Keresés

Részletes keresés

perempe Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2093
A legegyszerűbb módszer: tar.hu. Itt a how-to. Total Commander-rel lehet pl. egyszerűen feltölteni cuccokat.
Előzmény: KarnEvil (2091)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2092

Édes kis story.... a nejem szúrta ki Joey honlapján, hogy épp a fiam születésnapján, július 13-án Joey Villingen-ben koncertezett. Ebben az az aranyos, hogy mi 12-én voltunk ott. Tudjátok, ott voltam lelkész majdnem három évig, míg ki nem rúgott az a kis bunkó Ulrich Fischer püspök - pontosabban én rúgattam ki magam vele. De akkor is bunkó! :-)))

A szívem azért odahúz, és ha "hazalátogatok" Németországba, Villingenbe mindig elmegyek, szerettem ott lenni, a gyülekezettel sem volt semmi bajom, csak éppen a "főtiszteletűvel" balhéztam össze de dúrván.

Most, hogy ott jártunk, zuhogott az eső, a nejem azért lőtt egy képet a kis modern evangélikus templomról, ahol szolgálatban voltam:

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2091
OK, de én hogy küldjem el neked?
Előzmény: perempe (2089)
perempe Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2090
Ezek a saját képeim a koncertről..
perempe Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2089
Ha megkapom, akkor kérésre továbbküldöm. (Pláne hó elején, mert a Chello-t most lekorlátozták.)
Előzmény: KarnEvil (2087)
tehtube Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2088

Ez a nagyobb kombó kint is 1600$. Ha 100FT/$ lenne, akkor tényleg annyi, de így inkább 350e. Eu-ban a 230V-os verzió 2000EU.

Egyébként nagyon jó a kisebb kombójuk, a KBR-M is. Az monó. A tölcséres rész ugyanaz, csak 1db mikrofonnal. Lent a 2×10"-os helyett 1×12"-os bili és egy magas. És mínusz 6-7kg. Olcsóbb is vagy 300$-al. Meg vannak tölcséretlen változatok csak szintiseknek, szerintem ezek a királyok, közben meg mindenféle akármilyen berendezéssel el van árasztva az ország, de ezekből még mutatóban sincs.

Előzmény: KarnEvil (2084)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2087

Én Skype-ot használok, de azon a fileküldés elég lassú.

Kb. 60 mega az anyag.

Előzmény: perempe (2086)
perempe Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2086
iCQ esetleg?
Előzmény: KarnEvil (2085)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2085

Lejött a Joey-könyv. Egyszerűbb skálagyakorlatoktól indul, a végére egészen bedurvul :) Ha használ valaki DC++t, akkor az ELITE-HUB-on megtalálható vagyok.

A nickemet találjátok ki :)

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2084

Régebben én is egy Motion Sound billentyűkombót kerestem, mégpedig azt, ami felerészben tranyós, felerészben csöves, így használható együtt Hammondhoz és zongorához is.

Nagyon jó kis cuccnak néz ki és kb. 160 eFT lenne az ára, ha lehetne kapni közép-Európában... Gratulálok a szerzeményedhez, egyszer majd meghallgatom :)

Előzmény: tehtube (2083)
tehtube Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2083

Üdv mindenkinek.

Egy érdekes technikai újdonságot volt módom megtapasztalni. Ami még szerdán nálam volt, a kis 2101 lezli (akkor éppen magas nélkül), az már nincs.

A hivatalos Hammond forgalmazók nagyon lesajnálják a konkurenciát, a Mósünszándot. Tesco virsli, vinnyogós, nem eredeti, stb...

A 2101 helyett a Motion Sound KBR 3D lett. Szintén kis féllezli. Fönt tölcsér, lent sztereó szimuláció. Zenekar meghallotta, ég és föld.

A kis szobahangerőhöz képest rendes nagylezlis hangnyomás. Fönt tud sikítani, lent óriási basszus, lezlis bödönhang egy kb 51cm-es tévé méretéből.

A tölcsérhez csöves előfok szabályozható túlvezérléssel, két gyárilag beépített mikrofon. Lapított tölcsér, ami kisebb helyen fér el és ezáltal kisebb doboz, kisebb súly. Ennek ellenére egyenrangú hang.

Alul 2×100W két basszgitárra használt mélyen és magasakon. Orgonabemeneten dobrotor effekt. Jobboldalt két sztereó bemenet még két szintihez. Nagyon tiszta és nagyon hangos.

Canon, szimmetrikus kimenetek, jackbemenetek, állítható mikrofonhangerők. Végre egy kis, könnyű, kompakt cucc, ami egy billentyűst minden tekintetben kiszolgál és hallható a "nagyhangú" gitárosok mellett is. Zs.

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2082
Képzeljétek, megtaláltam a DC-n Joey könyvét (Concepts for Improvisation) hanganyaggal együtt! Töltöm lefelé, csak sajnos elég lassacskán jön. Drukkoljatok!
djuice Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2081

Fiúk!

Most jutott eszembe hogy lehetett volna még 1 résztvevője a Nagy Hammond meccsnek, csak be kellett volna ugranom egy pesti csákóhoz érte. Mindenesetre a jövő héten már KarnEvilnek is meglesz, úgyhogy a legközelebbi meccsre el tudjuk "cipelni". Hogy mit? Az Ultimate Sound Bank-tól a Charlie fedőnevű cuccot! Több mint 2GB-nyi!!! Hammond minta és a hozzá való lejátszó szoftver! Hasonlóan működik mint az Emu B-3, tehát hangerő átúsztatással oldja meg a Leslie kérdést, a lassú-gyors minták közötti átkeveréssel! Én csak a demói alapján is nagyon kitínően pompás megoldásnak tartom, igaz kell hozzá bika PC vagy egy Mac, de studio sávolás esetén hasznos megoldás, mellesleg egy Cdírás árából megvan a kompromisszummentes B-3 hang, tehát még az Emutól is pénztárcabarátabb! Apropó a B-3 modulomnak már kint van az ugyancsak 2GB-nyi méretű szoft változata az Emutól, mondjuk abban vannak Rhodes zongik meg egyebek is, a Vintage-X vol. 3 kollekció tartalmazza. Ha meglesz (van rá némi esély :) ) szívesen felfirkantjuk a PC-s tulajdonosoknak.

A Charlie-ról itt van infó és demo anyag:

- http://www.ultimatesoundbank.com/usb/exec/charlie?action=ad (demók)

- http://www.ultimatesoundbank.com/usb/exec/charlie (infó)

vagy egyszerűen: www.ultimatesoundbank.com

Don Airey Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2080

Én is feltöltöttem az összes képemet, eredeti méretben

http://kep.tar.hu/erdeinet

LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2079
Kurvajok a kepek!!!!!:-) Joey lepadlozott gondolom, hogy a kis 3 eves sracon Hammond-os polot latott:-) Aranyos nagyon!
Előzmény: hammond-b-3 (2077)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2078
Miert nem engedi lejatszani nekem...nem ertem
Előzmény: KarnEvil (2072)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2077

Hi Fiúk! Hát bizony a Joey koncert teljesen elvarázsolt, kár hogy az azt követő meetingre nem tudtam elmenni, de kegyetlenül fájt a fejem egész nap - 8 szem Quarelin, aztán a koncert végén további kettő. De remélem jól éreztétek magatokat tehtube-szaktársnál.

Számomra azért is különösen maradandó élmény volt ez a koncert, mert személyesen is találkozhattunk Joeyval. Sosem voltam sztár-imádó, de mivel a fiam, Raphael teljesen be van zsongva Joeyra, így mindent elkövettem, hogy bevihessem a VIP-helyiségbe. Könnyekig megható volt a találkozás, amilyen szeretettel fogadta Joey, de a másik két zenész is a fiamat. Aztán Joey szólt a gitárosnak: "Take some photos for my homepage...", ő meg dédelgette Raphaelt és kifejezte reményét, hogy egyszer nagy Hammond-orgonista lesz belőle. Én is ebben bízom - de erőltetni nem fogom.

Ime 3 kép a meetingről, a negyedik már a koncert közben készült, mint látjátok,

Raphael is "elvarázsolódott" Joey játékától...

tehtube Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2076

Sajnos nem nagyon. Analóg a modemem, épp most csodálnak a japcsik.

A képek 2-3M-sok 4-600kb. Köszi, mindent láttam. Felvettem az egészet az oldalsó dobozokról, állványról D8-cal nagyon jó látószögből. De ha mégegyszer ugrálni mer seggberúgom :-)

Előzmény: perempe (2075)
perempe Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2075
Kaphatok eredeti méretben, tömörítés nélkül a jobbakból? (Írjál mailcímemre kérlek, onnan írok vissza olyan címet, ahová több kép is küldhető.)

Ha kell, akkor küldök párat én is a jobbakból neked (is).
Előzmény: tehtube (2073)
tehtube Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2074
Lizzi! Ha sikerülne áthuzaloznod (miért is ne sikerülne?) ezekre az értékekre, akkor a perkánál is lehetne némi meggondolandó javaslat. Úgy emléxem hogy kapcsolókkal különféle hangmagasságok, hanxínek voltak monofónikusan rákapcsolhatók. Vagy ez csak a régi Weltmeisteremben volt így? De mintha nem lenne a perkának hangerőállítási lehetősége. Azt javasolnám, hogy mint a Hammondnak, két fix hangerőt lehetne adni. Az általánosan használt gyors és halkat, vagy egy hangosabbat, de az meg akkor halkítsa le a drawbarokat. a 2 2/3'-as percussion nagyon fontos. 98,609%-ban ezt használják az ilyesmi zenékhez :-) Ahogy belegondolok, a fontos regiszterek: 16, 5 2/3, 8, <-idáig jazz 4, <-idáig rock...,2 2/3 <- jazz perka,...,....,....,1 <-ez meg a blues. Ez 6db, amennyi sínje van a Vermonának. Mégegy fontos, a perkának némítania kéne az 1'-as regisztert. Megoldható? Üdv, Zs.
Előzmény: Lizzi (2070)
tehtube Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2073

Hozzájárulnék mégegy képpel a galériához. Úgy láttam Don Airey sem tétlenkedett :-)

Előzmény: KarnEvil (2071)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2072

Bocs, a videós linket elírtam. Ez az: http://web.axelero.hu/nobertvarga/

KarnEvil Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2071

Itt van néhány kép a koncertről (Joey koncert mappa):

http://www.kep.tar.hu/karnevil78

És itt a koncert legizgalmasabb része (nem zenei szempontból!)  :)

http://axelero.hu/nobertvarga/joey.mov

Lizzi Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2070

Üdv, a vermona kvint perkájához először át kellene huzaloznom a billentyűsor alatti érintkezőket ugyanis pont ez a regiszter hiányzik. Ez tervbe is vettem méghozzá a 2'-est fogom 2 2/3'-ra áthuzalozni valamint a 1 3/5' - 1're mert nekem ez is hiányzik. Ez a két utolsó regiszter módosulna rajta. Másik problemám hogy nem tudom a perka jól működik-e rajta, ugyanis ha felhangosítom (ráadom) valamelyiket felhangosodik vele az alapregiszter is valamint nem monofónikus. Lehet hogy csak a panelen lévő trimmer potikon kellene tekergetni hogy jó legyen de még nem próbálkoztam vele. Idő hiányában csak tervezgetek. Még a szkener-rel sem csináltam semmit pedig már nagyon kíváncsi vagyok hogy szól vele és nélküle. Mármint ha sikerül összehoznom.

Most lesz 2-hetem (leállás) de még mindig lakásfelújítok. Talán majd éjszakánként.

A Crumar-ra úgysincs pénzem csak kíváncsi voltam rá mit tud, de találtam róla némi infót. Egyébként meg azért tettem ide fel, hátha akad köztünk valaki akinek van fölös rá és kíváncsiságból kipóbálja. Akár akinek van igazi is:)

Jól szólt az A100 a koncerten. Ezt azért ki lehetett venni a bejátszásból! Hátborzongató kaparós és bársonyos egyszerre.

Üdvözlet: rt

Előzmény: tehtube (2069)
tehtube Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2069

A Crumar biztos sok Hammond hangzásra nagyjából megfelelhet, hiszen 9 húzóregisztere van. Németesen, Cug. De a Vermona a maga hatjával is az alap 888(8)+kvint perka is egész becsülettel hozza. Ki kell próbálni ha nincs messze. Amin elvéreznek egytől-egyig, az a chorus vibrátó. Most hallották nálam, hogy azt bekapcsolva egy teljesen más hangzást kapunk, nem a szokványos nyávogást. Persze ha van kedved barkácsolni, lehet hogy érdemes foglalkozni a dologgal. Nem te vetted a sacennert? A lényeg, hogy kicsit hangosabb, határozottan fémesebb legyen így a hangja és csak a mélyebb hangokat lebegtesse (freki, amplitúdómod.), de magasakat ne. Ha a B4, EVB3 megcsinálta kiválóan, akkor nem lehetetlen.

A klónversenyre visszatérve: szintén mindegyiknek a legsebezhetőbb pontja a c-3 vibrátó. Ok, az EMU az mintavétel, ott nem. A Voce, VK, Nord, XB-XK úgyszintén kritikával érhető.  A.F.! A B200-nál???

A perkák állíthatóak, ott nincs bibi. A Nordnál gond, hogy nem némítja az 1'-as regisztert.

Az orgonálásban viszont csak két manuálban tudok gondolkodni, ezért szerintem a szelektív vibrátó is nagyon fontos. Az egymanuálosok közül ezt sok nem támogatja. VK7-8, XB1, XK2, XK3, XE1, V5.

Ebben a CX3 nagyon precíz, a DB5 is kitűnő, a DB3-nál is jó, nehézkesen, de elérhető szolgáltatás a Nordnál és a régebbi XB2-nél. (A newB3, XB5, VK77-88, BX3-aknál ennyi pénzért csak természetes)

Drawbarok: Ez szőrszálhasogatásnak fog tűnni. A Voce-é eredeti, autentikus, de kissé lötyögős. Az Xb-k pipái: sajna ez a kései kis műanyag, túl apróka. A VK-ké a lexebb, de kissé nehezen jár. Az E100-akról mintázva. A Korgé finoman jár, de keskenyebb. A Viscount pipái szögletesebbek, de nagyon kézreállnak és a legfinomabban működnek.

Billentyűk: a CX3-é tényleg jó, ez van az XK2, Nord és DB3-ban is. A DB5-be valamilyen ok miatt nem ezt tették. Valószínűleg a hosszabb csuklóút miatt. Legjobb lenne egy bontott B3 billentyűsort venni és midisíteni :-) Ez most jutott az eszembe, de tervezek egy saját készítésű orgonát. Egy dobozba kapcsolókkal, stb billentyűket, agyat összerakni. Persze előbb az olaszokat dolgoztatom meg.

Előzmény: Lizzi (2067)
KarnEvil Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2068

Köszi a választ, Laurens, be fogom szerezni ezt a könyvet. Megnéztem Tehtube-nál és nagyon tetszik, csak keveslem benne a játéktechnikai dolgokat. Persze az is jó lenne, ha az a kevés dolog már készségszinten menne :)

A klónokról csak annyit, hogy az EMU-ról már régen tudom, hogy jó hangja van, viszont mind a DB-5-ben, mind a saját Korgomban kellemesen csalódtam :) mivel most először volt alkalmam jól karbantartott "csúcs" Hammond-dal összehasonlítani a hangszeremet. Furcsa, de eddig azt hittem, hogy sokkal távolabb áll az eredetitől billentés és hang szempontjából. A DB-3-ról nagyon rossz emlékeim vannak, bár én csak egy gagyi kis fülessel tudtam kipróbálni, ami persze nem mérvadó. Mindegy, lényeg az, hogy a DB-5-nek fantasztikus hangja van, a kezelése is nagyon hammondbarát, de még jobb lesz, ha Viscount-ék megvalósítják Tehtube mester újító (vagy inkább hagyományőrző?) ötleteit :)

Fel fogok pár képet és videórészletet (bár elég rossz minőségű) tölteni egy tárhelyre délután, csak most aludnom kell, mert most értem haza az EFOTT-ról... (Már teljesen átállok az éjszakai életre :)

Lizzi Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2067

Sziasztok, ezek szerint VK, Voce nem volt a teszten. kíváncsi lettem volna még ezek helyezésére. Biztosan jól elvoltatok a hammond hangrengetegben és forgattátok a leslie-ket. Pazar lehetett.

Az MTV-s koncert bejátszásról csak annyit, hogy 3 x 8 másodpercben megkóstolhattuk DeFrancesco-t és a második 8 másodpercből 5-öt végig szerencsétlenkedett a műsorvezető hölgy (vagyis lejáratta magát).

Bárcsak ne láttam volna.

Más: senki nem ismeri Crumar B-t? Mit tud még a 9 húzóregiszteren kívül? Csábító olcsó klón-nak tűnik. (apronet)

Üdv.: Rt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2066
Koszti Djuice a cd-t! Rendben majd Zsoltitol elhozom! Te meg latogass el mihamarabb a Hammond videki fellegvaraba Kecskemetre, szivesen latok mindenkit aki jonne szoljon elotte , es izzitom a Hammond-ot, es a jo lemezeket!:-)
Előzmény: djuice (2059)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2065
Helyesbites, Jimmy Incredible"Master"Smith nem tavaly, hanem asszem iden februarban tavozott el sajnos
Előzmény: KarnEvil (2055)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2064
Beauty in the B a cime, az ebay-en ha beutod, persze az amerikain foleg, de a nemeten is lehet talalni, akkor olyan 29dollarert meg is lehet venni a bekuldes meg 12 dollar kb! A szerzo Mark Vail, igy keresd! A legatfogobb "biblia" ebben a mufajban szerintem... Egy jo poen, a konyvet olvasgatva Joey De Francesco is nyilatkozik benne, hogy mi a beallitasa, a kedvenc Leslie tipusai stb stb, es leirja hogy 6 Hammond orgonaja van, B2, B3,C3,A100,RT3,M3 Kerdeztem tole a soundcheck-en, hogy melyik Leslie-t tartja a favoritnak az Ő izlese szerint....es emlitettem a konyvet, hogy ott a tranyosat nagyon dicseri, mert tisztabb, es hangosabb....Na erre Ő..."azt a konyvet mar regen irtak, azota oregedett, es ezt is, azt is neha tranyos+csoves egyszerre...de a lenyeg, a Hammond-jai szama mar nem 6 darab, hanem 15 !!!:-)) Nem kispalyas:-) Nagy lakasa lehet gyanitom, hogy Ő is elferjen annyi Hammond orgona kozott!:-)
Előzmény: KarnEvil (2053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!