Erosítsetek meg, hogy jól tudom-e?
Január 2-tol újra megy, ezúttal a METRO áruházakban a Szereld magad ISDN-csomag értékesítése. (ISDN2 Net, 4875Ft/hó, amib é 2500 Ft/hó belf. forgalom leírható, O
Ft belépési díj)
A hir igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
Ha veszel egy Gagyisztan markaju szamitogepet potom 151990Ft+AFA-ert, akkor kapod hozza a mezei, szeptembertol letezo ISDN2+ akcios csomagot, amit kb. 40ezer forint felarert (ennyivel dragabb majdnem ugyanaz a szamitogep az ISDN-nel, mint anelkul) mar fel is szerelhetsz magadnak. Informacio: Metro Budaors, szombati allapot szerint. A reszletekert lasd lejjebb a januar 6-i hozzaszolasomat. A 2500 Ft kedvezmeny NEM ALL ennel a Szereld magadnal! Pontosan ugyanazok a feltetelei, mint az egyebkent 14900 Ft-os atszallasi arral hirdetett akcional. Ugyanazt a DIVA kartyat kapod meg a gepbe beepitve, es az ISDN csatlakozot csak akkor kapod meg, ha elotte a MATAVnal szerzodest kotottel. A csomagban NEM NETES NT van! (Ezert van benne a DIVA)
Az NT1+2ab+V.24-es hálózatvégződő egység esetében több modem kerül feltelepítésre a telepítő lemez segítségével!Az egycsatornás kapcsolathoz a modemek közzül az
NT1+2ab+V.24 PPP at com*(1 vagy 2) attól függ melyik fizikai COM porton van az integralt ISDN kártya, kell használni!A multilinkes kapcsolathoz külön modem használható amely
NT1+2ab+v.24 ML-PP-ként van jelen a modemek listájában!
A telepítés után felkerül egy TA ISDN Konfigurator program melynek a második fülénél van lehetőség (Adat port) a Multilink PPP BOD állítására!
Bandwidth on demand (BOD) akt be van pipálva akkor az alatta lévő intervallum megadásával irányíthatjuk azt, hogy mennyi idő vagy forgalom után kapcsoljon be a a második csatorna és mikor kapcsoljon ki!
Az analóg portra programozott MSN hívószámok külömböző csengéshangall a következőképpen adható meg!(mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy azt NT1+2ab+V.24-nél nem adható meg memóriahelyenként a megkülömböztetett csengetés mint az Intracom-nál, mert ha beütjük az alábbi karaktersorozatot az NT magátol hozzárendeli a megkülömböztetett csengőhang frekvenciát az MSN1,MSN2,MSN3-hoz a leírásban megtalálható táblázat alapján!A karaktersorozat:
#97R 123456#9#0 VAGY
1#
0=Normál csengetés
1=megkülömböztetett csengetés
(R megszakítás billentyű vagy Flash vagy Recall-nak jelöli a készülék)
Ilyen jellegü kérdésekre ismerek egy másik nagyon jó fórumot az origón ahol ISDN-nel kapcsolatban technikai kérdéseket lehet feltenni!Érdemes elnézni oda is!
Erősítsetek meg, hogy jól tudom-e?
Január 2-től újra megy, ezúttal a METRO áruházakban a Szereld magad ISDN-csomag értékesítése. (ISDN2 Net, 4875Ft/hó, amibőé 2500 Ft/hó belf. forgalom leírható, O Ft belépési díj)
2. 150 Ft-os kedvezmény érvényessége
Felhívtam az 1212-t, hogy mikor érvényes a 150 Ft-os kedvezmény.
A válasz ezúttal:
Hétköznap: 18-07
Szombat, vasárnap, ünnepnap: 15-07
egyéni vonalnál mindig
üzletinél: analógnál nem tudom, ISDN-nél csak a beszédhívásoknál, ISDN-adathívásnál nem.
Hogy mégis érvényes legyen üzleti vonalról adathívásnál a 150 Ft-os kedvezmény, tedd a következőket.
- Analóg modemmel nyomulj
- ne hívj 51-es körzetű internetszolgáltatót, pl. Freestartnál nem 51-202202, hanem 1-4816193
- ha ISDN-ed van konfiguráld be a régi analóg számodat, ha megmaradt még.
3. Október 28-29-i internetezés félreszámlázása
Nekem két részben számlázták ki az internetezésemet furcsa módon a tárgyhó számláját követő számlában, valószínűleg azért indult újra a számlázás, mert az órákat akkor kellett visszaállítani (a Matávnál is).
Ez azt jelentette, hogy 300 Ft-ot fizettem az akkori internetezésért, pedig nem volt szakadadás.
ISDN csomag megrendelése esetén a csomagban felszerelésre kerül egy olyan termék, hogy
Hívószám azonosítás letiltás(állandó)
Ez az, ami kisse maskepp van a valosagban. Sem a sajat, sem az ismeretsegi korben elofordulo ISDN (van egy par) elofizetoknel nem tortent meg az allando tiltas aktivalasa. Pedig az a szam, amelyikrol az en ISDN-emet migraltak, korabban allando tiltasu volt... Lehet, hogy ugy kellene lennie, ahogy Onok gondoljak, de nem ez a gyakorlat.
ISDN csomag megrendelése esetén a csomagban felszerelésre kerül egy olyan termék, hogy
Hívószám azonosítás letiltás(állandó) melynek segítségével letilthatja hívószámának kijelzését a hívottnál(természetesen a csomag tartalmaz egy Hívószám azonosítás letiltás(átmeneti)-t is de az állandó tiltás ennél erősebb !
Ez a szolgáltatás önnek a központban fel van szerelve ezért nem jelzi ki a mobilkészülékén a hívószámot!(a munkahelyén pedig nincs felszerelve!)
A MATÁV ingyen hívható ügyfélszolgálatán(1212) ezt a szolgáltatást lemondhatja és a központból ez leszerelésre kerül, majd ezután ön rugalmasan használhatja, hogy kimenjen-e valamelyik portjáról a száma vagy nem!Ez a következő billentyűkombinációkkal valósítható meg miután lemondta a szolgáltatást!
1.A hívó fél telefonszámának megjelenitésének letiltása(CLIR bekapcsolás)
*31#
A hívó fél telefonszámának mehjelenítésének engedélyezése
#31#
2.A megjelenités letiltása hívásonkénti alapon:
*31* és tárcsázzuk a letiltandó telefonszámot.
Ilyen jellegű kérdésekre ismerek egy másik nagyon jó fórumot ami at origón található!Érdemes látogatni azt a fórumot is!
Reméljük ,hogy elégedett leszel csütörtökön is. Ja és ne lepődj meg,hogy amikor összerakod a tárcsahang egy kicsit furcsa lesz.Kb olyan mint régen a 06-os T.hang volt. Az a hívó oldali kizárás miatt van. Akkor felhívod a tájékoztatóban szereplő 4 jegyű spec.számot és beaktiválják. Arra különösen figyelj oda,hogy az egyeztetett 4 órás időintervallumban már ne legyen analóg készülék bedugva a falicsatlakozókba közvetlenül ,mert az nem várt következményekkel járhat. Egészen pontossan arról van szó,hogy ebben az időszakban a központon átrendezik az állomást ISDN hardware eszközre és a kábelrendező is átköti az új pozícióra. E két feltétel teljesülése esetén megjelenik az ISDN vonal a falicsatikban.A gáz az,hogy amíg az analóg hw.eszközről 48 V érkezik addig az ISDN hw-ről 97 V! Ezt nem szeretik a 48 V-ra belőtt analóg készülékek! Érdemes próbálgatni,hogy van e már T hang ,mert nem feltétlenül kell 4 órát várni rá! :-)
Természetesen a fent leírt veszély nem fenyegeti az ISDN NT analóg portjára dugott készülékeket,hiszen ott értelemszerűen már csak 48 V jön le az NT-ről.
Én csak tippelek, de lehet, hogy jó libát találok el:-)
Nálam a mkövetkező miatt volt hüle:
com1 egér (alaplapi port)
com2 ISA buszos (ál)PnP-s belső modem
com3 alaplapi port
Ezek után vagy az egérrel akadt össze a netmod (kézi install) vagy egyéb hülyeségeket produkált!
Nálam a megoldás: Vezérlőpult/Rendszer-ben eltávolítani az összes com prtot és modemet és újraindítás (ekkor a bios setup-ot megfogni és az alaplapon az nt com portja ne ütközzön az egérrel (COM1 X COM3! és COM2 X COM!) pl. com1 egér mellett com2 netmod!
Nálam a belső modem eszméletlen szokatlan beállítást kapott (tőlem) és így már minden ok.
Részemről az egészben az a fura, hogy egy ekkora és ilyen drága OS, mint a win98 nem képes lekezelni egy interrupt-megosztást!
Az egész egy röhely -
DE FEL A FEJJEL MINDENKINEK! MÉG EZÉV ELSŐ FELÉBEN JÖN AZ USB-S NETMOD (INFÓ A FORNAXTÓL)!!!
Na igen: én nem is gondoltam (:-))) ), hogy volt sima nt1+2ab (szerintem azért megér egy próbát lecseréltetni, akármilyen idokkal, mert szvsz mást nem tudnak szllítani).
Bármilyen hívószámot programozok fel az 1-es analóg portra, mindhárom számom hívása esetén csörög. Érdekes, hogy a 2-es analóg jól működik, csak a „saját” számára csörög.
Viszont a hivószámkijelzés működik. :c)))
Aztán – olvasgatva a netMod leírását – elkezdett bennem motoszkálni a kisördög, hogy ha van ez a lehetőség, hogy dinamikusan válasszam meg a csatlakozás sebességét (igény szerinti sávszélesség). Meg aztán az is tetszene, ha – amikor bejövő hívás van – automatikusan visszakapcsolna 64 k-ra. Gondoltam, kipróbálom, bár van Eicon DIVA-m.
Ekkor jött a felimerés: nem megy a soros porton a netMod. Sem 28.800-as modemként nem látja a PC, sem a Intracom oldaláról letöltött (direkt WinME alá készült) .inf-fel.
Most visszaálltam a jó öreg Diva-ra 128k-val, ha valaki keres, nem talál.
És gondolkozom rajta, hogy miért nem sikerülhet nekem egyszer valami elsőre.
November 20-án (vagyis jó másfél hónappal ezelőtt) megrendelt "Szereld Magad" csomagom körülbelül 20 telefon, több ígéret és mismásolás után tegnap megérkezett!!!
netMod-ot küldtek, a topicot olvasva talán ezzel jártam a legjobban.
Csütörtökön fogják élesíteni a központban, aztán majd meglátjuk.
A legutóbbi hozzászólásom (1176) másnapján felhívott egy kedves Tímea (?) a pécsi ügyfélszolgálatról, (vette a fáradtságot, hogy a megrendelés-számom alapján utána nézzen a mobilomnak) és megnyugtatott, már postázták a kütyüt. A szerződés még aznap megjött, tegnap meg az NT is.
Tímea, köszönöm (akkor is, ha nem a Te érdemed, csak egyszerűen végre sorra kerültem) a kedvességedet, mutatsd meg a főnöködnek is hozzászólásomat, hátha jól jön az év elején esedékes béremeléseknél ;-))
Aztán lehet, hogy csütörtök este már nem leszek ilyen elégedett, de erről már nem Te tehetsz!
Köszi, de pont ezt szeretném elkerülni. Hamár fizetem az ISDN előfizetési díjat, akkor szeretnék a t. királyi Matávtól ennek megfelelő színvonalú szolgáltatást és eszközt kapni. Ez pedig SZVSZ nem az...
Ird be a telefonszam-felprogramozo AT parancsokat (szep hosszu sor lesz) a modem initstringjebe. Nem kulturalt, amde hatasos. Anno egy villamcsapas kovetkezteben eszet vesztett modemet leheltem igy eletre atmenetileg, mig mas nem kerult helyebe.
Régi mániám újra előjött.
A munkahelyi hálóra úgy tudok rájelentkezni, hogy az visszahív. A probléma akkor kezdődik, amikor megjön a hívás a munkahelyemről. A szuperügyes Elcon NT+2a/b+V.24 egyszerűen egy hardveres reset-et hajt végre a hívás fogadása pillanatában.
Ezután, ha egy pillanatra felemelem az ISDN telefon kagylóját, újabb reset jön (illetve a LED-ek úgy villognak, mintha resetet hajtana végre) Ezután kb. 1 percig nincs vonal. Esetenként az U LED villog is. Legutóbb úgy sikerült segíteni rajta, hogy kiadtam egy AT&F1-et a modemen,
majd AT**RESET. Ezután megnyugodott, és hajlandó volt hívást fogadni.
A szépséghibája a dolognak, hogy minden ilyen reset-nél elvesznek az egyes portokra beállított hívószámok. Magyarán ettől kezdve, megint minden készülék jelez minden hívást...
Kedves MATÁV, Olivér? Van valakinek ötlete?
Szóval a szüleimnek annak idején, amikor kicserélték ISDN-re a vonalukat, akkor azt mondták, hogy az analóg hívószámkijelzés nem megy, kizárólag ISDN telefonnal. Ezért aztán vettek is egy Siemens Profiset 51-et. Na mármost ez a telefon egyébként is megérte az árát, úgyhogy gond egy szál se.
Viszont a papám nem nyughatott, és egy boltból szerzett kölcsön egy fél napra egy analóg hívószámkijelzőt. Azzal próbálkozott otthon, és láss csodát! Ha bekapcsolta az NT gépkönyvében leírtak szerint az analóg portokra a CLIP-t, akkor működött a kijelző!
Hozzá kell tennem, hogy ez egy Intracom NetMod NT. Elconról nem tudok nyilatkozni, de itt a fórumban Kiss Olivér sokat írt az Elconokról is.
A történetben az a bosszantó, hogy az a Matáv vezeti fére az ügyfeleket, esetenként anyagi hátrányt okozva, akinek ezekkel a dolgokkal tökéletesen tisztában kellene lenni!
Mellesleg az öcsém a NetMod-dal internetezik Linux és Win alól is, és semmi gond nincs vele. Sok sikert hozzá!
Nem vagyok beteg, de dícsérni fogom a Matáv szerelőit.
Tegnap du. bejelentettem a bánatomat a 143-on. Ma du 2-kor megjelent két úriember.
Azonnal rácsatlakoztatták a saját hívószámkijelzőjüket, és megállapították, hogy tényleg nem írja ki a hívó számát analóg porton.
Aztán következett egy új ELCON NT. Az sem tudta, nem is lehetett a leírásban megadott kódsorozotatot beadni neki.
Aztán jött egy Quante NT. Azzal sem működött.
Két óra ittlét után előástak valahonnan egy Intracom-ot, amivel végül is megy.
Tényleg nagyon lelkiismeretesen dolgoztak, kicsit már nekem volt égő, hogy mennyit tökölnek az én hívószámkijelzésem miatt.
A fiatalabbik srác megjegyezte, hogy mostanában kezdenek elterjedni a hívószámkijelzéses telefonok, mostanában lesz majd több helyen is probléma, hogy a kihelyezett NT-k nem tudják a CLIP-et.
Az akciókban sokan nem vettek viszonylag drága ISDN telefont, csak amiatt álltak át, hogy netezni tudjanak. A régi analóg készülékek maradtak. Most sokan vásárolnak 4.000 Ft-ért hívószámkijelzőt a Matávtól. A kiábrádulás akkor következik, amikor otthon rádugja az NT analóg portjára, és csodálkozik, hogy nem megy. Mert arról nincs tájékoztató, hogy bozonyos NT-k analóg portjain nem lehetséges a CLIP.
Előfordulhat, hogy pár héten belül tömeges reklamációk lesznek az újdonsült ISDN-tulajdonosok részéről.
Nem értem, az én faterom is mostanság intézte az ISDN-re váltást, és MatávPontokban tudta mindig a leggyorsabban elintézni.
Egyébként az tuti, hogy én a saját pénzemen nem faxoltam volna nekik, esetleg a MatávPont pénzén.
Egyébként nem sértegetni akartalak (ott voltak a szmájlik), de sajnos fel kell venni velük szembe ezt a stílust. Általában én sem vagyok egy ordibálós, rámenős figura, de egyszer nagyon ordítottam a telefonban nem is egy MatávNet-essel (akkor még nem voltak olyan rég kiszakadva az anyavállalatból, hozták is a hozzáállást, most nem tudom, hogy megy náluk), és meg is lett az eredménye az ordítozásnak.
Már 20-án jártam bent a MatávPontban, hogy talán gyorsabb, mint ha levélben küldtem volna el!
Elmagyarázták, hogy milyen hülye vagyok, ha azt akarták volna, hogy ott adjam le, akkor az lett volna odairva, nem az, hogy küldjem el.
Igy azok a bunkok, még engem néztek hülyének, bár azt hittem, hogy igy gyorsabb az elintézés....
Bocs, lehet, hogy nehez a felfogasom, de nem ertelek...
A link, amit beraktal a netmod hazai forgalmazojahoz visz, ha jol lattam. Korabban meg Elcon-rol beszeltetek.
Tudnátok ajánlani nekem egy PCMCIA kialakítású ISDN modemet, amit az ELCON NT S0 buszára lehet kapcsolni? Milyen messze lehet elmenni az NT-től? Lehet 128K-val forgalmazni? Van valami extra amit az ilyen kártyákkal csinálni lehet? Előre is kösz: slr