Keresés

Részletes keresés

szalka Creative Commons License 2001.04.28 0 0 11
Remelem ebben a topicban nemlesz off a dolog.
Hogyan lehet ravenni a madarakat, es mokusokat, hogy a kertedben megtelepedjenek? Alapvetoen nem verebre es galambra gondoltam a madarak alatt, hanem a posszatakra, fekete es egyeb rigokra , esetleg egy kerti rozsdafarkura, vorosbegyre, fakopacsra stb.
Gondolom egyreszt a teli etetes nagyon fontos. Hogyan, mikor, mivel etessunk , milyen etetobe rakjuk, hogy ne csak a verebeke legyen az egesz, hanem a megcelzott kozonsegnek is jusson belole?
A masik a novenyzet megtervezese. Gondolom egyresz olyan foleg bogyos novenyket - akar sovenynek akar csak ugy kell ultetni hozza. Milyet , mikre buknak a leginkabb. A bodzat a poszatak szeretik de az nem a legmutatosabb darab mas otlet.
Meg gondolom a madarknal nemi rendezetlenseg kell, es kezesse zavarni oket ezt hogyan lehet jol elerni.
Esetleg egy kerti pici to itatonak szukseges, vagy se?
Van valaki , akinel megtelepedtek ilyen kerti allatok? Szerettnem tudni, hogy miert es hogyan sikerult ezt elerni.
onobody Creative Commons License 2001.04.27 0 0 10
Megnéztem ... , aranyosak!
Az a baj , hogy nem szivesen mennék
olyan messzire érte.
A jövö héten kinézek a helyi kutyamenhelyre,
és szétnézek.

Üdv Onobody

Előzmény: szigmo (9)
szigmo Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9
Szia Onobody,

Ha még nincs kutyád, nézz el ide:/www.elveszettkutyak.hu/
Gazdit keresünk rovat.

Szia,
Szigmo

pireisz Creative Commons License 2001.04.27 0 0 8
Helló Onobody! Ez nem világosbarna, hanem áttetsző fehér volt és ok lába. Nem tudom mi lehet, és eddig csak egyet találtam.
Előzmény: onobody (7)
onobody Creative Commons License 2001.04.26 0 0 7
Bizony , könyen elképzelhető , hogy lóbogár.
Kiskorában hasonlit egy nagyobbacska hangyára ,
csak a szine világosbarna.
Biztos lesz ott többb is!

Üdv Onobody

Előzmény: pireisz (1)
onobody Creative Commons License 2001.04.26 0 0 6
Szia Barnetto!
Nem tudom a fajtáját , ugy tenyérnyi , szép
piros csikok vannak a fején .
A nyarat a kerben tölti persze bezárva egy
üvegmedencébe. Kedvelem ... , nem hullajtja a
szőrét , és nem zajog ha éhes.
A papagájunk annál inkább, most egy feketerigó
udvarol neki , igy aztán megtanult rigóul és
ugy kiabál .
A mult évben mikor fecskéink voltak , azok
hangját utánozta.

Kifelejtettm a csomagból a kinai hagymát , na
egy másik alkalommal elküldöm.

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (5)
barnetto Creative Commons License 2001.04.26 0 0 5
Szia Onobody!
A teknősöd görög vagy ékszer?
Tavaly kaptam egy görög teknőst, nagyon jó volt, de nem mertem a telken hagyni. Hazahoztam, a lakásban egész éjjel kapart, így aztán továbbadtam, de onnan is elkóborolt.

Ma megkaptam a növényeket, köszi! A családom eldugta, volt szívük nézni, hogy lesem a postást, úgy vártam. Hétfőn megyek Vásárhelyre, csak kedden jövök haza, jövő héten küldöm, amit ígértem.

A kutyaszerzeményről írjál majd.
üdv. barnetto

Előzmény: onobody (0)
pireisz Creative Commons License 2001.04.26 0 0 4
Helló Szigmo! Most már jöhetnek a kedvencek történetei. Nekünk eddig tulajdonképpen három kutyánk volt eddig. Az első egy kis daxli-foxi keverék sajnos beteg lett és az orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. A szívem leszakadt, mikor elaltatta, mert még az utolsó percben is azt hittem, hogy valamit kitalál és segít rajta. A második kutyánk ez helyett kellett sürgősen, még meg sem született, amikor már kértük. Alig vártuk, hogy hazavigyük - kis mindenféle keverék -akkora volt, mint egy zsemle és a szine is olyan, így lett Zsömi. A harmadikat a lányom találta, de sajnos be kellett adni a menhelyre, mert fel akartak bennünket jelenteni, hogy két kutyánk van. A Zsöminek egyszer 5 kiskutyája lett, nagyon nehéz volt nevelőszülőket keresni nekik. Egyszer egy néni becsöngetett, hogy nincs-e kiskutya, mert a Zsömi olyan jó ugatós fajta. Sok jó sztori van vele. Nálunk családtag.
Előzmény: szigmo (3)
szigmo Creative Commons License 2001.04.26 0 0 3
Jó ötlet ez a topik!

Nekem két német juhászom van, egy nálam született - a mamája, életem első kutyája már nem él, 14 és fél évig volt velem, egyet pedig ajándékba kaptam, mikor az "öreget" el kellett altatni. Szerintem a keverékeknek - nagyon sok jó tulajdonságuk mellett - az a hátrányuk, hogy nem ismerjük a szüleiket, nem tudjuk hogy a kutya "miből van". Régen a parasztemberek megnézték a szomszéd kutyáját, ha jó volt, kértek tőle kölyköt, ma már ez nem mindig így működik, ezért kissé lutri a keverék választás. A tenyésztett ebeknél pedig a túltenyésztés a probléma, bár ez szerintem nem feltétlenül az értelmi képességek csökkenésében, inkább egyes tulajdonságaik torzulásában, és a betegségekre való nagyobb hajlamban jelentkezik.

Szigmo

Caryota Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2
A lótetű fiatalon is pont ugyanolyan (randa), mint kifejlett korában. Nincs az a "hagyományos" lárvaalakja, mint pl. a cserebogárnak, hanem úgy fejlődik, mint a tücsök (hivatalos neve lótücsök, repülni is tud!). Fiatalon kicsit világosabb a színe. A legkisebb, amivel találkoztam, kb 2 cm-es volt. És lassan kezdődik a vadászidény, nálunk rengeteg van belőlük (pfujjjj)...
Előzmény: pireisz (1)
pireisz Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1
Tudja valaki, hogyan lehet felismerni a lótetűt fiatal korában. Az a gyanum, hogy a cserebogárpajoron kívül az is van néhány a kertben, mert ásás közben egy furcsa, világos, áttetsző, soklábú valamit találtam. Ha egy van, lehet több is?
onobody Creative Commons License 2001.04.25 0 0 0
Szia Barnetto!
Idetaláltam... , mint már irtam máshol , azért
gondoltam keverék kutyára , mert ugyhallottam hogy
értelmesebbek mint a faj kutyák.
Persze lehet hogy csak szóbeszéd.
Van két macskánk is , ott például a fajtiszta (perzsa )
határozottan értelmesebb , ravaszabb, mint a
másik .
Lehet hogy csak babona az egész mindenesetre
kiprobáljuk .
Van még egy teknősbékánk Berci , és egy
papagájunk Gyöngyi.

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (-)
barnetto Creative Commons License 2001.04.25 0 0 topiknyitó
Ezt a topikot a kert- és állatszeretők miatt nyitottam. Onobody kutyakeresése adta az ötletet, végül is sok kertnek és kertbarátnak tartozékai az állatok. Ha nem értetek egyet, akkor is itt írhatok csak 2 sornál többet néhai ebemről.

Szia Onobody!
Most megtudhatod, kinek milyen kutyája volt/van, és Ő (velem együtt) csak azt ajánlja. :-) Így is van ez jól.
Mikor a boxerünk volt, könyvből választottam fajtát. Elsősorban őrző kellett. (lakáson iroda) A másik, hogy a gyerekeim féltek a kutyától, nem lett volna jó egy morcos eb. Minden igényt kielégített, focizott, rajta aludtak (na nem az ágyban), senkit nem támadott heccből, de megérezte a gonosz szándékot, akkor morgott. Anyósom nem mert hangosan rászólni a gyerekekre, mert rögtön ott volt. Egyszer fájt a fogam és jajgattam magamban. Szegény kutya meg volt őrülve.
Szerintem a fajtatisztáknak egyértelműbbek lehetnek a fajta miatt is jellemző tulajdonságai a keverékkel szemben, de a keverékeket nem ismerem.
Ja, szerintem a házőrző kutya legyen nagyobb, mint egy macska, és ne lehessen csak úgy odébb lökni.
Na, nem folytatom. Most nincs semmilyen saját állatom, ez a bánatom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!