millennium van a gépemen.Esetleg vmi progit lehet-e letölteni a netről ami ilyet tud csinálni nekem.Ha tudsz illyet légyszi írd meg a honlap címét.Persze free progi kellene ha van.Előre is köszi.
Mármint az András a szakértő neki címeztem :)
Sehol senki?végülis még nem vagyok a problémánál hogy hangszert kelljen váltanom ,lehet hogy kapásból rájövök majd ha odakerülök,csak tudni szerettem volna előre hogy működik ez,hány csatornán lehet szerkeszteni,van é limit?kötve hiszem hogy végtelen számúcsatorna szólhat,bár ezek a mai erőművek izomból virtuálisan előállítják még azt is ami nincs :)
A MID-es kérdésre:
http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=tankcsapda+*.mid&meta=lr%3Dlang_hu
Kapáasból behoz pár megfelelő oldalt :)
Bakke nem küldte el a hozzászólást és hihetetlen hogy jobbgombra nem működik a
MÁSOLÁS parancs!!!Írhatom be mégegyszer!!még ezt az idióta megoldást!
(talán az a kis floppy?)
Ez is én vagyok,a régi elfelejtett nevekből idegből mixelt nickemet leredukáltam vmi
egyszerűbbre.
Na,átböngésztem a fórumot és jólesően tapasztaltam hogy elvileg "szakértesz"
úgyhogy megkockáztatnék még néhány láma kérdést.Régebben tracker-kedtem aztán jó hosszú csend de most újra rámjött a "bűvészkedés", csak áttérek a szabványra :)
Sokmindenre hamar rájöttem,de pl arra nem hogy egy csatornán belül hogy váltok hangszert zene közben?Trackereknél ilyen gond nem volt :) Van vmi editorablak ahol perc:mp időrublikához megszabhatom a hangszert?Hangszer alatt szoftver pluginok értendők,egyenlőre.Sonar-ról van szó,de biztos az összes cakewalk termékben hasonlóan van megoldva.
Az volt az első amit megnéztem,tudom hogy arra szokták tenni az ilyesmit,de annyira magabiztosan somolyogtál :) hogy kipróbáltam megint,a gombconfignál sincs nyoma,a space a sima stop-hoz van rendelve.
Meg néha(gyakran) kifagy indításkor,általában ha sok ablak és pl VST modul is nyitva marad,mégha a task-ból minden ki van lőve akkor is.(512mb RAM)
Egy rémegyszerű és bosszantó jelenségre keresek választ,vagy én vagyok béna és figyelmetlen vagy ezt tényleg kihagyták a srácok.
A Cakewalk Sonar3-ban,lepause-zni lehet é a futó zenét?,ugyanis editáláskor a stop-ra visszaugrik az aktuális start-marker-hez,folyton meg kell keresnem a módosítandó részt ami elég idegölő,ha nincs benne ilyen lehetőség akkor le a kalappal a fejlesztők elött,minden szinten profi a program erre ezt az alapvető a kezelhetőséget jelentősen befolyásoló apró gikszert kifelejtik.
A hétvégén tesztelgetem amit addigra leszedek, aztán kiderül, hogy melyik a legmegfelelőbb nekem.
A Finale 2005 nagyon tetszik, mivel nincs még midis billenytűzetem, csak egy régi Casio szintim, ami se nem midis, se nem ér semmit, viszont arra jó, hogy "leszedjem" a dallamot, és kotta segítségével bevigyem a gépbe.
Ha jól láttam a Finale tud midi fájlt csinálni amit utána egy másik progiban tudnám használni, ha értenék hozzá.
Tehát összefoglalva nekem a Finale lenne a tökéletes, ha egy kicsit valósabb hangzást produkálna...
Ja, és ha nem lenne olyan drága, vagy a demo átalakítható lenne...
A Finale kottaszerkesztő program. Azoknak találták ki, akik kottát publikálnak, illetve komponálnak és mindjárt kell a nyomtatható partitúra.
Az E-DJ meg hasonló eszközök a zenei ismeretekkel nem rendelkező fiataloknak jók, akik "cut&paste" technológiával össze szeretnének egerészni valami olyant, ami hasonlít valamire, de mégsem ugyanaz. Na, ezt jól megmondtam :)
A Cubase-ből az SX demója letölthető a Stenbergtől. A Cakewalk oldalán is vannak demók. Az Emeagic-től pedig egy teljesn funkcionális Logic Fun is letölthető, amivel kapásból lehet dolgozni.
Na igen, sejtettem amikor feltettem a kérdést, hogy ezt nem lehet egyszerűen behatárolni.
Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy aminek tudom, leszedem a demóját, aztán meglátjuk.
Kaptam egy ismerőstől valami E-Dj (vagy mi a neve) progit, de ez túl kötött, bár a ritmusalapot egész jól össze lehet tenni vele. Viszont a program a dance és hasonló stílust kedvelők részére készült, és csak a beépített dallamok használhatók fel, bár sok sáv használható.
Időközben találtam egy Final 2005 nevű programot ami a leírás alapján talán jó lesz.
Beírhatom a kottát és hozzárendelhetek hangszert, majd a végén lejátsza amit beírtam, ha jól értelmeztem a dolgot.
Arra nem találtam utalást, hogy komplett zenéz össze lehet-e rakni vele, de ha hazamegyek felteszem a demót, és talán okosabb leszek.
Félek, hogy az általad említett Cubase progi messze felülmúlja az én technikai tudásomat, és bár ha van lehet, hogy keresek demót róla.
Mrteo,
ez amolyan "kinek a pap, kinek a papné" jellegű történet. Ha már dolgoztál több rendszerrel is, akkor tudod megítélni, hogy neked konkrétan melyik tetszik a legjobban.
Régebben Cakewalk párti voltam. Ebben midi szerkesztés tekintetében igen gyorsan és hatékonyan lehetett dolgozni. Manapság ugye a Sonar van helyette, ez már elég ágasbogas lett. Igaz viszont, hogy vannak ebből is egyszerűbb, egyben olcsóbb verziók is. Nem érdemes egy brutál rendszert megvenni, ha a céljainknak a könnyebben kezelhető egyszerűbb is megfelel. A gépigény is szempont természetesen.
Manapság Cubase rendszereket használok. Ebből is létezik SE, SL és SX, sorrendben növekvő szolgáltatásokkal és természetesen árakkal. A cubase rendszer mára tulajdonképpen keretrendszer lett. Azoknak érdemes ilyent választani, akik a midi feljátszásoktól a szerkesztésen át az audio munkálatokat (keverés, effektezés, esetleg master) szeretnék integráltan egy rendszeren belül megoldani. Ma ez a rendszer már szabvánnyá nőtte ki magát, rengeteg gyártó meg magánember fejleszt erre a környezetre effekteket illetve plugin hangszereket.
Mint mondtam, olyan zenéket szeretnék feljátszani, amiben hagyományos modern hangszerek (gitár, bass, zongora, szaxofon) szólnak, és esetleg némi szinfónikus kiegészítés is jó lenne.
Alapképzettségem szerint gitáron, és basszgitáron játszottam, de az elektronikus kütyüket nem igazán ismerem.
Tehát valami felhasználóbarát dolog kéne...
SoundForge 4.5-ösöm megvan, de az ha jól értelmeztem inkább az utómunkákra való.
Van egy csomó ilyen zeneszerkesztő program. A legismertebbek a Cubase, a cakewalk (Sonar), Logic, stb. Az Emagic oldaláról letölthető egy ingyenes Logic verzió, ami egész jól használható.
Lenne egy kérdésem, ami lehet, hogy nem ide tartozik, de azért mégis belefér talán.
Régebben a BNV zenerészlegében találkoztam egy olyan progival, amibe egy midis klaviaturán be lehetett játszani a dallamot, és kiválaszthattam, hogy az adott dallam milyen hangszer hangján szólaljon meg.
Sávonként bejátszható volt egy egész nóta.
Ha valaki tudja, melyik lehetett ez a progi (talán Roland, vagy Yamaha), vagy ismer ilyen típusú szoftvert kérem ossza meg velem legalább a nevét.
Ami a lényeg, hogy nem techno stílust, hanem jazz, latin vagy szinfónikus jellegű dallamokat dolgoznék fel vele.
Hello!
Bocs, kicsit megkavartam a választ. Természetesen nem erre a levélre akartam válaszolni.
Ahogy nézem a dátumot, az már biztosan nem is aktuális.
Üdv,
Sándor
Hello!
USB MIDI interface :)
Ha kell 2 IN/2 OUT -osat rendelhetsz tőlem.
Ez csak WIN2000-től müxik, Win98-al nem.
Mert ezekben az oprendszerekben van hozzá driver helyből.
Persze "gyári"-t is vehetsz.
Üdv,
Sándor
Sziasztok.segitséget kérnék ahhoz a dologhoz,hogy hyogyan tudnék pc-vel úgy lementeni midit floppyra,hogy az atarim felismerje a notator programmal.Előre is köszi a segitségeteket.
Hello
A problémám a következő:
Van egy szemplerem amit eddig egy szekvenszerrel hajtottam meg midin keresztül. A szekvenszer adatait nem tudom lementeni, belső memóriája kimerülőben van. A szempler azonban rendelkezik usb porttal, és van egy laptopom is amin van usb, de nincs midi kimenete. Kérdés: hogyan tudom meghajtani a szemplert usb porton keresztül a laptop segítségével? Milyen program segíthet ebben? Lehetséges-e ez egyáltalán?
A hozzászólásokat előre is köszönöm!
Nekem nem bizonytalan a működése, csak "visszhangzik" a rendszer. Hallható késleltetéssel hallom vissza a PC hangszóróiból, mint ahogy a zongorán lejátsszuk.
Ez így normális?
senki nem válaszolt, pedig jó lenne ha valaki szánna rá pár percet....
tehát ha van egy yamaha psr290-es szintim és egy midi kábelem meg egy hangkártyám, akkor melyik programmal tudom a legegyszerűbben elérni azt, hogy felvegye a gép, amit játszom, mivel lehet hangmintát megnyitni, honnan lehetne normális hangmintát szerezni, ezeknek milyen a kiterjesztése stb...
legalább néhányra válaszoljatok... :-) úgyis jön a karácsony :-)
A kommersz kártyák (pl. SBLive) gameportjában van egy MIDI ki-bemenet is, de ahhoz hogy használni tudd, a hangkártyán kívül kell egy adapter, aminek egyik fele rámegy a gameporta, a másik fele meg két tucheles dugó (MIDI in, out).
Csak érdemes megnézni, milyet veszel, rengeteg rossz minőségü ilyen kábel van forgalomban, ahol érdemes: Pixel, Absolute, Syncopa. (Bármelyik bolt neve után beüthetsz egy .hu-t és már meg is vannak)
Itt nem vágják át az agyad.
Sziasztok, bocsi, egy nagyon amatőr kérdés fog következni (főleg annak tükrében, hogy már relatíve régóta foglalkozom elektronikus zenével).
Ha a szintimet és a számítógépemet MIDI kapcsolatba akarom helyezni, akkor a számítógépbe milyen kütyüt kell vennem (mert a szintibe azért OK, hogy hova és hogy megy a kábel:)? Valami MIDI-kártyát vagy mifenét?! Hol tudok ilyet venni?