Szvsz holodoki látványtechnikai szempontból nincs mindenüt.. Mégiscsak egy film, és izgalmasabb, mikor egy életét kockáztató doki rohangászik zri esetén, mintha odavetitik a holodokit, és nyugodtam megoldható a helyzet... ;-))) O'Briennel igazad van, olykor nem tudtam, hogy sirjak, vagy röhögjek, mikor egy rész alatt volt vagy 3féle rangja... (inkább röhögtem :)
És szivesen :) Ott volt a gond, hogy nem ugrott be a filenév és -tipus, és menthetetlen lenyomozni anélkül bármit a gépemen a trek kapcsán... (tul sok helyen van :o)
Annyira tetszik, hogy be is kell másolnom párat, hátha valami nem ismeri.
46 helyzet, ami sosem fordulhat elő a Star Trekben
7.A hídon egy energiaingadozás okát (amelyet egy hibás kondenzátor okozott) közönséges diagnosztikai eszközökkel, korrekt módon felderíti egy jól képzett mérnökcsapat.
8.Egy energiaroham a hídon nem öli meg az egyik panel előtt ülő tisztet,
köszönhetően egy rendkívül kifinomult, 24. századi védelmi lehetőség a
"biztosíték" használatának köszönhetően.
Na, csak mégy egyet...
28.Worf 2 másodpercnél több időt ad egy másik hajó legénységének, hogy válaszoljon a hívására.
:)
Bozilla, O'Brien nem a Voyagerben szerepel, hanem a TNG-ben és a DS9-ben, és onnan lehet megismerni, hogy mindig (néha még egy részen belül is..) változik a rengjelző pöttyök száma, arról meg, hogy végülis milyen rangja van, szerintem amerikában már annyit vitatkoztak a nézők, hogy külön levelezőlistát nyitottak. Ha jól emlékszem, a TNG-ben általban kettő telt pöttye volt, aztán egyszercsak egy üres, szóval nehéz eset..
A doki problémája viszont tényleg jogos felvetés, nekem is eszembe jutott már, hogy vészhelyzet esetén miért kell Parisnek besegíteni, ahelyett, hogy 3-4 holodoki rohangálna. Persze biztos van technoblablás magyarázat (pölö túlzott energiaigényesség,) nem tudom.
Red Squad, ki az az O'Brien?
Aztán még egy kérdés mindenkinek.
Miért nem tudnak holovetítőket kihelyezni szerteszét a Voyageren, hogy a holodoki bárhol lehessen, sürgősségi esetben akár több példányban is? Ilyen technikai fejlettség mellett hihetetlen, hogy még nem valósították meg.
'lla
Hmm... Gondolod, hogy egy klingonoktól megfujt bonanzi hajón ücsörgő vulcani tisztnek kell majd a segítséged? Bááár a hajónak jól jöhet, ha gáz van a semleges zónában :) (valahol a gépben van, de még nem találom :()
Oh, micsoda öröm e késői órában. Igazán végtelenül hálás vagyok. Ha majd 25 év múlva véletlenül úgy érzed, hogy ide-oda utazol az időben, és el akarsz jutni az egykori Semleges Zónába, mindenképpen számíthatsz a segítségemre.
Hali! :)
1. A pajesz szerintem azért van, hogy mutassák, ezek nem a mai divatot követik... (és egyszerüen meg lehet csinálni :o)
2. A szinek azt jelentik, hogy milyen tipusu munkát végez a tiszt... (müszaki, főtiszt, orvos... de pontosan nem tudom melyik hogy is van behatárolva :o)
3. A nyaknál tényleg rangjelzés van! Kb a katonainak megfelelő... Mintha pl egy hadihajón lennél, ahol a tisztek rangjelzésként fémpöttyöket viselnek. Ha jól rémlik, a kapitánynak 4 van... De nem figyeltem, melyiknek hány van :o)
Veg :)
Én is kérdezek valamit.Valahol valamikor régen olvastam egy trek-paródiaszerűséget, olyasmi volt a címe, hogy mikor lesz vége a Voyagernek/treknek. Megvan valakinek ill tudja valaki, hogy melyik oldalon van?
KT.
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva.Miért?
Ez talán az ionizált tachion nyalábok gamma sugárzásával függ össze, magyarul nem tudom, de nem is vettem még észre ilyesmit.:)
Bár valószínűleg egyszerűen csak spórolnak a fodrászon és így kevés a fantázia.
Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?
Hmmm...ebben pont az a szép, hogy szép lassan magától is rájön az ember, ha sokat nézegeti a részeket. Csak egy jó tanács, ne O'Brien alapján próbáld kikövetkeztetni...
Lamer kérdések, de hát mit csináljak:
Minden csillagflottás férfi pajesza hegyesre van fazonírozva. Miért?
Az egyenruhák szineinek mi a jelentése? És a nyaknál lévő apró "rangjelvény"-eknek?
Most kaptatok egy csecsemőt személyemben :-).
'lla
Ma mintha a Basics első része következne a Viasaton. Ez pedig azt jelenti, hogy eljutunk a harmadik évadhoz!!!!!! Végre... Már nagyon várom a Distant Origin című epizódot, ami az egyik legjobb Trek epizód (természetesen az egyrészesek közül).
Azért asszem arra még várni kell egy ideig (kivéve, ha az embert pénzt nem kímélve letölti a bugázott videot a netről a Matáv nagy örömére...).
A Valentin-napi esti filmben a tv2-ön a Jadziat játszó színésznő lesz az egyik főszereplő (Terry ...). Persze még ezért önmagában nem feltétlenül jó film, csak gondoltam érdekességképpen megemlítem...
Csak annyit, hogy a tegnapi rész nagyon szép volt.
Láttátok már az új rész, a Prophecy trailerét? Nem leszek spoiler, de szerintem nagyon jó! A 7. szezon eddig jónak ígérkezik. És már csak 11 epizód az utolsó szezonzáróig. :-((((
Szerintem 'a' val írják, mivel Bad-rossz. Badlands-Rosszvidék (vagy ilyesmi).
A Sat1-en szerintem jó ideig nem lesz Ds9, most elég antitrekes politikát folytatnak.
Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"?
A valasz elhangzott, csak annyit fuznek hozzam hogy sokkal jobb lett volna a 'Csillagflottas' forditas...
A Badlandsre is volt valasz, esetleg azzal tudnam kiegesziteni, hogy kb. a Foderacios ur szelen van, a bajori es kardassziai hatarhoz kozel. Ennek igazi jelentosege legfeljebb a DS9-ban van, a Voyhoz nem sok koze van.:)
A Badlands volt az a hely ahonnan a Voy és a Maquis hajó eltűnt... Asszem még Sisko is említette egyszer hogy veszélyes hely, több hajó is elveszett ott. De nem fejtették ki különösebben, csak hogy valami plazmakitörések vannak a területen (ahogy Dob mondta).
Nem márki, hanem inkább máki. Eredetileg ugye Maquis (ejtsd: máki)...
A szó eredetileg francia, és a II. Világháborúban a partizánmozgalom tagjait hívták így...
Miért hívja Torres Kimet időnként "Csillagflottának"
Ugyebár Torres nem flottabeli ("márki" szegény), és Kim még elég kezdő, sőt a legénység tisztjei közül ő a legtapasztalatlanabb, és eléggé kötődik a Flotta előírásaihoz, és ez sokszor nézeteltérést váltott ki kettőjük között. Ha jól emlékszem ezért.
A BadLands?
Azonkívül hogy gonosz plazmakitörések vannak benne, nem tudok mást mondani. majd valaki más talán