Az install után indítsd újra a mozillát.
Az újraindítás után a levelezőt megnyitva kattints a levélírásra (Compose), ott fogod látni felső sorban az "ABC spell" gombot.
Megírod a levelet, majd erre kattintva, majd kiválasztva a nyelvet tudsz ellenőrizni.
Remélem érthető voltam. Amennyiben nem, akkor folytatom szívesen:)
Egy jó kis oldalt találtam, ahol van magyar helyesírás ellenőrző mozillához linuxra és windowsra is.
MozillaCafe oldalon találhatóak. Egy új oldal, nekem működik is az ellenőrző, bár a hüje szót nem javítja hülyére:)
Kösz crockl!
Közben levettem a szívemről a kezemet, és csináltam egy jó kis uninstallt, pillanat alatt lekapta, és új könyvtárba telepítette az újat, (egyelőre?) tökéletesen működik, csak a pluginokat kellett átpakolni. Megpróbáltam az 1.2.1 nyelvi filét ráerőszakolni, nagyon nem szerette, bár a toolbar visszamagyarodott, az eredmény elkeserítő lett: ugyanaz a hiba a bookmarks alatt, ugyanolyan gyalázat a levelezőben... Most már tiszta angol (american :o)) ) fut, és a levelező is kezd megtetszeni :o)))
Kösz!
B®
kicsit felreertheto, a xul.mfl az nem kivetel az torlendo/torolheto barmikor :) Mondjuk jodolog hogy ezt minden 10 hozzaszolsba 1x le kell irni :), irok ra mar valami script-et :)
sajna ha valtasz akkor a mozilla dir alol le kell torolnod mindent, kiveve a plugins konyvtarat, meg a profile-odbol a XUL.mfl file-t.
Nem kell felned hogy meg kell tanitanod ujra mert a beallitasaid az a profile-odba vannak ott is leginkabb a pref.js-be.
Letorlod regit, felteszed uj mozilla-t es az xpi-ket felteszed, peldaul magyaritas, theme, kiegeszitesek stb. Es minden a regi :) Felteve hogy amiket feltettel hozza az az ujhoz is jo.
Amúgy nekem tetszene az 1.3a, én is rátelepítettem az 1.2.1-re, meg is tartotta a magyar nyelvű beállításait, de az oldalsávban leölte a Bookmakokat (XML értelmezési hibára hivatkozva). A levelezője is gyalázatos lett, de ez nem zavar, mert nem nagyon használtam.
Nem akarnám uninstall után újratelepíteni, mert félek, hogy elfelejt mindent, aztán taníthatom újra.
Van valami ötletetek?
B®
Jó ez az új 1.3a . Az 1.2.1 elkezdte nálam azt csinálni hogy az ablakokat kb. 2 másodperc késéssel zárta be (File, Exit választása 15 ablak mellett = kb. 30 mp várakozás amíg egyenként bezárogatta őket). Ezt a jó szokását gyalu+reinstall után is megtartotta, de a rárakott 1.3a -tól azonnal megszünt a jelenség.
Nemtudom de mozilla nem ragaszkodik ilyen butasagokhoz mint hogy hany szalon :) Amugy van az a pipeling a network beallitasoknal, ott erdemes http 1.1-re tenni es mindet kapcsolokat bekapcsolni. Nekem annyi kapcoslatot nyit ahanyat kell, alkalmankten egymas utan, vagy egyszerre megnyitok par tab-ot akkor hirtelen lesz vagy 10-15 kapcsolatom ha nem tobb:) Tehat ilyen hulyeseg mint ie-be volt/van nincs mozilla-ba, ezert nincs is hol allitani. Van a pipeling es a keep-alive.
Nekem chellom van ugyan, de a current setting-ről átállítottam az optimal settings-re és így pl a max contct 2 szállról 20 szálra ugrott fel.
Elvileg beállít mindent autó.
Utánna mentés és újraindítás.
Olvastam tőled a TCPOptimizerről és azt írod, hogy meggyorsítja IE-t.
Nekem ADSL kapcsolatom van és az lenne a kérdésem, hogy ha ezt letöltöm akkor mit kell csinálnom. Milyen lépéseket kell tennem, hogy gyorsabb legyen az IE?
Most lehet nem fogtok szeretni de nézzétek el nekem ezt a buta kérdést, márcsak azért is mert én nyitottam ezt a topicot:)
Szóval az lenne a lényeg, hogy win alatt meglehet büttykölni a IE-t hogy ne 2 szálon kapcsolódjon, hanem pl: 20 és mindezt akár serverenként. Sajna így összehasonlíthatatlanúl gyorsabb lett mint a Mozilla:(
De én ragaszkodnák a mozillához, ha hasonló lenne a tudása, azaz ő is tudna kapcsolódni 20 szálon. Aki esetleg nem hiszi próbálja ki a következő oldalon letölthető TCP/IP Optimizer-rel. http://speedguide.net/
Leiram mar korabban, most csak roviden, deaz iment is leirtak.
1.0.x az a netscape szamara, leginkabb bugfixek es ns-nek, ns-hez, de persze mint mozilla az is mozilla:)
1.x ami most 1.2.1 a stable es 1.3a a meg kiadatlan de elkezdett fa. Ez az 1.x szeria a mozilla fejlesztoinek a faja, ide kerulnek tovabb a fejlesztesek ujjitasok, amelyek magat a mozilla motorjat erintik.
Nagyjabol ez azert tortent, hogy a netscape-nek legyen egy stabil, end user-eknek szolo verzioja amiben fontos a stabilitas es jo mukodes, es nem annyira akarjak ns-ek hogy a "felkesz" meg teszteles alatt allo reszek bekeruljenek a netscape 7.x szeriakba, hiszen nekik fontos hogy ne fagyjon, a sajat szolgaltatasaikat jol es megbizhatoan tudjak ajanlani, biztositani, supportalni.
1.1.x tree nincs, ezt nem tudom honnan veszed.
Kicsit bovebben errol par 100 hozzaszolassal korabban, nalam :)
Bocsánat, hogy belepofátlankodok, de nem az 1.0.x a stabil és az 1.2.x a fejlesztői. A fejlesztői az 1.1.x, és amit abból stabilnak tartanak, az az 1.2.
(Az 1.2.0 "műhiba" folytán lett nagyon bug-os, amit néhány nap alatt helyrehoztak, bár nekem nem igazán tűnt hibásnak :)
Feltettem, http://enigmail.mozdev.org/, nagyon korrektül tudok vele elektronikusan aláírni, titkosítani is tudok, de ha valaki nekem elküldi a nyilvános kulcsát, akkor nem tudom tárolni, hogy utána azonosítsam.
koszi, bar gondolom nem nekem cimezted :-)), mivel en is ezt irtam le ;), egy reszet mar korabban, amikor probaltam leirni valakinek itteni kerdesere hogy miert mi az 1.x es miert van 1.0x :)
A mozilla két ágon fut. Az egyik az 1.0x, a másik az éppen a 1.2.1-nél tart.
Az a különbség köztük, hogy az 1.0x sorozatba nem tesznek mindig valami új funkciót, hanem a hibákat próbálják javítani elsődlegesen.
Az 1.2-es sorozatban több funkció van, de nem is annyira stabil, tapasztalatom szerint lassabb is.
Naponta akár több buildet is kipróbálok, de a legjobb az éppen az 1.0.2-es nél tartó változat. Erre épül a Netscape 7.0.1-es is, amely szintén nagyon stabíl.
Na, most latom csak hogy IE-be vagy egy import and export cucc:) (file menu) es ott lehet a favoritokat 1 html-be bele exportalni. Ezt a html-t meg a mozillaba, netscape-be importalni :) Ugyhogy nem kell semmilyen kütyü meg progi kulon.
Akkor most lassabban írom le, hátha úgy érthetőbb. Figyeljétek a kezemet.
A Mozilla egyszer csak több felhasználós módban indult el. Kérte, hogy válasszak magamnak profilt, ám egyet sem mutatott meg (default vagy Default User). Mivel a létrehozásra lehetőség volt, ezért létrehoztam egyet (ugyanazt nem engedte), majd az újonnan létrehozottat kijelölve próbáltam elindítani a Start-tal. Ám semmi sem történt. Egyedül csak az Exit működött. Nos ezen segített egy shut down.
Hát ennyi. De theme -t nem tudok installálni, s a Go gomb sem működik. Moz. 1.2.1
Most megvan minden a könyvjelzők és a jelszavak is.