"Guilty as charged."
De a pontosság kedvéért: a TNG-t is. Meg még kb mindent, ami sorozat, és ST, de nem TOS (bár pár epizód abból is van), és nem VOY 6. évad, mert annak még csak kb a fele van kész (de most már elmúltak az ünnepek, folytatódik a munka, csak Morgan győzze frissíteni).
Egyébként pedig köszönöm.
:o)))))) *Könnyed pukedli* Akkor itt van egy :o) Nálam ez még akkor kezdődött, mikor pár évesen volt valami közvetítés egy űrállomásról... Családi krónikák szerint a közvetítés végéig süket és vak voltam :o) Ugyhogy elöbb jött a csillagászat + az ürhajózás, utána belefutottam egy koréliai kalózba, és azóta szeretem a sci-fit :o)
Megnyilvánulásod alapján úgy érzem, mintha te a szebbik nem képviselői közé tartoznál... :)
Ezúton kérek elnézést az előző férfisoviniszta és szexista megnyilatkozásom miatt, amely sem politikailag sem erkölcsileg nem volt korrekt (a bocsánatkérést a lelkiismereten kivül Picard kapitány szelleme sugalmazta, aki mindig ragazkodik a korrektséghez...:))
Egyébként megnyilatkozásomat az a tény motiválta, hogy eddig viszonylag kevés női sci-fi rajongóval találkoztam...
Köszi az infot!
Egyébként most nézzétek meg! Ha nem kérdeztem volna, akkor most nem lenne min vitatkozni és nem lennénk ennyire közel az ezerhez.:)))) De nem én vagyok a fontos.
Más: láttátok a tegnapi Voy részt a szereplők a csillagidőt egyenként (számonként) mondták be.
Lehet, hogy mégis olvassa valamelyik forditó ezt a topicot?
TAS - elsősorban gyerekeknek készült, de (jórészt) az eredeti szereplők hangjaival. Max. kuriózum-érték, nemigen érdemes végignézni.
Majdnem lett egy Star Trek II sorozat a Paramount-nál (úgy volt, hogy már sokkal korábban elindul a végül a 90-es évek elején létrejött saját csatornájuk), de végül ehelyett született az első mozifilm.
A könyvek hiába készültek (ha készültek) a "Generations" és a "First Contact" közé, ugyanis ezek nem tartoznak bele a "hivatalos" Star Trek-kronológiába, és sokszor valamely időben később elkészült epizód ellent is mond egy könyv tartalmának.
Pl. lehetne egy jópofa kis topic néhány ilyet fölsorolin, és akkor rögtön meg is lesz az az ezer... :)
Én még kicsit hadd kötözködjek, jó?:)
A TOS filmek jórésze olyannyira a sorozat után készült, hogy a legelsőt is vagy 10 évvel a sorozat utolsó része után forgatták. (1979)
Hali Vóbert! :)
Ugyan nem tom, az elöbb miért sértődtél meg, elvégre nem tudhat mindent az ember, és nem sértő szándokkal irtam, de az a gyanum, te a TOSt és a TNGt kevered... A Generation volt az a film, amiben _még_ a TOS legénység egy része is szerepelt (szal az utolsó TOSos), és _már_ TNGs film volt (az első). A First Contact és az Insurrections egyérteműen és kizárólag TNG film... Bár a sorozat forgatását addigra már befejezték, de a TOS filmek jórésze is a sorozat után készült :) Szóval most a TNGről beszélsz, mert akkor most készül majd velük a 4., összességében a 10. film, vagy a sorozatról, mert abba meg egyik film se tartozik bele...
Nem kekeckedni akarok, csak számomra nem tiszta, mire gondolsz, és nem szeretem, ha valami nem tiszta :)
Veg, aki szereti tisztázni a dolgokat, és Nagyoregtől kikéri a "fiuk" titulust :-P
Még egy hozzászólás különösebb tartalom nélkül:
Mr Fusion, ugye nem csal az emlékezetem és te vagy az, aki megírta a teljes TNG epizódleírást? Mert akkor egy nagy gratula neked, tényleg nem semmi, amit véghezvittél.
A Generations és a First Contact között semmi nem készült, legalábbis film/sorozat(epizód).
Valahonnan annyi rémlik, hogy talán egy (több?) regény született abba az időszakba, hogy legalább valamennyi átvezetést adjon a két film között.
www.viasat.se a tv társaság a svédek tulajdonában van, magyar web oldallal még nem találkoztam.
Egyébként én is munkahelyen szoktam irni, sértődésről szó sincs, csak ezek szerint még új vagyok az interneten. A bocsánat kéréseket örömmel vettem. Köszi :)
Egyébként a kérdésemre visszatérve én csak arra gondoltan, hogy a TNG elméletileg ott ér véget, hogy a Star Trek (azt hiszem 7) Generation-ben az Enterprise D megsemmisül, (ekkor kerül Worf a DS9-re) és a következő mozifilmben a First Contact-ben már az Enterprise E van. A filmben Geordi LaForge emlitést tesz arról, hogy már egy éve tesztelik a hajót. A kérdésem arra irányult, hogy forgattak-e le részeket a két mozifilm között egyfajta átvezetésnek.
Bocs, ha megint valami hülyeséget kérdeztem. :)))
Nem állt szándákomban ill. távolt álljon tőlem, hogy valakit szándékosan megsértsek vagy leszóljak. Lehet ugyan, hogy kissé nyers voltam, de ez attól van, hogy épp munkaidőben irogattam és nem volt túl sok időm cizellálni a mondanivalóm. Még egyszer nem bántó szándékkal írtam amit írtam.
Vegetable :
A TOS-t szándékosan hagytam ki a felsorolásból. Ugyanis úgy érzékeltem Vóbert összekeverte a TNG kifejezést a összes új sorozattal, azaz az új generációs sorozatnak értelmezte, ebbe meg a TOS sehogy se tartozik bele.
Tényleg nem volt bántó szándékú, de mostanában szükség van ilyen kis örömökre (hogy Vóbert kollega nem ismeri a TAS-t :), így vizsgák között meg főleg.. bocs ha annak látszott.. nem akart az lenni
Vóbert, szerintem téged senki sem akart megbántani, és talán el is túlzod a dolgot. Itt az indexen van ugyan pár topic, ahol ha egy kiscit meredeket ír valaki, rögtön rászállnak, de ez biztos hogy nem ez a topic. Nem árt viszont tudni, hogy egyrészt ez a csipkelődés kicsit hozzátartozik az indexhez, másrészt pedig tényleg könnyű félreérteni dolgokat, amiből sértődés lehet.
Szóval fel a fejjel, stb. Igazából nekem nem tiszta, hogy ki sértett meg, de mindenesetre bocs mindenki nevében.
Ne neheztelj meg a fiúkra, szerintem nem szándékoztak bántóan válaszolni a kérdésedre. Szerény véleményem szerint még örülnek a szívük mélyén, hogy végre találkoztak egy olyan rajongóval, akinek még tudnak ujat mondani... Tudod ebben a körben néha (mindig) kevés az új vicc... Persze ettől még nem vagyunk kockafejűek... :)