Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3430

Apróság: a Volvo busz lengyel. A merci meg török.

Egyébként az új Ganz Trollino trolik nagyon finomak. Ez se tiszta hazai, mert a csehek is benne vannak.

Tessék jobbat csinálni mint a nyugati. Vagy olcsóbbat.

Az a régi szakmunkásgárda, aki még értette a dolgát kihalt. A médiamenedzserekkel és ügyvédbojtárokkal meg inkább ne terveztessünk járművet.....

Előzmény: Érd Emese (3428)
vargailles Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3429
Személy szerint egyet értek veled. Nem csupán nemzeti érzületből, inkább a hazai-helyi tőke hiánya miatti aggodalom okán. Ez egyébként az ökopolitika egyik alappillére: helyi munkaerő, helyi nyersanyag és helyi tőke + helyi társadalom erősítése. Ezzel a környezeti és társadalmi károkat nagyban lehet csökkenteni. Áttételesen nekem is jobb, hogy Rómában Iveco buszok futnak ... Hogy ez ma nem szempont? Ja kérem ...
Előzmény: Érd Emese (3428)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3428

Cak egy kérdés:

-Malmő = Volvo busz,

-Berlin = Mercedes busz,

-Róma = Iveco busz,

Budapest? Ikarus? Már nem. Minden más, csak nem hazai.

Egy jól fejlett demokráciában a hazai gyártók az elsők. Aztán a külföldi. Még ha összeurópaiak is vagyunk.

Se buszunk, se teherautónk, se vagonunk, se villamosunk, se biciklink, se semmink.

Ebben egyet értek!

Ja, és igyatok sok Portugál bort. Itthon! Nonszensz! (irónia, nem felszólítás)

Előzmény: vargailles (3425)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3427
O.K. Korrekt. '56. sem annak indult, ami lett. Apámék Szegeden - mert ott kezdődött - szépen rendben - mint egyetemisták - vonultak fel. Aztán kinyíltak a börtönök kapui, és megérkezett a csőcselék. Az igazi forradalmárok változást akartak. Nem pedig lámpavasra akasztott, vörösre mázolt embereket. Az igazi értékek mentén szerveződő, értelmes célokért való tüntetés, az egy korrekt, és egyértelmű állásfoglalás. Az irredenta jelképekkel, és hőzöngéssel toluló szélsőség viszont, mindent és mindig tönkre tesz ebben az országban.
Előzmény: Törölt nick (3415)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3426

Ez mondjuk érdekes! De lévén örök optimista, arra vetemedek, hogy ez mégis csak egy hiba, és talán nem szándékos. Mert ha az, akkor aki csinálta, az nagyon ostoba. Nem így kell torzítani, ha már akarnak. Bár a BBC Etikai Kódeksze erről elég egyértelműen rendelkezik. Vagyis: Hír az - és csak ekkor közölhető -, mait két független, és megbízható forrás is megerősít.

Előzmény: vargailles (3409)
vargailles Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3425
Hol voltunk akkor? Na látod, ez végre a lényegre tapintó kérdés: a mostani törvény nem a privatizáció folytatásáról szól. A törvény preambuluma is úgy fogalmaz, hogy Magyarországon a privatizáció befejeződött. Ez annyit tesz, hogy a piaci tulajdonokat tulajdonképpen eladta az állam. Fontos azonban megkülönböztetni a piaci (üzleti) tulajdon(rész)t a kincstári vagyontól. Ami most még megmaradt, az - ha tetszik - az ország törzsvagyona, ami már nem gazdálkodásra kell, hanem működésre, ez biztosítja az alapfeladatok ellátását. Kultúra (múzeumok, színházak), egészségügy (kórházi épületek), közlekedés (autópályafenntartó), egészséges élethez való jog (erdő, termőföld, folyók), stb. Van persze még egy kis piaci tulajdon is, ezek birtoklásáról lehet másként gondolkodni, társadalmi vita után konszenzust lehet kötni (kell-e nekünk MOL részesedés, Herendi Porcelán, Tokaj, Szerencsejáték) ... az én véleményem az, hogy az állam befolyásoló szerepe és a stabilitásra törekvő, valamint kulturális értékmegőrzési szerepe miatt jobb, ha megmarad. De nem ez most az igazán lényeges kérdés - mégha a sajtó jelentős része erről a részről is beszél.

A cégeket eladtuk. Ez sem biztos, hogy teljesen helyeselhető, de leginkább a módja miatt kifogásolható. Most az a tét, hogy a Parlament ellenőrzése nélkül pár ember dönthessen-e arról, hogy eladja a Nemzeti Színházat, a Nemzeti Földalapkezelő földjeit, az erdőket, az autópáylakezelőt ...

Igen, eddig tűrtünk. Nem mondanám, hogy csendben voltunk, sokszor felszólaltunk a történtek ellen, még tüntettünk is nem egyszer. De most olyan készül, ami tűrhetetlen. Betelt a pohár. Ezt már nem nyeljük le, mert nem nyelhetjük le. Azt elfogadom, hogy van akinek nem fontos az ügy, mert nem látja át vagy közömbös. De szerintem alig találni az országban olyan embert, akinek egyébként szándékában állna mondjuk a Szépművézeti Múzeum épületét és anyagát eladni. Márpedig a kérdés ez.
Előzmény: Törölt nick (3423)
Árpi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3424
Még ha eladták volna! De elkótyavetyélték! Olyan árakon, amennyiért a konkurrenciának is, vagy akkor is megérte megvenni, ha utána másnap bezárták és eladták bontott tégla és telek áron! A magyar ipar leépülésének ez egy komoly oka volt. És akkor senki nem mert kiállni, mert népszerűtlen lett volna.
Előzmény: Törölt nick (3423)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 3423

Sokan valóban nem hátsó szándékkal, csak jó viccként lengetnek csíkost. De pont az elindítóinak volt célja az "áthallás" megteremtése. Ezer más hasonló jelkép van, ami nem sértene senkit. De akkor mi benne a balhé? Mert egy tömegből jól kilátszik és a TV képeken is jól mutat a magasan lengetett csíkos.

Sajnos vannak jelképek, amik besározódtak a múltban. A vörös szín se a rossz jelképe. Legfeljebb gazemberek a saját céljaikra felhasználják őket és evvel lehetetlenülnek el.

Ez már az alapkérdésekhez: Hol volt az Élőlánc a Csányi Sándorok, Széles Gáborok privatizációs ügyeinél? Ezrével adtak el kis és nagy cégeket az előző kormányok. Nem is kis tételben. Hol voltatok a suttyomban elsummantott 15 állami gazdaság idején?

De ha jól vettem ki a hírekből, a mostani törvény szerint pont a Közt.Elnök nevezi ki a felálló vagyonkezelő cég vezetőségét. Vagy nem bíztok benne? 

Előzmény: vargailles (3417)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3422
> "minek csináltak annyi gyereket, most meg hőzöngenek"

Másnap meg azért hőbörög az elmebetegje, hogy "Jajjjjajjjaj, fogy a magyar!"

Kapja be.

Majd, ha nem lesz a társadalomban egy ilyen tahó se, majd akkor fog a magyar nemfogyni.
Előzmény: vargailles (3418)
Árpi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3421
Ez csak azt minősíti, aki elkövette.
Előzmény: vargailles (3420)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3419
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3418
Egy adalék ahhoz, hogy ki mit gondol a tüntetéseken megjelent személyekről és a célokról. Nem egy véleményt hallottam szombat óta a nagycsaládosok tüntetése kapcsán, hogy minek tüntet az olyan, aki több gyereket vállal annál, mint amennyit el bír tartani. Nyers megfogalmazásban: "minek csináltak annyi gyereket, most meg hőzöngenek". Fel sem tűnt nekik, hogy nem a megélhetési gyerekvállalók voltak kint, nem a sokgyermekes, halmozottan hárányos családok randalírozása volt, hanem békés, értelmes, felelős, dolgozó családapák-anyák, akik az intézményrendszerek átalakításának rájuk háruló - soxor elviselhetetlen - terhe ellen emeltek szót. Azt már nem is lehet elmagyarázni, hogy az egygyermekes értetlenkedőt ezek a gyerekek fogják eltartani. A lényeg, hogy ne tüntetgessenek ott ...

Értetlenség van, bulvárpolitizálás, a társadalmi rétegek között nincs párbeszéd ... csak indulatoskodás, megvetés és a helyzet kihasználása, mélyítése ... és ez nagyon fáj.
Előzmény: otterlo (3416)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3417
Egyet értünk, valóban borzasztó, hogy így kell elhagyni az ország házát egy képviselőnek. De azért azt is tegyük mellé: a említett képviselők nem is lopva távoztak. Nem egy provokatív módon mutogatott is.

Igazad van abban, hogy voltak sávos lobogók, de nem volt jellemző és látni kell azt is, aki vitte őket. Én, nemzeti érzelmű értelmiségként roppant mód sajnálom, sőt, bosszant és felháborít, hogy ezt a nemzeti jelképet nem használhatom. Lassan még piros csíkos zoknit sem adhatok a lányomra az oviba. Én ezt tudomásul veszem, legfőképpen azért, mert eltereli a lényegről a szót (nézd csak vissza, hogy itt mennyit beszéltünk erről, s mennyit a témáról). De sokan nem gondolják ezt végig, s az agresszió legkisebb jele nélkül, pusztán nemzeti érzületből és a hisztériakeltés folyamán ellenzékiségének kifejezése okán (no meg az újabban minden tüntetésen megjelenő árusok hatására) lobogtatják. Én Sebeők János ötletét tartanám megfontolandónak, aki azt javasolta, hogy 56 mintájára egy darabig lyukas sávos zászlót alkalmazzanak az ilyen emberek. Anno a Rákosi címertől ilyen úton megfosztott nemzeti lobogót rehabilitálták ezzel.
Előzmény: Törölt nick (3415)
otterlo Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3416

Pont a felhívásotok tartalma miatt kérdeztem rá.

Örömmel olvasom Tőled az elhatárolódást, és azt is, ahogyan a szervezők próbáltak fellépni az oda nem valók ellen. Az külön kérdés, hogy a TV-ben a zászlós bejátszást nem villamos háttérrel, vagy füves alátéttel láttam, hanem a téren, a kordon első 5-10 sorát mutató képeken. Sajnálom, hogy nem tudtátok az összekeveredést megakadályozni.

Előzmény: vargailles (3412)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3415

Illés!

Őszintén sajnálom, hogy összemosnak benneteket a mocskos csürhével.

A megmozdulásotok célján és miértjein lehet beszélgetni, vitatkozni. Ez más műsor.

Ami itt történt, ismét egy szégyenfoltja ennek az országnak.

És ez még a kezdet. Ezeknek nem elég az ordibálás, tettekre buzdítják őket.

A képviselők a kocsijaikkal talán előbb voltak a szokásos parkolóhelyükön, mint a bűnözők szabadcsapatai.

Hova vezet, ha az ország törvényhozásának milliók által megválasztott képviselőinek suttyomban kell kilopakodni egy Parlamentből?

Aztán ha holnap azt a kijáratot is a csürhe uralja, akkor meneküljenek alagúton?

Egy bármilyen gyűlés résztvevőinek kell elmenekülniük a saját rendezvényük helyszínéről, ha nem akarnak balhét? Szerintem pont ezt csinálták, ezt a taktikát okt.23-án is, csak nem közétek, hanem az astoriai naggyűlés közé húztak.

Ez a magyar valóság 2007-ben?

Ki tudja ezeket megállítani?

Ha meg beviszik őket, üvölt a média, hogy forradalmárok, meg szólásszabadság és társjogok. Grespik jön és 2 óra múlva röhögnek a pofánkba. Az önkormányzat meg segélyt ad a szegény elnyomottnak. (NEM ÉRD!)

Szombaton délután egyébként autóval mentem el a Hősök tere mellett és több csíkoszászlót láttam hosszú horgászboton lengeni a laza tömegben.

vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3414
Nem véletlenül mondtam a borotvaélet. Bármilyen rendőri beavatkozás beindította volna őket. Vagy egy buzdítás. Vagy a főnöktől egy parancs. A legveszélyesebb az volt, hogy a kordonon belülről "ingerek érték" őket. Nem volt tegnap napirenden a tombolás, s ezt a megfelelő helyeken tudták. 17-18-ra készülnek.
Előzmény: Árpi (3413)
Árpi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3413
"A rendőrségnek akár joga is lehetett volna eljárni"
Vagy inkább kötelessége.
Előzmény: vargailles (3412)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3412
1. Felhívásunkban (szombati és hétfői is!) kértük, hogy csak trikolort és transzparenst hozzanak.
http://elolanc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=419
http://www.elolanc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=393
"Megmozdulásunkon egyetlen politikai jelképet használunk, a nemzet egységét kifejező háromszínű lobogót. Aki fellépésével ezt az egységet próbálja megbontani, arról tudni fogjuk, hogy nem közénk tartozik. Azért tüntetünk, hogy a szélsőséges indulatok felkorbácsolásával ne terelhessék el a figyelmet az ország előtt álló sürgős tennivalókról, a kormány felelősségéről."

2. A rendezők számára stratégiát készítettünk, hogy miként tudjuk békésen jobb belátásra bírni sávosékat. (A NOE rendezvényén pl. láttam egy jó módszert: egy tucat rendező körbeállta őket és nem engedte velük vonulni. ) Az gyorsan kiderült, hogy a rendőrség segítségére nem számíthatunk, a tömegbe nem fognak bejönni.

3. A felhívást többször elmondtuk a helyszínen is, az értelmesebbje megharagudott ránk és távozott, a többiek hangoskodni kezdtek. Ekkor Lányi igen erélyesen távozásra szólította fel őket, ekkor ők elhagyták a demonstráció helyszínét (a parkolót) és a szobor melletti füves-virágos placcra vonultak.

4. Onnan 10-15 percenként egy-egy tucatnyi fős csoport lobogókkal felfegyverkezve a színpad előtti területen durván végigmasírozott. Néha egy-egy szóló személy is odajött a színpadhoz (zászló nélkül) dirigálni és kiabálni kezdett, őket mind sikerült lecsitítani, megértették, hogy mi a veszélye annak, amit kérnek.

5. Sötétedés után, a szónoklatok elhangoztával 50-es, 60-as hölgyek kezdtek dalolni a színpad mellett, s a szavazás végéig az alkalmi kórus Kossuth-nótái és népdalai határozták meg a hangulatot. Igaz, közben csinálták a fesztivált a sávosok, de a két tömeg jól elkülönült volt. A rendőrségnek akár joga is lehetett volna eljárni, hiszen nem bejelentett helyen nem bejelentett demonstrációt folytattak.

6. Az eredmény megérkeztével beállt az a bizonyos borotvaélen történő táncolás. Szónokaink erélyes fellépése és a szimpatizánsok magatartása megakadályozta, hogy a két tábor keveredjen. Felszólításunkra a mieink távoztak.

7. Közben megjelentek a képviselők. Érdekes módon nem a szabad bejáratnál távoztak, hanem a tömeg orra előtt. Több MSZP vezér a a kordonnál parkolt, ami sávoséknak skandallumra adott okot. Volt honatya, aki be is mutatott nekik. Ekkor készültek azok a félelmet valóban keltő, éjszakai fotók a kapunál. Nem a téren. Mi addigra össze is pakoltunk és távoztunk. Én magam a metró bejáratánál állva néztem mi történik, hogy később össze tudjam vetni a híradásokkal.

A leírásból szerintem kiderül, mikor, hol és miként készülhettek a fotók. Nézd mindig a helyszínt! Ha füvet látsz a lábuk alatt, netán villamost, gépkocsit a háttérben, az biztosan nem nálunk készült. Ha az Alkotmány utcát, a színpadot, a főlépcsőt látod, akkor az a miénken.
Előzmény: otterlo (3411)
otterlo Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3411
Az én tapasztalatom szerint is sok mindenre képes a média. Éppen ezért kérdezem Tőled, aki ott voltál: a tüntetésetekről bejátszott képeken látható árpádsávos zászlók valóban ott voltak, vagy a média vágta be hozzátok?
Előzmény: vargailles (3410)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3410
Ez a fotó jól mutatja a mi tüntetésünkön résztvevőket.
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135272
Nézzétek csak meg mondjuk az első sort. Ez a B-közép? Ettől kell félni? Vagy azoktól akik mást akarnak belemosni?
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3409
A hiteles tájékoztatáshoz egy adalék:
http://www.nol.hu/cikk/463598
Dátuma szerint a cikk tegnapi. A cikk végén pedig egy mai sajtóközleményt idéz.
Előzmény: Érd Emese (3402)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3408
Egyetértünk. A szakavatott és becsületes választott képviselőknek lenne dolguk. Most azonban mégis csak azt kell mondanom: "a politika jóval fontosabb annál, mint sem hogy politikusokra bízzuk".
Előzmény: Ladyb (3407)
Ladyb Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3407

Ahol az emberek közügyekkel foglalkoznak, ahelyett, hogy a saját életükkel foglalkoznának és azt irányítanák, a közügyeket meg a választott képviselőikre hagynák -- akik elvileg értenek hozzá és elhivatottak -- nos ahol a nép a közügyekkel foglalkozik (mert kénytelen), ott gáz van.

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Előzmény: vargailles (3406)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3406
Világos. Mindannyiunk dolgozik, gyereket nevel, igyekszik talpon maradni, szerencsésebb esetben gyarapodni. Nem mindenki tudja megtenni, hogy ezek után közügyekkel foglalkozzon. Vagy akár csak a félflekkes hiradásokon és 15 másodperces képriportokon túl véleményt formáljon egy-egy ügyről. Nem is lehet ezért senkit hibáztatni. Ma a legtöbb ember mentheti a menthetőt. Ezt használják ki sokan, s visszaélnek a helyzettel. S páran igyekszünk ez ellen tenni. Mindenki ott menti a menthetőt, ahol tudja.

A közöny és a beletörődés ellen. Az állampolgári részvételért. Talán egy egészségesebb társadalomban nem járna érte az a támadás, amit kapunk. Talán.
Előzmény: Érd Emese (3402)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3405
;-) a partalanságra ...
Előzmény: Island Hoppers (3403)
Árpi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3404
Az ország lejáratását nem ők végzik. Csőcseléket szerezni nem kell, az magától is megy.
Előzmény: Island Hoppers (3403)
Island Hoppers Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3403
"Igen, gondolom. És ezzel így van még pár tízezer ember. Persze ez még kevés, de egy éve még ennyien sem voltunk."

Ok, jogotok van hozzá, mint a demokráciában sokmindenre, de az gusztustalan, hogy más nevében nyilatkozzatok(magyar nép), és lejárassátok az egész országot,
Csőcseléket meg könnyen lehet szerezni, nem kell messzire visszanézni a magyar történelemben.

És nem kell erre válaszolnod, mert parttalan Veled a beszélgetés, hagyjuk inkább.
Elmondtam a véleményemet, ennyi.

Előzmény: vargailles (3373)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3402

Látod én ezt a beszólás dolgot nem is hallottam. Igaz, az elmúlt napokban nem is ez volt a fő csapás iránya nálam. Ugyanis a győri szórakozóhelyünk alsó szintje víz alatt áll. Ilyen árvíz van. Így egy kicsit pakolgattunk, meg kármentegettünk. Nem mint ha lenne bármi kár is a bevételkiesésen kívül. De most úgy gondolom, hogy - igaz tudtuk, ártérben áll az épület - megyek tüntetni. Ez olyan mint a fagykár. Tudtuk, hogy jöhet, tudtuk, hogy gazdálkodunk, de azt nem tudtuk "ez mind a nyakunkba is folyik". :o)))))

Félre ne érts. Ez nem azon tüntetések iróniája, mely meggyőződéses emberek valós problémái okán generálódik. Távolról sem. Ez a gazda bácsik hozzáállása elé tart görbe tükröt!

Előzmény: vargailles (3401)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3401
A beszólás az utcán történt, valami olyasmit mondott, hogy "Ez a polgári jobboldal? Csak kérdeztem?" Mindezt a média úgy tálalja, mintha az élőláncosoknak szólt volna, holott nem is ott mondta. Mi meg egyébként sem mondtuk magunkról, hogy polgári jobboldal lennénk. A mi önmeghatározásunk: ökopolitika. Igaz, az árpádsávosok önmeghatározása sem az, mint amit kérdezett. Szimpla - hogy is mondtad? - összemosás.
Előzmény: Érd Emese (3399)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3400
Én meg úgy gondolom, hogy ezen a bulvárpolitizálási szinten ezt nem is tudjuk megvitatni. Hogy mi rokonszenves és mi helyes, az bizony erősen különbözik. Abban a szerepben, amiben Sólyom van, szerintem helyesen cselekszik. Ennek kifejtésére ez a fórum szintén nem alkalmas terep.
Előzmény: Árpi (3398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!