Pl. megállapodni egy kétállami megoldásban, nem akadályozni minden eszközzel Palesztina állam megalakulását, én nem elfoglalni mások területeit és betelepíteni zsidókkal.
És akkor talán nem lenne terrorizmus a térségben, nem gyilkoltak volna le 1300 zsidót, és talán nem támogatnák oly sokan - nem csak a térségben! - a "terroristákat"
Van akinek terrorista, van akinek szabadságharcos...
Minek neveznéd 35-40.000 ember kiirtását, rendrakásnak?
Aki itt népirtózik, mondja már meg, hogy mit kellett volna Izraelnek csinálnia?
Október 7-én a hamasz 1300 zsidót lemészárolt, miközben a palesztinok ünnepelték a dolgot...
A palesztinok nem hogy nem itélték el a borzalmas tettet, de támogatták és segítenek a terroristáknak eltűnni.
A Hamasz nem különbözteti meg magát egyenruhával, ezért nehéz megállapítani hogy ki a civil,és ki a terrorista.
Ha a palesztin civilek segítenének Izraelnek a tömeggyilkosk kiadását, akkor Izrael is jobban igyekezne különbséget tenni... De ha az átlag civil palesztin a tömeggyilkos terroristák oldalán áll,akkor tulajdonképpen mire számít?
No ugye, milyen jól jött az a három "rakéta" meg az a három könnyebb sérült, most újra lehetett gyilkolni a menekülteket (is) meg azokat a piszkos terroristákat, akik a kisgyekek háta mögött állnak. Több tucat halott, és sok sebesült... :-(
Nekem azért nem kell, mert nekem nem kell elmagyaráznom, hogy miért irtom a körülöttem élőket, és e miatt nem utál a fél (majdnem az egész) világ. És már minden valamire való nemzetközi szervezet felszólította, hogy azonnal hagyja abba.
Ez pont jól jött Izraelnek, lehet mutogatni az arabokra, hogy no ugye, megmondtuk. Most is mega akarnak minket gyilkolni! Ugyanmár...
Több mint négy hónap után rakétatámadás érte Izrael középső részét, azok kilövésért a Hamász vállalt felelősséget – számolt be a Times of Israel. A lap szerint a rakétákat a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah közeléből indíthatták, ahol az izraeli hadsereg (IDF) jelenleg is hadműveletet folytat, a Nemzetközi Bíróság (ICJ) pedig korábban azok azonnali beszüntetésére szólította fel a zsidó államot. Az IDF néhány nappal ezelőtt már jelezte, hogy a Hamásznak adottak a feltételei a rakéták kilövéséhez és ahogy az izraeli csapatok mélyebben bejutnak a városba, a terrorcsoport valószínűleg végrehajt egy ilyen támadást.
Amíg lesznek olyan idióták, akik a háború befejezéséről akarják a világot meggyőzni, közben meg a legjobb barátjuk Putyin, aki a háborút indította, addig mi hülyék vagyunk, hogy nem zavarjuk el a
Az sokkal egyszerűbb, ha minden ország, az amcsi, háborúkból élő, szuper-gazdagoknák szolgál. --Amíg lesznek szocik, neosztálinisták, és idióták, addig a Föld bolygó szerencsétlenebbik felén ez így is lesz.
Ne rázd le magadról a melót, nyugodtan nézz utána a neten, ha érdekel. Én azért nem néztem meg őket, mert ők nem ordibálnak, hogy kiirtják őket, közben meg jelentősen nő a számuk.
„Nem valószínű, hogy több túsz élve kerül vissza” – mondta Jonathan Conricus, az IDF volt szóvivője.
A Hamásznak nem áll szándékában egyetlen túszt sem visszaadni az IDF egy korábbi magas rangú szóvivője szerint, aki a Hezbollahhal való eszkaláció fenyegető veszélyére is figyelmeztetett.
„A Hamász nem fogja elengedni a túszokat”.
Hozzátette, hogy a terrorcsoport a túszokat nyomásgyakorlásra használta fel: „Ezt arra használták, hogy meghosszabbítsák a háborút, és rávegyék Izraelt, hogy erre szánja az idejét és erőfeszítéseit a Hamász legyőzése helyett”.
„Nagyon ügyesen kihasználták a Ramadán szent hónapját […] Nagyon átverték Izraelt”.
A még mindig Gázában lévő 128 túsz közül 36-ot halottnak nyilvánítottak az izraeli hatóságok.
Emellett további 30-50 túszról feltételezik, hogy meghaltak, de családjaikat még nem értesítették Conricus szerint.
Ezúttal a Názáreti hegyekben ért utol az ATV.Lássuk, hogy miről beszélgettünk a házigazdámmal:
1. Az izraeli stratégiáról, ami nagyon is létezik.A "nem létezik" ebben az esetben is a "nem szeretem" szinonímâja.
2. A mitológiai "háború utáni nap"-hoz kapcsolódó vég nélküli ötletezésről és arról, hogy ez az egész téma miért irreleváns a háborúnak ebben a szakaszában.
3. Arról, hogy mik is az előttünk álló év illetve évek lehetséges forgatókönyvei amik persze köszönőviszonyban sincsenek a kreatív ötlet-uborékokkal amikről a sajtóban olvasunk.
4. Röviden, Gázában vagy teljes izraeli katonai megszállás lesz vagy pedig a Hamász visszatér.
Az ilyen terminológia használata és a háborús szexrabszolgák elvételének fogalma a mai dzsihadista ideológia erős összetevője.
A szexuális rabszolgaság mint a hadviselés egyik formája, amelyet dzsihadista szervezetek világszerte alkalmaznak, jól dokumentált jelenség. A legfigyelemreméltóbbak az Iszlám Állam (ISIS) tagjainak jazidi nők és lányok, valamint a Boko Haram nigériai nők és lányok elleni ügyei.
Úgy tűnik, a sabaya kifejezést az ISIS népszerűsítette, és szinte minden utalás az ISIS szíriai rabszolgapiacaihoz kapcsolódik.
A szó eredete a Sahih al-Bukhari című könyvben található hírhedt hadísz-jelentésekben gyökerezik, és jellemzően „ágyasnak” fordították.
Ezt a hadíszt különösen ellentmondásosnak tekintették, mivel a dzsihadista csoportok körében kiemelkedő szerepet kapott, így Oroszország 2022-ben betiltotta.