Itt most nem a Hamász nem engedi a humanitárius folyosó kialakítását, hanem ti nem engeditek.
Te is, mint izraeli, azt szeretnéd, és mind azt szeretnétek, hogy a világ abból ítéljen meg benneteket, ami a Hamász terrorakciói alatt történt. Ez abban a részében jogos is.
De a gázai civilekkel kapcsolatban már nem az. Pláne, hogy ők éppenséggel Izrael felhívásának tettek eleget, amikor levonultak délre, ahol viszont ti nem engeditek be a humanitárius segélyszállítmányokat.
Az egész világ Izraelnek könyörög, hogy tegyék lehetővé, számomra nem érthető, hogy miért makacsolják meg magukat. És ezért a Hamászt végképp nem lehet hibáztatni, most kivételesen.
Persze az is hozzátartozik hogy az egyiptomi hadsereg az esetleg beáramló egy millió palesztin nélkül is igen nehezen képes ellenőrzése alatt tartani a félszigetet.
de aszem jobban kedvelik az ukránokat, ráadásul olvastam valamit, hogy az ukrán főrabbi pont kint van valami segélyszállímánnyal
de szerintem az átlagizraeli se szeretheti különösebben a ruszkikat, mert azok alapvetően arab-pártiak
Gavris az -öncenzúra- kivétel, aki a ruszkiknak drukkol, merthogy Ukrajnában 250 évvel ezelőtt pogromok voltak (amiket amúgy a ruszki hatóságok szerveztek, de ezt fedje a jótékony feledés homálya)
Ti libernyákok most össze vagytok zavarodva rendesen . Nem tudjátok eldönteni kit támogassatok. Tegnap Karigeri Izrael színeibe fürdette a lánchidat. 😂🤣
Nana, teljesen civilekről van szó, akik eleget is tettek Izrael kérésének és elvonultak délre. Most ott állnak étlen-szomjan, nincs hol aludniuk, nincs a kórházakban gyógyszer, de áram sem.
Az általánosítást én nem szeretem, akárkiről is van szó.
Izrael háborúját is azért tartom jogosnak, mert a Hamász civilekre támadt. Itt is civilekről van szó, ne legyen már kettős mércéd.