Keresés

Részletes keresés

a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1574
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=40447238&t=9102901
Előzmény: modato (1573)
modato Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1573

 

 Szia !

 

Jól hangzik ez a Feta sajtos kifli !

 

Milyen a Zitka féle virslis kifli ??

 

Köszi a választ !

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (1571)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1572
jól hangzik. jellemző módon egyből az jutott eszembe, hogy akkor ebbe kell a virslit tekerni! :-)))
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (1571)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1571
Íme:

Hozzávalók:
25 dkg Fetasajt, 10 dkg bármilyen reszelhető sajt, 1 pohár olaj, 2 pohár tej, 1 csomag élesztő, 2 kávéskanál só, 1/2 csomag sütőpor, kb. 50 dkg liszt

A Fetát apróra összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, olajat, belemorzsoljuk az élesztőt és a sót. Apránként kézzel hozzádolgozzuk a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a fél csomag sütőport. A kezdetben ragadós masszát jól eldolgozzuk, szükség szerint annyi lisztet teszünk még hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ez kb. 10 perc alatt megvan.
Fél órát kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk, és kifliket formázunk a tésztából. Tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az origo-n találtam a receptet, és mikor kipróbáltam, az ismeretségi körömben letaszította a trónról az addig csúcstartó Zitka-féle virslis kiflit :)
Előzmény: ribizli (1569)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1570

a projekt elnapolva, de majd eccer kipróbálom mindkét verziót.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (1568)
ribizli Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1569
Igen, kérjük azt a kiflireceptet!! :))
ribizli
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (1568)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1568

Élesztősbe semmiképpen ne tegyél szódabikarbónát!

Csak az érdekesség kedvéért: van egy fetasajtos kifli-recept, amibe élesztő IS meg sütőpor IS kell. Nagyon finom foszlós tésztája van, lehet, hogy ettől a kombinációtól :)

Előzmény: Zitka (1566)
Angiszeged Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1567

bocs, h csak most:

szóval brokkolis zöldséges:

brokkolirózsákat megpároltam hagymán, oliván, dobtam mellé pár srépakockát, majd borsót és kukoricát is. Ezeket összepároltam, de csak ressre.

2tojássárgát jól kikevertem kevés margarinnak (pontos mértékekre már nem emlékszem) , a fehérjéket pedig habbá vertem.

Egy tálba tettem kb 200gramm lisztet, ment bele fél csg sütőpor, illetve kevés szódabikarbóna. Ebbe kutyultam a párolt zöldségeket, sok reszelt sajtot, a tojássárgát, végül a habot óvatosan belekevertem, h ne törjön.

MAjd készre sütöttem.

Előzmény: doyen62 (1548)
Zitka Creative Commons License 2005.05.03 0 0 1566

Bocs, tegnap túl hamar kikapcsoltam a gépet. :-)

Élesztősbe semmiképpen ne tegyél szódabikarbónát! Az legfeljebb a sütőporosba kell. De amint már korábban írtam, a sütőpor nagy része is szódabikarbóna. :-)

Előzmény: Törölt nick (1565)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1565

köszi. és szódabikarbónát olyankor tesz bele az ember?

már nem SOS, mert beugrott a barátnőm és megettük az alapanyag felét... :-)

 

ezek a vörösborosok elég bizarrul hangzanak... :-)

Előzmény: Zitka (1561)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1564

vegul Elk Joe 3, variacojat csinaltam meg, kb igy volt leirva:

250 g liszt
2 Tk sutopor
1 Tk fahej
3 EK Kakao
3 EK csokidara
250 g vaj
250 g cukor
4 tojas
1 Tk vanilia
125 ml vorosbor

ezzel szemben mar megint nem volt itthon orolt fahej, uh daraltam egeszet, de az lett vagy 2 tk-nyi, sutopor helyett szodabikarbona ment bele, kakao csak instant volt, abbol 3 tk ment bele, es meg egy a nestle csokiporabol (eredetileg kapucsino tetejere volt szanva, ilyen kis szorosdobozos). ja, es csokidara helyett kb 1/3 tabla katica finomra vagdosva. sztem fincsi :-)

Zitka Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1563

Kettőt is találtam a muffin-paradies.de -n. Hevenyészett fordítás következik. :-)

 

1. Vörösboros-csokis

 

150 g keserűcsoki (durvára kell lereszelni)

5 tojás
380 g liszt
1 cs. sütőporl
2 kk. fahéj
1 kk. kakaó
300 g vaj

250 g cukor
1 cs. van.cukor
250 ml száraz vörösbor

(szerintem jó bele az édes is, picit kevesebb cukrot tegyél bele.

 

A tojásfehérje habbá verve kell bele. A többit úgyis tudod... :-)

 

2. vörösboros - aszaltgyümölcsös muffin


200 g aszalt körte-alma-barack-szilva-őszibarack keverék
¼ l vörösbor
1 tojás
100 g cukor
125 g puha vaj
260 g liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 ek. fahéj

Az aszalt gyümölcsöket meg kell áztatni a borban. A tojás egyben megy bele, nem kell fehérjehab.


Előzmény: BONNIE (1562)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1562

sziasztok!

van otletetek vorosbor muffincelu felhasznalasara? a mega-muffin-doc-ban csak egy ilyet talaltam, de az muzlis, az meg nalunk annyira nem jon be :-( kaptam egy uveg edes egri vorosbort, annak szannek ilyen veget. nos?

Zitka Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1561
malena, én gondolkodás nélkül kipróbálnám. :-) Megmondom őszintén, porélesztővel nincs sok tapasztalatom, de időnként szoktam normál élesztővel csinálni az amúgy sütőporos muffinokat. Kicsit más lesz, talán foszlósabb, de finom. Nem tudom, a porélesztőnél kell-e keleszteni a tésztát, a rendes élesztővel szoktam egy picit kelni hagyni, de azért nem fél-egy órát, mint pl. egy kalácsnál, vagy buktánál.
Előzmény: Törölt nick (1560)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1560

elfogyott a sütőporom, viszont van egy csomó porélesztőm itthon. használhatom ugyanúgy, vagy tudtok élesztős muffin alaprecit?

 

viszonylag SOS kéne...

markusjud Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1559

Brrrrrrrrrrrrr....

Igen, az Ivi sós. Az első rétesemnél sajnos érezni is lehetett, azóta volt már, h. nem volt annyira markáns az íze.

Előzmény: Zitka (1558)
Zitka Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1558

Nekem nem tűnt sósnak... Eszembe se jutott, hogy van íze... :-)))

AMúgy én szeretem a sós-édes párosítást, vagyok olyan perverz ;-), hogy a  (sós) mogyoróvajjal töltött csokit is imádom. :-)

Előzmény: markusjud (1549)
moes Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1557

szia :)

nekem "mindegy" a minősége, úgyis teszek bele kapszlit, mert nekem a muffint a  kapszli teszi tökéletessé (tudjátok, a kávét a kompletta :) szóval úgyis kijön :) egyébként az egyik nekem is ikeás, és teljesen jól bevált.

hajrá :)

Előzmény: mariska_xx (1555)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1556
az 12-es, tehát normál méret, szuper a minősége, úgy csúszik a bevonat, hogy soha semmi nem tapad bele. csak ajánlani tudom.
Előzmény: mariska_xx (1555)
mariska_xx Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1555
Mekkora? 12es? Minősége jó? Vagy az mindegy?
Előzmény: Törölt nick (1552)
D12 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1554

én is szeretem

 

D12 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1553
finom
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1552
ikea, 2000 ft
Előzmény: mariska_xx (1551)
mariska_xx Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1551

Meg tudná vki mondani nekem, milyen formát érdemes venni és mennyibe kerül? Ja és hol kapható?

Trudi2004 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1550
Ma én is csináltam meggyes-csokis-mazsolásat, egy másik receptből (bögrés, talán ismeritek), ez elég sok és jó nagyra fel is jött. Szerintetek van még?????Az 1 éves gyerek is zúzza rendesen, csak mutogat rá és ööööööö....:)
markusjud Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1549

Hú, ez nagggggyon-nagggyon szép lett! És ha tudnád, hogy imádom a vargabélest!

Nem lett picit sós a tészta miatt?

Tegnap mai anyáknapi ajándéknak diákcsemegés muflit sütöttem. Egy minikénél többet én nem is bírtam megenni, úgy ég a gyomrom tőle :) Aszaltgyümölcs-áztatónak ugyanis van benne jó féldeci szilvapálinka...

Előzmény: Zitka (1547)
doyen62 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1548
leirnád a receptet? köszi!
Előzmény: Angiszeged (1539)
Zitka Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1547

Sziasztok! Ide nézzetek, mit sütöttem ma ebédre: vargabéles muffint. :-)

 

 

 

Köszönet markusjudnak :-), aki kitalálta az ehető kapszlit, mert ebből fejlesztettem tovább. Nagyon finom lett. Dupla rétegben tettem bele a réteslapot alulra, és a tetejére is szabtam pici köröket -szintén duplán. Az ajánlott Dr Ivi márkájú réteslap volt - tökéletes! És eszméletlen finom!!! :-)

humánka Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1546
Ti rendeltetek már innen? Én szívesen rednelnék, csak van lehetőség postázásra ide Magyaro.-ra. Lehetséges ez a honlap alapján? Nekem erre bejáratott bankkártyám van (csak netese rdeneleésekre használom és csak annyit teszek rá, amennyi jár) szívesen rendelnék másoknak is aztán a postaköltséget elosztjuk. Én vaniliásat és lime-citromosat szeretnék, de nem értek külföldiül :) (csak más nyelvekhez konyítok) melyik a nem szintetikus?
Előzmény: nettomazsola (1477)
stefiadri Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1545

Ez annyira guszta! Nekem biztos nagyon bejönne, sós szájú vagyok ugyanis.

A leánykám sütött már sajtos- sonkásat, hát a fiammal úgy tudtuk az evését abbahagyni, hogy közös erővel eltettük :))))))))))))

Ja és a brokkolit is naaaaagyon szeretem!

Előzmény: Angiszeged (1539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!