Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Szia segitséget szeretnék kérni van egy roco jelzöm valamiért a zöld ledje egyre halványabban ég és most már alig látszik ez mért van,?,??????????a piros teljesen jol világit És ezt meg lehet javitani??Segitsetek
Az a baj, hogy míg a fémhálót szépen fazonra tudod hajlítgatni és megtartja a formát, ezt az üvegszövettel nem lehet megcsinálni, az rugalmas és nem alaktartó
Hát ami fehér itt ott az szikla marad ...a többi meg levan szorva homokkal arra meg már viszem fel a füvet nemfestem... remélem lassan beindúl a növekedés :Dien jó időbe...
Nagyot nem tévedtél, van műanyag vakolóháló, 1x1 cm lukmérettel, egy kicsit nagyobb , mint a szigeteléshez használt üvegszálas. Az legalább soha nem fog rozsdásodni.:-))
Hupsz! Bocsika! :) Ebben a mai világban én már azt is vakolásnak fogom fel... akkor bocsi mindenkitől a téves hozzászólásért. De ez az üvegszövetháló is jó lehet, terep építésre.. :)
Szia! A vakoló háló az az, amit pl hőszigeteléskor használnak, és arra glettelnek rá. jól mondod írod :) és kb. 5mm x 5mm-es a rácsmintázata, a tyúkháló mintázata ettől nagyobb. És anyagában is különböznek a tyúkháló az drótból van a másik pedi üvegszál, vagy műanyag..
Igen jó cucc. Én is ezt használtam, de van kisebb lyukú azzal még kevesebb a gond... Monjuk én nem gipszel, hanem vízüveggel kentem le így még könnyebb marad, és nem reped szét. ;) Laci
Most készültem el egy saját tervezésű, és építésű fűrészmalom épülettel. A fűrészgép, és még sok egyéb részlet hiányzik, ne reklamáljátok. Majd épül tovább!
A lista feltöltése folyamatos. Először a "mindennapi" modellezéshez - azaz pl. az asztalépítéshez - fontos dolgokat töltjük fel, csak utána következnek a többiek.
Börze topik helyett Az én gyerekkori 200x125-ös terepasztalom 12mm-es rétegeltlemezből volt. léc merevítéssel. Na az nehéz volt. Persz ma már más az építési mód és 5-6 mm-es rétegeltből lehet kialakítani a pályát. Így lesz könnyebb mint a pozdorja vagy bútorlap. Egy lakásban a pozdorja megfelelő vázszerkezettel nem vetemedik sehova. Ha bármilyen fa alapanyagú lemez folyamatosan terhelve van (polc), és nincs megfelelően merevítve (legyen az rétegelt lemez akár) el fog deformálódni. Szerintem ízlés szerint bármilyen anyagból lehet jó és rossz asztalt építeni. Lényeg az, hogy merev (térbeli) megfelelő rácsszerkezetű legyen. Az egyik külföldi klub oldalán láttam komplett sokmodulos asztalt hullámpapírból is.
Szia bcs szqab! Nekem 20mm es huncell ből kellett szabályos téglalap vagy négyzet alakot kivágnom, doboz térfogat kitöltésére. Ehhez a szép felületen kívül a pontos méret betartása is feladat volt. ehhez alkottam meg a pákás és majd később a cekászos vágószerszámot. A Te általad javasolt módszer, az terep, sziklák kialakításánál kerülhet alkalmazásra. A szabad levegő, pedig mindkét formázásnál egészséges. szia Rizmajer.
SŐŐŐŐT! Ha valaki koszmentesen akar terepet faragni hungarocellből , akkor a legegyszerűbb és legtisztább megoldás ha nitróhígítós ecsettel böködi a hungarocellt , ugyanis nem kedveli a nitrót és könnyen kimaródik. De a végeredmény nagyon jó. Ezt érdemes azért szabadban végezni mert nem túl egészséges a keletkező gőz.