Rendesen lüke vagyok, megérdemlem. Összekevertem Tomit (asszem nem először) Kergegergővel! Vagy csak nem figyeltem, kinek van a „lékhagymás” fokhagymája.
Most úgy elszégyelltem, magam, hogy már nem is szeretnék olyat. De komolyan. Néha már világgá mennék a magam közeléből is, igazán jöhetne már egy lehűlés, mert ez így csak egyre rosszabb lesz…
Úgy hogy Inmi, eggyel előrébb léphetsz a sorban. :S INkább főzök valamit mérgemben, hátha arra még alkalmas vagyok...
:)) Csak aztán a pudingpróba se maradjon el!! :) (Természetesen a fagyira gondoltam...:)
ÉN meg megint megpróbálom kidugni az orrom a kertbe, hátha már meg lehet maradni, jó lenne most húzgálni a gazt, jól felázott, de nem rég még döbbenet meleg volt, így jobb híján itt bent pakolászok-takarítok(jól ki akartam selejtezni a pipereszekrényt, hát na-ná, hogy semmit se dobtam ki...:S)
Nekem a képernyő alján lévő sorban van a használt nyelv beállitás. Ha átállitom angolra, akkor az "Y" helyett "Z"-t ir. Ha visszaállitom magyarra, akkor visszaáll.
Mi ágyat javítunk. Illetve szétszereltük, aztán most össze. A szét azért, mert spéci kis gyógyágy, a gerincem már sikoltozott utána/érte, de ugye az első számú háztartás nem ott van, ahol az ágy volt, és elég macerás is volt szétkapni (én azt hittem, nem is lehet, ezért nem szorgalmaztam az áthozást), de Jani megnézte és - mondanám, szétkapta, mint majom a zsebórát, de ez nem igaz, megszenvedtünk vele, mire szállítható állapotba került. Na, merazúgyvót, hogy amikor 2 éve hazajött darabokban az ágy novicsentón, az öcsém megnézte, és odanyilatkozott, hogy ez úgy szar, ahogy van. Mármint az ágykeret, a matracot nem fitymálta. Elviharzott a tüzépre, és mindenféle deszkákkal meg pillenpátyokkal jött haza, aztán nekiesett a megvásárolt deszkáknak, mért, fűrészelt, facsavarozott, szegelt, akármi, és egy stabil ágyat szerkesztett. Akár vizilo is hencserereghetne rajta... na, ezt kaptuk kicsit szét.
Erre tegnap mikor szólnak, hogy na akkor jönnének, és szállítanák? Tegnap, három körül, hogy hatkor gyünnének... buli volt.
Már 90 %-os készenlétben vagyunk, bár pár csavar kimaradt, azokat kerestük, hová is kellene tenni, de megleltük, csak jött a fagyis, éssssss venni kellett tőle kis hűsítőt. Na meg megenni. Na, csőváz, megyünk, folytatjuk az ágy összerakást...
Könyörgöm, segítsen valaki, valamit megnyomhattam a billentyűzeten, mert ha word-ben írok, ufónyelven írja, y helyett z, stb. Hogy kell visszaállítani, mi a fenét csinálhattam?
A könyörgöm, légyszíves szó így néz ki onnan másolva:
Végy lombtrágyát, ne 800 Ft-on múljon, úgyis sokra elég. A sima (döglött) mész vízben oldva nem szívódik föl rendesen a növénybe, csak tönkreteszed vele a talajt. Csak savanyú talajokon érdemes kevéske, erre a célra kikészített, gazdaboltban kapható meszet kiszórni.
Neeem, csak hát aszongyák, a répalegyet előzi a hagyma szaga, a hagymalagyet a répa. Nálam a hagyma kukacos idén nagyon, de nem az a tipikus, héj alatt közel egy babábozódott kis barna mocsodék, hanem a tőnél-gyökérnél-bár gyökér akkor már gyökér rég nincs, mire látom, hogy ez a hagyma nem hagyma többé, szóval TELE és elrohadva az egész fej! Szóval gyanús a dolog, inkább olyan ez(bár már írtam), mikor megrohad egy krumpli és belemennek a valamilyen kukacok. Mintha előbb lenne a rohadás, aztán az erre vevő kukacok. Vááá…fujj.
Inmi Angyalom, ha kijavítod Kergegerő egyesét, hogy legalább görbüljön egy kicsit, még az is előfordulhat, hogy küld neked egy kis fokhagymamagot. Állj be mögém a sorba!! Ugyanis:
„Drága-aranyos-kedves Kergegergő, ne-e lehetne-e szép szerényen kérni Tőled pár szem ilyen magocskát???" : )))))))
(Inmi, innen már elégg ha csak annyit írsz neki”detto”:P )
KImentem kapálni az előbb, mert hát mégiscsak, meg eső után, meg hasznos az. Elég gyorsan bejöttem. A szauna kismiska ehhez képest...
A paradicsomokon olyan kalcium hiányos foltok jelentek meg. Az a kérdésem, hogy van egy zsák döglött meszem. Ha azt feloldom locsolóvizben és beöntözöm, akkor az is helyrehozza, vagy feltétlen vegyek kalcium lombtrágyát, mert csak az segithet?
Kicsit komolyra fordítva egyébként, ugye váltósorba ültettem a vöröshagymát és a sárgarépát, a hagyma levele már elkezdett száradni, nem locsolnám, be ne rohadjon a földbe, de még föl se szedem, a répa viszont nem bánná, ha locsolnám még… Peresz szééép sűrű egymás melletti sorokban vannak. Visszanyalt a fagyi.
Nem, ugyanis december vége felé kell feltölteni, akkor csorsan fagy a teteje, a jég alatt lévő vizet pedig elég gyorsan felhasználja a hagyma, tehát a hagyma gyakorlatilag a levegőben lóg jég és föld között. A szárát tartja a jég, a gyökere meg a földben. Így a léket is könnyebb vágni. ;-)