Keresés

Részletes keresés

suplatyi Creative Commons License 2010.11.08 0 0 926

Nézd,kérdeztem tőle,hogy egészségesek-e a nyulak mert nem akarok habokra 520 km-t autózni.Azt mondta,persze egészségesek!Ez volt reggel hétkor,dél felé mikor oda értünk már fostak!Ha már elmentünk elhoztuk olcsóbban,tudod mennyire kellett bak!

De nem fehérek voltak neki,színesnek születtek fehérek.

Előzmény: förike (925)
förike Creative Commons License 2010.11.08 0 0 925

Igen! Mit gondolsz érdemes menni hozzá??Lehet hogy egyszer kérdeztem telón!

Előzmény: suplatyi (924)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.08 0 0 924

Bajkán Zoltánról van szó?

Előzmény: förike (921)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.08 0 0 923

Szia

Nem azért mert fehér(egyébként mind fehér),hanem  mert már Magyar óriás bakoktól születtek!Eddig Új-zélandi bakok voltak.

Előzmény: Karesz 67 (920)
Karesz 67 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 922

Szia!

Én Bács-Kiskun megyében Kunszentmiklóson lakom.

Üdv!

Karesz67

Előzmény: Imi7575 (917)
förike Creative Commons License 2010.11.08 0 0 921

És Fajtatiszta Magyar óriás! Csütörtökön megyünk Hodmezővásárhelyre, suplatyi te már voltál annál a tenyésztőnél, fehérek vannak neki!

Előzmény: Karesz 67 (920)
Karesz 67 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 920

Szia!

Az már rendes állomány lesz.

A tiszta vérü azt takarja,hogy az almokban csak fehér színüek a kicsik?

Üdv!

Karesz67

Előzmény: suplatyi (914)
N.Jani Creative Commons License 2010.11.08 0 0 919

magyaroriasnyul@citromail.hu

Előzmény: Imi7575 (918)
Imi7575 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 918

Tisztelt János!

Ha lehet szeretnék kérni egy privát e-mail címet, mert szeretnék egy személyes kérdést feltenni magyar óriás nyúllal kapcsolatban.e-mail címem:  imi7575@freemail.hu

Köszönettel Imre

Előzmény: N.Jani (916)
Imi7575 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 917

Szia!

Igen érdekelne. Hova valósi vagy? Én Tatán lakom / Kom.-Esztergom megye/.A választ küldheted privátba is: imi7575@freemail.hu

Üdv Imi

Előzmény: Karesz 67 (889)
N.Jani Creative Commons License 2010.11.08 0 0 916

Bedöglött a billentyűzetem!:-)

N.Jani Creative Commons License 2010.11.08 0 0 915

Sziasztok!

Óriásoknál 6-8 hét az ideális kor a választáshoz.

Több tényező is befolyásolja.

Mindig az eredmény fog igazolni.

Viszont törekedni kell az ideális körülményekre.

Addig csak "jó tanáccsal" tudjuk ellátni egymást.

Írnék egy tapasztalatomról:

Amikor a nyulaimat 6-8 hetesen anyukkal együtt rászoktattam a legeltetésre pár hét után érdkes dolgok történtek!

Tehát az anyát a kicsikkal együtt kitettem a kertbe gyümölcsfa alá legelőketrecbe. Fű, pitypang(bóbita)levél, ketrec tetejére néha zöld lucerna, takarmány és víz.

Reggeltől estig ott voltal.

Pár nap múlva szinte már várták. Stressz?! Vicceltek? Két helyet megszoktak.

Aztán a bakokat evettem először. Új helyre.

Pár nap után a nőstényeket az anyától.

Nagyon szép süldők voltak.

suplatyi Creative Commons License 2010.11.07 0 0 914

15 anya,4 bak, meg a kicsik,már mind tisztavérű.

Előzmény: förike (913)
förike Creative Commons License 2010.11.07 0 0 913

Mekkora az állományod amik tiszta vérűek???

Előzmény: suplatyi (912)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.07 0 0 912

Szia

Hát,ilyen gyenge eredményem még nem volt!18-ból 13 fialt,Az egyik öregnek(amivel kezdtem)csak kettő lett de azok se éltek.Egy másik szétszórta a kicsiket.Ezt a kettőt éppen most emészti a család!:-)A maradék ötből amik nem fialtak,egyik talpfekélyes,ez is leves,kettő már megpárzott!

Előzmény: Karesz 67 (910)
förike Creative Commons License 2010.11.07 0 0 911

Nem hiszem hogy 5-6 hónapos korban olyan nagy stressz lenne a nyúlnak, mint 8 hetesen!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Karesz 67 (910)
Karesz 67 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 910

Szia

Hát elgondolkoztató amit írsz!

Azzal én is tisztába vagyok, hogy az lenne a legjobb, ha a kicsik maradnának a megszokott helyükön és az anya kerülne másik helyre leválasztáskor.De ezt kivitelezni?

A takarmányozással kapcsolatban szintén igazad lehet,hogy minimálisra kell csökkenteni a változást,de ezt az új helyükön is meglehet tenni.

A tenyészállat kiválasztással kapcsolatban leírtakkal egyetértek,miszerint minél korosabb az állat annál jobban látszik rajta, hogy mi lesz ,lehet belőle.

Az igaz, hogy a származás ismerete nem elég a kiválasztáshoz, de az azért már fél siker!

Az meg, hogy idősebb korukban jobban viselik a helyváltoztatást igaz.

Viszont egy 5-6 hónapos nyulat átszoktatni más tartáskörülmények közé nem biztos,hogy hátrányok nélkül lehetséges.Az első egy másfél hónapban biztos,hogy visszaesés stagnálás lesz a fejlődésben.

Na de ennyi elég is ,én így látom te úgy.Szerintem akár mind a kettő adott körülmények között igaz is lehet.

Más téma mennyi a kismamák száma?Szerencsésen lezajlott a szaporodás?

Üdv!

Karesz67

Előzmény: suplatyi (898)
förike Creative Commons License 2010.11.07 0 0 909

8 hetes koráig???? Tök felesleges! Az anya nyúlnak már 6 hetesen jelentéktelen mennyiségű teje van! Én max 7 hetesig szoktam! Ennél a fajtánál az intenzív elletés nem egészséges, de gondolom ezt tudtad! Akkor még a kicsiből semmi se tudható hogy milyen lesz! És lehet hogy az a kettő lesz a jó! Ne érts félre, csak én így látom jónak!Én is mindig csak kettőt adtam el. És itt vagyok nyúl nélkül!!!!

Előzmény: Karesz 67 (908)
Karesz 67 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 908

Üdv!

8 hetesen választom le a kicsiket.Amik vannak keverék anyáim ekkorra már két hetes vemhesek.

De igen természetesen szeretnék én is megtartani belőlük.De gondolom ha elvisz 3 anya szaporulatából ,anyánként max két darabot akkor még marad nekem is.

Üdv!

Karesz67

Előzmény: förike (896)
N.Jani Creative Commons License 2010.11.07 0 0 907

Baranyába eltudnál jönni a tenyészállatokért?

Milyen színű érdekel?

Fekete?

Vasderes?

Vadas?

Előzmény: Jesu (904)
K. Robi Creative Commons License 2010.11.07 0 0 906

Fajtatiszta Német óriás lepketarka 4 hónapos bak nyulak eladók! Valamint választási Német óriások, Új-zélandik, illetve lepketarkák, és fiatalabbak is előjegyezhetőek! Szülők fajtatiszták, tetováltak, nagyszülők törzskönyvesek!

Elérhetőség:

robert0424@freemail.hu

www.nyulgaleria.mlap.hu

+36-70/395-28-68

förike Creative Commons License 2010.11.07 0 0 905

Fogunk szólni ha lesz eladó! Képet fogok rakni!

Előzmény: Jesu (904)
Jesu Creative Commons License 2010.11.07 0 0 904

Készítsetek képeket közben is, ahogy készül! Sokakat érdekelne!

Pár hete én is 2* is írtam, hogy vásárolnék tenyészállatot, senki sem válaszolt, ez van, nem húztam fel magam rajta. Érthető ha nincs, de egy beírást azért még elbírna, hogy ne legyen félreértés.

Tavaszi átvétellel növendékeket vennék tovább tenyésztésre! Lehetőleg más-más vérvonalból!

Nem üzletszerűen kívánom csinálni, csupán hobby célok, gyermekeim állatszeretetre, felelősségtudatra való nevelése és a fajta megtartásában, elterjesztésében való segítség motivál egy lehetőségeimhez szabott méretű álomány tartásával!

E-mail címem publikus, mindenkit visszahívok aki telefonszámot megad. Fórumot mostanában nincs időm, lehetőségem követni. Köszönöm előre is!

Előzmény: förike (901)
förike Creative Commons License 2010.11.06 0 0 903

80 cm hosszúságú lesz és 100cm széles! Egy sorba 4 ketrec lesz.A másik ketrecsorba pedig tenyészállatoknak "nevelő" helyiséget szeretnék. És bak ketrecsort is szeretnék, de ez még a jövő kérdése! Csak a munka munka van!

Előzmény: suplatyi (902)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.06 0 0 902

Két vagy három sor ketrec lesz?Mik a méretek egy ketrecre értve?

Előzmény: förike (901)
förike Creative Commons License 2010.11.06 0 0 901

:-)))))))))) Ma csináltuk a ketreceket pár kép holnap lesz kész az egyik sor!

Előzmény: suplatyi (900)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.06 0 0 900

Erről van szó!

Ahogy Jánosunk idézete mondja,

"A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség,a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye."

Ne a pénzen jártatsd az agyaidat!:-)

Előzmény: förike (899)
förike Creative Commons License 2010.11.06 0 0 899

Hát igen! Én is eladtam elég kicsinek őket, és amik nálam felnőttek már sokszor sírok hogy milyen jó nyulaim lehetnének!!!!!Szóval én maradok az 5 és annál öregebb értékesítésnél! Nem az ár miatt hanem hogy az én állományomat minél jobb állatok képviseljék!

Előzmény: suplatyi (898)
suplatyi Creative Commons License 2010.11.06 0 0 898

Szia 

Ellenérvek!:-)

1.Nem jó  választáskor a kicsiket új helyre tenni,hogy legalább a megszokott hely ne változzon.Ez nem egy rossz dolog,hanem három.Anyától elválasztás,új hely és valószínűleg  más takarmány.Attól,hogy egyszerre éri a jószágot,még nem egy!

2.Választáskor nem törvényszerű a takarmányváltás,hanem  inkább figyelni kell arra,hogy választás idejére már megszokják a takarmányt(mert már ugye esznek rendesen)és azért ne változzon a takarmány is,hogy minél kevesebb legyen a változó.Valóban jó ha csak az a minimális tejadag marad el.

3.Tenyésznövendékről beszélünk,szerintem választott korúak közül nehezebb vagy inkább nem is igazán lehet kiválasztani melyik felel majd meg fenotípusában a fajtaleírásnak,ami ugye felnőtt állatra vonatkozik. Tenyészérett korban vásárolt állatról már inkább látni,hogy mi lesz belőle,habár még az is csak a teljes kifejlettségének a kétharmad-háromnegyed részét érte el.Szerintem, csak szülők alapján választani nem tuti eredmény!

Az biztos,hogy a saját nevelésű jószág az igazi,de most egy idealizált helyzetet feltételeztem,ahol a tenyésztő is mindent megad a növendéknek,csak a saját nevelés nem elég,a jó tenyészállathoz,kell a jó genotípus is.Ja és nagyobb korban már jobban viselik a helyváltozás okozta stresszt.

Ez az én véleményem,nem biztos,hogy ez a tuti!:)

Előzmény: Karesz 67 (895)
förike Creative Commons License 2010.11.06 0 0 897

És a szaporulatból nem akarsz meg tartani egy állatot sem?

Előzmény: Karesz 67 (895)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!