Hogy tutira ott legyél időben. Hétvégén nem szokás beteget felvenni, igy meg van idő Tuti biztos koronatesztre, utolsó vérvételekre, lázmérésre, felvilágosításokra es premedikációra. Mindenképp ott kell legyél egy nappal előtte, csak a hétvége miatt van így. Viszont az ügyeletes aneszteziológus és sebész rendesen fel tud világosítani. :)
Talán azért, hogy ne dögfáradtan/másnaposan/gyomorrontásosan (estébé, estébé) kerüljön a kedves beteg szike alá, hanem viszonylag normális állapotban (mínusz gombóccá szorult gyomor meg paranoid képzelgések :P). Nna, tessék szépen pozitívan hozzáállni: legalább végre kialudtad magadat, macsek nem ébreszt hajnalban, holnap megszerelnek és utána már csak gyógyulgatnod kell. :D Aztán csak ügyesen!
Targoncát pirítgatva beledinsztelem a kockára vágott v.hagymát , aztán piros paprika , vékonyra karikázott krumpli , paradicsom , z.paprika , gondolatnyi zeller (apróra vágva) , karikára vágott s.répa , pár karika füstölt kolbász (hagyományosan nem kéne' , de így szeretem) . Vízzel felönt , só , és kevés , nagyon apróra vágott petrezselyem zöld . Vizet apránként öntögetem , hogy ne legyen híg , de ne is álljon meg benne a kanál .
No hazacígöltem két heti kajának valót .... kicsit megszakadtam , de most a bőség zavara van . Apránként lesz z.borsó leves nokedlival , tökfőzelék fasírttal , káposztás tészta , karfiol leves , almaleves , petrezselymes újkrumpli valami sült hússal , kelkáposzta főzelék pörkölttel , meg a fene tudja mi jut még eszembe . Mondtam már , hogy utálok boltba járni ? Zőccségesnél' csak 8 ezer vót' a cucc (igaz , gyümölcs is volt benne) . Szegény kisnyögdíjasoknak' nem sok mindenre telhet ilyen drágaság mellett (ezer Ft. egy kiló cseresznye ?! ... eszem megáll).:-(