Keresés

Részletes keresés

laci 777 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6433

Dobri Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6432

3,5? BMAJKA!

"...Szomorùnak és visszataszitònak tartom, hogy amikor magyarok idejönnek letelepedni, a végzettségükhöz képest alsòbbrendû munkàkat kell elvàllalniuk, ami gyakran megalàzkodàssal is jàr..."

................................................

Azért azt se árt megemlíteni, hogy az ilyenek nagy része nem vagy alig beszéli az ország hivatalos nyelvét! Akkor miért kapjon jobb állást?

Legmagasabb iskolai végzettségem 8 ált.(gimit 3.-ban az utolsó előtti héten hagytam ott), de meg se fordult a fejemben, hogy nem a "szakmámban" keressek munkát. Pár hónap alatt sikerült úgy, hogy Mo.-ról küldöztem a cv-imet a francia cégeknek.

Előzmény: nicsella (6426)
laci 777 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6431

akkor màr tudod mire ugranak! 

Előzmény: glatfelder (6429)
glatfelder Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6430

Újabb barnamedve támadás Pécs városában. Hallottátok? Ezúttal a pécsi polgármestr lányát akarta egy db barnamaci megfarkalni.Most körözik.

Már ült nemi erőszakért Páva lányának támadója

Nyerges Zoltán 17 évesen megerőszakolt egy lányt. Öt évet ült börtönben, tavaly szabadult. Tovább »

forrás: Index.hu

glatfelder Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6429

Kitöröltek...Üldöz a cenzúra...

Előzmény: Rufella (6427)
siraly8 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6428

nicella@ kerlek szepen irj tobett a dadus-hazvezeto munkarol,nem ertettem az ora bert ..

koszi

Előzmény: nicsella (6426)
Rufella Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6427

Szia! Honnan bùjtàl elô ? :)

Előzmény: glatfelder (6425)
nicsella Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6426

Egy ismerôsöm (a nagymama) pont dadust (vagy inkàbb hàzvezetônôt) keres két gyerek mellé, mivel az apjuk egyedül van velük. Viszont utolsò beszélgetésünkkor 3€50-nél nem akart többet adni òrànként. Szerintem ez nagyon kevés, mert most màr a minimàl òrabér is 9€ körül van. Kérdés az is, hogy hajlandò lennél-e "elfecsérelni magad" egyetemi végzettséggel ilyen jellegû munkàra? Ebbe ugyanis beletartozik a bevàsàrlàs, takaritàs, fôzés, mosàs is. Szomorùnak és visszataszitònak tartom, hogy amikor magyarok idejönnek letelepedni, a végzettségükhöz képest alsòbbrendû munkàkat kell elvàllalniuk, ami gyakran megalàzkodàssal is jàr.

En 30 éve jöttem ide, az elsô évben én is gyerekekre vigyàztam (iskola utàn esténként és szerdai napokon, mert akkor nem volt tanitàs). Egy évre rà hàzmesterséget vàllaltam, hogy ne kelljen lakbért fizetni Pàrizsban. Ebben a munkàban sokszor megalàztak a lakòk; abbòl az elôitéletbôl kiindulva, hogy aki ilyen munkàt elvàllal, az analfabéta, mivel a hàzmesterek többsége irni-olvasni sem nagyon tudott azokban az idôkben, fôleg  franciàul nem.

Jòl gondold meg !

Előzmény: henigabor (6420)
glatfelder Creative Commons License 2013.04.07 0 0 6425

Hello!

tessloff Creative Commons License 2013.04.06 0 0 6424
Az anyosom Pierrevert-ben lakik igy kb 2-3honaponta megfordulok arrafele
Előzmény: ReniB (6421)
tessloff Creative Commons License 2013.04.06 0 0 6423
Azt nem tudom, hogy Parizsban van-e hasonlo hely de Antibes-ban vannak szinte csak a kulonbozo yachtokon szolgalo matrozok altal latogatott pub-ok ahol a pincerek nem beszelnek szinte egy szot sem franciaul.
Előzmény: Adamókus (6422)
Adamókus Creative Commons License 2013.04.06 0 0 6422

Sziasztok!

Engem az érdekelne lehet-e - és ha igen mit tanácsoltok a sikeresség érdekében- pincérnői, bártenderi, egyéb vendéglátós melót találni francia tudás nélkül Párizsban. Angolul felsőfokon beszélek és mindenképpen azonnal elkezdenék franciául tanulni, de egyenlőre a 10 alap mondat van csak meg. Vendéglátós tapasztalatom van, és egy elég neves cégnek dolgoztam Budapesten.  Francia tudás nélkül még a babysitterkedés jöhet szóba úgy tudom. Érdekelne bármilyen hozzászólás ezzel kapcsolatban, de az átlag keresetek és a párizsi élet költségei is érdekelnek, mert erről is sokfélét hallottam, de mégtöbb info mégjobb :)

Köszönöm!

Ada

ReniB Creative Commons License 2013.04.06 0 0 6421

Sziasztok. Én Pertuis-ban lakom. Környéken valaki?

henigabor Creative Commons License 2013.04.05 0 0 6420

Sziasztok!

Elég közhelyesen hangzik,de engem az érdekelne,hogy ki milyen háttérrel ment ki Franciaországba. Foglalkoztat a téma,hogy új életet kellene kezdeni,valahol Provance-ban vagy Párizsban de nagy nyelvismeretem nincs,viszont ami itt Magyarországon van,az botrányos. Nézegettem az internetet munka után is,hátha találnék olyan magyar családot akinek gyerekei vannak,és kellene egy dadus melléjük,mivel egyetemi végezettségem van,csecsemő és kisgyermeknevelő-gondozóként,de hát semmi.:-(akinek van bármiféle infoja,azt megköszönném ha megírná nekem az email címemre:erdeszlany1988@citromail.hu. Előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek!

gomima6 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 6419

Szia! Én Joigny-ban lakom Auxerre-től kb. 30 km-re :P

Előzmény: antekirtt (6399)
pannaszofi Creative Commons License 2013.04.05 0 0 6418

Szia,

az a helyzet, hogy sok éve itt élő magyar ismerőseim is szenvednek a visszatérítéssel kapcsolatban. Mutuelle-ed van? Kiegészítő biztosítás. Mert akkor elméletileg visszakapod az egészet! De meg tudod kérdezni az assurance maladiet levélben.

Szép napot

Előzmény: jungleonthefloor (6417)
jungleonthefloor Creative Commons License 2013.04.05 0 0 6417

Szia,

Huuh. köszönöm a választ, amúgy már egy részét vissza kaptam a pénznek, pont ma néztem, de nem tudom, hogy várjam-e a többit. reménykedem, hogy igen, de ez is jobb, mint a semmi. :) igen, elküldtem nekik még anno szeptemberben, csak szerencsére nem volt szükség rá eddig egyszer sem, ezért nem tudom, hogy mit várjak :/

Előzmény: pannaszofi (6408)
don-fr86 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 6416

Csak az útleveled marad, ha letelepedést jelentesz otthon és leadod (mert ekkor le kell adni) a személyid és a lakcímigazolót. De ha nem a letelepedés a szándékod, akkor (akár életed végéig is) maradhatsz "ideiglenesen" külföldön, amit most már nem kötelező bejelenteni otthon.

Előzmény: MmeErrant (6410)
pannaszofi Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6415

Szia,

igen-igen így van ez valahogy! Az NKO pedig majd elmondja mit kell tenned a különbözet igénylésekor. Ha kiértek akkor itt igényeld meg a családi pótlékot, de viszont otthon szüntesd meg. Ha segíthetek valamiben! Írj e-mail címet a családi pótlék megszüntetőre és azt is írd bele, hogy Fro.-ba költöztök. Akkor így megkeres e-mailben az ügyintéződ az NKO-tól és meggyorsítod a folyamatot. Ha itt beadtad az igénylést  és már MO.-on megszüntetted az ellátást kérd meg az NKO.-s ügyintéződet hogy küldjön egy igazolást a francia CAF-nak arról, hogy Ti itt éltek stb. Ez egy hivatalos formanyomtatvány. Tudni fogják a magyarok mit kell küldeni! Így meggyorsítod az itteni ellátás ügyintézését. Még valami! Kérd meg arra is az ügyintézőt, hogy a francia nyelvű formanyomtatványt küldje mert ha az angol nyelvű érkezik ide a franciák fordítást fognak kérni ami ki tudja mennyi idő. Nálam is elöször elküldték az angol nyelvű papírt és aztán postázták a francia nyelvűt a kérésemre. Igaz egy mondatot el kellett küldenem a magyar ügyintézőmnek francia nyelven, mert ő csak angolul beszélt, de nagyon segítőkész volt, megírta újból a papírt és ráírta az 1 mondatot franciául. Nem viccelek ez tényleg így ment:-) Ha bármiben megakadnál az NKO segít telefonon is! Nagyon normálisak!

További jó ügyintézést. 1 éve én is végigmentem mindezeken!

Kellemes estét! 

Előzmény: zsümell (6414)
zsümell Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6414

Sziasztok,

Leírom, amit inéztem eddig, hátha jól jön majd másnak is.

Felhívtam a Magyar Államkincstárat (http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/469?hl=Uni%F3s), ahol nagyon készségesen segítettek. Azt tudtam meg, hogy a bejelentéssel a TGYÁS/GYED/GYES jogosultság nem szűnik meg, de a folyósítás igen. Ez azt jelenti, hogy munkahely szempontjából ugyanúgy fizetésnélküli szabinak minősül a kint töltött idő, de az összeg folyósítását beszüntetik. Az elmaradt pénzeket (különbözeti kiegészítés) évente egyszer lehet igényelni egy összegben az előző évre vonatkozóan, ha jól értettem. (Postai úton, a MÁK Nemzetközi Kapcsolatok Osztályán). Az ügyintéző azt is mondta, hogy ez az egész csak akkor érdekes, ha kint igénybe kívánjuk venni a családi pótlékot, illetve a családi adókedvezményt, mert ez az egyetlen módja, hogy kiderüljön, hogy kint vagyunk.

(Remélem nem értettem valamit nagyon félre, nem az én világom ez a hivatali ügyintézés.)

Üdv,

Zs.

Előzmény: zsümell (6409)
Kacica1234 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6413

Sziasztok! Tudnátok esetleg segíteni, hogyan találhatnék olyan Párizsban élő fiatalembereket, akik műszaki beállítottságúak (épületgépészet) és kitűnően beszélnek franciául? Na meg persze magyarul is...Napi néhány órás elfoglaltság lenne eleinte, mely később remélhetőleg bővülne. Köszönöm előre is, ha vki tud segíteni.

Üdv: Kacica

Rufella Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6412
Rufella Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6411

Mint az egyik, otthoni baràtnôm: "Csak nem hiszed ezt el?" Jàmbor, jòhiszemû magyarok. Emlékszem (tört. témàjù könyvekbôl), hogy annyiszor volt màr a történelemben eset, mint pl. 45-ben, amikor özönlöttek be Mo-ra a szovjet katonàk és hiàba ment a hir a falvak között, hogy ezek rabolnak, fosztogatnak, megerôszakoljàk a nôket; sokan nem adtak hitelt a szòbeszédnek és nem védekeztek, bùjtak el... meg is lett az eredménye. Vagy mikor a szerbek összeterelték a falvak lakossàgàt a fôtérre és mindenki odajött, mert nem sejtett semmit (jòhiszemûségében), azok pedig legéppuskàztàk ôket. Szerintem jobb felkészülni a veszedelemre, odafigyelni a bölcsek, làtòk szavaira, s inkàbb csalòdjunk kellemesen, mint hogy vàratlanul érjen bennünket valami nagy emberi tragédia.

Tudatàban léve sok mocskos dolognak a vilàgban (évszàzadok òta tart), egyàltalàn nem elképzelhetetlen szàmomra ez a vàltozata a vörösiszap katasztrofànak. Szaniszlòval pedig egyet értek és örülök, hogy van legalàbb pàr ember, aki felhivja az emberek figyelmét bizonyos dolgokra. (A süketeknek persze hiàba beszél. Dugjàk csak a fejüket a homokba!)

Az önkényuralmak szoktàk dilihàzba zàrni a màsképp gondolkozòkat, akik kimondjàk az igazsàgot. (Làsd. SZU, Kina, Eszak-Korea.)

Előzmény: yaouank (6403)
MmeErrant Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6410

Sziasztok!

http://index.hu/belfold/2013/03/26/raijesztettek_a_kulfoldon_elo_magyarokra/

Utolsó infó, hogy nem kell bejelenteni.

Én azt a részt nem értem, hogy le kell adni otthon a személyit, ha véglegesen költözöl. Ugye unio-ban vagyunk, már nem kell sem tartózkodási, se semmi. Akkor milyen papírokkal létezel???

Előzmény: pannaszofi (6407)
zsümell Creative Commons License 2013.04.02 0 0 6409

Szia pannaszofi,

Gyors és részletes: nagyon szépen köszönöm :-) Megnézek mindent, amit leírtál.

Üdv,

Zs.

Előzmény: pannaszofi (6407)
pannaszofi Creative Commons License 2013.04.02 0 0 6408

Szia,

ha szerencséd van, akkor már kaptál vissza a pénzből! Általában 2-3 hét mire elküldött számlára utalnak, de ez lehet több idő is! Fontos! Van leadva bankszámlaszámod a assurance maladie-hoz? Mert ugye csak akkor tudnak utalni, ha tudják hová kell ezt megtenniük! Bocs a hülye kérdésért, de tudod ha megáll az autó, az első az hogy van e benne üzemanyag:-)Aztán neki lehet ugrani szétkapni a motort!

Remélem jutottál előbbre ez ügyben!

Kellemes estét!

Előzmény: jungleonthefloor (6377)
pannaszofi Creative Commons License 2013.04.02 0 0 6407

Szia,

kerestem Neked egy linket. Itt olvashatsz bővebben a GYED szabályokról, ha külföldön laksz. Azért nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert sok mindentől függ kitől és hogyan kapod az ellátást. A Te helyzetedet Te ismered! Más ha kiküldetésben tartózkodtok, más ha kint laktok, szóval sok mindentől függ! Csak beleolvastam az infóba, de Te biztos megtalálod a pontos választ. Ha esetleg ez nem segít szerintem van az OEP-nek is erre megfelelő elérhetősége, ők is megmondják mi a helyzet a ti esetetekben.

http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_csaladimunkanelkuli&id=173

Különben ez az euvonal ad segítséget ha felhívod őket és konkrétan elmondod a helyzetedet. Írnak egy e-mailt a válasszal. Általában jól tájékozottak eus ügyekkel kapcsolatban.

Az itteni családtámogatás tekintetében megint csak speciális lesz szerintem a helyzetetek. Azt gondolom a legegyszerűbb lenne ha nem gond a francia nyelv, hogy felveszed az illetékes CAF "irodával" a kapcsolatot és ők ugyancsak személyre szabottan leírják mire számíthatsz! www.caf.fr és innen navigálj tovább annak a körzetnek az oldalára ahová költözni szeretnétek. Onnan már csak egy e-mail írás vár Rád! Mondjuk a válasz akár egy hetet is igénybe vehet, de írnak ez biztos. Más kérdés mennyire valóságos amit írnak. Sajna azt tapasztaltam, hogy itt az ügyintéző nem nagyon van tisztában sem az ügyintézéshez szükséges papírokkal sem a jogokkal. De ez ne keserítsen el! A végére lehet járni! Biztosan többször több helyről kell kérdezni! Ha már itt lesztek, akkor személyesen a legjobb! Szinte semmit nem fogsz tudni intézni, amig nem laktok itt! Azért ha ajánlhatom, keresd meg a Magyar Államkincstár Nemzetközi Osztályát telefonon. Ők jól felkészültek és az ügyintézők kimondottan külföldi "problémákkal" foglalkoznak. Elmondják nagyjából milyen papírokkal és ügyintézéssel kell számolnod! A többit meg majd a franciák hozzáteszik:-) Az biztos, hogy a hivatalos szabály az, ha Te Magyarországon kívül tartózkodsz 3 hónapot meghaladóan, akkor ezt köteles vagy a MÁK(Államkincstár) jelenteni. Aztán itt is van több mód! Marad a magyar családtámogatás, a franciák fizetnek különbözetet, vagy teljesen ide kerül az anyagod. De mint írtam ez helyzet függő!

A többi kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nincs róla tapasztalatom.

További sok sikert és ha esetleg tudok majd még ötletelni szívesen segítek!

Legalább nektek az orvosi ellátás nem fog gondot okozni:-) Itt az egészségbiztosítás intézése egy kissé bonyolult! De az sem veszélyes! csak kitartás kell hozzá!

Üdv

Előzmény: zsümell (6406)
zsümell Creative Commons License 2013.04.02 0 0 6406

Kedves Fórumozók!

Kiolvastam a topikot, és sok hasznos dolgot megtudtam.
A férjem egy hónap múlva megy Franciaországba, egy kis faluban/városban lesz orvos-féleség. A terv szerint én orvosfeleségként követem őt pár hónap múlva, ikerkislányaink akkor lesznek 6 hónaposak. Ők hárman magyar-francia kettős állampolgárok. A lányoktól eltekintve családunk középfokon beszél franciául.
Kérdéseim a következők:
- Van-e valakinek bármilyen tapasztalata Vendée-ről (tényleg minden érdekel: nyaralás, ott lakás, bármi)? Esetleg tipp, hogy hol érdemes lakni a környéken -- La Roche-Sur-Yon-tól K-re?
- Jár-e valaki hasonló cipőben? (kardio1, ha esetleg erre jársz és van időd/kedved, hálás lennék, ha leírnád, hogy mi történt Veled/Veletek az elmúlt időszakban, milyen szakmai, magánéleti furcsaságokra számíthatunk?)
- Francia családtámogatási rendszerben van-e valami ikrekre külön vonatkozó dolog?
- És hát igen, a magyar állásom nekem nagyon fontos, ezért mindenképpen szeretném megtartani a magyar GYED-et. Lehetséges ez?
Előre is köszönöm, ha valaki rászánja az időt és fáradságot és válaszol nekem.
Zs.

yaouank Creative Commons License 2013.03.30 0 0 6403

Azért nem kéne minden baromságnak bedölni. Ez a pasas egy pszihiátriai eset. Zárt osztályon lenne a helye nem a TV-ben.

ya

Előzmény: Rufella (6389)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.29 0 0 6400

Talàn akad.....

:-)

Előzmény: antekirtt (6399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!