Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Járat összevonásokkal,ritkitásokkal tudnak buszt felszabaditani.amugy meg mint mindig majd az új járatokkal /menetrendel lesznek majd nyertes és vesztes utassok.☺☺☺☺
Szerintem a 12 évet (2021-ig) simán teljesíteni fogják, annyira azért nem rosszak. Hogy utána mi lesz, jó kérdés. A nemrégiben bemutatott debreceni gyártású buszt nehezen képzelem el pl. 30-ason.
A 15-15Y nem is, a 28-asra értettem. De a DKV-nak nem lesz akkora felesleges kapacitása, hogy egy troliviszonylat helyett is busz közlekedjen. Sokkal inkább azért akarják a 15-15Y-re átterelni a józsai buszokról leszállókat, hogy a pótláshoz elegendő busz maradjon.
Amugy mennyi időt jósoltok a világ legjobb autóbuszának (alfa civis 12.nek).illetve a itk. Saját gyártásu busza fog e járni debrecenbe vagy netán a budapesti itk.s vonalon.
Még eszembe jutott az is, hogy ezzel a lépéssel a 41Y megszűnése borítékolható.
Tényleg benne van, a Széchenyi utcától kb 90%-ban azonos útvonalon közlekedik.
Mármint a 28-as útvonalát.
A 28-as pedig a 4-es trolit nyírja ki, nem hiszem hogy plusz buszokat tennének be troli helyett; így is szükség van a fiumei buszokra. Sokkal esélyesebb, hogy csúcsidőn kívül közlekednének a józsai buszok a Doberdóig.
Szerintem csak bosszúságot okozna az általad említett járatok Dobozis betérése.
A régi 3E meg egyáltalán nem elégíti ki az Egyetem igényeit. Erre már sokan javasoltunk egy módosított 16-os buszt, ami érinti a Dobozit, a Főépületet, a Klinikát, a TEVÁ-t és az Augusztát is.
Én a dobozi ltp.n ugy képzelném el hogy (4)1,5,25.ös járatokat befele a városba meg kifele a városból,betériteném a dobozira és igy a 4.es solarisai mehetnének 3/E .nek.ammi a klinika után a temetőhöz menne és utána a 3/a utvonalán visza a segnere.
Még eszembe jutott az is, hogy ezzel a lépéssel a 41Y megszűnése borítékolható. Most 20-20 percenként jár (összesen 10 percenként) a 41-41Y, ha helyette mondjuk 15 percenként járna 41, azzal is spórolnak néhány járművet.
Ideje volt (részben) visszaállítani a 28-ast (márha tényleg így lesz). Csak a Dobozin is kellene valahogy javítani.
A másik megoldás az, hogy "csak" csúcsidőn kívül lesz visszavágva a Doberdó utcáig, így nincs szükség 28-asra.
Ez azért lenne "vicces", mert amikor a Volán ugyanezt meglépte, a város azonnal visszavonatta, és büszkén döngette a mellét. Most a város ugyanazt meglépi - már ha tényleg úgy lesz.
Ennek is ideje volt már.
És holnaptól az új Kandia utcai megálló is használható lesz. Kíváncsi leszek, lesz-e új menetrend nyomtatva az érintett viszonylatoknak, vagy majd csak a korrekció után.
Lehet azért vágnák vissza a józsaiakat, hogy szólósíthatók legyenek.
Nem hiszem, van ott is bőven forgalom napközben.
Szerintem ez egy vészmegoldás, amíg a Nagyállomás át nem épül, így tudnak pár buszt spórolni.
Akkor gyakorlatilag annyi lenne a különbség, hogy a Mester utca helyett a Pesti utca felé közlekedne. Utasokat biztos hozna. Pláne ha tényleg visszavágják a józsai buszokat, de akkor brutálisan be kell sűríteni a 15/15Y-t. Vagy kell mellé 28-as is.
Így viszont a Klaipeda - Burgundia - Rákóczi - Hunyadi utcák elveszítik a leghasználhatóbb viszonylatot. Remélem, pótolják majd valamivel.
Új hír: megszűnik a Kossuth utcai megálló, a trolik is mennek az új (Sas utcai) megállóhoz. Kell a hely a kerékpárútnak. Arra kíváncsi leszek, hogy megnyitják-e kerékpáros forgalom előtt a megszüntetett Burgundia utcai átkelőt. A kerékpárosok talán át tudnak kelni annyi idő alatt, ami a gyalogosoknak kevés volt.
Egy buszsofőrtől hallottam, hogy olyan április körül akarják majd az újabb menetrend változást bevezetni. Ő annyit hallott, hogy a józsai járatokat visszavágják a Doberdó utcáig vagy csak csúcson kívül, vagy egész napra. A 15/15Y járat pedig nem a mostani útvonalon érné el a Belvárost, hanem a volt 28-as útvonalán át közlekedne a Belvárosba, majd a mai útvonalnak megfelelően folytatná az útvonalát a k-i végállomások felé.
Igazából a Miklós-Piac-Kossuth lenne a legjobb útvonal oda-viszza, de ez ma már nem lehetséges. Valamennyire pótolná a régi 27-est, és a Tóciból is többen használnák, mert nem lenne olyan hasonló az útvonala a 25-ösével a Belvárosban.
A belváros egyirányúsítása miatt a DKV több vonalon is menetrend-korrekciót hajt végre.
Ez tényleg hasznos, több perccel is rövidebb lehet néhány útvonal. 1-2 esetben lehet, nem csak a menetidőn kéne módosítani, de pl. a 19-es menetrendjébe már beleférne egy Mentőállomás előtti megállás is. Bár lehet, hogy a Külsővásártér előtti kanyarodó sáv átépítése miatt már felesleges.
Emellett a Főpályaudvar építése miatt is több változás lesz az év során a menetrendekben és az útvonalakban.
Ezek szerint csak hozzákezdenek jövőre. Azt is lehet tudni, hogy melyik terv valósul meg.
Ahogy láttam, nincs összeköttetés, de ha Pallagnak nem jutott összekötő út, akkor Szepesnek se valószínű. Pláne, hogy Pallag lakossága legalább ötszöröse Szepesének.