Keresés

Részletes keresés

niederl Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1448
a landsraadon ezernyi interju, a dunenovels.comon hirek az uj konyvekrol, az rpg.hun tézsla ervin talk-show, ujabb dune-kiadas a szukitstol, stb stb stb...
Előzmény: OPi (1447)
OPi Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1447
mert nem volt mondanivalo. Szvsz teljesen normalis, ha nicns ujdonsag, akkor pihenjen a topic.
Előzmény: niederl (1444)
niederl Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1446
Előzmény: Ghanima (1445)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1445
Én pl. azért, mert ritkán jutok gépközelbe... és a különféle filmfeldolgozások sem nagyon tudnak meghatni. Ami a Lynch-féle földolgozásból legjobban tetszett, az a zene volt, illetve a homokférgek, de az meg nem Lynch, hanem Carlo Rambaldi... :-)
Ami pedig a Dűne gondolati körét illeti, az meg aaaakkora és olyan, hogy még nekem is gyakorta magamba kell pillantanom, ha végképp ki akarok bogozni valamit belőle... ;-)
Előzmény: niederl (1444)
niederl Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1444
akkor miert hagytuk 7 teljes napig szenvedni??? :-(((
Ghanima Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1443
Szerintem sem. :-)
Előzmény: OPi (1442)
OPi Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1442
nem :)
Előzmény: niederl (1441)
niederl Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1441
hahó!!! ez a topik volt az utolso a kedvencek listámban... halodunk?
niederl Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1440
az rpg.hun volt egy online talkshow Tézsla Ervinnel a Szukits kiadotol... olvassatok el, tobbek kozt szo volt rola hogy karácsonykor ujrakiadjak a Dunet...
OPi Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1437
kedvet csináltam hozzá, lehet hogy mégis megnézem :-)
Előzmény: screin (1436)
screin Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1436
Hát, kijelentésemmel ellentétben, mégis megnéztem. Nem hittem volna hogy ezt mondom, de el vagyok ragadtatva! :) De tényleg! Egyébként szerintem Alia csodás! ;-) Jöhet a következő GEoD!!! :)
Előzmény: Efreet (1427)
Dohi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1435
ma fejeztem be az atreides-hazat. lehet hajigalni a koveket, de nekem tetszett. nyilvan nem er a nyomaba a tobbi konyvnek, de sokkal rosszabbra szamitottam, hala a sok negativ velemenynek, amit mindenhol olvastam :)
Efreet Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1434
ez nem kérdés szerintem :) köszi
Előzmény: Augur (1433)
Augur Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1433
A zenék fantasztikusak. Ha érdekel benneteket, feltehetem mp3-ban a 2 leglényegesebb számot (az 1. CD végén lévő kis fremen dalocskát meg a nyitószámot)
Előzmény: Efreet (1430)
OPi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1432
időközben már folyamatban van :)
Efreet Creative Commons License 2003.03.30 0 0 1431
ja, szemek... kék alapon kék? itt csak a szivárványhártya... Irluan szemei mitől nem kékültek ki? mivel (ahogy a könyvben írják) a fűszer átitatja egész Arrakist, és mindenkinek kék a szeme... Paul néz is furán, amikor először jönnek a bolygóra. minden fűszerhasználónak kék a szeme - minden Bene Gesserit Tisztelendő Anyának annak kell(ene) lennie, az öreg Bárónak is, és minden Arrakisinak... na mind1 :) nem zavaró annyira... csak így bele-visszagondolva.

valahogy úgy kellett volna megoldani, mint a Prédikátor szemeit, csak kékkel... (jut eszembe, a kőégető is jól sikerült :) )

Efreet Creative Commons License 2003.03.30 0 0 1430
egy havertól van meg... de szerintem terjed ez gyorsan...
feliratom nincs hozzá, nem is keresgéltem - elég tisztán beszélnek a szereplők, bár volt 1-2 motyogás ami picit zavart...
PL Jessica szemei... dehát végülis indoknak jó ez, csak valahogy úgy rémlik, hogy ha valaki egyszer fűszeraddikt lett, az az is marad - élethosszabító és egyéb okokból... Jessica hogy bírta volna sok éven át fűszer nélkül? no mind1 :))

ja hát és amit elfelejtettem... a ZENÉK!! illenek a filmhez...

Alia... hát én valahogy másképp képzeltem el... viszont nagyon korrektül hozta a megzavarodottat :))
az Ikrekkel is meg voltam elégedve, és Stilgar is sokkal-sokkal jobb arc, mint az előzőben... Scytale jó (Bijaz szintén), a Duncanről viszont hiányoznak a ghola-szemek :(

amennyire lehordtuk anno az előző miniseriest, ezzel nagyon meg vagyok továbbra is elégedve. bár benne van az is, hogy itt már mások voltak a mércék, és annyira nem volt 'idegen' a fremenek vízpazarló élete, mint az első részben.

Előzmény: Augur (1428)
OPi Creative Commons License 2003.03.30 0 0 1429
DoC - honnan rántottátok le ?
Előzmény: Augur (1428)
Augur Creative Commons License 2003.03.30 0 0 1428
Alia? Mi nem tetszett benne?

Mellesleg van magyar avgy bármilyen feliratod hozzá? Elküldhetnéd! (hsbs@sekli.hu)

Hát szerintem is kifejezetten jóra sikerült, nem túl dinamikus, de ugyanmár, melyik 3*másfél órás film az minden pillanatában?

A szemek ügyében Jessicára gondolsz? Nála ugyanis szándékos, Greg Yaitanes ezt azzal indokolta, hogy annyi évig volt távol Arrakistól, hogy a szervezete "visszaállt".

Szerintem a csúcspontok:
- 1. CD 0:12:10-nél kezdődő zenés de hangok nélküli jelenet - gyönyörűűűűűűűűűűű
- 3. CD 0:59:20-s féreglovagló rész
- Scytale megjelenése és halála - pont ilyennek képzeltem
- 3. CD 1:21:17-nél kezdődő rész, inkluzíve Leto-Alia verekedés

Szerintem is jöheten egy pár új rész :-)

Előzmény: Efreet (1427)
Efreet Creative Commons License 2003.03.29 0 0 1427
nos... amíg friss az élmény. most fejeztem be a CoD megtekintését... és meg vagyok elégedve.
szépen végigmegy a sztorin, nincsenek hatalmas átírások benne (persze vannak, de nem tragikusak), a szereplőket elég jól összeválogatták (bár nekem Alia nem tetszik, dehát ízlések és...), a díszletek meg az effektek 1 fokozattal jobbak (végre nem látszik a festmény és a műsivatag határa, meg nem UV lámpát használtak hanem kék kontaktlencséket - és pár szereplő úgy néz ki 'kigyógyult' a kékszeműségből - de legalább nem izzik a fogsora :o) ), akinek picit is tetszett az első miniseries (nekem nem picit), annak szerintem ez nagyon tetszeni fog - főleg, hogy ebből nincs egy Lynch féle változat, amivel hasonlítani lehetne. A Lhaza tigrincsek funny kinézetűek, meg van benne pár furcsaság, de Paul engem igencsak kárpótol ezekért a hibákért... egyszerűen jó :)

na lehet széttépni a véleményemért :))

és legyen GodEmperor is :) így 3 évente el tudnám viselni hogy jön egy-egy új rész :)) (csak nehogy a 6 után rákapjanak a prequelekre ;))) )

angyalhentes Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1426
Hat istenem, nem lehet minden tokeletes. En a nagy homokvihar utan vartam, hogy bejelentik az amerikaiak, hogy harom tankjukat megette a kukac :)
Előzmény: RadiX (1425)
RadiX Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1425
de neki nem fedayin-jai voltak, hanem sardaukarjai ;-)
Előzmény: angyalhentes (1424)
angyalhentes Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1424
Itt valami eliras van, az Shaddam :)
Előzmény: Augur (1422)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1423
Anélkül, hogy megbántanálak megjegyzem, hogy még vagy ötszáz szót lehetne találni, nem beszélve a vallásról, társadalomfilozófiáról és a történelemről... Érdemes lenne egyszer a neveket is végigvenni, hány középkori arab költő neve, orientológus és ki tudja még ki jelenik meg eltorzítva a regényekben.
Az arab mellett nem kevés közép-ázsiai utalás van (Yagistan pl. Afganisztán neve is)vagy a sz'tori a japán zen-buddhizmus szatoriját jelenti, stb.
Augur Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1422
Hű mit találtam.

Mindigis mániám volt etimológiailag megközelíteni a scifi/fantasy regényeket, és a való világhoz való hasonlóságon lemérni a mű minőségét.

So.

What is the Fedayeen Saddam?
Experts say the Fedayeen Saddam, or Saddam’s Men of Sacrifice, is a 30,000 to 40,000-member Iraqi paramilitary group that appears to be leading guerilla-style attacks on coalition forces in southern Iraq.

Namost a fedaykin ugyebár a fremenek önfeláldozó katonái (a Dűne így definiálja őket: halálra szánt fremen önkéntesek). Összefüggés megvan. Még egy szó, amit az arab nyelvből vett át Herbert.
Zseniális.

angyalhentes Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1421
Csakhogy vegyuk eszre, hogy celjukban, megszolalasukban mennyire kulonbozik a felsorolt filmek.

A Gyuruk Ura deklaralt (es csoppet sem konnyen megvalosithato) celja, hogy vizualis kepet mutasson egy hatalmas, magikus vilagrol, ehhez nem kell tobb, mint tisztes iparosmunka es jo esztetikai erzek. Ezzel meg is volnank, feladat kipipalva, kesz. Itt a regeny tulajdonkeppen egy az egyben (nehany tipikusan hollywood-i klisetol eltekintve) jelenik meg, egyfajta kepi interpretacio ez.

A Tarkovszkij-fele Solaris ezzel szemben egeszen mas. Ott a film egyaltalan nem koveti a regeny tortenetet, az interpretacio intellektualisan tortenik. Ugy is mondhatnank, magasabb, muveszi szinten. Tarkovszkij tehat magasabbra tette a lecet es at is vitte. Gratulaljunk neki.

Amikor egy ilyen adaptacio rossz, annak harom okat latom (persze, lehet meg kismillio):

1. Abszolut mercevel nezve is tul alacsonyra tette az illeto a lecet. Egy szandekosan teljesen igenytelen mu, fuggetlenul a megvalositas sikeressegetol, rossz. Erre jo pelda mondjuk a Micimacko Disney-fele fortelmes atdolgozasa.

2. Az alkoto feltette a lecet valahova, majd leverte.

3. Az atdolgozott mu egyszeruen nem alkalmas arra, hogy az adott szinten adaptaljak. A Solarisbol nem lehet jo vizualis interpretaciot adni, mert elvesz belole minden. A Gyuruk Urabol lehetett. Szerintem a Dune alapregenye onmagaban is ket, nagyon elesen elhatarolhato reszre oszthato, egy mozgalmas, vizualis reszre, es egy repetativ, elmelkedore, ezert is van sok vita rola, hogy a Lynch-fele tisztan kepi interpretacio jo-e. Lynch tulajdonkeppen a regeny egyik felet filmesitette meg (nekem nincs afelol ketsegem, hogy siman meg tudta volna filmesiteni a masik felet is), errol van pusztan szo.

Na, most jol megaszontam :)

Előzmény: Ghanima (1420)
Ghanima Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1420
Hogy neked mennyire igazad van!!
A másik zsenire példa a Lem nyomán készített, Tarkovszkij-féle Solaris vs. a mostani, amerikai... – már szerintem...
üdv,
Ghanima
Előzmény: kelia (1413)
niederl Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1419
elnézést, hagy mtatkozzak be: a nevem nyd... :-)))) most kaptam egy nickcserét.
niederl Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1418
A Landsraad oldalán nagy betűkkel ki van írva: Tell SCIFI Channel You Want Them To Film God Emperor of Dune
Email Scifi Channel by Clicking Here!!

Isten ments.

angyalhentes Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1417
Ez szerintem nem onzoseg, hanem eretlenseg kerdese, de mindegy. :)
Előzmény: acuka (1414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!