Keresés

Részletes keresés

szaguaro Creative Commons License 2009.11.29 0 0 419

Ha lenne, az kész csoda lenne! :-))

Egyébként nem indultak meg, egész télen igy néz ki a rügye, de korán elindul, néha már bimbós, amikor a kései fagyok vannak. De nem árt neki.

Előzmény: sirrra* (418)
sirrra* Creative Commons License 2009.11.29 0 0 418

Ivett, a letört és ledugott paeonia-k, megindultak, mi lesz így télen? Ezek szerin tlehet gyökere? Egyenlőre nem csináltam velük semmit, levéllel akarom takarni.

Itt a sárga is (3).

Keszthely1 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 417

tegnap készültek a képek

peonia hátsó kert  most hullott le a levele 1-2 kép kb 8-9 éves tövek

3. kép előkert  még rajta van a levél

idén már nem is takarom levéllel sem

patong Creative Commons License 2009.11.03 0 0 416

Sziasztok!

A növények minden károsodás nélkül átvészelik a telet, még a fiatal oltványok is, ha kellő mélységbe lettek ültetve.

Üdv:A

Keszthely1 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 415

több éve van nekem peonia kiülteve a kertbe  de ,soha nem takarom a tövét csak azzal a levéllel ami  lehullik róla .

anita.n Creative Commons License 2009.11.03 0 0 414
Nekem a fűvészkertes pasi azt mondta, hogy télire egy kis komposzttal takarják a tövüket. Az biztos nem árt neki. Tavaszra meg belemosódik a földjébe legalább. Én mást nem tudok mondani, mert az enyémek mind cserépben vannak, és az előző télen a fűtetlen garázsban voltak.
Előzmény: taormina1 (413)
taormina1 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 413
A helyzet továbbra is változatlan. van valami téli teendö vele, vagy egyszerüen sorsára hagyjam?
Előzmény: taormina1 (395)
Keszthely1 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 412
ok rendben !
Előzmény: .::yvett::. (411)
.::yvett::. Creative Commons License 2009.10.26 0 0 411
Levágtam!!
Csak a kép még előtte készült:)
Előzmény: Keszthely1 (410)
Keszthely1 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 410

szia!  én a helyedben lennék visszavágnám a peoniát ,  friss ültetés kevés gyökér,  nehogy beleszakadjon a szerencsétlen,  kb 50-60 %  levágnám az ágaknak .

Előzmény: .::yvett::. (409)
.::yvett::. Creative Commons License 2009.10.26 0 0 409
Sziasztok!
Ma átmentem a szomszédasszonyomhoz vandálkodni!
Ebből a gyönyörű hatalmas virágú bokortól szereztem egy darabkát.

Elültettem!A többi már nem tőlem függ.
anita.n Creative Commons License 2009.09.17 0 0 408
Erre én is kíváncsi vagyok, mert én meg egy negyedik módszerrel próbálkozom. Egyenlőre semmi változás. Bár a 3 hónaptól még messze vagyok.
Előzmény: szaguaro (407)
szaguaro Creative Commons License 2009.09.17 0 0 407

Mivel meguntam, hogy a magvetéseim igen tré módon kelnek, elültettem 150 szem magot, 3 különböző módszerrel.

1. simán elszórtam a kertben egy tisztább helyre (nehéz nálam ilyet találni), megjegyzem igy ki szokott kelni egy része.

2. Előkészitett talajra- szintén szabadban- élszórtam, és lemulcsoztam faforgáccsal, hogy nedvesen tartsa egész télen.

3. Leforráztam a magot, 1 napig áztattam, és a többi azonos az előzővel.

Tavasszal kiderül, melyik a sikeres.

szaguaro Creative Commons License 2009.09.15 0 0 406

Nem járok arra, talán ha 2x voltam életemben, a Gyáninál.

Magvetésből biztos nem olyan lesz, mint amiből vetetted, met ezek hibridek. Viszont nagyon szépek lehetnek, extrém esetben ha van 100 csemetéd, lehet 100 különböző növényed. A vad fajok magjából viszont fajazonos növény kel.

Amiket raktam fel képeket tavasszal, annak egy része is magról kelt, vannak benne tömvetelttől szimpláig minden.

Előzmény: taormina1 (403)
anita.n Creative Commons License 2009.09.15 0 0 405
Azt mondják, hogy a magvetésnél nem biztos, hogy ugyanolyan lesz a virágja az új növénynek, mint az anya növénynek, mert nem biztos a porzó eredete, meg azt is, hogy nem lesz olyan nagy a virágja. De láttunk már itt a fórumon olyan növényt, ami valószínű magról kelt, és elég nagy volt a virágja. Amúgy sajnos nem is mindegyik növény érlel magot. :-(( Egy eszméletlen nagy virágú, ( túlzás nélkül mondhatom, vagy 25-30 cm-es virágai voltak) hatalmas bokron csak üres magtokokat találtunk. :-((
Az oltott növény már akár a következő évben virágozhat, ha az oltóvesszőn volt bimbókezdemény, a magról vetett csak 3-5, vagy akár 7 év múlva fog virágozni.
Egyébként csináltam 14 db oltványt is lactiflora gyökérre. 11 naposak és még mindegyik él. :-)) Persze ki tudja hányan lesznek még életben a 4-6-ik héten? Állítólag ha minden pöpecül történt, akkor is csak 50%-os az oltási eredmény. :-(
Előzmény: taormina1 (404)
taormina1 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 404
Én úgy hallottam, hogy valamilyen okból pünkösdi rózsára oltják, nyilván a földalatti részek ellenállósága miatt. de akkor a magvetésnél mi lesz, még ha ki is kelne esetleg?
Előzmény: anita.n (402)
taormina1 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 403
És addig rendben van így? Több mint fél év alatt nem történt semmi.
nem jössz véletlenül Szigetszentmiklósra? Hannaborinak küldenék valamit...
Előzmény: szaguaro (401)
anita.n Creative Commons License 2009.09.15 0 0 402
A magvetéssel kapcsolatos, valószínű nekem szól. Én akartam magvetéssel próbálkozni. Már van is magom, Tibitől kaptam, és már folyik is a nagy kísérlet. Mivel a magok csak 1-3 év alatt, nagy nehezen kelnek, ha kelnek egyáltalán, ezért egy a neten talált hőmérséklet váltogatós módszerrel próbálkozom. Most éppen "nyaralnak" és ha minden jól megy, gyökérképződés után mennek "telelni" a hűtőszekrénybe. Persze ez a módszer sem egy petúniavirágoztató gyorsaságú. Tavaszra minden kiderül. ( vagy előbb, ha berohadna :-(( )
Előzmény: taormina1 (400)
szaguaro Creative Commons License 2009.09.14 0 0 401
Ha jövőre se kezd nőni, valami nemframkó!
Előzmény: taormina1 (400)
taormina1 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 400
Ezt a magvetést gondolom nem nekem szántad, mert itt nemhogy mag, de még egyetlen levelecske se nött, mióta itt van. Szóval, mikor kezdjek aggódni?
Előzmény: szaguaro (399)
szaguaro Creative Commons License 2009.09.14 0 0 399

Hát, azért az már szép kis idő! Szal nem a türelmetlenek virága, azok ültessenek petuniát! :-))

Aki akar magot vetni, az igyekezzen leszedni, mert már hullik! (Igaz, ami alápotyog, az ki is szokott kelni, a vetettel ellentétben!)

Előzmény: taormina1 (398)
taormina1 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 398
És ez koránnak, vagy késönnek számít?
Amelyik meg évekig vegetál, az utána mit csinál?
Előzmény: szaguaro (397)
szaguaro Creative Commons License 2009.09.01 0 0 397
Fajtától függ. Van, ami évekig csak vegetál, van ami közben 2 m-es bokor lesz. Volt olyan, ami ültetés után 4 évre virágzott.
anita.n Creative Commons License 2009.09.01 0 0 396
Én folyton aggódom! :-)) Szerintem tetű lassú.
taormina1 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 395
Sose szoktam így elragadtatni magam, de a tavasz Petöf-hídi vásáron beszereztem egy gyönyörü aranysárga példányt. Egyetlen szép nagy egészséges ága van. Elültettem mindenféle jóba, még mulcsot is kapott a tetejére, így a gondos ápolásnak köszönhetöen most egytele szép nagy egészséges ága van. mikor kezdjek aggódni? Nálatok milyen gyorsan fejlödik?
anita.n Creative Commons License 2009.09.01 0 0 394
Kedves Mindenki!
Lett valakinek magja a peóniáján? Nagyon szeretnék megpróbálkozni a magvetéssel. :-)) Ha valaki tudna küldeni, biztos meg tudnánk egyezni. Előre is köszönöm!
agicza Creative Commons License 2009.08.07 0 0 393
Mi ültetttük, és életszerűbbnek tűnik, hiszen attól a kifejlett gyökérzet még ott van, amire oltod... Aztán télire érdemes úgy átültetni, hogy az oltás helye föld alá menjen, nehogy kifagyjon - vagy fagymentes helyen átteleltetni, ami még jobb.
Előzmény: anita.n (392)
anita.n Creative Commons License 2009.08.07 0 0 392
Köszi! Az oltott növényt el kell ültetni földbe? Mert ahol én olvastam róla, ott azt írták, hogy nedves papírba, vagy mohába kell csomagolni, zacsiba rakni valami meleg helyre 4-6 hétre, és utána kell elültetni komposztba úgy, hogy az oltás a földbe kerüljön.
Előzmény: agicza (391)
agicza Creative Commons License 2009.08.07 0 0 391
Oltáshoz talpmelegben kell őket flakon alatt (kupakot levéve) tartani, kecskeláb-ékeléssel próbálkozz, nagyon éles oltókéssel, és a rézdrótot ne felejtsd el.

Amikor a magtokok már megbarnultak és kinyílnak, akkor lehet szedni őket, augusztus vége, szept eleje legjobb emlékeim szerint.
Előzmény: anita.n (390)
anita.n Creative Commons License 2009.08.07 0 0 390
Tudja valaki, hogy mikorra érnek meg a magok? Találtam egy jó kis maglelőhelyet, csak úgy tűnt még nem érettek a magok. Amúgy meg úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a gyökérre oltással. Próbálta már valaki, és milyen sikerrel? Elviekben augusztus és szeptemberben kellene csinálni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!