Csúnya ronda dög én:-((((
Nagyon-nagyon elhanyagoltalak titeket, de ez nem volt szándékos. Csak annyira összejött minden szarság, hogy ihaj:-(
Az olvasással is el vagyok maradva, de igyekszem ma du. bepótolni, mert aztán megint szabin leszek egy hétig.
Tényleg olyan baromi régen írtam, hogy azt sem tudom már, hogy a versenyhez induló pillanatához képest mennyi az FT-m. Viszont ami teljesen biztos: 05.05 óta -15 kg. Kénytelen leszek ezt is visszakeresni.
Csomót voltunk Balcsin. Határozottan állíthatom, hogy a heck lelkiismeretfurdalás nélkül fogyasztható minden mennyiségben. Csak az a lényeg, hogy a koviubi legyen több, ne a kenyér. Persze az úszkálás sem ártalmas és a vizi játékok sem. Ja, és nehogy elfeledkezzünk a nagy esti (romantikus:-))) sétikről!
Sok csók és kitartás mindenkinek, ígérem, nem fogok megint ilyen nagyon eltűnni.
Én most a szeptemberi nyaralásunkra próbálok "előre fogyni" egy kicsit, hogy legalább ne + 2-3 kg-val jöjjek haza. De tényleg lehet valami abban, hogy a szervezet takarékra helyezi magát, és megtanulul kevesbb kajából is kijönni, mert mintha nehezebben menne a fogyás, mint év elején, amikor elkezdtem.
Hát nem tudom. Egyelőre nem vagyok nagyon ideges, inkább csak büszke magamra, de még mindig csak tétovázom, asszem ezt akarom, nem biztos, de jó lenne.
Nincs kifejezett nikotinéhségem, inkább csak a szertartás hiányzik.
De megmérni nemnagyon kéne magam, hülyeség volna amiatt abbahagyni az egészet, hogy hízok pár kilót.
Lappa, én csak azt tudom mondani, hogy nemcsak az étvágyat növeli meg az, hogy leteszed a cigit, inkább idegesség ellen jó. Én szörnyű kiállhatatlan voltam az első hetekben, de ugye ha tele a gyomor, nem veszekszik az ember...
Nagyon nehéz.
Próbálj meg helyette rögtön sportolni kezdeni. Futni a Margitszigeten pl. úszni járni vagy akármit. Lényeg, hogy rendszeres legyen. Szoktasd át magad a cigiről a sportra.
Bár én nem vagyok rendszeres dohányos ("hétköznapokon" egyáltalán nem gyújtok rá, társaságban viszont sokat el bírok szívni), én inkább azt tapasztaltam, hogy ha rágyújtok, utána olyan rossz a szám íze, hogy éppen azért muszály valamit ennem, vagy innom. Képtelen vagyok például egy pohár üdítő, ital, vagy kávé nélkül cigarettázni.
Olvastam viszont valahol, hogy a dohányosoknak rosszabb az étvágyuk, mert a cigaretta árt az ízlelőbimbóknak, így nem élvezik annyira az evést.
Hááát, én rám ez sem jellemző!
Én nem vagyok nasis típus, cigihiány esetén sem, ezt mondjuk tudom, inkább csak van egy olyan félelmem/gyanúm/sejtésem, hogy a cigi valamennyire gyorsítja az emésztést. De lehet, hogy tévedek (remélem).
Előbb-utóbb úgyis le kell szokni, jobb, ha mihamarabb túlesek rajta. Vagyis jobb lenne, még nem tudom, még gondolkodom, igyekszem, eljátszom a gondolattal, stb...
A cigiről való leszokás nem jár együtt automatice hájasodással, abban azesetben ha nem kezdesz el a rágyújtási inger levezetésére nasizni stb.
De ugyi ez általában nem szokott bejönni. :-))))
Azért próbáld meg, mindenképpen sokat nyerhetsz vele!
Le kéne szokni a dohányzásról. Félek a plusz kilóktól. Tudományosan mit gondoltok, a cigi fogyaszt vagy csak miatta nem eszik az ember édességet? Logikusabbnak tűnik az utóbbi. És ezesetben a cigiről való leszokás nem jár hájasodással.
Vagy nemtom, zavarban vagyok, azt mondom, hogy mindenki egyen, ha éhes, de azért tíz kilót nem szeretnék én hízni csak úgy.
Nem is tudtam, hogy könyv formában is létezik. Eddig még csak a filmről hallottam.
Nekem meg a hétvégén került először kezembe Shape Magazin. Az sem utolsó olvasmány!
Már a topic 60-as lapjánál tartok visszamenőleg. Arról még mindig nem találtam semmit, hogy az a Brigitte ......... féle kúra jó-e. Jó? És miért éppen marhahús mindig!? Mit gondoltok, a "sós vízben főtt spenót korlátlan mennyiségben" mennyire helyettesíthető fagyasztott parajpürével? Azért abban jóval több a kalória, nem?
A hétvégén Balatonon voltunk barátokkal, és ebben a 3 napban olyan gátlástalanul tömtem mindent, amihez hozzáfértem, hogy már én is meglepődtem magamon. És még csak ezután jön az egy hetes nyaralás!
Beny, hát igen, az emberek boldogok tőle, ha okoskodhatnak, de főleg ha bánthatják a másikat...:( Bár ez a kismamák esetében nyilván más, mint a túlsúlyosak esetében. Az utóbbinál nyilvánvaló a bántó szándék...
Napok óta olvasom visszamenőleg a topicot. Szuper!
Nagyon jókat derülök olykor! Hihetetlen milyen hasonló problémákkal küszködik mindenki!
Most nyomtattam ki a Brigitte ..... féle fogyókúrát. Szeptember elején megyünk nyaralni, és mivel ott hatalmas evészetek várhatók, megelőző jelleggel ki akarom próbálni.
Milyenek a tapasztalataitok?
Jó hétvégét mindenkinek!
Nem, én tényleg nem tudom, hogy miről indultam. Úgy volt betervezve, hogy szeptemberig fogyókúrázom és majd akkor mérem meg magam, hogy az eredményt tudjam. Aztán jött ez a baba májusban és akkor ugye abba kellett hagyni a fogyókúrát, így a méretkezés is elmaradt.
Te meg ne törődj azzal, hogy ki mit mond, először is senkinek semmi köze hozzá, másodszor meg az a fontos, hogy jól érezd magad. Ez persze vonatkozik mindenkire, - arra is, aki 100 kg fölött lesz terhes.
Én sose kérem tőlük, hogy ők válasszák ki az én méretemet, ránézésre látom a ruháknál, hogy az jó lesz rám vagy sem, de tény és való, hogy ezek a lányok valami hihetetlen érzékkel tudják a vevőt elkeseríteni és elriasztani és megutáltatni vele az egész világot. Néha úgy érzem, hogy felvételi követlemény náluk a pokrócság.
És arról mi a véleményetek, hogy a butikokban a min. 175 magas, 45 kg-os, divatbabák először mindig minimum két számmal kisebb ruhát adnak oda felpróbálni? Azután az ember lánya alig mer kiszólni a próbafülkéből, hogy nagyobb kéne, olyan megvető pillantást kap cserébe. (És ez nem csak saját tapasztalat!)
Eltöprengtem már párszor, hogy ez azért van, mert vékonyabbnak nézek ki, mint amilyen vagyok, vagy készakarva idézik elő bennem a kisebbségi komplexust!
Maminti: Ne is törödj velük, most ,már én is elég jól lekezelem magamban a dolgokat! Egyébként köszi!
Kockasfulunyul: Te egyáltalán tudod, hogy hány kilóról indultál? Vagy azt sem tudod pontosan?
Majd most fog beindulni a növkedés! Biztos Neked is hipp-hopp egyik napról a másikra csak azt veszed észre, hogy gömbölyű! Nekem igazándiból most hétfőtől (akkor voltam a 17. hét végén) látszik már valami. De hétvégén még a régi nadrágjaim voltak rajtam, még semmi újat nem kellett beszereznem, majd most....
Nekem halvány lila segédfogalmam sincs, hogy mennyit híztam, majd a védőnő megmondja, ha megyek hozzá.
Mindenesetre senki se tudja a környezetemben, hogy mi van, csak az, akinek elmondtam, bár a pocakom ma reggel is elég kemény volt. Tegnap a fogdoki néni isn megkérdezte, hogy hányadik hétben vagyok, aztán mikos mondtam, hogy mától a 17-ban, teljesen elhűlt, hogy nem is látszik rajtam, nincs is hasam - pedig van, csak pici.
Az mindenesetre biztos, hogy vettem magamnak 1 hónapja két kötős gatyát, hogy a hasam is beleférjen majd a nyaralás alatt és nagyobb méretekben vettem (40-42, én meg 38 vagyok) és ma húztam fel először a kisebbet, de lóg rajtam, mint tehénen a gatya...
Hajaj, Lappa, ha csak egyszer buktattam volna le magam... :)) Látszik, mennyire nincs rutinom ebben... :)))
Beny, nálam viszont az a cudar, hogy mindig idősebbnek gondolnak a hasam alapján, mint amennyi valójában vagyok. :) Meg hogy én sem tudom egyébként, hogy mekkora lenne a pocakom hájci nélkül... :) De szerintem nagyon klassz, hogy eddig összesen 2 kg-t híztál, minden elismerésem! :))
:-)))
Ha már ott tartunk, hogy ki mitől tud a plafonon lenni, hát mostanában engem is nagyon ki tudnak akasztani a beszólásokkal! Mindenkinek van valami nagyon okos beszólása. Mint például: Biztos kislányod lesz, mert már szélesedett a hátsód! vagy kerekebb az arcod. Ennek ellenére nagyon sok olyan kollégám van, aki még mindig nem tudja, hogy kisbabát várok és teljesen elcsodálkoznak,amikor megtudják. Én nem tudom és nem értem, hogy mi értelme van az ilyen megjegyzéseknek, a 18. hétben vagyok ilyenkor már legalább 18 cmes a baba, összesen 2 kilót híztam, persze a pocakom nagyon szépen gömbölyödik már, de mindig olyan ruhát veszek, ami lezser! És az Isten szerelmére, valahol el kell férni ennek a babának, muszáj, hogy változon a testem....
[a kisbabás topicban. egyszer lebuktattad azt a nickedet és úgy vettem észre. mi nem készülünk, én csak vágyakozom, öregszem is és világéletemben imádtam a kiscsákókat. :-)]
Nahát...! Én is mindig attól tudok megőrülni, mikor azt mondják: "nem is látszik rajtad, hogy ennyi kiló vagy!" Én ezt nem tudom eldönteni, de ez a mondat a plafonig ugraszt:DDDDD
És milyen finom nasi tud lenni az alma kockára vágva, vagy lereszelve, fahéjjal és esetleg egy kis édesítőszerrel megszórva!! Hmmmm! Nálam nagyon bejön!
Aquila, ez nagyon jó! Az a hetes mindját itt is lesz, már csak egy röpke kilócska meg egy pici :) Most aztán tényleg nem lenne érdemes feladni!
Az az érdekes, hogy az alakommal amúgy nekem sincs bajom, sokszor nem is hitték el az emberek, már akiket beavattam, hogy tényleg annyi a súlyom. Szóval arányos, de kövérből nagyon szeretnék arányos normál lenni :)