Hali! :)
1. A pajesz szerintem azért van, hogy mutassák, ezek nem a mai divatot követik... (és egyszerüen meg lehet csinálni :o)
2. A szinek azt jelentik, hogy milyen tipusu munkát végez a tiszt... (müszaki, főtiszt, orvos... de pontosan nem tudom melyik hogy is van behatárolva :o)
3. A nyaknál tényleg rangjelzés van! Kb a katonainak megfelelő... Mintha pl egy hadihajón lennél, ahol a tisztek rangjelzésként fémpöttyöket viselnek. Ha jól rémlik, a kapitánynak 4 van... De nem figyeltem, melyiknek hány van :o)
Veg :)
Én is kérdezek valamit.Valahol valamikor régen olvastam egy trek-paródiaszerűséget, olyasmi volt a címe, hogy mikor lesz vége a Voyagernek/treknek. Megvan valakinek ill tudja valaki, hogy melyik oldalon van?
KT.
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva.Miért?
Ez talán az ionizált tachion nyalábok gamma sugárzásával függ össze, magyarul nem tudom, de nem is vettem még észre ilyesmit.:)
Bár valószínűleg egyszerűen csak spórolnak a fodrászon és így kevés a fantázia.
Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?
Hmmm...ebben pont az a szép, hogy szép lassan magától is rájön az ember, ha sokat nézegeti a részeket. Csak egy jó tanács, ne O'Brien alapján próbáld kikövetkeztetni...
Lamer kérdések, de hát mit csináljak:
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva. Miért?
Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?
Most kaptatok egy csecsemőt személyemben :-).
'lla
Ma mintha a Basics első része következne a Viasaton. Ez pedig azt jelenti, hogy eljutunk a harmadik évadhoz!!!!!! Végre... Már nagyon várom a Distant Origin című epizódot, ami az egyik legjobb Trek epizód (természetesen az egyrészesek közül).
Azért asszem arra még várni kell egy ideig (kivéve, ha az embert pénzt nem kímélve letölti a bugázott videot a netről a Matáv nagy örömére...).
A Valentin-napi esti filmben a tv2-ön a Jadziat játszó színésznő lesz az egyik főszereplő (Terry ...). Persze még ezért önmagában nem feltétlenül jó film, csak gondoltam érdekességképpen megemlítem...
Csak annyit, hogy a tegnapi rész nagyon szép volt.
Láttátok már az új rész, a Prophecy trailerét? Nem leszek spoiler, de szerintem nagyon jó! A 7. szezon eddig jónak ígérkezik. És már csak 11 epizód az utolsó szezonzáróig. :-((((
Szerintem 'a' val írják, mivel Bad-rossz. Badlands-Rosszvidék (vagy ilyesmi).
A Sat1-en szerintem jó ideig nem lesz Ds9, most elég antitrekes politikát folytatnak.
Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"?
A valasz elhangzott, csak annyit fuznek hozzam hogy sokkal jobb lett volna a 'Csillagflottas' forditas...
A Badlandsre is volt valasz, esetleg azzal tudnam kiegesziteni, hogy kb. a Foderacios ur szelen van, a bajori es kardassziai hatarhoz kozel. Ennek igazi jelentosege legfeljebb a DS9-ban van, a Voyhoz nem sok koze van.:)
A Badlands volt az a hely ahonnan a Voy és a Maquis hajó eltűnt... Asszem még Sisko is említette egyszer hogy veszélyes hely, több hajó is elveszett ott. De nem fejtették ki különösebben, csak hogy valami plazmakitörések vannak a területen (ahogy Dob mondta).
Nem márki, hanem inkább máki. Eredetileg ugye Maquis (ejtsd: máki)...
A szó eredetileg francia, és a II. Világháborúban a partizánmozgalom tagjait hívták így...
Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"
Ugyebár Torres nem flottabeli ("márki" szegény), és Kim még elég kezdő, sőt a legénység tisztjei közül ő a legtapasztalatlanabb, és eléggé kötődik a Flotta előírásaihoz, és ez sokszor nézeteltérést váltott ki kettőjük között. Ha jól emlékszem ezért.
A BadLands?
Azonkívül hogy gonosz plazmakitörések vannak benne, nem tudok mást mondani. majd valaki más talán
Hello! Lenne egy két kérdésem. Az első kb 8 részt nem láttam magyarul, lehet hogy innen jönn a hiányosságom: Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"?
Más: A "Vadvidék" (lásd tegnapi rész) az a "bedlensz"? És mi az egyáltalán?
Kazonok: tervezgetni lehet az egész kvadráns uralását, azzal nincs is semmi baj.
Ha jól tudom, a borg, mikor találkozott a kazonokkal, lekicsinylő mosoly kíséretében hagyta ott őket, mondván, ezeket még asszimiálni sem érdemes (asszem ezt Seven mondja valamikor).
A 'fejletlen' kazonok azért jelentenek némi harci potenciált, a több mint két kilométer (asszem) hosszú Predator-jaikkal (nyers tűzerőben hozzájuk képest a Voyager sehol sincs, de nyilván még komolyabb Föderációs hajók se), meg a teljes társadalmat átitató harci szellemmel (kiképzőbolygók, a férfiak/fiúk katonai kiképzése fiatalon megkezdődik, csak az lesz teljes jogú férfi, aki megölt egy ellenfelet csatában). A legnagyobb bajuk az, hogy a klánok inkább egymást tépik, és ezzel az istennek se akarnak felhagyni.
Janeway eleinte nagyon nem akar háborúzni, inkább kivár, hátha mégse lesz lövöldözés, annak ellenére, hogy a kazonok hamar bebizonyítják, náluk nincs esély békés megoldásra, de Janeway csak makacsul ragaszkodik a Föderációs eszmékhez. Aztán később ő is rájön, hogy így nem fog menni a dolog.
A kazonoknak végül el kellett maradniuk, hiszen a Voyager közben megy hazafelé, de nagyon, és a kazonok egy idő után hátramaradnak, nem vándorolhat egy egész faj a Voyager nyomában (a hirogenekről inkább elképzelhető volna, hogy a Voyager nyomában testületileg elkirándulnak az Alfa Kvadránsba, elvégre nincsenek bolygóik, nomádok, és a mentalitásukba is jól beleillene a dolog). Valóban ki kellett tölteni valamivel az első két évadot, miért ne lehettek volna a kazonok? Szerintem annyira ők is megállták a helyüket a sorozat történetét tekintve, mint bárki más. A jelenlétük a pilot továbbvitele volt, és addig tartott, ameddig (nagyjából) indokolt volt a jelenlétük.
Gondviselő(k): a Gondviselők nem a Delta Kvadráns 'tartozékai', legjobb tudomásom szerint egy másik galaxisból jöttek ide körülnézni, csak aztán, mikor vizsgálódás közben kicsit kinyírták az Ocampa ökoszisztémáját, kénytelenek voltak itt maradni. (Hmm... Lehet, hogy egy spoiler volt? Az ilyen globális információknál már nem tudom megmondani, melyik epizódból is származnak)
Krenimek (SPOILER): a krenimek a Year of Hell végére megszelídülnek, illetve az agresszív krenim-verzió soha nem létezetté változik az időhajó pusztulásával.
"Volt is ilyen poén, hogy mi lenne a Voyager hazaérne? Követnék az ellenséges fajok, es szépen leigáznák az Alfát"
ASpecie 8472 mintha ezt akarta volna a hétvégi SAT1 ismétlés során (ezt még nem láttam.. jó vol nagyon)
Tudom, hogy a többségetek nemcsak az ST-re, de magára a Sci-Fi-re fogékony, ezért bátorkodom felhívni figyelmeteket, hogy 2000 Decembere óta létezik egy DUNE TV-sorozat!!! Bár kicsi az esélye, hogy egyhamar mo.-n vetiteni fogják, de addig is csorgathatjuk a nyálunkat az előzetes animokon.
Szerintem sincs lemaradva a Delta-kvadráns, sőt... Volt is ilyen poén, hogy mi lenne a Voyager hazaérne? Követnék az ellenséges fajok, es szépen leigáznák az Alfát.:)))
De valóban, sokkal fejlettebbek a fajok + ellenségesebbek is.:)) Bár ez nézőpont kérdése. Mindenesetre nem hinném, hogy a krenim időfegyvereknek sok túlélője akadna az alfában.:) Nem is hozok fel több példát, mert nem akarok spoilerezni.
Hogy mennyire erős a föderációs fegyverzet? Csupán annyira, hogy életben maradjon a legénység az epizód végére. Ebből elég irreális dolgok fognak kisülni (borg gömb + Voy, vajon ki nyer?:))