Via Boscovich 57 / 59, a szállodánk cime, ez ha jol látom akkor a centrál pályaudvar környékén van,
nem teljesen tiszta a metro sem mert a Lima állomáson kell felszálnunk, és ha jól néztem akkor a Lotto fiera 2 állomáson leszállni ha a San Siro stadionhoz mennénk, nagyon megköszönném ha segítenél esetleg milyen más tömegkölekedést javasolsz a meccsre való kijutáshoz
azt nem ismerem egyelőre igazán, de én úgy tudom nincs. kérdezd meg esetleg a vonatkozó topicban is, hátha az expertek tudnak vmi jó hírrel szolgálni.:)
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen módon tudunk bejutni a városba a bergamoi repölőtérről, olvasgatom és nézem a honlapokat, és nem egyértelmű számomra, hogy a helyszínen lehetséges venni jegyet vagy pedig online kell megvennem.
Február 20. án mennénk a 13. 50 kor induló géppel és nagyon fontos lenne bejutni mivel20,45 kor kezdödik a meccs, és előtte még a szállást is elkéne foglalnunk.
Gondolom majd számolgatsz, akkor kiderül, érdemes-e megvenned az io viaggio-t. Ha csak Milano-Bergamo ill. Milano-Monza között terveztek a városon kívül közlekedni, nem biztos, hogy jobban jöttök ki vele.
Javaslom a trenitalián kívül a trenord.it nézegetését is, én legalábbis ott könnyebben keresek.
A magyar szállás nem gondolom, hogy csalódást fog okozni, mi 2x jártunk náluk, bevált.
Az oldalukon találsz információt a belvárosba való bejutáshoz, ennek ellenére van még egy javaslatom. Ha pl. Monzaba a Porta Garibalditól mennétek, jobban jöttök ki időben, ha nem busszal vagy villamossal mentek a városba, hanem a szállástól elsétáltok Certosa nevű v. állomásra, onnan perceken belül a P. Garibaldira értek. A Certosa megálló még városhatáron belül van, jó rá a helyi jegy.
Köszönöm a tájékoztatást! Igazad van, és én is visszaolvasgattam, csak nem volt tiszta a kép teljesen. Nekem van egy olyan bajom, hogy egy utazásnál mindent szeretek pontosan tudni, ez persze sokszor a velem utazókat az őrületbe kergeti, de hát én már csak ilyen vagyok. Ezt a io viaggio kártyát már én is olvastam, csak nem volt pontos infóm, hogy hol lehet megvenni. Mondjuk az igazsághoz még hozzá tartozik, hogy a repülős út az autós úttal verseng, és az nyer amelyiknél jobb az ár, mindent összevetve.
először is, mivel új vagy a fórumon: visszaolvasás, visszaolvasás, visszaolvasás. a kérdéseidre ugyanis kb.2-3 laponta megfelelünk, tényleg nem kéne hozzá sok idő, h mindenre megtaláld a választ. neked is jobb, nekünk is jobb.:) és ha még marad zavaros dolog, persze kérdezd meg.:)
lombardiában van egy io viaggio nevű bérlet, ami 1-2-3 napra is váltható (ár: 15/25/30 euró/fő). érvényes majdnem mindenre ami lombardiában jár és tömegközlekedés, városokon belül és kívül egyaránt. vagyis, az összes városra, helyközi buszra, vonatra is. ezeket szinte mindegyik vasútállomáson meg tudod venni. mivel jöttök-mentek majd én ezt ajánlom.
ha ezt megszeretnétek venni, akkor milanoba bergamoból a vonatot ajánlom, oda a reptérről közvetlen busszal lehet bejutni, 2.10-ért. utána a bergamoi vasútállomáson megveszitek ezt a jegyet, és onnan többet ezzel nem lesz gondotok. ha nem, akkor milanoba közvetlenül a reptérről is lehet menni, egy nagy rakás magánbusz áll a rendélkezésetekre, 5 euró/út, és 9 euró/retúrért. de ha váltotok io viaggiot akkor ugye ez pénzkidobás.
milanoból monzaba több milanoi pályaudvarról is megy vonat, erről (árak, menetrendek) a treniitalia.it oldalon tájékozódhatsz és könnyedén megnézheted, melyik járatokat kell elérnetek, h kijussatok a pályára és visszaérjetek időben a reptérre.
Én új vagyok itt ezen a fórumon, és igazán azért is regisztráltam ide mert láttam, hogy hasznos információkat osztotok meg egymással. Nekem is ilyen hasznos infókra lenne szükségem, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Mi márciusban mennénk a monzai WTCC futamra jelen állás szerint repülővel. Jelenleg a Ryanair a befutó, igaz egyre drágábban, mert 18 800 Ft most a retúr jegy. A szállásunk már lefoglalva, a már ezen a fórumon is említett Magyar apartmanban. Jelzem eddig nagyon korrektek, és nagyon jókat olvastam róluk. (Remélem ez a véleményem később sem változik...).
Na és most következik, amiben a segítségetekre lenne szükségem. Mivel repülnénk, ezért a tömegközlekedést kellene használnunk a mozgásra. Azonban már két napja keresgélek, és úgy érzem magam, hogy egyre mélyebbre megyek az erdőben. Sajnos nem találok pontos információt, hogy melyik jegy pontosan mennyibe kerül, és mire lehet használni. Valamint olvastam itt is különböző kártyákról, illetve bérletekről, de ezek tekintetében sem tiszta a kép.Ezért most leírom, hogy miként lennének az utazásaink.
- A reptérről (Bergamo) bemennénk Milánóba. Itt az érdekelne, hogy ez miként lehetséges, mi a legjobb választás, és ez kb mennyibe fáj. :)
- Milánóból,irány Monza a versenypályára. Itt is a fent említett dolgok érdekelnének.
- Természetesen a városban is kicsit nézelődnénk...
- Aztán pedig vasárnap a pályáról a reptérre.
Nos ezekben kérnék egy kis segítséget. Ha valaki közületek a bérletek, vagy a többnapos jegyek tekintetében is tudna tájékoztatást adni, akkor nagyon megköszönném. Igazán itt arra lennék kíváncsi, hogy ezek mennyibe kerülnek, mire érvényesek, illetve, hogy a város közigazgatási határain kívül használhatóak e?
Nos ennyi lenne. Tudom, hogy kissé sokat kérek, de ha valaki esetleg megtenné, hogy tudna szánni erre egy kicsit több időt, az nekünk nagy segítség lenne. Ja és ez azért lenne nekünk ilyen fontos, mert félek, hogy a tömegközlekedés árait tekintve, kicsit alul terveztünk.
A milánói utakat nézve jól körbelőttetek, nekünk 21-ére van jegyünk, de erősen időjárás függő az indulás. A 19.50-es utoldó buszra nyugodtan mehetek? Arra nincs ilyen, hogy a sofőr siet haza és inkább nem megy? :)
vagyis, hülyeséget írok. beszerezni persze, h be lehet de ez így is volt eddig is. csak nem érvényes a reptérre/ről, ehhez kell az említett kiegészítő. :)