Köszönöm! Ez egyéni, megláttam, és nagyon megtetszett, hát hazajött velem.
Tavaly egy kisebb tő volt, de mint kiderült, virágzás után bújtatással nagyon jól lehet szaporítani, így most elég sok lett egy kupacban, szerintem majd visszavágom, és szétültetem a kicsiket.
Tavaly nem vágtam le, bár azt írták, az kell (ne higgyünk mindig a könyveknek :). Szanaszét dőlt, cifra látvány volt, de elég merev szárakkal, innen jött az ötlet. Néhányat picit befedtem földdel, és követ raktam rá. Működik.
A nemrég vett levendulát is úgy választottam, hogy legyen szép, fás az alja, majd mélyre ültettem, hogy a hajtások háromnegyede látszódjon csak ki. Simán legyökeresedik, jövő tavaszra szét is ültethetem, ha akarom. Így a legegyszerűbb szaporítani a dolgokat. Ha emlékszel az emeletes cserép-kísérletemre, ott a Gertrud J. most úgy nő, mint a gomba, minden egyes hajtásán bimbó van.
És igen, mióta elkezdtek virágozni a dolgok, a szomszédok is dicsérik :) Meg látják, hogy virágokat vetek, gazolok, ültetek, metszek, ágakat vágok, kezdik értékelni. Tegnap orgona-sarjakat ültettem
át...
Örülök, hogy jobban vannak a beteg rózsáitok. Szurkolok nekik.
Ja és Ametiszt, a legkisebb harangláb mégis megmaradt, ezzel mind megvan, köszönöm!
Üdv mindenkinek! A Diplokarponos levélfoltossággal küzdök, most kezdenek a levelek megbetegedni. Mindig eltávolítom a beteg leveleket, hetente permetezem Amistar/dithane keverékkel. Lassan váltanom kell más szerre, ugye amistart nem lehet 3 nál többször kijuttatni egy évben, a dithane elvileg rezisztenciatörő. Van valami tippetek mivel permetezhetek még erre a gombabetegségre? Előre is köszönöm.
Örülök, hogy nálad is jobban vannak a gyengélkedők! Nálam is kb ez a helyzet. A jubilee nagyon gáz, de a többin már alig látszik, sőt szinte hihetetlen, de az első kinyílt rózsám, a Darcey Bussell is ezek közül való :)
Olyan csodálatos színe van, de sajnos a gépem nem tudja normálisan visszaadni ezt az színt.
Köszönöm lányok az infókat. Tényleg nagyon szépek jöttek, szebbek, mint amit gondoltam az elmondások alapján. Amiket ma én láttam nemhogy bimbó, de a Duchessen egyetlen levél sem volt, volt egy kis hajtáskezdemény alul, ami le volt törve, a másik az még viszonylag elment, volt rajta levél is, elég száradt, szóval nem volt az sem szép. 500-ért még megkockáztattam volna, hátha , bár én nem tudom a növényeimnek úgy gondját viselni, mint Ti, mivel nagyrészt nem vagyok velük.
Ametiszt köszi, hogy írtad a csigákat, mert ezt még sosem hallottam, hogy a klematiszt (is) szeretik. Fene az ízlésüket. Mit gondoltok nem lehetne átszoktatni őket tarackra?
Határozottan jobb a helyzet. 2 van ami még kritikusan néz ki, de a többi, mintha jobban lenne. A Chapeau úgy tűnik megúszta, egyet a kutya tiport "földig" futás közben, kettő bimbóban, kíváncsian várom a nyílásukat.
A hozzám legközelebbi Madarasban akciós volt a Klemi ( 500/db). Szerencsére még volt közöttük ép, bimbós, szép levelekkel. Mutatok fotót a lengyelekről- akkor készült, mikor megjött a csomag- igaz, hogy nem túl jó minőségű képek- sajnos a kedvenc gépem elromlott- de talán a lényeg látszik. Már kiültettem őket, van ami azóta is virágzik, mióta megjött, van ami még bimbós, ezután fog.
Tavaly 8 tövet rendeltem, abból 6 maradt meg. Szép, erős tövek jöttek. Zökkenőmentes volt a kiültetésük, de az egyiket sajnos a csigák csócsálták halára, a másik pedig egyszerűen eltűnt. Az idén a megmaradt 6 tő hatalmasat nőtt és virágzik. Szóval megérte rendelni tőlük.
Lányok annyira szép képeket hoztok, jó látni újra a szépségeket!
A klematiszokkal kapcsolatban annyira felcsigáztatok, hogy elvágtattam ma a madarasba és volt is kétféle szépség a Duchess of Edinburgh és Jan Pawel II. is mégis üres kézzel - na jó nem is, de virág tekintetében igen- jöttem haza. 1-1 tő volt teljesen kiszáradva, letörve, majd agyonlocsolva, penészedő földdel egyszóval szörnyen néztek ki, nem sok esélyt adtam nekik, s mindezt tövenként 2000,-ért. Hát ott álltam vagy 15-20 percig tanácstalanul, de végül nem vettem.
Kíváncsi lennék a lengyel oldalról rendelt klematiszaitok milyen állapotban jöttek? (Írtátok,hogy jók voltak, de tudnátok képeket is hozni?)
A veronika kb. 05-én kezdett, mostanában lesz a csúcson, ez alapján két-három hetet mondanék, de nyilván időjárásfüggő. Ebben a hűvösben talán kicsit hosszabb.