Hello! Lenne egy két kérdésem. Az első kb 8 részt nem láttam magyarul, lehet hogy innen jönn a hiányosságom: Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"?
Más: A "Vadvidék" (lásd tegnapi rész) az a "bedlensz"? És mi az egyáltalán?
Kazonok: tervezgetni lehet az egész kvadráns uralását, azzal nincs is semmi baj.
Ha jól tudom, a borg, mikor találkozott a kazonokkal, lekicsinylő mosoly kíséretében hagyta ott őket, mondván, ezeket még asszimiálni sem érdemes (asszem ezt Seven mondja valamikor).
A 'fejletlen' kazonok azért jelentenek némi harci potenciált, a több mint két kilométer (asszem) hosszú Predator-jaikkal (nyers tűzerőben hozzájuk képest a Voyager sehol sincs, de nyilván még komolyabb Föderációs hajók se), meg a teljes társadalmat átitató harci szellemmel (kiképzőbolygók, a férfiak/fiúk katonai kiképzése fiatalon megkezdődik, csak az lesz teljes jogú férfi, aki megölt egy ellenfelet csatában). A legnagyobb bajuk az, hogy a klánok inkább egymást tépik, és ezzel az istennek se akarnak felhagyni.
Janeway eleinte nagyon nem akar háborúzni, inkább kivár, hátha mégse lesz lövöldözés, annak ellenére, hogy a kazonok hamar bebizonyítják, náluk nincs esély békés megoldásra, de Janeway csak makacsul ragaszkodik a Föderációs eszmékhez. Aztán később ő is rájön, hogy így nem fog menni a dolog.
A kazonoknak végül el kellett maradniuk, hiszen a Voyager közben megy hazafelé, de nagyon, és a kazonok egy idő után hátramaradnak, nem vándorolhat egy egész faj a Voyager nyomában (a hirogenekről inkább elképzelhető volna, hogy a Voyager nyomában testületileg elkirándulnak az Alfa Kvadránsba, elvégre nincsenek bolygóik, nomádok, és a mentalitásukba is jól beleillene a dolog). Valóban ki kellett tölteni valamivel az első két évadot, miért ne lehettek volna a kazonok? Szerintem annyira ők is megállták a helyüket a sorozat történetét tekintve, mint bárki más. A jelenlétük a pilot továbbvitele volt, és addig tartott, ameddig (nagyjából) indokolt volt a jelenlétük.
Gondviselő(k): a Gondviselők nem a Delta Kvadráns 'tartozékai', legjobb tudomásom szerint egy másik galaxisból jöttek ide körülnézni, csak aztán, mikor vizsgálódás közben kicsit kinyírták az Ocampa ökoszisztémáját, kénytelenek voltak itt maradni. (Hmm... Lehet, hogy egy spoiler volt? Az ilyen globális információknál már nem tudom megmondani, melyik epizódból is származnak)
Krenimek (SPOILER): a krenimek a Year of Hell végére megszelídülnek, illetve az agresszív krenim-verzió soha nem létezetté változik az időhajó pusztulásával.
"Volt is ilyen poén, hogy mi lenne a Voyager hazaérne? Követnék az ellenséges fajok, es szépen leigáznák az Alfát"
ASpecie 8472 mintha ezt akarta volna a hétvégi SAT1 ismétlés során (ezt még nem láttam.. jó vol nagyon)
Tudom, hogy a többségetek nemcsak az ST-re, de magára a Sci-Fi-re fogékony, ezért bátorkodom felhívni figyelmeteket, hogy 2000 Decembere óta létezik egy DUNE TV-sorozat!!! Bár kicsi az esélye, hogy egyhamar mo.-n vetiteni fogják, de addig is csorgathatjuk a nyálunkat az előzetes animokon.
Szerintem sincs lemaradva a Delta-kvadráns, sőt... Volt is ilyen poén, hogy mi lenne a Voyager hazaérne? Követnék az ellenséges fajok, es szépen leigáznák az Alfát.:)))
De valóban, sokkal fejlettebbek a fajok + ellenségesebbek is.:)) Bár ez nézőpont kérdése. Mindenesetre nem hinném, hogy a krenim időfegyvereknek sok túlélője akadna az alfában.:) Nem is hozok fel több példát, mert nem akarok spoilerezni.
Hogy mennyire erős a föderációs fegyverzet? Csupán annyira, hogy életben maradjon a legénység az epizód végére. Ebből elég irreális dolgok fognak kisülni (borg gömb + Voy, vajon ki nyer?:))
Azért is érdekes, mert a későbbi "visszatekintésekben" Janeway _mindig_ a helyzet magaslatán áll :))
Lemeardt volna a Delta kvadráns? Tudja fene, elég ha alapból a Gondviselő álomására gondolsz, vagy arra a fajra, amit a borg szinte teljesen kiirtott (most nem jut eszembe a faj neve, az USS Dauntless-t "álcázó" részben játszottak központi szerepet, illetve egyetlen megmaradt képviselője a fajnak), és ott van a BORG maga is...
Egyébiránt viszont a legtöbb részben a Föderációs technológia egyértelműen fölényben van... És mégis, ha visszaemlékezéseim helyesek, a Voyager több csatában maradt alul, mint amennyit megnyert... Vagy tévedek?
Én sem lelkesedem értük, ahogy mondtad, túl fejletlenek, túl ostobák ahhoz hogy komoly ellenfél legyenek. Viszont Janeway, az újdonsült kapitány, aki büszke és picit bizonytalan, mikor szembe találja magát hirtelen egy Starfleet-Maquis legénységgel akiket nekik kell hazajuttatni... És rengeteg hibát vét, amit a kazonok kihasználnak. Az írók pedig nem indíthattak a Caretaker után rögtön egy Species 7432 vagy Hirogen támadással.
Egyébként az egész kvadráns olyan mintha lemaradtak volna párszáz évet az univerzum többi népéhez képest, nem? Csak össze kell hasonlítani az Alfával...
Na, akkor téma:)) Most, hogy újra lement pár kazonos epizód a Viasaton, feltenném a kérdést, ti vajon hogy vélekedtek erről:
Előre szólnék, hogy aki még nem látta a sorozatot, SPOILER-rel találkozhat!!! Mégis bátorkodom ezt beírni a fórumba, mivel a Viasaton már az első 2,5 évad:) ismétlése megy, tehát elég sokan láthatták…
Ugyebár itt vannak ezek a 'gonosz' kazonok. Állandóan csak a Voyager és technológiájának megszerzésére törekednek, sőt, Cullah az egész kvadránst szeretné birtokolni. Ráadásul két legénységi tag is átpártolt.
De kérdem én: hogy lehet az, hogy egy fejletlen faj képes 2 évadon keresztül akadályozni a Voy útját? Vajon mekkora esélye lett volt a kazonoknak az egész kvadráns uralására? Kik is élnek a deltában? A borg, a hirogenek, a krenimek… És ekkor még alig említettem brutálisabb fajokat… A kazonok nem rendelkeznek transzporterrel - elég nagy hátrány. Tudom, a trekben sohasem az határozta meg egy faj fejlettségét, hogy volt-e transzportertechnológiájuk vagy sem, de valahogy a TNG és DS9 történetek után az a kép élt bennem, hogy egy kellően fejlett (mely akár erős ellenfél is lehet) faj birtokában van ennek a tudásnak. A kazonok azonban sohasem voltak erősek. Mégis legyőzik a Voyagert, még ha csak ideiglenesen is. Nade hogyan? Janeway abszolút nem áll a helyzet magaslatán, általában már szétlőtték a hajóját, amint kiadja az első tűzparancsot… Viszont a Voy későbbi epizódjaiban megismerhetjük action-Kate-et, szóval valahogy nem áll össze a kép… (Persze erre lehet azt mondani, hogy Janeway 'megedződik' a Delta-kvadránsban.:)) Nem akarok belemélyedni Janeway balfogásaiba, mindenesetre nálam előkelő helyet foglal el, mikor _görbületi_ sebességen fézerrel tüzel. Hát gratula…
…Az íróknak! Mert ezt bizony a készítők szúrták el. Az ugyan dicséretes, hogy a kazon-vonal egy kis összefüggőséget biztosít az epizódok közt, de én a 2. évad végefelé már inkább unalmasnak, mintsem jó dolognak tartottam ezt a fajta story-line-t. De vajon miért döntöttek az írok amellett, hogy a kazonoknak szerepelniük kell? Bennem egyetlen válasz fogalmazódik meg: valamivel ki akarták tölteni az első két szezont… És ekkor rögtön ellentmondásba kerülök magammal, hiszen a 3-4-5. évad ragyogóan megvolt kazonok nélkül is, sőt, szerintem a sorozat csúcsa ez a három szezon.
Kíváncsi vagyok a fórumlátogatók véleményére a kazon témával kapcsolatban. Titeket is idegesítettek, vagy van, aki jó ötletnek tartja, hogy ilyen sokáig szerepeltették őket?
A németek ezt ügyesen megoldották, ha jól emléxem: Seven of Nine ugye defaultból maradt Seven, míg a borgos epizódokban németül mondták a borg azonosítókat. Ezt kéne magyarul is tenni...
Akartok fogadni? Mivel a sorozatot nem csak nekünk csinálják, nyilvánvalóan le fogják forditani, hiszen akkor elég nehéz lenne elfogadhatóan tálalni mondjuk a One of Nine vagy a Four of Nine neveket, nem?
Bár úgy, hogy Egy a kilencből, vagy négy a kilencből... Hááátttt tudja fene...
A Voyager egy maquis hajó keresésére indul, Janeway kapitány pedig a börtöntöltelék:) Tom Parist választja ki a küldetés megfigyelőjeként. A maquis hajón beépült Tuvok, aki valójában Janeway biztonsági tisztje. Azonban amikor a Voy-jal a Badlandsbe érnek, hirtelen a Delta-kvadránsban találják magukat - a Gondviselő állomásánál. ... Neelix-szel összefutnak. Megismerik az ocampa és kazon fajokat, Kes így kerül a hajóra. A Gondviselő nem tudja visszajuttatni őket az alfába, mert haldoklik. Nem is zavarja a vizet sokáig, meghal, az állomáson azonban beindítja az önmegsemmisítést. A kazonok támadása miatt ez leáll, ők ugyanis meg szeretnék szerezni az állomást, és így az ocampákat leigázni. Ezt Janeway nem tűri, és azt a döntést hozza, hogy szétlövik az állomást. A két legénység egyesül, és megkezdik az utat hazafelé, 70 év sok idő...:))
Ennyi röviden és felületesen. Ha érdekelnek az epizódátiratok, ajánlom a Replikátort: replikator.ini.hu
Nem múltak el azok az idők... Pillants bele néhány tv-újságba...:))) Persze én is remélem, hogy Seven of Nine nevét nem fordítják le, az nagyon durva lenne...
Ha megtennék, az kb akkora hülyeség volna, mintha Tom Parist lefordították volna Párizs Tamásnak. Az az idő már elmúlt (egy jó ideje), mikor az külföldi személyneveket is előszeretettel magyarítottuk (Jules Verne - Verne Gyula, nah).
Van egy olyan érzésem, hogfy az újabb ismétlés nem marad el, csak épp megint leadják a 3. szezon körülbelüli végéig, és aztán visszajátszás... Egészen addig, amíg nem végeznek a szinkronnal.
Sziasztok kedves fanok!
A Viasat jóvoltából ismét élvezhetem a trekker-univerzumot, mármint magyarul.
Hamar kedvencem lett Kes, a holo-doktor és Tuvok.
Mivel az első részt nem láttam, leírnátok nekem a tartalmát?
Úgy tudom, hogy később belép a sorozatba egy 7 of 9 nevű nő.
Hogy fog szólni a neve magyar fordításban?
Köszi!
'lla
Ha már itt tartunk hadd szolgáljak én is kis infóval. Idén vetítik Robert DeNiro új filmjét a Fifteen Minutest. Magyar címe nem tudom mi lesz :)
Ebben többek között szerepel majd Avery Brooks ( Benjamin Sisko - DS9 ) és .... Dobó Kata ...
Magyarországon még nem volt ez a film (Dracula 2000), de majd nem sokára lesz. A lényeg a lényeg, hogy szerepel benne Jeri Ryan (7of9). Itt egy kép:A kép Van még pár másik kép is, de nem tom hogy ő az-e.