Igen, kedves hammond-b-3 szaktárs, lassan én is feltehetem a képeim a TR-200-ról, ugyanis édesapám már elhozta unokatesómékhoz ma délután, felhívott és már hallhattam is, majden sírva fakadtam, kegyetlen. Pörög a lezli, minden billentyűje tökéletes, minden működik rajta, külalakra egy kicsit javításra szorul, de belsőleg szuper. Az a borzasztó benne, hogy apukám csak másfél hónap múlva jön haza. addig nyílván megőrülök:) De addig is az eladó által készített kép:
Azt hiszem életem legjobb vására volt, 28 000 Ft.
Ja, igen: sajna a teljes pedálsor hiányzik, mégsajnább, a hangerőpedállal együtt. De talán ezt még be tudon szerezni.
Nem tudom Viktor! Alul van az az opció, hogy új kép / saját gépről, aztán gondolom a mellette lévő gombra "Keresés, vagy tallózás" van írva (nálam németül jelenik meg, mert az op. rendszerem német), aztán kép felirat rovatba ne írj semmit, hanem miután kikerested a kívánt képet, az automatikusan beíródik a "saját gépről" alatti mezőbe. Aztán csettints rá a feltölt gombra. Ekkor ott alul megjelenik a feltöltött kép. Utána kattints rá a "beszúrás" szóra - ekkor teszi be a szövegmezőbe, amit aztán mi is látunk. Arra ügyelj, hogy egy kép mérete ne legyen nagyobb 500 kilobyte-nál, különben hibajelentést kapsz. Próbáld meg, aztán ha nem megy, csörrents meg a mobilomon: 30- 4934385 Raphael lebetegedett, úgyhogy itthon ülünk egész nap :-((( Üdv.: Zsolt
Kedves Fiúk, íme néhány kép az orgona belvilágáról. Hogy nem tone-wheel-cucc, azt ugye tudjuk. De milyen Leslie lehet benne? A "centrigúga" ott forog, de őszintén megmondom, nem mertem szétbontani. A lényeg, hogy jól szól és ha másra nem is, de a kottatartó-megvilágítása (lásd az utolsó képet) hangulatlámpának is kitűnően használható :-)))))
A képek alapján, ha valaki tud valamit szólni eme ketyeréről, kérem tegye meg - előre is köszönöm! Üdv. Zsolt
PS: Remélem hvik-szaktárs TR-200-a is lassan megjelenik képekben a fórumon!!!
Kösz, Norbi! Így van, egy padot mindenképpen be akarok szerezni, ha más nem, akkor csináltatok egyet. Én baromarcú idióta, mondhattam volna az eladónak, hogy küldjön egyet, mert ez egy orgonaház, pár EUR-ért biztos küldött volna padot is. Késő bánat... :-(((
Gratulálok és örülök az örömödnek, Zsolt :) Jótanács: hamar szerezz be egy magasabb padot, vagy széket a kis Raphaelnek, nehogy baj legyen a csuklójával! Aztán szerintem taníts meg a kicsinek egy blues skálát, kezdetnek az a legjobb!
Fiúk/Lányok! Tessenek szívesek lenni együtt örülni! Ma megjött a Hammond épségben és tényleg gyönyörű állapotban. Van benne egy dobgép is, tehtube-szaktárs azt mondta, hogy ez ugyanaz a Roland dobgép, ami neki is van az A102-je tetején. Hogy milyen lacika van benne, azt bíz' nem tudom, még eztán fogom a hátlapot leszedni (ha Raphael végre elalszik és odaenged a ketyeréhez) és belenézni. Egy biztos: Szerintem nagyon jól szól, itthonra egy ilyen szerszám (ha az ember pénztárcája többet nem enged), tökéletes - főleg 120.-EUR-ért :-)))Szépen, szolídan szól, van benne perka is, meg vibrato, lacikát az alsó és felső manuálhoz külön lehet ki-be kapcsolni. A lényeg: "Beköltözött az öröm a házba"!
Ha valaki többet tud a cuccról mondani, örömmel várom a visszajelzéseket. Nekem az az érzésem, kicsit feltuningolhatták, mert tényleg tök jól szól!
Abban biztos lehetsz. Ez egy családiház, tele jópofa régésszel 20-50közt. Vagy 60-an lesznek. Mint mondtam, nem igazán zártkörű, de úgyis ott leszek...
A "színpad" :-)
Ottalvás, majd másnap a motorostalálkozó Pilisen a szomszédban.
Igen igen, ahogy mondod, tanulasra, hallgatni jo szt, csak nem komoly cuccon:-(Jo lehet az a Organ-ized!:-) Nem tudod, ez valogatas, vagy itt jatszak csak ezeket a szamokat a fiukak?:-)
Mlyen felbontasban, bitrate-ben van az organ-ized? Erdekelne, ha jo minosegu!
Ja , es a Don Patterson is, nekem egy masik Acid Jazz kiadasu van meg, nem ez a friend-es! Csere?
T200 német. Az R, azthiszem valami metronómot jelent. Beépített polisztirolrotoros lezli 8"-as szélessávú hanxóróval. Mechanikus, scanneres, jól látszik a shift line is, de fulltranyós. Nem pont olyan lesz a hangja ha megérkezik amit elképzelsz, de lehet rajta segíteni. T szériát használt Balázs Fecó a Neoton-Taurus-Korálban és a JJ Kravetz a Frumpyban. Az etalon annak aki szereti az Emersonos-Purplés hosszúra vett nótákat, legyen szó stúdió vagy koncertfelvételükről. (victoraudio)
Ok, szerintem mindkét előadó csöves lezlivel "bolondította meg" a hangját.
Az első 17 hangkerék gyárilag hiányzik belőle. Ezek a hangok elektromosan leosztottak a fölsőbbekből. AZ első 13 a lábbasszushoz, a 14-17-re meg nincs szükség, oda nincs billentyűzet. Ilyenek a spinetek. C-F közt nincs min játszanunk.
Van egy német aki gyárt egy panelt ami csöves és azzal ki lehet váltani a tranyós előerősítőjét. Ez azért is jó még mert azthiszem visszaállítja a rendes perkahangot, mert a "nemszabványos" oktáv és kvint perkák helyett összetett hangzások csengenek le itt már, ami látszólag előrelépés, csak hervasztó hallani.
Van egy másik kis panel a tarnyós lezlik végfoka elé. no ha azt is beteszed a lezlije elé, akkor lehet hogy egész finom hangot kaphatsz a szekrényből is. Persze egy lezli mindig jól jön.
A vágott billentyűk is szinte elérik a waterfall mozgását, de csak a fölső manuálon. Az alsón a játék hevében gyakran beleakadhat a kezed a kinyúló és sorjás fölsőbe.
A vibrátó is hiába scanneres, a chorus bekapcsolása után sem fog sikítani. Mások az alkatrészek. A sikítós chorusvibrátót az ABCDMRt-k tudják. Meg lehet vizslatni, melyik ellenállás, kondi a ludas.
Ebből a T200-ból épp szervizelés miatt ki van szedve a lezli.
A hangrendszere azért ezeknek az orgonáknak egész jó, ahogy az M3-amnak, A100-nak, E100-nak is jó volt, sőt a Porta-B-é is meglepett, csak egy bajuk van, akkor szól jól, ha leguggolunk a billentyűk alá. Úgy meg nem lehet orgonálni :-) Annyira takarásban vannak egyébként ott lent, hogy kár az elveszett jó dinamikáért, magasakért. Mivel a kezed alatt nem lesz basszus, mert az alsó manuál egy oktávval feljebb hangolt, ezért ha szeretznél komplex hangzást, meg kell tanulnod lábbal játszani. Rajta, nagyon jó mulatság lesz, 1-2 hónap után nagyon fogod élvezni. Lábbassz, balkéz-harmóniák, jobbkéz-szólam. Zs
Nekem egy Joey De Francesco,Lonnie Smith,es meg valaki regi feka, ami van iyen cimmel, Organized....nem ugyanaz lenne?
Erdekelne a dolog! Kik jatszanak rajta?
Aki most ujdonsag nalam, es ubertop a csavo(meg Joey-nak is van tribute lemez rola) az a Don Patterson! Eleg ritka szerezni olyat sajnos....
A masik a hatvanas evek elejen keszult Johnny "Hammond" Smith lemezek.....zsenialisak!!! Csere?