri illetéket. Ingyen kapod a vízumot, és nincsen sem kerozin felár, sem üdülőhelyi díj. Szerintem nagyon csábító! Mi is gondolkodunk, hogy kivel menjünk, de eddig ez a legjobb...
Tegnap tudtam meg, hogy SkyEurope járattal utazuk Sharmba. Ez azt jelenti, hogy nem fogunk az út során kaját kapni??? Vagy az ilyen charter gépekre más szabály vonatkozik mint a sima fapados járatokra?
A takarítássalis így jártunk. Egyik nap hattyúk meg szívek a törülközőből hajtva másnap...
Lehet, hogy most ezután a vízumfajta után kellene kutakodnunk?
Megérkezésünkkor volt egy háziállatunk is. Nem igazán tudom behatárolni a gyíknál pici nagyobbacska állatka futkosott a plafonon. Lehet, hogy a londiner engedte be, mert nem adtunk neki borravalót?
Szóltunk a recepcióra. Fél órán keresztül vártunk, de semmi. Elintéztük saját hatáskörben.
Igen, ez az előre beszedett baksis (vagy üdülőhelyi díj...) durva lehúzás, még ha tegyük fel kapna is pénzt belőle a takarító, recepciós, londiner, stb., akkor is honnan tudnja hogy mi most éppen abba a csoportba tartozunk. Kipróbáltam, hogy egyik nap letettem az asztalra 10 fontot a takarítónak, szinte csillogott a szoba és tökéletes rend; másnap nem adtam semmit és mintha odahányták volna a cuccokat a szobába...
A vízumról pedig annyit, hogy amint belép a csarnokba az ember egyből 3 bankba botlik egymás mellett, amelyeken nagy betűkkel szerepel: Visa 15$. Ettől kezdve szerintem senkinek nem megterhelő egy számot angolul bemondani. Nem is beszélve arról, hogy van valami ingyenes Sinai-visa, amiről nem sokat tudok, úgyhogy inkább nem kockáztattam meg.
Most ezekenek a válaszoknak a tekintetében fogok visszamenni az irodába!!!
Tavaly voltunk Sharmba. A csoport, úgy hogy mindenkinek az iroda intézte várt feleslegesen 1 órát a reptéren mire mindenki előkerült és a vízumot beragasztgatták, lepecsételték és a kártyát megírtuk. Ez idő alatt tényleg meg lehetett volna enni kint. Gondoltam idén ezzel is spótolhatnánk egy kicsit.
A baksissal úgy jártunk, mint minden K. T. utas, hogy beszedték tőlünk mondván kell adni a londinernek meg a recepciósoknak. Odaadtuk. Mikor felvitték a szobánkba a csomagokat tartották a markukat a borravalóért. Erre elmagyaráztam neki, hogy mi már odaadtuk az idegenvezetőnek kérje tőle. CSak később kapcsoltam, hogy azt nem is nekik gyűjthették össze. (Extra bevétel) Pedig azon a 2-3 dolláron nem múlott volna semmi. Elfért volna már a többi "2-3 dollár" melett. Abban a pillanatban nagyon mérges voltam, hogy még ez is csak pénzt akar kicsikarni az emberből. Igazán a baksis volt a felháborító csak nem ott csapódott le a dühöm ahol kellette volna.
engedd meg, hogy egy-két dologban kiegészítsem a hozzászólásodat. Azt látom visszaolvasgatva a hozzászólásaidat, hogy egyszer negatív élmény ért egy utazási irodával kapcsolatban és ezen elég nehezen teszed túl magadat. Kérlek, egyet vegyél figyelembe. Az utazási irodáknak és főleg az OTP Travelnek NEM célja az utasok átverése és hidd el ezt nem csak "hazabeszélés" miatt mondom, hiszen én nemcsak utasokkal dolgozom, hanem partnerekkel is és ez az általános vélemény.
Irodánk egy magyar tulajdonú cég és nekünk ezen a piacon kell hosszútávon teljesítenünk, nekünk nem érdekünk, hogy egy utas egyszer utazzon velünk és többet soha, mert átverve érzi magát! Szerencsére nagyon sok törzsutasunk van akik évek óta csak velünk utaznak!
Ha figyelte valaki mostanában az akcióinkat észrevehette, hogy bizonyos időpontokban ingyen vízumot adunk utasainknak.
Az OTP Travel az egyetlen utazási iroda jelen pillanatban Magyarországon, aki már itt, a budapesti repülőtéren vízumoztatja vendégeit, tehát kint a sharm el sheikh-i repülőtéren valóban nem kell sorbanállni, hiszen már a chartergépen kiosztják a légiutaskísérők az általad is említett űrlapot (landing card), amihez irodánk egy kis kitöltési segédletet is ad a repülőjeggyel egyidőben. Így a repülőgépen kitöltött űrlapokkal és az útlevélbe már beragasztott vízummal azonnal a határőrökhöz lehet menni.
Tehát mégegyszer, aki nem akarja, annak nem kötelező nálunk venni a vízumot, de hidd el, hogy nagyon sok, nyelveket nem beszélő, vagy nem gyakorlott utazó vendégnek nagy segítség ez a megoldás!
Ha bármilyen kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, szívesen segítek!
Ha bármiben segíthetünk kérlek hívj fel a 297-1900 telefonszámon mindent megbeszélünk! Természetesen mindent megoldunk. Csak tájékozatatás képpen: sehol sem szerepel nálunk kötelezően fizetendő költségként a vizum! Ha bármilyen félretájékoztatást kaptál azért elnézésedet kérjük és utánajárunk a dolgoknak, de ehhez kérem a segítségedet!
Sziasztok! Csak néhány napja olvasom a hozzászólásokat, de nagyon sok hasznos dolgot megtudtam tőletek! Párommal együtt szeptember végére, vagy októberre tervezzük az utazást Sharm El Sheikh-be. Mivel eddig még soha nem jártunk Egyiptomban érdeklődve olvasok minden hozzászólást szállodákról ,tengerpartról, vízumról stb. Valaki megtudja mondani hogy milyen lehetőség van Sharm El Sheikh-ben TENGERI HORGÁSZATRA? Nagyon megköszönném az információt!
Sziasztok! Telefonon én is rákérdeztem az OTP Travelnél a vízumra, és mondtam hogy én szeretném a reptéren megvenni, erre azt a választ kaptam hogy nem lehet mert a csoport nem fog rám várni amíg én a vízumot intézem. Egyébként az ügyintéző még a legújabb akciós árakkal sem votl tisztában, a régi katalógus árat mondta nekem holott a neten már az új akciós árak votlak fennt.
Ez azért érdekes, mert én itt a fórumon egyre több irodáról hallottam, hogy nem köteleznek a vízum kifizetésére. Mi Kartagonál fizettünk be, és nem volt semmi gond ezzel. Sőt! Eleve meg is kérdezték, hogy náluk akarjuk-e intézni a vízumot.
Engem a vízum kérdés érdekelne. Olvastam, hogy kint is meg lehet venni.
Viszont az iroda azt mondja, hogy a vízum is beletartozik a kötelezően fizetendő költségekbe. Tehát neki mindenképpen ki kell fizetnem az összeget, mert kötelező.
Vannak olyan szobák amik a medencére néznek. Mi nem voltunk annyira messze. Elsőre ok volt a szoba, senki sem cseréltetett abban a csoportban. Mi földszinten voltunk, nem is vágytam emeletire...
A part 400 m, tényleg csak a főúton kell átmenni aztán végig a másik szállodán. Mennek buszok időközönként, de fölösleges várni rá. Tényleg nem messze.
Hoteldisco. Szinte üres volt mikor voltunk. Elég messze van a szobáktól, nem hiszem hogy behallatszana.
AI-be tartozott reggel, délben este egy palack víz. Helyi alkoholos italok (bor, sör - a sörük nekem nagyon ízlett) és üdítők, Coca-cola, Sprite, Fanta. A medencénél pedig rostos italok és ugyanezen alkoholosak. A kávé szörnyű, az eszpresszóért fizetni kell.