Keresés

Részletes keresés

tompus Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1728
Pl. rapidshare
Előzmény: potihu (1727)
potihu Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1727
Kérek ötletet arra, hogy kisebb mp3 t hogy tudok közzé tenni? (A számokból kb 350 - 600 k nagyságú részeket vágtam ki.)
potihu Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1726
Ha nem publikus az email nehezen tudok kis mp3 -t küldeni.
Előzmény: mimi_bacsi (1724)
potihu Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1725
Instrumental: 1./ "Melodia" Népzene (gitár, harmónika, fuvola ..) zömében eredeti néhány feldolgozott, szerzett; "Instrumental Impressions from Iceland" Gísli Helgason; "Icelandic Folk Music" eredeti népzene több időszakból, nagyon szép előadásban (ez a kedvencem). Megpróbálok kis ízelítöt közzé tenni.
(Egyébként köszönöm.)
Előzmény: mimi_bacsi (1724)
mimi_bacsi Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1724
Nagyon jó képek, érdekes, szinte hasonló (nem ilyen jó, hanem a meglátásra a témára gondoltam) képeket készítettem magam is! ;-))

Jó volt ismét visszanézni őket!!! Nagyon szépek a képek, gratulálok hozzájuk!!

Milyen CD anyagod van? Engem is érdekelne a képeim alá.....;-)))
Előzmény: potihu (1720)
oldlady Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1723
A címből gondolom, ez egy torrent, le kell tölteni egy fájlcserélő programmal.
Előzmény: potihu (1722)
potihu Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1722
Eljutottam a linkhez, de hogy nézhető meg? ..
Előzmény: Jeon Ji Hyun (1721)
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1721
Heima, ez mondjuk koncertfilmféle, de nagyon izlandi.
Előzmény: mimi_bacsi (1719)
potihu Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1720
Hasonlóan jártam én is. Magyarországon a Skandinávia utazási irodában vettem egy magyar nyelvű útikönyvet (mely nem teljes körű). Kapható ott bővebb angol nyelvű is és egy nagyobb könyv szép fotókkal. Kint járva egyes "Country Hotel" -ben több, szép könyvet láttam. Úgy gondoltam, hogy az internet jóvoltából hazajövet után rendelhetek. (Biztos ami biztos 2 db CD -t hoztam, sajna DVD -t nem.) Az interneten elérhető választék sajnos nagyon szűk. A rendelés feladás, kártyás fizetés gyors, ellenben Izlandról a megrendelt és kifizetett június elejei megrendelés "megdézsmálva" a napokban érkezett. (Vélelmezem, mert nem EU ország és vámolják formálisan mert nyomok voltam a csomagoláson.) Ezt nem ajánlom. Ezért elhatároztam, hogy a képeimből a három CD hang anyagból "Mozgó képeket" készítek. Dolgozom rajta. Ha elkészül szívesen bárkivel megosztom addig is :(MOZÓ - KÉPEK) [Mivel szeretek fényképeket készíteni az IZLANDi képekhez kicsit "lejjebb" ker tekerni az albumok között.]
Előzmény: mimi_bacsi (1719)
mimi_bacsi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1719
Sziasztok! Tudtok-e ajánlani Magyarországon kapható Izlandi DVD-t, mert most jártam ott, de sajnos nem vettem, most pedig örömmel nézném ismét azokat a helyeket, amerre jártam (fotók készültek)

És érdekelne magyarul megjelent könyv is, akár utazási, akár más egyéb....

(egyébiránt nagyon tetszett az ország, nekem örök élmény marad)
Beebite Creative Commons License 2008.09.28 0 0 1718
Amikor ott voltam, mesélte a panzióban a recepciós srác, hogy a Heklát még mindig egy kis mitikus tisztelet övezi, főleg az öregek körében, mondván, a Hekla időről időre elveszi ami az övé (ember, állat, föld), és hiába csak 1500 m magas, nem illendő felmászni rá :) (Mert benne laknak a boszorkányok:)) Kicsit zavarban is voltam, hogy ezt most kulturtörténeti érdekességként meséli, vagy ő maga is elhiszi :))
Előzmény: Awill (1715)
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1717
Hákarl: wikipedia, magyarul.
Előzmény: tompus (1716)
tompus Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1716
Budapesti éttermekben is lehet cápahúst enni. Azok is rothasztottak vagy azok mérgezőek? Vagy busa cápaként eladva? :-)
Előzmény: Jeon Ji Hyun (1711)
Awill Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1715

Az érzékenyek akkor ezt most ne olvasssák!

Egyébként az alábbiak a regényen belül is idézetek,

az egyik szereplő közli, hogy "az ezredes úr azt olvasta valamely nevezetes könyvekben, hogy:

- az izlandiak oly módfelett bűzösek, hogy szél felől álljon, aki beszélni óhajt velük,

- a kárhozott lelkek valamint az ördögök Izlandon laknak, jelesen a Heklának nevezett hegység belsejében.

Az izlandiak ezenkívül:

1.tolvajok

2.hazug beszédűek

3.nagyszájúak

4.tetvesek

5.iszákosak

6.züllöttek

7.gyávák és hadi szolgálatra alkalmatlanok."

Ami elfogadható (olvasva H.L. regényeit mint korfestéseket), azok a rossz közegészségügyi viszonyok, szegénység, egyhangú táplálkozás, éhínségek, járványok - a tetvesség ennek is folyománya. Ez még talán a XX.sz. elejére is érvényes volt.

Előzmény: Beebite (1713)
oldlady Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1714
Fiam nyáron azt mondta, ilyesmit becsületes izlandi véletlenül sem vesz ma már a szájába. Csak a turistákat etetik vele, és közben magukban csendben kuncognak rajtuk, hogy drága pénzért eszik :)))
Beebite Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1713
Engem érdekelne :)
Előzmény: Awill (1710)
Awill Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1712

Igen, ez végül is nem is szidalom, inkább praktikum. Ha már rászorulnak a cápahúsra is, akkor hagyományosan 12 évig érlelik a földbe ásva, a 13-ban fogyasztható. Akkorra bomlik le belőle az ammónia.

Hasonló praktikum a földkunyhó is: az időjárást ez legalább állta. 

Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1711
A rothasztott cápahús talán ma is népszerű nemzeti eledel és olyasmi a magyarázata, hogy ennek az ősi állatfajnak még nincs mája, azaz mindenféle mérgező anyag a testében raktározódik, azért kell fölbe ásni hetekre ami után ugyan büdös lesz, de legalább nem mérgező.
Előzmény: Awill (1710)
Awill Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1710

Hogy egy kicsit felhozzam a topikot.

Itt van egy felsorolás az említett Laxness-regényből, milyennek írták le az izlandiakat cca. 1700 körül.

A legrosszabbakat azért kihagyom...

Minden, a valósággal való egyezés csupán így is a véletlen műve.

1. Izlandon több kísértet és szörnyeteg és ördög él, mint ahány ember.

2. Az izlandiak előbb a trágyadombba ássák be a cápa húsát, s csak aztán zabálják föl.

3. Az izlandi, ha megéhezik, lehúzza a bocskorát, s úgy eszi meg, mintha palacsinta volna.

4. Az izlandiak földkunyhóban laknak.

5. Az izlandiak mindenféle munkához tudatlanok.

6. Az izlandiak felkínálják lányaikat a külföldi vendégnek, hogy azzal háljanak.

7. Izlandon addig tartják szűznek a lányt, mígnem hetedik zabigyerekét is világra hozta.  

Vagy leírhatom a rosszabbakat is...? nehogy valaki megsértődjön!

ez "csak" szépirodalom

oldlady Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1709
Jól mondod, csak ezekre az időpontokra lehet foglalni, én tegnap próbaképpen megnéztem egy ide 16 vissza 26 kombinációt, és azt nem engedte.
Előzmény: Jeon Ji Hyun (1708)
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1708
De jobban megnézve az időpontokat kikövetkeztethető, hogy 16-20 és 23-26 között tartózkodnak itt az izlandiak, és ugyanezen járatok párját használva szerveznek utazást hazai irodák (baraka.hu, skandinavia.hu). Kérdés, hogy hogyan lehet csak repjegyet venni, ha az utazási irodák nem vásárolják fel mindet, esetleg a két szélső időpontra is. Az Astraeus lehet a légitársaság.
Előzmény: potihu (1705)
potihu Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1707
... és még az oda - vissza utak időpontjai között talán 30 nap volt? Hosszú tartozkodási időtartam.
Előzmény: tompus (1703)
potihu Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1706
Pontosítva: KEF - BUD -KEF (felhasználás BUD-KEF) második KEF - BUD - KEF (felhasználás KEF - BUD) valami ilyesmi volt!
potihu Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1705
Vannak trükkök, legalább is tavaly, az elektronikus repjegy vételnél valami olyasmi, hogy jó előre, olcsón kell megvenni, foglalni a jegyet (oda-vissza), majd korábbi időpontra is kiutazáshoz. Ez magában foglalja, hogy a 4 útból csak kettő lesz felhasználva és mégis olcsó! Én már kétszer kaptam így jegyet, persze "bentfentes" segítségével. Elöszőr nem értettem miért kell két oda-vissza jegyet vennem. Felvilágosítottak! és olcsó volt. Nem tudom, hogy ma is működik-e?, de láttam a kezemben ilyen jegyet. Arra is kell ügyelni, hogy BUD -ról induló és ékerezők olcsóbbak szoktak lenni.
Lehet, hogy komplikáltnak tűnik, de megcsinálható!
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1704
Jó ez. Azt tudtam, hogy tavasszal és ősszel (esetleg június legelején) van ilyen, de azt nem, hogy több járat van és nem csak 5 napra lehet menni. A fordított irányú jegyvásárlás tényleg nem megy az oldalon. Régen a skandinavia.hu oldalán is szerepelt csak jegy, valószínűleg itthon is lehet jegyet venni.
Előzmény: pates (1702)
tompus Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1703
Ha az ember meg tud küzdeni az izlandi nyelvvel, akkor még az is kihívás, hogy ne KEF-BUD-KEF jegyet, hanem BUD-KEF-BUD jegyet tudjon venni.
Előzmény: pates (1702)
pates Creative Commons License 2008.09.15 0 0 1702
Helló Izlandrajongók!

Ha valaki esetleg izlandra akar utazni átszállás nélkül októberben itt megteheti:

http://verslun.heimsferdir.is/scripts/GT600InternetBooking.exe/RegionChosen?Major=66&PreferredDay=16&PreferredDate=200809&Adults=2&Children=0&Infants=0&NextAction=Flugs%E6ti&language=Icelandic

Persze csak akit érdekel.

Érdemes amúgy figyelni ezt a céget mert szervez utazásokat hazánkba.

www.heimsferdir.is

Awill Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1701

A legalsó képemen a háttérben a Trölladyngja látható, illetve csak a hegyláb, szélesen, a felső részét felhő takarja.

A gázlóviszonyok naponta változnak a jégmezőkhöz közel. A mellékelt "haladó" szintűnek a mi kocsink is kétszer rugaszkodott neki (egy folyó közepi szigetről visszafordultunk). A sofőr-túravezetőnk egy héttel azelőtt ugyanitt egy fele ilyen széles, átlagos folyócskán kelt át. Aztán enyhe idő jött, olvadt, és az ismert nyomvonal máris nem volt biztos.    

Előzmény: Barbárka (1699)
Barbárka Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1700

Megneztem a naplonkat, mi julius 7-en akartunk rahajtani az F910-re, szoval 10 napon mult... :(

Par nap mulva a Kverkfjoll gleccserturan az ut nyomvonalara ralatva mar atertekeltuk korabbi vagyainkat: reggel 10-tol portolcserek feltunesevel kezdodo, egyre fokozodo homokvihar, delre mar tiszta homok a siksag felett a levego.

Előzmény: Awill (1693)
Barbárka Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1699

Meg nem, de ha eljutok odaig, ide szurom be eloszor a linket. :)))

A Trolladyngja-val hosszasan szemeztunk (a tavolbol), irto jol nez ki. De szerintem nagyon hosszu lehet a megmaszasa, mert hatalmas alapteruletu pajzsvulkan.

Kiegeszitve az altalad irottakat: az Askja-Kverkfjoll ut is 4-5 ora volt, egyreszt a borzalmas terep miatt, masreszt a folyamatos fotos es kozetgyujto megallok miatt. Pl. szepseges horzsakoveket vadasztuk az Askja elotereben - aranyszinuek!

Beszamolod alapjan mar szaz szazalek, hogy legkozelebb nem hagyjuk ki az ahitott F910-et. A Vatnajokull alatti ut, amit emlitesz, ugy tudom, a regi 910-es, csak megvaltoztattak (kijjebb hoztak) a nyomvonalat, mert annyira veszelyes volt. Az egyik hegyiember meselte, hogy bizonyos idoszakokban az az ut ugy nez ki, mint egy folyamatos gazlo, viz borit mindent. Az utat nem latod, csak tippeled, de megallni nem szabad, mert egybol elsullyedsz...

Előzmény: Awill (1697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!