A 40 utasnak örülni kell, mert a menetrend egyenesen csapnivaló!!! Ugyanis 16:30 körül nem megy vonat, csak 14:58-kor és 18:04-kor. De hogy miért megy ekkor??? Semmi indokot nem látok rá. Aki 8 órát dolgozik, az általában 1/2 4-kor vagy 4-kor végez, neki késői a vonat. Aki 12/24-ben van, az meg 1/2 és 1/2 7 között végez, nekik meg könnyen lehet, hogy korai. Aki Bp felől jönne, és átszáll nekik meg szívás. Citadella érkezik 16:30, másfél óra unalom nekik is. Nem csoda, hogy ilyen sz@r menetrend mellett nincs több utas.De ha így is vannak 40-en, akkor jó menetrend mellett a nyári szünet végeztével jóval többen lennének, ez 100%. Egy 16:40-es vonat akár 50-60 utast is vinne!!!
Kellene egy normális menetrend, és nem lenne a vonal halállistás.
"A 23-as Tófej alatt, miért is viszi a mellékkocsit"
ráadásul kettőt...
Ma Zalaegerszegre 18 órára kb. 15 utas érkezett Rédics felől. Baktól utaztam, a kalauz lustaságának köszönhetően ingyen. A 18 óra után Rédics felé menő vonaton (Bz+2 mellék) voltak vagy 40-en is. A Budapest felé 17:55-kor induló gyorsvonaton (M41 és 5 négytengelyes kocsi) sem voltak többen.
3. Nekem olyan szám jött ki, hogy a jelenlegi forgalmat figyeltem nem 181 napon át (nincs rá lehetőségem végig) hanem 1 hónapig, és az átlagos tehervonat 3 kocsitól 7 kocsiig. Heti 9-10-12 kocsi megvolt. egyszer 5 kocsis egyszer 7 kocsis vonat, vagy 2+3 2+2 stb, de mindeképp 10 és e felett.
30 kmre a fuvardíj egy kocsinál 48000 Ft kerekítve, így kijött 25 Mft erre a szakaszra
De!
Ez csak a mellékvonali szakasz
Így ha lemond a furvarról, akkor a fővonali esetleg nyerességes részt is bukja
Az a baj, a számításnál, hogy nem vetted figyelembe a fővonalon levő bevételt, költséget, illetve, van olyan eset, épp a 84 esetében amikor a Leier pont akkor kezdett el vasúton szállítani, amikor a vonal bezárás elkezdődött.
Magyarul, nem szerepel az a szállítás a statisztikában.
Nem szerepelthet.
Furcsa, ha olyan szállítót, mint a Leier (Mátraderecske) akinek van saját!!! kamionja van meg lehet nyerni vasúti fuvaroztató partnernek
"Én ugyan nem ismerem közelről a komlói vonalat, de első kézből tudom, hogy a mai napi "jelentős" utasmennyiségnél egy vonatpár többet vitt 15 éve, a jelenlegi heti "jelentős" teherforgalomhoz képest egyetlen szénvonat több kocsit és árutömeget továbbított."
Senki nem állította, hogy a jelenlegi "jelentős" árúforgalom megegyezik a húsz évvel ezelőtti teherforgalommal, amikor is a szénbányák működtek Komlón.
Az eljárás azonban bántó. Bántó az, ahogy a "végvárakat" feladjuk, és nevetünk, amikor egy tengertúli senki bohóc "segfejezi" Szigetvár hős védőjét. Ez kell ide???
Jártam arra. Tudom, hogy régen sokkal nagyobb forgalom volt, de azért ma sem mindig elég a szóló Bz. Egyáltalán nem értem, hogy ahol nem elég a szóló Bz, az miért került halállsitára??? (pl. 23,47)
Ha jól értelmezem hozzászólásod, akkor most a "0" teherforgalom matematikai bizonyítása a feladatod, és nem a mellékvonali teherszállítás hangsúlyosabbá tétele, vagy a fuvarszervezés hatékonyságának növelése... :-(
Az, hogy sok kocsi van, nem igaz. Mondhatom azt is, hogy csúsztatás. A kocsik nagy részének az oldalára "S" vagy "T" betű van felfestve, többségük alkalmatlan a fuvarfeladatok versenyképes ellátására. Még Eas kocsiból sincs elég hadrafogható, nem hogy más, speciális célra épített járműből.
A MÁV Cargo dolgozói fix bérezésben részesülnek, addig nem lehet várni, hogy fussanak a munka után. Ha a fuvarok száma, és a bevétel után részesednének, mindjárt érdekükben állna ezen változtatni, már ha tudnának a fenti okok miatt...
megnéztem a Te általad küdött anyagot, egy vonal esetében.
És kimentem a vonalra és többet láttam.
melyik volt az igaz?
Lehet, hogy csak 1 vonal esetében tévedtél, de akkor is jelentősnek tartom.
Én kérek elnézést, hogy egy teszőleges szelvénykövön, vagy egy teszőleges állomáson megvárok egy tehervonatot megszámolom esetleg lefényképezem a kocsikat, mellékvonalon.
Van díjtáblázatom, tudok árat is számolni.
Úgy gondolom, hogy a vasútnál egyébbként a marketing fogalma ismeretlen.
Ez okozza, hogy egy Cargo nem tudja eljuttatni árajánlatát a megrendelőhöz.
Miből gondolod, hogy a 47-esen a 16 vonatból pont abból a négyből fogtak volna ki egyet, amelyikeken folyamatosan tíznél több utas van?
Hetek óta próbálom próbálom kedvenc főnökömet rávenni, hogy legalább annyi időre térjen vissza ide, amíg helyretesz néhány többször leírt téveszmét helyretenni a komlói vonal "jelentős" utas- és teherforgalmáról.
Én ugyan nem ismerem közelről a komlói vonalat, de első kézből tudom, hogy a mai napi "jelentős" utasmennyiségnél egy vonatpár többet vitt 15 éve, a jelenlegi heti "jelentős" teherforgalomhoz képest egyetlen szénvonat több kocsit és árutömeget továbbított.
Leszámítva a pályakapacitást, ezek szerint rosszabb állapotban van a Vác-Diósjenő szakasz, mint a Diósjenő-Romhány? Vagy mit takar a "nagy gép"? Csak Bz mehet fel?
Ha jól tudom, Diósjenő-Romhány között sem közlekedhet "nagy gép".
Stúrovo belép (Csehország felől ez passzol egyébként is) -- Vác kisoroz --- tartalék igény szerint felviszi és nyertünk vele 3 napot és 150 km-t!
Ha jól tudom, a Vác-Diósjenő szakaszon nem lehet "nagy géppel" menni. nem tudom mennyibe kerülne a felújítás, illetve egy sűrített menetrend mellett nem is igazán tudom, hogy hová férne be pályakapacitás szempontjából sem. (Nógrádon tudnak keresztezni most a vonatok, vagy csak Szokolyán?)
Székesfehérvár Lovasberény között ha jól tudom 30 km/h az alapsebesség
Keszőhidegkút-Gyönk-Tamási árufuvarozásra használt szakaszon, ha jól tudom 30 km/h az alapsebesség , de a vonal eredetileg 60 km/h ra épült
Kérdés:
Ha a többi (árúfuvarozásra használt) szakaszon tudnak 30 km/h al menni, ha a pálya lehetővé teszi azokon a szakaszokon, miért nem lehet 30 km/h vagy pár esetben 40 km/h , ha a pálya alkalmas rá?
Érdekes gazdasági számítás lenne, hogy vajon a magasabb menetsebességgel járó munkaidő-megtakírítás meddig éri meg? Illetve ilyen szempontból hol van az optimum?
Az erdei vasutakon (5-10 km/h munkaerő keringési sebesség mellett) pl. a minimálbéres mozdonyvezetők fajlagosan többszörősébe kerülnek egy kiemelt IC mozdonyvezetőnek.
Abban az esetben, ha a vonal továbbra is közforgalmú marad, akkor nem, a CARGO pedig fizeti a pályahasználati díjat.
Ha átminősítik iparvágánnyá, akkor állja a költségeket az iparvágány üzemben tartója, ami lehet a sfuvaroztató cég, lehet a CARGo de lehet hagyományos,pályavísúti kezelésű iparvágány is.
Vicinálisokkal kapcsolatos hír, hogy a Zalakerámia romhányi gyárát megvette a Lasselberger. Az üzemben profiltisztítás miatt megszűnik a csempegyártás, a továbbiakban tisztán csak padlóburkoló lapokat készítenek. A jó hír az, hogy a cég romhányban egy konszignációs raktárat is üzemeltetni fog, ez további vasúti szállításokat jelent. A Cargo-val szerződést kötöttek 5000 tonna csempe szállítására, amely konténerben fog érkezni Csehországból, a szokásos Aszód - Balassagyarmat - Diósjenő - Romhány útvonalon. A Diósjenő - Romhány vonalhoz a Cargo ragaszkodik. A pályára emiatt költeni kell, így a pályafenntartás költségei továbbra is megmaradnak.
Tényleg ne izgasd fel magad, Peti. Felsmann kollégának néha gondjai vannak a számokkal. 50 milliárd vagy 6 milliárd, mindegy. 9 milliárd, vagy 60 millió, mindegy. Ezek összekeverhető dolgok. Veled is előfordult már ilyesmi :-) Amennyire gyenge számokban, annyira jó szavakban. A tettekre leszek majd kiváncsi.
Kellő ismerettel, bármikor lehet találni, kihasználatlan vonatot, majdnem azt mondom minden vonalon.
De kihasználatlan buszt, városi buszt, villamost, is.
Busznál a kedvencem a 26 és a 7 fő között ingadózó buszjárat, ami egyik esetben biztos megszűnés, másik esetben nem.
Ok okozati összefüggés, keresése hiányzik a legjobban.
Jelenleg sokan azt keresik, hogyan nem lehet valamit megcsinálni.
Aki mesterember vagy dolgozott fával vagy fémmel, tudja, még a kidobott elsőre hulladéknak látszó anyagból is lehet használható dolgot gyártani.
A MÁV egy olyan gyárhoz hasonlít ahhol nem hasznosítják a hulladékot, az ötleteket nem a megfelelőbben kezelik, egyfelől törvényi és Közlekedési Főlegyeletei meg hasonló gátjai vannak a fejlődésnek.
Miért a Kisterenye-Kál-Kápolna vonalat nézték, ahol tényleg kevés az utas??? Miért nem a Komló-Godisa vagy a ZEG-Rédics vonalat, ahol tényleg van utasforgalom??? Így a TV-nézők közül sokan azt hiszik majd, hogy minden vicinális ilyen kisforgalmú??? Ez is csúsztatás szerintem!!!