Na igen, és mégis 1-2 internetes közösségben mekkora kultusza van ma a hasonlóknak. Minél öregebb, kisebb, kényelmetlenebb, felszereletlenebb, rozogább, annál nagyobb becsūletnek örvend. És itt most nem az újáépített oltajmerekre gondolok.
Azért az érdekes, hogy ma már nagyon sok, szép, tetszetős és még kūlső ránézésre is fullos lakójárművet lehet látni az utakon, akár magyar rendszámmal is, meg is csodálják, a közgondolkodás viszont még mindig a nomád didergésnél tart. De részemről ez nem gond. Az senkinek se lenne jó ha mindenki kempingezni akarna.
Nem hinném, hogy annak valami miatt vége lenne. Ugyan is nincs benne semmi forgó kopó alkatrész ami eltudna romlani. Csak is valami kosz, pók, rozsda darab belekerülhetett, a fuvókába, vagy a lég nyílásba ahol a gáz keveredik a levegővel. Egészen az égés térig. Gáz nyomás, megfelelő hozzá adott levegő és nem lehet baja. Akkor is pufoghat, ha a reduktor nem 30-as hanem 50-es vagy fordítva. De inkább az előbbi. Csak a hő elem, vagy a csap, vagy a szikráztató tud elromlani. Nem zárja a gázt vagy nem nyitja, vagy nem gyújtja be. Ezek meg mind cserélhetőek.
takarítás, porszívózás, másik gézpalack. Ezeken már túl vagyok. Nincs már választás, égőfej csere. Remélem marad a szép idő, és hétvégén meg tudom csinálni. Szörnyű hogy ilyen korán sötétedik, mert ilyenkor nem lehet a napot jól kihasználni.
Nemrég találkoztam egy emberrel, aki szerint a kempingezés egyenlő a folyóban fürdés, a földön alvás és a földről történő étkezés halmazainak metszetével. Elképedt amikor mondtam neki, hogy a saját tévémet nézem a lakókocsiban, amiben saját konyhám és fürdőszobám van. Félelmetes, amikor egy embernek a hiányos ismeretei hangos vélemény kinyilvánítással társul. :-(
Iitthon kevés a kemping, főleg a jó kemping. Ami van az is túlzsúfolt. Másfelől minél kedveltebb valami annál drágább. Nyáron már így is az az érzésem, hogy mindenki kempingezik.
De valóban a többségnek fogalma sincs róla mi ez. Tegnap egy hét gurulásból jöttūnk haza esőben, hidegben, este. Az emberek arcáról lerítt a kérdés. Hogy bírják ezek a szerencsétlenek ilyen időben.....?:-)
Inkább csak kollégákat világosítok fel néha, mert még az autók világában otthonosan mozgók is azt képzelik, hogy egy szivacson fekve didergek a szatyrokba rakott ruháink között. :-)
Ha még képeket is látnak az hab a tortán. Mindenkinek tetszik de még egyet sem tudtam megmérgezni az életérzéssel.
Köszönöm a segítséget. A hétvégén ha nem esik az eső, kipróbálom, és referálok az eredményről itt, a fórumon. A jelenlegi égőfejjel az a baj, hogy a szita nem fedi egyenletesen az égőfejet, ezért a láng leszakadozik, és "puffog" a kályha. Ez nemcsak idegesítő, de szerinetm veszélyes is, mert a puffogásnál amikor újból begyullad a gáz, kicsap az égőfej alatt is, ami szerintem tűzveszélyes lehet. Más, külföldi fórumokon olvastam, hogy ez az égőfej elhasználódásának a jele.
Ezt próbálja hinteni, hirdetni szerintem ez a kis filmecske.
Aki itt van az oldalon az úgy is tudja. Aki szállodás meg moteles azoknak kellene megnézni. Hogy okuljanak.
Bár azok reménytelenek.
A minap voltam valakinél, (lakva) és reggel kijött hozzám, hogy menjek be hozzájuk, legalább egy kávéra és ne gubbasszak ebbe a bodegába, mert még megfagyok. Olyan hideg volt az éjjel _ mondta _ Sajnált, milyen szar lehet nekem ott. Persze én már túl voltam a kávén, meg a reggelin is. Néztem a TV - t. Amitől teljesen elképedt, Ebbe tv is van? És nem fáztam, fűtöttem a kellő hőfokon.
Szerintem a szita nélkül is ugyan úgy működik. A szita valószínűleg a mechanikai szennyeződések és rovarok égőfejbe való bejutása ellen véd. Sajnos nem tudom, hogy lehet-e pótolni.
Nekem is van elektromos fűtés a konvektoromon de eszembe nem jutna a kéményt megszūntetni. És nem érzem azt sem, hogy ha nem a gázt használom feleslegezen szökne a meleg.
Most jöttūnk haza 1 hét kempingezésből. Folyamatosan az elektromos fūtés ment minden gond nélkūl. Nem tudom máshol, hogy van, a miénk 3 fokozat. 500, 1000, 2000 watt. Az ezres fojozat simán elég -5 fokig. 2000 általában veri a biztiket, ezért -5 alatt már gázzal fűtūnk.
Szia, nekem is van benne Ultraheat. Ezzel a kérdéssel nem annyira foglalkoztam. Egy kicsit erősebbre kell tenni a fűtést :-) Neked nincs elég meleg a lakóban? Bár igaz, télen még nem használtam.
Köszönöm a választ. MEgnézem a másik égőfejet is, hátha azon van szita. Az a furcsa a dologba, hogyránézésre egy bontatlan 5002 -es kályhából szereltem ki az égőfejet így , szita nélkül. Megnézem a másikat is, hogy azzal mi a helyzet. Szita nélkül nem működik? Ill. megoldás a szita pótlására létezik?
A 3002-es és 5002-es égőfejnél is kell lennie szitának. A te képeden lévőről hiányzik a szita. Maga az égőfej szerintem ugyan az, de az 5002-es kályha, dupla égéstérrel, így dupla égőfejjel rendelkezik.
Truma 3002 a képen látszik a szita alatt a négyzetes lyukak.
Üdvözlök mindenkit a fórumon! Segítségre volna szükségem annak megítélésében, hogy a trumatic s3002 és az s5002 kályhák égőfeje ugyanolyan-e? Mindkettő régi fajta. A saját s3002 készülékem égőfején egy fém szita található, de az s5002 -esén nincs ilyen szita, csak négyzetes kis lyukak. Ezt a képet találtam a netről. Élőben a méretét még nem tudtam összehasonlítani, de nagyjából ez a látható különbség. Esetleg a méretükben is van különbség?
Nem hiszem, hogy tévesztettem volna. 12V/8W-os fénycsövek vannak a lakókocsilámpák többségében. Mivel LED-esítem őket, ezért felajánlom népgazdasági hasznosításra ahelyett, hogy az amúgy működő példányokat kérdés nélkül a kukába dobnám.
Van egy kerek plafonlámpába való, olyan fura U-alakú fénycsövem is a hozzávaló elektronikával együtt.