Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
szerintem az is jó ha anyától kérsz egy használaton kívüli nylon hatisnyát és rágumizod a porszívó csőre és kicsit beengeded a a csőbe, ezt lehet a statikus fü ragasztás után is használni és nagyon fel nem ragadt anyag visszanyerhető vele
Én zöldes-barnás színre festettem a tó és a patakmeder alját, valódi kövek kavicsok stb... A mederben a legélethűbb anyaggal a vízzel! Szobai szökőkút forgatja a vizet.
jó megoldás,de nemtudom,hogy az olcsóbban jön-e ki mint a "vízszimulációja"a nochnak...én már csináltam a gyertyazselével tavat,átlátszó,színtelent vettem,és alávestettem kékkel.a tó széleihez pedig köveket raktam a zselébe,majd,hogy ne ragadjon a zselébe semmi(mert sajnos,mint kiderült,utólag is könnyen beleragad minden fűszál,zsóróanyag...stb...)lefestettem átlátszó lakkal.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Noch "vízszimulációja" milyen anyagból van? Biztos vagyok benne, hogy azt az olvasztható törmeléket be lehetne szerezni máshonnan is, ha tudnám, hogy miből van. Nem hiszem, hogy valami különleges anyag lenne, mint amilyen az ára. Tudom, hogy műgyantát is lehet használni, de az lassan köt, és nem lehet "fodrokat" csinálni bele. Előre is köszi!
Épület takarításra egy tipp: a porszívónkon van egy tekerő, amivel szabályozható a motor fordulatszáma - ergo a szívás ereje is. A terepasztalt simán leporszívózom kis teljesítménnyel. A csőröl a fejet leveszem, helyére egy zsebkendőt szoktam feltenni, ha lejönne valami akkor ne szívja be, hanem azon fennakad. Annyival segítek a porszívónak, hogy egy nagy ecsettel porolom ahol éppen dolgozok: a felkavart port rögtön beszívja a gép, az ecsettel kárt tenni nem nagyon lehet.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem kapcsolópultot hogy kell bekötni? Nagyon régen csináltam ilyeneket de már elfelejtettem:( a fiam meg nyaggat érte:) köszi
Én sima alkohollal szoktam, na de akkor is elkopik egy idő után a dörzsölés hatására. Meg mint már írtam lejjebb elég szerencsétlen a járása. Szerintem egy alkoholos rongy, kézzel való végighúzása sínen sokkal eredményesebb.
Csak győzd venni hozzá az aljára a tisztító fejeket. Én is vettem egyet, mert azt hittem, hogy valami nagyon jó cucc, de nagy csalódás volt. Nekem pl. a mozdonyokat is nagyon leterheli, elég nehéz benne a súly (de ez végül is kiszedhető).
Hülye kérdésem van, de Ti biztos rutinból meg tudjátok válaszolni: új típusú PIKO kitérőnél az állítóműbőn 3 vezeték jön ki, egy piros, két fekete. Jól sejtem hogy a 2 fekete meg a kapcsolópulthoz, a piros meg a táp?