De, rövid. Csak az igazán hülyék gondolják azt, hogy köze van az ólhoz:))) (Pedig már vagy 3 órája barna a hajam, de úgy látszik, ez csak tüneti kezelés:)))
Csajok, odavagyok ettől a sok-sok adventi ötlettől... Nálunk naptár idén még tutira nem lesz, de nekem* az anyukámmal közösen készített és díszített mézeskalács házikó a csúcs, meg a csupa természetes anyagból készülő adventi díszek. Már elkezdte aszalni a gyümölcsöket:)
Mi is néztük Lucival meg kingával az adventi Duplo jászólat (ez mennyire idiótán hangzik, duplo jászól...), de arra jutottunk, hogy a 2 és fél évesek még nem értékelnék igazán, mert ebben az a lényeg, hogy lassacskán megtelik a színhely. Asszem 4 éves kortól ajánlják, de minimum 3.
*a gyerek meg örül, hogy az anyja örül:)))
Pocka, ha már így előkerültél, gratula a Négyes Számúhoz:) Drukkoljak neked, hogy ezúttal _egy_ legyen...?;)))
(Pockám, drága, egy szolgálati közlemény: idike NEM ildi....)
hát ... nálunk apa egyszerüen azzal magyarázta, hogy mire kinyilik mindegyik ablak, megjön a karácsonyi fa az ajándékokkal és igy könnyebb kivárni a kisgyerekeknek ...
igaz, magyarázatban nem vagyok én sem túl fantáziadús, ráhagytam Martinra, hogy BabyBorn van a pocimban, a köldököm az ablak /azért van becsukva, mert alszik a BabyBorn/ stb.
Ildi, bókot gyerekügyben vettem, köszke.
mostmár lekéstetek az etikára buzditással, krumplisalihoz lusta voltam ... lenyomtam viszont egy bőadag téliszalit lilahagymával /a lelkem kimarta, olyan erős volt - anyós termeli/
aszalt gyumolcs minden mennyisegben, legalabb 15 felet lattam a nagycsariban.
letezik egy zsanna-manna nevu ize is, mocsok draga, de kiprobaltam a Tofin es Bencen, s a siker elkepeszto volt!
Osztan ott a babybell, es csak vegszukseg eseten a csoki...
de akkor kerdezek is, mivel magyarazzatok, hogyan vezetitek fel a manonak az adventet, mint "intezmenyt"? a klasszikus, tradicionalis magyarazaton kivul valami masra lennek en kivancsi, mert "arra" nem igazan vagyok/vagyunk vevok...
Nalunk nincs Jezuska ill. ilyesmi, hanem egyutt diszites van fa ugyben is. es nem valaki hozza az ajandekot hanem a szeretet unnepe, es egymast ajandekozzuk.
A keret ill. hattertortenet a maga idejen, mint bibliai mese, termeszetesen elmeselesre kerul majd, de most nincs meg ideje.
Hello topik, hogy feleledtunk. :) Jo ez a kreativitas, bar nalunk az adventi naptar mar lejatszott meccs. Kolok kikonyorgott egy Spongyabobosat. Viszont meg nem bontotta fel, talan iden eloszor rendeltetesszeruen fogjuk alkalmazni az adventi naptart.
Aki keszit/ett valami szepet, megosztana keppel illusztralva is? Mindig jolesik latni, hogy mas nem olyan lusta mint en es talan egyszer en is csinalok valamit ;) (mezeskalacs lesz nalunk, majd kuldok kepet)