Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1090
Szvsz holodoki látványtechnikai szempontból nincs mindenüt.. Mégiscsak egy film, és izgalmasabb, mikor egy életét kockáztató doki rohangászik zri esetén, mintha odavetitik a holodokit, és nyugodtam megoldható a helyzet... ;-))) O'Briennel igazad van, olykor nem tudtam, hogy sirjak, vagy röhögjek, mikor egy rész alatt volt vagy 3féle rangja... (inkább röhögtem :)
És szivesen :) Ott volt a gond, hogy nem ugrott be a filenév és -tipus, és menthetetlen lenyomozni anélkül bármit a gépemen a trek kapcsán... (tul sok helyen van :o)
Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1089)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1089
Igen, ezaz! Megkaptam, köszönöm.

Annyira tetszik, hogy be is kell másolnom párat, hátha valami nem ismeri.

46 helyzet, ami sosem fordulhat elő a Star Trekben

7.A hídon egy energiaingadozás okát (amelyet egy hibás kondenzátor okozott) közönséges diagnosztikai eszközökkel, korrekt módon felderíti egy jól képzett mérnökcsapat.

8.Egy energiaroham a hídon nem öli meg az egyik panel előtt ülő tisztet,
köszönhetően egy rendkívül kifinomult, 24. századi védelmi lehetőség a
"biztosíték" használatának köszönhetően.

Na, csak mégy egyet...

28.Worf 2 másodpercnél több időt ad egy másik hajó legénységének, hogy válaszoljon a hívására.

:)

Bozilla, O'Brien nem a Voyagerben szerepel, hanem a TNG-ben és a DS9-ben, és onnan lehet megismerni, hogy mindig (néha még egy részen belül is..) változik a rengjelző pöttyök száma, arról meg, hogy végülis milyen rangja van, szerintem amerikában már annyit vitatkoztak a nézők, hogy külön levelezőlistát nyitottak. Ha jól emlékszem, a TNG-ben általban kettő telt pöttye volt, aztán egyszercsak egy üres, szóval nehéz eset..

A doki problémája viszont tényleg jogos felvetés, nekem is eszembe jutott már, hogy vészhelyzet esetén miért kell Parisnek besegíteni, ahelyett, hogy 3-4 holodoki rohangálna. Persze biztos van technoblablás magyarázat (pölö túlzott energiaigényesség,) nem tudom.

bozilla Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1088
Red Squad, ki az az O'Brien?
Aztán még egy kérdés mindenkinek.
Miért nem tudnak holovetítőket kihelyezni szerteszét a Voyageren, hogy a holodoki bárhol lehessen, sürgősségi esetben akár több példányban is? Ilyen technikai fejlettség mellett hihetetlen, hogy még nem valósították meg.
'lla
Előzmény: Red Squad (1078)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1087
Hmm... Gondolod, hogy egy klingonoktól megfujt bonanzi hajón ücsörgő vulcani tisztnek kell majd a segítséged? Bááár a hajónak jól jöhet, ha gáz van a semleges zónában :) (valahol a gépben van, de még nem találom :()
Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1086)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1086
Oh, micsoda öröm e késői órában. Igazán végtelenül hálás vagyok. Ha majd 25 év múlva véletlenül úgy érzed, hogy ide-oda utazol az időben, és el akarsz jutni az egykori Semleges Zónába, mindenképpen számíthatsz a segítségemre.
Előzmény: Vegetable (1085)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1085
Levadászom kedves RT :o)))))))))
Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (1084)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1084
És ha nagyon szépen megkérlek, elküldenéd a zooropa_@freemail.hu címre?
Előzmény: Vegetable (1083)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1083
Igen, megvan. :)
Előzmény: Red Squad (1082)
Red Squad Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1082
Ühüm..lehetne kicsit bővebben?:)
Előzmény: Vegetable (1081)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1081
Igen. :)
Előzmény: Red Squad (1079)
Vegetable Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1080
Hali! :)
1. A pajesz szerintem azért van, hogy mutassák, ezek nem a mai divatot követik... (és egyszerüen meg lehet csinálni :o)
2. A szinek azt jelentik, hogy milyen tipusu munkát végez a tiszt... (müszaki, főtiszt, orvos... de pontosan nem tudom melyik hogy is van behatárolva :o)
3. A nyaknál tényleg rangjelzés van! Kb a katonainak megfelelő... Mintha pl egy hadihajón lennél, ahol a tisztek rangjelzésként fémpöttyöket viselnek. Ha jól rémlik, a kapitánynak 4 van... De nem figyeltem, melyiknek hány van :o)
Veg :)
Előzmény: bozilla (1077)
Red Squad Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1079
Én is kérdezek valamit.Valahol valamikor régen olvastam egy trek-paródiaszerűséget, olyasmi volt a címe, hogy mikor lesz vége a Voyagernek/treknek. Megvan valakinek ill tudja valaki, hogy melyik oldalon van?

Qapla!

Red Squad Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1078
KT.
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva.Miért?

Ez talán az ionizált tachion nyalábok gamma sugárzásával függ össze, magyarul nem tudom, de nem is vettem még észre ilyesmit.:)
Bár valószínűleg egyszerűen csak spórolnak a fodrászon és így kevés a fantázia.

Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?

Hmmm...ebben pont az a szép, hogy szép lassan magától is rájön az ember, ha sokat nézegeti a részeket. Csak egy jó tanács, ne O'Brien alapján próbáld kikövetkeztetni...

Előzmény: bozilla (1077)
bozilla Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1077
Lamer kérdések, de hát mit csináljak:
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva. Miért?
Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?
Most kaptatok egy csecsemőt személyemben :-).
'lla
Valiant Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1076
Annak idején sikerült felvennem ezt a részt eredetiben a horvát adóról. Igaz, horvát felirattal, de legalább nem motyognak alatta délszlávul. :-)
Előzmény: Nagyoreg (1075)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1075
Jupi, ma volt a Timeless a Sat1-en :)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.16 0 0 1074
Ma mintha a Basics első része következne a Viasaton. Ez pedig azt jelenti, hogy eljutunk a harmadik évadhoz!!!!!! Végre... Már nagyon várom a Distant Origin című epizódot, ami az egyik legjobb Trek epizód (természetesen az egyrészesek közül).
Valiant Creative Commons License 2001.02.15 0 0 1073
Valiant (aki személyesen érintett e nap alkalmásnból) köszöni!
Előzmény: LtGlove (1072)
LtGlove Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1072
Hé, humanoidok és egyéb lények ebben a galaxisban !

Mi történt, a Borg asszimilálta a billentyűzeteket vagy valamilyen titkosszolgálat zavarja a kommunikációs csatornákat ?

Már három napja semmi mozgás.

Most mindentől függetlenül : Boldog Valentin Napot Mindenkinek !

Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1071
Azért asszem arra még várni kell egy ideig (kivéve, ha az embert pénzt nem kímélve letölti a bugázott videot a netről a Matáv nagy örömére...).

A Valentin-napi esti filmben a tv2-ön a Jadziat játszó színésznő lesz az egyik főszereplő (Terry ...). Persze még ezért önmagában nem feltétlenül jó film, csak gondoltam érdekességképpen megemlítem...

Előzmény: Valiant (1070)
Valiant Creative Commons License 2001.02.08 0 0 1070
Csak annyit, hogy a tegnapi rész nagyon szép volt.

Láttátok már az új rész, a Prophecy trailerét? Nem leszek spoiler, de szerintem nagyon jó! A 7. szezon eddig jónak ígérkezik. És már csak 11 epizód az utolsó szezonzáróig. :-((((

Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.08 0 0 1069
:((((((((((((
Előzmény: Dob (1068)
Dob Creative Commons License 2001.02.07 0 0 1068
Szerintem 'a' val írják, mivel Bad-rossz. Badlands-Rosszvidék (vagy ilyesmi).
A Sat1-en szerintem jó ideig nem lesz Ds9, most elég antitrekes politikát folytatnak.
Előzmény: Nagyoreg (1067)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.02.07 0 0 1067
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem "e"-vel irjuk a Bedlands-et?

Van valakinek ötlete, mikor lesz már DS9 újból a SAT1-en?

Cifu Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1066
Mintha épp az EMH-t látnám az RTLklub csatornán a Szörnyecskék 2 holonovelában, bár kicsivel több hajal megáldva :)))
mrzool Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1065
Udv pikszi,

Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"?

A valasz elhangzott, csak annyit fuznek hozzam hogy sokkal jobb lett volna a 'Csillagflottas' forditas...

A Badlandsre is volt valasz, esetleg azzal tudnam kiegesziteni, hogy kb. a Foderacios ur szelen van, a bajori es kardassziai hatarhoz kozel. Ennek igazi jelentosege legfeljebb a DS9-ban van, a Voyhoz nem sok koze van.:)

Előzmény: pikszi (1060)
Dob Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1064
Én a határőrgrófokra asszociáltam vele.. ők voltak Marquik (vagy ilyesmik).. de partizánok joban hangznak.
A Badlands volt pár Ds9 részben is
Előzmény: Mike73 (1062)
Rocinnte Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1063
A Badlands volt az a hely ahonnan a Voy és a Maquis hajó eltűnt... Asszem még Sisko is említette egyszer hogy veszélyes hely, több hajó is elveszett ott. De nem fejtették ki különösebben, csak hogy valami plazmakitörések vannak a területen (ahogy Dob mondta).
Mike73 Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1062
Nem márki, hanem inkább máki. Eredetileg ugye Maquis (ejtsd: máki)...
A szó eredetileg francia, és a II. Világháborúban a partizánmozgalom tagjait hívták így...

(francia szabadságharcos/ellenállási/partizán csoport/mozgalom)

Előzmény: Dob (1061)
Dob Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1061
Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"
Ugyebár Torres nem flottabeli ("márki" szegény), és Kim még elég kezdő, sőt a legénység tisztjei közül ő a legtapasztalatlanabb, és eléggé kötődik a Flotta előírásaihoz, és ez sokszor nézeteltérést váltott ki kettőjük között. Ha jól emlékszem ezért.
A BadLands?
Azonkívül hogy gonosz plazmakitörések vannak benne, nem tudok mást mondani. majd valaki más talán

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!