Keresés

Részletes keresés

Zivos Creative Commons License 2006.05.04 0 0 10579
Te valoban ennyire ertetlen vagy? Ki nem tojja le a TV -t? A TV azert kell, mert az hozza a penzt. A penz azert kell, hogy legyenek jo jatekosok. A jo jatekosok azert kellenek, hogy legyen jo snooker. Biztos vagy Te abban, hogy az angolok kivancsiak a sok kinaira, meg ha akarhogy is jatszanak. Illetve ha nagyon jol, akkor talan igen. A snooker akar tetszik, akar nem valsagban van. Nem Ebdont, Dott -t leszolva, de ilyen jatekosoknak semmi helye a dontoben. Az hogy ott van megis a tobbieket minositi. A 90 -es evekben voltak sztarok, akikkel el lehetett adni egy-egy esemenyt. Ma sokkal kevesebb, es azok is inkabb sztarocskak. Hendry valahogy mar nem az igazi, Davis, Stevens, Higgins, stb ... Sorolhatnam. Ki van helyette? O'Sullivan? A snooker tudasaval semmi gond, sot ... Murphy? Vagy az elobb felsoroltak? Ha regen nem lattam volna Hendryt, meg a tobbi nagyot, igen nagy bajban lennek ki miatt is nezzem ezt a sportot.
Előzmény: Gaaboor (10575)
Gaaboor Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10578

Most hallottam, hogy feltettek egy cikket Fodor Laci edzőről, akit érdekel, letöltheti az alábbi helyről: http://www.sendspace.com/file/bv237h

Ebben az interjúban olvastam meglepődve azt az örömteli hírt is, hogy a 2012-es angliai olimpián a snooker is szerepel a játékok között. Hurrá!

Gaaboor Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10577

Úgy tudom, hogy ez már megtörtént. Már korábban is írtam, ha jól emlékszem a számokra, Kínában 50 millió bejegyzett játékos van; a Ding Junhui vs. Hendry döntőt százmillióan (!) nézték; az Ebdon-féle világhírű angliai snookeriskolában 10 diákból 8 kínai; a Woldsnooker külön csinált egy kínai honlapot; Dunai Ede mesélte nekem, hogy Kínában egy közepes nagyságú (5 milliós) városban is olyan snookerklubok működnek, ahol ötven asztalon lehet játszani. Ezek olyan tények, melyek mellett nem lehet csak úgy szótlanul elmenni.

Ráadásul véleményem szerint a keletieknek nagyon konveniál ez a játék: a snooker nagyon finom és pontos kézmozdulatokat igényel (gondolj csak a kínai porcelánfestészetre), az ázsiaiaknak legendás a koncentrálóképességük, türelmesek, fanatikusak, kitartók és rendkívül összeszedettek, szóval minden olyan erénnyel rendelkeznek, melyek kellenek a játékhoz, s melyek a nyugati emberben már szinte teljesen kivesztek.

Szóval nem akarok rémképekkel riogatni, de látni kell, hogy Kína feljövetele középtávon jóval nagyobb hatással lesz a játékra s annak kialakítandó szabályaira mint gondolnánk, akár tetszik, akár nem. 

Előzmény: Ciani (10576)
Ciani Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10576
Ez csak akkor igaz, ha valóban gyökeret tud ereszteni Kínában a snooker (mert jelenleg Ding miatt van érdeklődés iránta).
Előzmény: Gaaboor (10575)
Gaaboor Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10575

Ha csak a játék tévébeli nézettsége a fontos, akkor szerintem meg kell fogadni Kurucz tanácsát, vagyis: "Hölgyek, dákóra fel!" Ezentúl tehát azokon a meccseken, melyeket közvetít a tévé, csak jóalakú meztelen csajok lépjenek az asztalhoz, kezükben dákóval s garantált, hogy nézettségi csúcsot fognak dönteni. :-)

Komolyra fordítva a szót, nem hiszem, hogy csak a nézettség számítana. Snooker akkor is volt, mikor még nem volt tévé. Számomra különben sokkal érdekesebb lenne a kínai nézettségi adatokat megismerni. Gondolom nektek is feltűnt, hogy a worldsnooker honlapját az angolon kívül csak kínaira fordították le. Nagyon kíváncsi lennék pl. arra, hogy hányan látogatták a honlap ezen részét, meg arra is, hogy Kínában vajh' hányan nézték a VB-ét illetve a döntőt. Feltételezve, hogy a snooker Kínában is a relatíve jómodú középosztály sportja, melynek érdemes reklámozni, a játékközvetítés módjának sorsát a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb az fogja eldönteni, hogy a kb. 100 milliós kínai snookerrajongóknak mit s hogyan lehet majd eladni. Az igazi változás ez lesz, s nem pedig az, hogy Angliában hányan nézték a döntőt.

Longboat Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10574

:-)))))))))

Kemény.

Előzmény: pasa_ (10535)
Ciani Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10573
Én szeretem a jurót, de tudvalevőleg elég csóri csatorna, legalábbis az international programjában csupa olyan esemény van, aminek a jogdíját viszonylag olcsón lehet megszerezni (vagy mert hosszú távú szerződéseket kötöttek, amikor még olcsóbb volt, vagy mert periférikus a sport). A snooker a nagyobb pénzt a brit tvktől remélheti, a snookert nézők elsöprő többsége is brit.

Jól látható a nézettségi adatokon, hogy van egy 3-4 milliós törzsbázisa a játéknak, de ha érdemes, akkor még ennyien odakapcsolnak, na ezeket kell megnyerni és megtartani. A legjobb megoldás az lenne, ha Matthew megint hot lenne :))
Előzmény: pasa_ (10562)
fegyi100 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10572

Teljesen igazad van Mr oldalpörgetés !!!!!

:-)

Előzmény: sidespin (10571)
sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10571

akárhogy is, 1 snooker asztalnál nemigen van szebb tárgy a föld kerekén.

Előzmény: dzsoni04 (10569)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10570
Megvan a megoldas: oda kell ultetni egy nyolcfos nemzetkozi zsurit, amelyik nezi a fremeket es pontozza a ket jatekost. Es az asztalon szerzett pontokat utana meg kell szorozni a zsuri altal adott pontokkal. Igy egyszeruen elerheto hogy barmelyik valaki altal preferalt jatekstilus vagy jatekos juthasson elore mig az antipatikus figurak szepen elvereznek, vagy akar a sportot is otthagyjak...

A 90% nezo meg had oruljon a reklamosokkal egyutt.

Sot, ha mar beindult a tema, akkor meg a kozonseg is kuldhetne penzdijas SMS-ekben szavazatokat tamogatva a kedvencet a kieses ellen! A teve tenyleg nagy ur, es ezek a formak mar sokszor bizonyitittak a sikeresseguket. Hm?
Előzmény: Zivos (10567)
dzsoni04 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10569

Snooker asztal már Miskolcon is, a Kazinczy utcán, a könyvesbolt mellett van a Korzó kocsmában:

sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10568
az asztalok lyukmérete már most sem 1forma, a matchroom asztaloké nagyobb. Hogy mennyivel, azt nem tudom.
Előzmény: Zivos (10567)
Zivos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10567

Erdekes akinek cimeztem megertette. Ezt nem En kerdeztem, hanem a TV reklambevetelekert felelos embere. Igy jobb? Tudod az 1900 -as evekben meg futni kellett a kocsi elott, mert az aztan nagyon veszelyes jarmu. Ami jo volt 100 eve, ma mar semmit nem er. De meg a 10 evvel ezelotti dolgok sem. Ha tetszik tetszik, ha nem akkor igy jartal. A 2MŁ-1.2MŁ mindent elmond. Szerinted igy nez ki egy sikeres sportag beveteli gorbeje? En - mint 1(!) ember - nem szamitok, a reklamozok ezert a jatekert nem hajlandok fizetni. A kozensegnek a 147 -es break kell, nem az, hogy 2 ember 10 oran keresztul szoszmotoljon. Magyarazd meg nekik, hogy ez is snooker. Bologatnak, majd atkapcsolnak mashova.

Es akkor most az En velemenyem:

Ha jovore is Ebdon-Dott donto lesz, akkor is az fog menni a Tv -men. Na persze ha a S1-S2, dokumentum csatornakon nem lesz jobb. Es ez a lenyeg. Egy Hendry-O'Sullivan dontonel azert nehezebb jobb programot ajanlani, de egy Ebdon-Dott meccsnel mar korantsem. Nekem tokeletsen megfelel a jelenlegi szabaly. En barmilyen hihetetlen pont a snooker erdekeben mondom: valtoztatni kell. Egy 1/2" -os lyuk nagyobbitas, pont ezt a celt szolgalna, es meg a jatekba sem avatkozna bele annyira. De felolem kitalalhatnak barmit, de 10 ev mulva is szeretnek snookert nezni, es nem a Screen Sport archiv musoraban lehetoleg.

Előzmény: Gaaboor (10561)
sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10566

király:)

megmutatom neki este!!:)

Előzmény: csmarkus (10565)
csmarkus Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10565
Apropó karambol... Jó régen csináltam én is egy ilyen programot. 8 éves rajongóknak talán még ma is tetszhet, esetleg mutasd meg a jövõbeni világbajnoknak. :)
Előzmény: sidespin (10544)
Zombie Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10564
Nehany adat a nezettsegrol (BBC2):

2004 vasarnap este (atlagos): 3.88 millio
2004 hetfo este (atlagos): 3.79 millio
2004 hetfo este (csucs): 4.7 millio

2005 vasarnap este (atlagos): 3.10 millio
2005 hetfo este (atlagos): 4.79 millio
2005 hetfo este (csucs): 7.8 millio

2006 vasarnap este (atlagos): 2.40 millio
2006 hetfo este (atlagos): 3.70 millio
2006 hetfo este (csucs): 4.9 millio

Amint lathato, a 2004-es donto nagyjabol egyenletes nezettseget hozott (valoszinuleg az izgalommentes befejezes miatt nem nott a nezoszam hetfore). A 2005-2006 dontok jobban osszehasonlithatok a hasonlo(bb) lefolyas miatt. Osszessegeben az esti nezettseg atlagosan 23%-kal maradt el a tavalyi dontotol.

1985-ben 18.5 millio nezo nezte az utolso sessiont a dontoben, persze, akkor meg kevesebb TV csatorna volt.
sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10563
az eurosporttól függetlenül változhat a szabályrendszer sajnos, amit ha szóba kerül (nem tudom, hogy eddig komolyan szóba került e), akkor a tv társaságok nyilván fognak támogatni.
Előzmény: pasa_ (10562)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10562
64% of all statistics are made up on the spot. ;-)

Tenyleg olyan mint a viccbeli rendor, akinek meghalt a felesege. Mint kiderult megvagta a kisujjat, aztan a tag agyonlotte hogy ne szenvedjen.

Ha valaki nem hallotta volna az Euro epp most kotott 5 (OT) eves szerzodest a kozvetitesekre, ergo ennyi evig tuti lesz teven kozvetites. Es ertelemszeruen a mostani formara kotottek...
Előzmény: Gaaboor (10561)
Gaaboor Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10561

Bocs, de ez nem stílus. Nem csak a sidespinnek, az egyik rokonszenves fórumozónak címzett "Te kit erdekelsz" beszólásod miatt, hanem önmagában a hozzáállásod lényege miatt. Gondolom, te, aki saját magadat a 90% közé sorolod, feltételezed, hogy a nézők 90%-a osztja a te álláspontodat. Honnan veszed ezt?! Netán statisztikai felméréseket készítettél?! Nem hinném.

A snooker természetesen nem fog eltűnni, sőt azt sem hiszem, hogy a szabályok alapvetően megváltoznának. Én örülök ennek, s nem azért mert maradi vagyok, hanem azért, mert - egyetértve sidespinnel - szerintem is elveszne a játék lényege. Ha pedig mégis bevezetnék valaha a timelimitet, akkor javasolom, hogy a játék nevét is változtassák meg, mondjuk snookerről "ki tud gyorsabban golyókat belökdösni" (fast poting game, FPG) elnevezésre. Mert akkor bizony már a snookerre mint golyóállásra sem lesz többé szükség, hiszen az csak lassítja a játékot, sőt olyan sok golyóra sem, hiszen kevesebbet rövidebb idő alatt lehet belökdösni, feleekkora asztal is elég lesz, hiszen a hosszabbító használata is rengeteg időt vesz el, stb. stb.

Előzmény: Zivos (10557)
sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10560

nem sértődöm meg.

akkor vzszont én azt mondom, hogy mondjunk le a live snookerről, és legyen hetente 2 óra megint mint régen, 10től éjfélig, de az IGAZI snooker legyen.

Előzmény: Zivos (10557)
fighting Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10559
Még anno '90-es évek elején Screensporton kezdtem nézni, és kedveltem meg a játékot.
De ha akkor láttam volna egy Dott-Ebdon döntőt tuti, hogy nem nagyon kedveltem volna meg. S most ez a fő baj. Ez a verseny volt a sportág kirakat versenye, és ha ilyen játékkal lehet nyerni, akkor valami probléma csak van.
S még azt is elfogadom, hogy első a biztonság, na de ennyire?
Előzmény: sidespin (10554)
Zivos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10558
De nem is a jatek ellehetetlenitese volt a cel, hanem hogy ne lehessen az emlitett 117 perces labdamenetet jatszani. Mindenki tudja ezt a szabalyt, ezert nyilvan nagyon ritkan fordul elo.
Előzmény: Ciani (10555)
Zivos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10557
Mar ne haragudj de Te kit erdekelsz? Ez nem sertesnek szantam, hanem kozgazdasagi kerdesnek. Van par ember, akik a regi szabalyokhoz ragaszkodnak, mondjuk 10%. Es van a masik 90%, akiknek latvany kell. Nyilvan a 90% -bol tobb penz jon be, mint a 10% -bol. Es hosszabb tavon a 10% is jobban jar, mert ha eltunne a snooker, akkor meg azt az uj snooker szeru valamit sem lathatnak.
Ciani Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10556
Elég rosszul hangzik, de annak, hogy ez magas szinten bekövetkezzen (mármint a 13 ütéses dolog) kb 0,01% esélye van. 10 perc alatt az esetek többségében normális ritmusban lenyomnak másfél-két szettet.
Ciani Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10555
Benézés esete forog fenn :) Utánanéztem, tényleg van ilyesmi, csak nem egészen így (meg eredetileg úgy értettem, mintha arra utaltál volna, hogy az időhatárt a 21-es szetteknél vezették be).

Except where both players or pairs have scored at least 9 points, the expedite
system shall come into operation if a game is unfinished after 10 minutes' play
or at any earlier time at the request of both players or pairs.

Szóval 10 perc alatt kell lejátszani 18 pontot, nem véletlenül nem láttam még soha idő előtti váltott adogatást :) Ez olyan, mintha snookerben 1 óra alatt kéne letenni az összes pirosat.

Abban egyetértünk, hogy a sportoknak változniuk kell, ha meg akarnak feleni a tévéknek, a kérdés csak az, hogy a snooker rászorul-e majd erre, vagy sem.
Előzmény: Zivos (10548)
sidespin Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10554

jézusom.

ezt olvasni is rossz.

én a snookert szeretem és nem 1 kiherélt valamit ami alig emlékeztet rá távolról.

Előzmény: Zivos (10546)
Zivos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10553
Direkt nem a gyoztest irtam, ott meg nem akkora a valtozas, de pl. teniszben minden evben no a dijazas. A verseny koltsegvetese majdnem a fele a 10 evvel ezelottinek.
Előzmény: Gracioso (10549)
Gracioso Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10552
Ott is a PL áll fent megoldásként? Vagy mi?
Előzmény: Zombie (10550)
Zivos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10551
Na hogy donto volt e nem keresem meg. Szerintem a 80 -as evek vegen, 90 -es evek elejen surun volt. De meccs az biztos :-).
Előzmény: Zombie (10547)
Zombie Creative Commons License 2006.05.03 0 0 10550
Nem tudom, hogy bbc fórumain, vagy echte angol topikokon is ekkora volt-e az utózöngéje a döntőnek.

Sokkal nagyobb, mint itt...
Előzmény: Gracioso (10549)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!