Nekem is volt már ilyen, hogy nyitás irányba nem igazán tudtam elfordítani a kulcsot. Olyankor tényleg hatásos ha kicsit megmozgatom a kulcsot ki-be, vagy épp 180˙-al elforgatva tolom be újra. de hatásosabb ha picit sűrűbben fújunk a zárba WD40et, azóta mint kés a vajban. Jah és ugye nálam úgyszintén szopás, mert távirányítóval nem tudom nyitni-zárni. már az előző tulajnál sem működött. 1ik kulcsal sem lehet kalibrálni valamiért...
más: Valakinek lenne ötlete hogy lehetne kivenni a ködlámpákat (elől) annélkül hogy le kelljen venni a lökköst? a búrájuk belülről tiszta retek, szeretném kipucolni valahogy... tudom túlságosan igényes vagyok :-D
Eddig minden problémámat a Ti segítségetekkel tudtam megoldani. Köszönöm! Most pár olyan kérdésem lenne, ami nem égetően fontos, de szeretném megcsinálni ha lehetséges, és szerintetek is van értelme.
A fedélzeti computer bele volt írva a felszereltségi listába, de a 2 kijelzőnek csak a felső része működik, ami az óra/dátum/hőmérsékletet, illetve a rádió/cd aktuális állapotát mutatja. Az a gyanúm, ez nem fed. computer...vagy ha mégis az, hogy lehet életre kellteni? (a jobb bajuszkapcsoló végén sincs az a bizonyos 2 gomb, ebből is gondolom, h nem fed.comp.) Be lehet-e rakatni egy rendes fed. comp.-t, vagy uram bocsá, lehet kapni a kijelző helyére esetleg egy - (csak álmomban jelent meg, valószínű túlajzó fantáziám szüleménye) - olyan eszközt, ami tudja a fed.comp. feladatait, és esetleg GPS-ként is szolgál? Gondolom nincs ilyen, de az ötletet megvalósíthatná, pl. a Dension...tetszene. :)
Illetve ha lehet rakatni bele egy normál fed. comp.-t, akkor annak mi a módja, hol lehet kapni, kb. mennyibe kerülne, és ha nem újról van szó, számít-e az autó típusa...értem ez alatt, hogy mekkora motor, diesel, vagy Benzin... stb.
Nagyon köszönöm előre is!
--Nagyon elvetemült, fáradt agyszülemény ez a GPS megoldás? Tudom az érintőkijelző gond lenne, de szívesen navigálnám máshogy, ha szépen be lehetne oda rakni.--
István Berkeszen tud olajat cserélni az automata váltóban? Itt a környéken nem nagyon akarja elvállalni senki, pedig lassan rászánnám magam:) Tegnap belement 280km HIBAMENTESEN! Kisebb csoda ez Nekem:)
kb 2 hete ugyan ez a probléma volt a 97-es B vectrámnál!!!!!!! Távirányítóban az elem csontra lemerült, lustaságból nem cseréltem(meg is lett az eredménye!) Kulcssal pedig csak a zárás irányába tudtam elfordítani!!! Megoldás: Hozzáértő 6 mp alatt kinyította olymódon h kicsit mozgata a kulcsot a zárban előre-hátra,és határozottabban nyitott(állítólag nem lehet beletörni, én kétlem)
Az Ok:
Miután kiszedtük a komplett Zárszerkezetet+Kilincset,Kihúztuk a zárbetétet a helyéről, ebben 8db különbözö kis lapocska van(ezek akadályozzák meg h mindenféle kulccsal ki lehessen nyitni) na ezek a lapocskák kilógnak a zárszerkezetből, és beleakadnak a fémházba elfordításkor(ezért nem lehet nyitni)2 megoldás van: Lapocskák eltávolítás(már amelyik kilóg)de ez esetben egy 'postaládakulccsal vagy egy csavarhúzóval is ki lehet nyitni az autót) Vagypedig meg kell reszelni a lapocskák kiálló részét, hogy ne akadályozzák az elfordulást. Ettől értelmesebben nem tudom leírni, nem egyszerű meló de olcsóbb és egyszerűbb mint a gyujtáskapcsoló és zárcsere...
Egyébként tényleg csak egyik oldalon van a kulcsnak hely.
Nekem az 'A' vekimen is ilyen zár van. Bár ott van a jobboldalon is kulcsos zár van, de reteszelni csak a baloldalival lehet. Ott másképp működik, mert függőleges helyzetből jobbra (kb 45 fokig) elfordítva a kulcsot csak lezár. Innen visszaugrik függőlegesbe. Viszont, ha továbbfordítom vízszintesig, akkor reteszel, és ott lehet kivenni a kulcsot. Ha reteszelve lett, akkor csak ennél az ajtónál lehet kinyitni, a másiknál nem. Egyik szilveszterkor megpróbálták feltörni, és 1,5 óra meg egy rakat WD40 kellett, hogy ki tudjam nyitni, mert az Istennek sem lehetett a kulcsot elfordítani. Szétszedtem a zárat és akkor derült fény a dologra.
épp az az érdekes (ami t nem irtam bele a levélbe), hogy az utóbbi időben kulccsal nyitották zárták.
De kérem milyen egy megoldás az, hogyaz anyós oldalra nem tesznek kulcsos zárat? Még a 2 ütemű trabanton, wartburgon is volt. Nehogymár ezzel spóroljanak meg x összeget autónként..
Ma ki kellett mennem egy parkolóba egy B Vectrához amiben központi zár van, de riasztó nincs. Nem tudták kinyitni sem távirányitóval (villog a LED) , sem a kulccsal. Ugye csak a bal oldalon van kulcsos nyitási lehetőség. Kulcsot balra nem lehetett elforditani, csak jobbra a zárgomb meg sem moccant. Ebben a tipusban ugye van zár reteszelés, amit vagy a kulcs kétszeri elforditásával tudok aktiválni, vagy távirányitón kétszer a zárás gomb.
Namármost fullon lezárt kocsinál csak tippelgetni tudtam, de kinyitottam a motorházat (legyen az én titkom hogyan :-D), és akksin már tudtam mérni (12,71 V), tehát ez jónak tünik.
Saru lekötés kicsit vártam, majd vissza, de meg sem nyikkant a zár. Kulcccsal is hiába baszogattam. Egy dróttal benyultam a vezető oldali kilincshez és egy hurokkal sikerül ráakaszkodnom és meghuzni, az ajtó ugyan nem nyilt ki de ugy meghuztam, hogy elöször azt hittem letört a kilincs, de nem.
Aztán utána elkezdtem kulccsal szugerálni a zárat és azt vettem észre, hogy egyre jobban mozog a reteszelőgomb Kicsit erőltettem és kinyilt...
Na visszakötöttem az akkusarut és felprogramoztam a kulcsot (gyújtás rá, gomb a távirányitón megnyom és lezáródik a KPZár)
Utána még jónéhányszor müködtettem a távirányitóval és a gombbal is az ajtón a zárat és müködött faszán nem hibázott.
KÉRDÉS: mi okozhatta ezt? szorul a reteszelés? relé beragad vagy mi?
Ja pont 10.000km/év?? Ez kicsit el lett számolva. A friccek többet használják a kocsikat. Tipikusan álított km állás szép kerek számra. A 120.000km nagyszervíz elött letették a kocsit?
Vagy a fokozatkapcsoló(kis fekete doboz a váltó oldalán)is meghibásodhatott... :-(
Ha azon is AF 22-es japán van,mint a B-s vekin akkor igen-jó lesz A-s veki alól is-bár kétlem....Legvégső esetben manuálist alá kell lökni-olcsóbban kijösz...
A segítségeteket szeretném kérni! 2.5 V6 Opel Vectra B 96.12 havi autamata váltója melegen nem veszi a hátramenetet. Mi lehet a baja? A régebbi a veci 2,5v6 automata váltójával megegyezik?
Azért ne samsungot, mert nekem volt már egy párral dolgom (nem az enyémek) és nekem beltérben kellett öket használni, és hát arra sajnos alkalmatlanok voltak. Besárgult a kép, white balance-t valahogy nem igazán akarta használni. Szabadtérben világosban szinte az összes kamera jó képet ad, de az igazi teljesitmény kevés fényben, beltérben derül ki.