minket mindig olyan csapat lep meg, akiket eddig nem nagyon ismertünk. a németek, az orsozok és a koreaiak játéka is fekszik nekünk. fordítva ez igaz a németekre (tehát mi is fekszünk nekik). azt viszont nem értem, hogy a koreaiak ellen miért szoktunk általában jól játszani.
bár ez az egész formáció olyan furcsa nekem, hogy egy embert kineveznek szövkapnak, meg további x-et arra, hogy minden rendben legyen.
Sőt. Még azon is el lehet gondolkozni, hogy a siker is, de a kudarc is valamilyen arányban mindegyiküké. Mondjuk, ha ne adj ég kudarc van, a kapitány megy, akkor pl. a vele kintlévő szakmai segítője, aki még az időkéréseknél is aktívan résztvett, stb, stb, tehát - legalábbis látszólag - nem elhanyagolható részben részese a szakmai munkának, lehet-e reálisan utódja a szöv.kapitánynak, jelenthet-e majd tiszta lappal indulást? (számomra Konkoly, vagy Imre is megfelelő lenne a szöv.kap. posztra adott esetben, csak itt attól félek, hogy túlzottan kötődnek az itteni eredményhez, és ők nem jöhetnek majd szóba, ha tiszta lappal kell indulni... persze remélem, erre nem is lesz szükség).
A továbbjutáshoz még minimum egy meccset nyernünk kell.
A németek elleni meccsünk marha fontos lesz. A mostani jelentős vereségüknek köszönhetően, ellenünk hajtani fognak mint állat, ha kell fölszedik a padlót is majd. Marha nehéz lesz...
Az oroszok ellen sztem. háromesélyes meccset fogunk játszani, bármi lehet.
Elnézve Korea eddigi két meccsét és ismerve a mi teljesítményünket nyitott védekezéssel szemben ott nem nagyon tűnik úgy hogy sanszunk lehet... Ott még előfordulhat egy kétszámjegyű eredmény (vereség) is, ha még lesz tétje az ellenfélnek is. Szóval arra a meccsre nem szabad hagyni a döntést.
pont ez jutott nekem is eszembe. mert ezzel az x-el sajnos azért sok minden nyitott maradt. és hát ebből a szövkapból nem nagyon nézem ki, hogy annyi hitele és lendülete van, hogy fölrázza a lányokat. ebből a szempontból tán a győri edzőben jobban bízom. bár ez az egész formáció olyan furcsa nekem, hogy egy embert kineveznek szövkapnak, meg további x-et arra, hogy minden rendben legyen. ez a tipikus magyaros maszatolás. ebből általában nem szokott jó kisülni. kfg
persze, ez természetes, de Maradona nélkül lehet, hogy a csoportmeccsek után mehettek volna haza. jó játékosok voltak, akik tudták, mit kell csinálniuk, de semmi több. nálunk azért szerencsére vannak páran, akik jobban hozzá tudnak tenni a játékhoz. azt meg nem hiszem, hogy Tóthnál bármelyik német jobban felszívná magát.
Ez nehéz kérdés. Nyilván előfordul, hogy egy Maradona lefocizik mindenkit, de nagyon nem mindegy, hogy a mellette lévő "szürke mezőnyjátékosok" milyen átlagszintet hoznak. Erre mondom, hogy szerintem egy Maradona önmagában az argentinoknak sem lett volna elég a győzelemhez.
Az athéni döntőre visszaemlékezve (ahol ez, a ma nekünk vezető két lengyel spori produkált "nagyot"), el is hiszem, hogy most Korea dafke is nyerni jött.
(Az u.i.:-hoz: azért látod, én igyekszem, hátha sikerül :-))))
nem azt mondtam, hogy nem akarnak nyerni, csak azt, hogy bennük van a kipukkadás. persze, menni fognak, de nem jön nekik majd össze semmi. ebben reménykedem. nem abban, hogy feladják a meccset.
ha ennyire nem megy a védekezés, akkor talán érdemes lenne jobban feladni a széleket. esetleg ott Pálinger elkapná a fonalat, akkor később nem játszanák ki a labdákat, viszont a szélsőinknek sem kéne túl nagy figyelmet szentelni oda. és legalább nem sétálgatnának át a hatosfalunkon.
sajnos, ebben a véleményedben nem osztozom. ezek szerintem, mint minden koreai csapat, nyerni jöttek ide. ezek szét fognak minket szedni. főleg akkor, számunkra tétje is van. bíztunk abba, hogy meglesz az első két meccs és akkor a többinek annyiban már nincs tétje, hogy a továbbjutás nagy valószínűséggel megvan. most visont az lesz, ha csak el nem kapjuk a németeket, hogy inog a továbbjutás. az pedig nekünk nem szokott jót jelenteni. nagyon szeretném, ha nem lenne igazam, de én nagyon félek ettől a meccstől:-(
llaca: azért tőled némileg több kell ahhoz, hogy megsértődjem:-) kfg
Érdekes, pedig akkor bíztatóbb volt a védekezésünk, mint ma a második félidőben. Na mindegy, biztos vannak belsős infok, amikről nem tudhatunk, de azért a kinti riporterek helyében feltennék pár kérdést (amikre általában sajnos nem kerül sor).
sokakkal ellentétben én szamoránskyt sem tartottam most annyira jónak. nyilván van az, hogy jobban szerephez jutott, mint korábbi meccseken, de azért elég súlyos ziccereket hagyott ki az utolsó néhány percben.
így van, Piros akkor játszott volna szenzációsan, ha 6/9 helyett 8/9 vagy 9/9-t produkál. így "csak" rácáfolt azokra, akik leírták/leírják őt.
talán Korea előtt jól is jött, hogy tétmeccsen ütközött ki, hogy valamit ki kell találni a nyitott ellen. reméljük, tudjuk hasznosítani a negatív tapasztalatokat.