Keresés

Részletes keresés

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2053

Tehtube, alulról szemből rögzítettem a "felmászást", sajnos a végét már nem tudtam felvenni. Amint megtalálom a USB kábelemet, küldöm a felvételt...

Egyébként én is végig az Organ Grindert vártam. Mintha a fiú szándékosan kerülte volna ezeket a számokat. Azért így is jó volt :)))

Tényleg, szerinted honnan érdemes megrendelni a Beauty In The B-t? egészen eltérő árakat és postaköltségeket találtam... + találtam egy Hammond Organ Complete nevű kiadványt, ami állítólag egész részletesen foglalkozik a hammondos játéktechnikával 122 oldalon. Sőt Joey-nak is van egy könyve, Concepts for Improvisation. A baj csak az, hogy nem tudok belepillantani ezekbe, mert ugye könnyen lehet, hogy egy ilyen kívülről mutatós könyv belülről egy kalap szamócát sem ér...

Előzmény: tehtube (2052)
tehtube Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2052

No jónapot!

Derekas volt ez a tegnapi-mai nap!

Fényképek is készültek. Joey-ről a kamerafelvételem szinte tökéletes lett. A tökéletességtől az választja el hogy valaki tökéletlen merő jóindulatból a kamerát lefordította mielőtt Joey felmászott volna a padra (honnan tudhatta? :-), és még nagyobb jóindulattal visszafordította miután leugrott. Szerintem Pavlovics Péter szervezőnek köszönhetem. Viszont datra rögzítették és majd lesz csere.

Egyéb kép-hang teljesen élvezhető ezen 2-3perc sötétséget kivéve.

Don Airey apukájának és feleségemnek volt egy jó észrevétele. Igazat kell adnom. A műsoridőhöz képest sok üresjárat is volt. Lehetett volna több ismert számot előadniuk 4-5 percben, mert itt mi nem vagyunk úgy elkényeztetve mint jóval arrébb. Nem untuk volna az ilyen Hammondos jazz örökzöldeket sem, pl The Cat, When You're Smilin', Bayou, When Johnny... stb, stb....

És kellemes meglepetés volt végre személyesen is találkozni a különféle nicknevű hús-vér zenészekkel. Remélem lesz még ilyen nap. Üdv, Zsolt

A koncertről: Joeyt úgyis tudja mindenki hogy néz ki, de itt szinte minden fórumos fellelhető, legalábbis kb 10 koponya.

Előzmény: akapuli (2051)
akapuli Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2051

a fellelheto lab"manualokrol" mi a velemenyetek? pk-5, pk-7 roland, elka, fatar?

sajnos 44 1/2-es a labam, ugyhogy valami jo szeles kellene, vagy valami mas trukk?

kosz

perempe Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2050
Ha vki megy az A38-as hajóra, és rendelkezik digitális fényképezővel azt megkérem, hogy fényképezzen.
Lizzi Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2049

Sziasztok, tudtok valamit a Crumar B orgonáról? Milyen a hangja, milyen szolgáltatások vannak benne? Van egy eladó az aprónet-en.

Egyébként jó szórakozást kívánok a ma estére és a holnapi party-ra. Talán az MTV-n lesz valami bejátszás a koncertből (kúltúrház live: 23.00) így én is belekóstolhatok. A partiról persze végleg lemaradtam.

Sajnálom hogy nem tudok elmenni, szívesen megismerkedtem volna veletek személyesen. Majd legközelebb:)

Üdv: rt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.20 0 0 2048
Na majd lecheckolom a hangjat delutan-este:-)) Remelem is jo lesz, nem teszem am mki a fuleimet akarminek:-) Mindenben jot, zeneben, Hi-Fi-ben, hangszerben...:-)
Előzmény: tehtube (2047)
tehtube Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2047

Remélem hogy jól fog szólni. Egész nap szervizeltem, nagyon erős állat lett a hangja. Harangozó Misivel egész különleges összeköttetést, lezlipreampot álmodtunk az orgona és a lezlik közé. Lehet hogy belekeverjük a zengetett jelet is. Egyhez ragaszkodok, ne hanxórójelet vigyünk ki műterheléssel, hanem a preamp jelét. Akkor sziszeg-hörög-üt szépen.

Megtiszteltetés...hmmmm. Nem Joey kért meg rá hanem a megszorult koncertszervező. Papp Gyuláénak ugyanis jelenleg nincs lábmanuálja. Mindenesetre megpróbálok élni a lehetőséggel ott hátul, meg segédkezem az összeállításban is a színpadon, már ha kell, de szerintem elő fog fordulni. Meg ráírom az A100-ra hogy eladó :-)

Hozzám azért így is be lehet csöngetni cuccletevésben, feleségem majd fogad titeket. Kb 3-4 közt kezdőik az összerakás az A38-on. Koncert után színpadbontás és elsőként az A100 kerül hozzám vissza, hozzá leszek kötve a mikrobuszhoz.

Előzmény: LaurensHammond (2046)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2046
Az Ővé fog!:-) Meg ugy volt, hogy az enyem lesz egesz koradelutanig...de lehet nem is baj, feltenem mint anyatigris a gyereket! Igaz ez hatalmas megtiszteltetes lett volna ha Joey a kedvenc kortars orgonistam jatszik a hangszeremen... Mindenestre azert a kottatartojat lecsavarozom holnap es honalj ala csapom...irja csak ala!:-)) Egyebkent ugyanolyan Hammond lesz szinben is detto, A100-as=B3 2 alacsony 145-os fatokos Leslie-vel! Jol fog azzal szolni boztos vagyok benne!:-)
Előzmény: djuice (2045)
djuice Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2045
csak nem a tieden fog a fiú bozsevákolni??? :) az lesz csak a megtiszteltetés! (weboldal>>) amúgy, öszi az elismerést ahhoz képest hogy tényleg egyszerűcske, fél órás munka volt rajta. :) Igen, én is úgy gondolom, hogy nem szabad bolygatni ami már működik, az oldal inkább a feltölthető anyagok miatt keletkezett leginkább, bár lehet hogy az indexen is lehetne vmit, de az atw ha jól emléxem 500MB területet ad, csak a felső bannert kell elviselni. Majd lassacskán készítgetem az oldal többi részét is, szándékszom pl. Sir Hammond eredeti B3 szabadalmi tervrajzait is feltenni. Ott aztán az utolsó csavarig minden meg van, ahogy a mester megálmodta. Természetesen a képek is fontosak lesznek, de azért azt se akarom túlzásba vinni, hogy pl. a Nemzeti Galéria kicsinyített mása legyen fenn. Ahogy tetszenek látni kerültem a csicsát, tehát semmi Flash halom hogy 6óráig töltse a böngésző, csak szép fíínoman, ahogy tetszettek mondani! ... folyt. köv.
Előzmény: tehtube (2044)
tehtube Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2044

Jöhet bárki akinek kedve van. Az is akinek csak lesz, meg az is akinek már van. Legalább itt mindenki okosabb lesz. A zsákutcánk elejébe kiírom hogy B3. A végében lesz a kapunk, a Hammond gombot lehet nyomni.

Igyekeznem kell a szereléssel, hogy legyen min játszani holnap Joey-nek.

Zs

Előzmény: Don Airey (2043)
Don Airey Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2043
Majd az afterpartira én is mehetek? Nem aludnék ott, mivel nem lakok messze. Szeretnék megismerkedni mindenkivel, meg jó zenét hallgatni.
tehtube Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2042

Gratula, finom, elegáns. Majd tartalommal kell szép lassan megtölteni.

Javaslat:

Szerintem ezt az indexes fórumot (ami működik, kár bolygatni) valahogy láthatóvá kéne tenni kisebben a jobb oldalán, vagy ide-oda linkekkel. Tehát ezt a fórumot kéne megtartani, de kapcsolódva oda.

Lengyel Zolival is kéne egyeztetni. Ő is csinált egy Hammondos részt, de nagyon alapjáraton van. Önéletrajzok, nevek, hanxerek, stb... El kéne kérni tőle az egészet és ide beilleszteni. Neki úgysincs olyan sok ideje gondozni a témát.

Mit teccik szólni hozzá? Zs.

Előzmény: djuice (2040)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.19 0 0 2041
Nekem mar most tetszik!!! Gratula, nagyon jo! A design is szuper a hatterben levo drawbar-okkal! szuper, ha kellenek fotok, irodalom, tudok adni, es persze Tehtube kollega is!
Előzmény: djuice (2040)
djuice Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2040

Fiúk-lányok!

Íme beindítottam a HAMMOND-CLUB siteot!

(nagy nyögve-nyelések közepette, mire sikerült az ftp-kapcsolatot kiépíteni... :) )

Szóval még minden nagyon kezdetleges-képlékeny és elnézést kérek ha picit lassúcska, meg bugos, de egyenlőre ennyi telt a ripsz-ropsz Html tudásomból! :))

Szóval... erre tessék!!! >>

http://djuice.atw.hu/

LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2039
Csovekkel, ha kell allok rendelkezesre! Minden beszerezheto! Nekem pl a szallitas soran egy kis cso eltort, mert nekikoccant egy csavarnak....kicsereltem egy orosz megfelelojere, es azota is ugy szol mintha uj lenne! Hasznald egeszseggel! Aztan vigyazz, meggyozodesem, hogyha ezek a hangszerek jo helyen vannak, es olajozva is akkor tulelnek bennunket....ezek meg az orokkevalosagnak keszultek:-)
Előzmény: posaune (2037)
tehtube Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2038
Szívesen. majd kiderül a kipróbáláskor. Ha szép, tiszta hangja van, akkor ok. Nem téma a csőcsere ellenkező esetben. Üdv, Zs.
Előzmény: posaune (2037)
posaune Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2037
Köszönöm ZSOLT' ha megérkezik jelentkezni fogok Nálad,szükségem van a tapasztalatodra,nagyszerűnek tartalak. Beszéltem azóta a tulajjal,tenyleg 1982 óta ott áll az étkezőjükben. Teljesen működik minden,és nagyon halk,ezt mondja,semmi kopogás,minden olyan mint ha új lenne.Majd kiderül.Állítólag a csövei még az eredetiek.Kellene cserélni?Lehet itthon kapni hozzá? Üdv Gábor.
tehtube Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2036

Szia Poaune G!

Szóval akkor sikerült. Gratula.

Amerikában 61-68 közt gyártották, de Németországban szerintem egészen 1975-ig. A szám alapján kb. 1965-re saccolom.

Örülök hogy sikerült alkalmi áron megvenni, de még haza kell jönnie. Mindenesetre az alkalmi árakat nem lehet mértékadónak tekinteni, ez gondolom természetes.

Nos, ha hazaér, először ki kell próbálni.

Rendes kétkapcsolósnak illik lennie. Start-run motor. Meghallatni, halkan fut e? Kell e olajozni?

Hangja rendben van-e, csövek, kondik épek-e?

Mindig csak egy regisztert kihúzva kromatikusan végigmenni a billentyűzeteken, hogy a kontaktusokat ellenőrizzük.

Hacsak így otthon használták, akkor valószínűleg nincs rendes hangkimenete, mert gyárilag nem készült.

Ebben az esetben kéne egy 11-es lezlialjzatot és egy jack kimenetet majd hozzászerkeszteni. De a vonalkimenetet nem a hanxórójelből műterheléssel kell kivenni, mert úgy nagyon fakó lesz a hangja, hanem még a két végfokcső előtt valahol. Szakemberre bízandó. A zengetett jelre meg már jó a műterheléses játék is, ami a 2-3-as pin-re köthető. Így már szépen fog szólni.

Lenne pár további módosítás javaslatom, hogy közelebb lehessen hozni a B3, de legalább az M3 hangjához:

A perka vezérléssínt visszatenni az 1 2/3' regiszerről a legutolsó 1'-re. (M3)

Foldback bedrótozást legalább a fölső manuálon. (B3)

Így már egész törpös lenne.

Üdv, Zs

Előzmény: posaune (2030)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2035
Küldtem egy mailt.
Előzmény: sinor (2034)
sinor Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2034

Hello KarnEvil

Olyannyira szoktam Miskolcon járni hogy itt is lakom:) úgyhogy remélem összejön majd egy CX3 próba aminek a lehetőségét köszönöm.

Majd megdumáljuk...

Előzmény: KarnEvil (2022)
sinor Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2033

Szia tehtube

Csak most olvastam a válaszokat mert otthon nincs net így a munkahelyről tudom csak nyomni néha-néha.Köszi az infókat és az invitálást.Sajnos nekem ez túl közeli és már nem jó az időpont felugrani Bp-re. De remélem egy másik időpont összejön.

Előzmény: tehtube (2023)
hvik Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2032
Ja, és hogy honnan vetted (USA/Németország/stb.)?
Előzmény: hvik (2031)
hvik Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2031

Szia Posaune!

Rettentően érdekelnek az aktuális Hammond árak. Megkérdezhetem, mennyiért vetted meg az M 100-ast?

ÜDV

VLE

Előzmény: posaune (2030)
posaune Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2030
SZIA ZSOLT' "Posaune vagyok Keszthelyről. Sikerült megvennem a Hammondot az e-Bayon. M100-as, a szeria száma 29256. Egy Bremen-Kaffedynastia-é volt,csak a nagymama nyomogatta 1972-ig,aztán a fia 1982,ig.Otthon ált az étkezőben,és csak a port törölgették róla. 1982,-óta állítólag senki sem játszott rajta,és a mostani örörösnek semmi köze nincs a zenéhez. Valahogy majd haza jut,még az eredeti csövek vannak benne,és állítolag egy karcolás sincs a jószágon. Mit tegyek,ha majd itthon lesz? Tudnál valami közelebbit írni erről a Hamburgban gyártott M-100 ról? A pofa azt írta,hogy az 50-es években lett vásárolva. Az M100-asok nem a 60-as években kerültek gyártásra? Lehet az írt serien-nummer-ből valamire következtetni? Köszi előre is a segítségedet. Mások szerint is nagyon kedvezően sikerült rácsapni.A tulaj mindenképpen meg akart szabadulni tőle. Üdv Posaune
tehtube Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2029
No problem
Előzmény: LaurensHammond (2028)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2028
Remelem a Belgrad rakpart lezarasa miatt azert fel tudunk jutni a hajora!:-O
Előzmény: tehtube (2026)
djuice Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2027
viszek akkor egy 2m-es jack-jack stereot meg egy 3m körüli áramzsinórt. ahogy hallom, még a meterológusok is napfényes időt mondanak szerdára, eső nélkül!
tehtube Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2026

Dzsekket javallok, meg 220-at :-) AZ Allsound és a 2101-es laci eleve jackbemenetes.

A csöves lacira meg forrasztok egy dzsekkaljzatrátétet, ill az A100/B3-aknak van vonalbemenete az A0-28 előerőlködőn. Oda is beküldhetjük a jelet. Szinte minden variáció kihozható.

Ezenkívül épp nálam van a csapatom két Pívíí hangfala, erőlködője, keverője. Csakhogy a műlezlit is kínvallatásnak tehessük ki. Lényeges, mert nem lehet mindig igazi forgattyú.

(Egyébként az igazi lezli csak a zenésznek, saját füle kenegetésére, esetleg a közelben tartózkodóknak lényeges. A kihangosított jel végülis egy sztereó vonaljelként megy a mikrofonokból ki a cuccra. A közönségnek így szinte mindegy. Az nem, hogy mennyire jó a szimuláció/hangzás :-)

A háttérben Jimmy McGriff orgonál egy ugyanolyan A100-on. Elöl meg a "zenész legjobb barátja :-)"

Előzmény: djuice (2024)
hvik Creative Commons License 2005.07.15 0 0 2025
Rendben, szólj ha OK. Számom: 06/30-443-07-15. Nem tudja valaki, hogy elővételben vidéken (Szegeden) lehet-e kapni jegyet? Már csak azért, mert éccsanyámnak is kén'.
Előzmény: LaurensHammond (2020)
djuice Creative Commons License 2005.07.15 0 0 2024
hali sinor! milyen klónt használsz? tehtube! mire tudjuk rádugni az Emut/Korgot (erőlködő-hifi ???) milyen kábelt vigyek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!