Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Jelentkeztek nálatok a kajszik gyümölcsein a szivogató poloskák? Nálam pár szem maradt a fagyok és a jégesők után az Orangered kajszin, így könnyen észrevehetőek. A gyümölcsök húsán ott vannak a szivogatások nyomai. Akinél jelen vannak, milyen szerrel védekezik hatékonyan ellenük?
Ha nagyon akarod óvatosan valami brutál éles mondjuk sniccerrel levágod a tetején villás elágazásokat ugy hogy egy maradjon az ideálisabbat szerintem amelyik meredekebben megy felfelé azt hagyd meg jobb lesz a termés tartó képessége .A levágáskor ugyelj arra nehogy belevágj v lehántold amit meg akarsz hagyni mert akkor az elszárad .
Ez a memphis érzékenyebb v kimaradt a növényvédelem.A ceglédi aranyon én is láttam tüneteket nem veszélyes mértékben a többin nem ez is érdekes meg az is hogy 27 mm csapadék volt eddig az éven .