Keresés

Részletes keresés

hvik Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2173

Na, hál'Isten béke és nyugalom:)

Téged szeretnélek kérdezni, ebayen-jártas-Zsolt. Szerinted mit tegyek, hogy megszerezzem ezt a hammondot? Utolsó perces licit, vagy valami más esetleg? Egyelőre regisztrálnom kéne, ahhoz tényleg kell egy Visa/mastercard/valamimás szám?

Előzmény: hammond-b-3 (2171)
akapuli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 2172
semmi gond, mindenkivel megesik, na megyek probara :-)
Előzmény: hammond-b-3 (2171)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 2171

Szia akapuli! Igazad van, és sajnálom a gúnyos hangvételű levelet, tényleg ne haragudj. Az este egy értekezleten felb......ák a cukromat, még mindig sík ideg vagyok. Aztán Rád eresztettem ki a mérgemet - ezért bocsánatot kérek.

Üdv: Zsolt

Előzmény: akapuli (2170)
akapuli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 2170

ejnye biztos koran keltel, hogy ennyire szivedre vetted a dolgot, nem kellett volna.

p & l

Előzmény: hammond-b-3 (2169)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2169

Akkor súgok neked valamit akapuli - igaz te kisebb betűkkel írtál, de annál nagyobb valótlanságot. Több mint 500 eBay-aukcióm van és pontosan tudom mi a dörgés.

Azt javaslom íratkozz be eBay-ékhez egy tréningre :-)

A helyzet továbbra is ez: Vételár=második helyezett által megtett licit + 1.-EUR.

A német eBayen nincs semmiféle felezés, vagy duplázás, vagy az ördög tudja mit írtál :-)

Egyébként kezdőknek, pláne külföldről nem ajánlom az eBay-t, mert ahogy tehtube-szaktárs írta, könnyen mgszívhatja az ember. Tehát csak óvatosan! 

Előzmény: akapuli (2166)
trambi Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2168

Az Ebayal kapcsolatban ,az igazán "szép" hangszerek az USA piacról vehetök ! 1000mester szintü bc3 as

szivetmelengető képe .Lakókocsiban is szállitható, és kis ráforditással kerekeket

b3

lehet a modellre szerelni, és akkor tv és hifi állványnak is praktikus...

Mindörökké Hammond, vagy mi.....

tehtube Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2167

Annyit erről, hogy lehet tétekkel megpróbálni győztes árat kiharcolni, de nem biztos hogy bejön. Nyertes ár=második legjobb ajánlat+1 lépés.

Ha bejön, akkor is el kell juttatni a pénzt. (plusz költség)

Remélhetőleg jó helyre érkezett a pénz, egy vadidegen személyhez.

Akkor még nincs az áru rendesen megtekintve, főleg meghallgatva, csak néhány gyengébb kép és az elmesélés.

Ha még ez is összejön, akkor következik a szállítás, vagyis nem, először a csomagolás.

Mibe, mekkorát, hogy, mennyiért?

És ha már be van csomagolva, akkor szállítható, kivel, menyniért, mikor, hogy?

Ha nem az áhított állapotban érkezik, vakarhatjuk a fejünk, vajon így adták föl vagy a szállító hagyta így helyben?

A legtöbb íbéj nyertes max félnapi járóföldre van a játéxerétől és maga megy értre éppen ezért. C.O.D. Látja, kipróbálja, átadja a zsét, saját felelősségén-költségén elszállítja. Vagy picit vesz olcsón.

Szóval csak annyit, hogy elnyerni egy licitet, az még nagyon messze van az áhított tárgy birtokbavételétől. Sokan, többször mexívták már. Alkalmi vételeket Magyarországon is ki lehet fogni, természetesen alkalomadtán. Jó fejtörést :-)

Előzmény: akapuli (2166)
akapuli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2166

szvsz azert nem artana kepben lenned :-) ha mar ilyen nagy betukel irsz :-)

ha emeled a licitet, a motor a ket utolso licit kulonbsegenek felevel emel. a nyertes az utolso aron viszi el a termeket, ami alacsonyabb mint az o utolso licitje.

Előzmény: hammond-b-3 (2165)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2165

...ja és még valami. Azzal, hogy én most 65.-EUR-t rátettem az orgonára, az nem jelenti azt, hogy többet nem licitálhatok. Ha be akarom magamnak biztosítani a cuccot, természetesen az utolsó pillanatban is még pakolhatok rá, akár 1000.-EUR-t is. A vételár viszont az alattam lévő licitáló által megtett összeg + 1.-EUR lesz. Ha pedig rajtam kívül senki sem licitál, akkor marad a 65.-EUR vételárként, hiszen önmagamat nem licitálhatom felül. Aranyaos mi...?! :-))) Ki van ez találva...

(Olvassátok el az előbbi két hozzászólásomat, hogy teljesen képben legyetek, miről is van szó!!!!!)

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2164

Íme egy konkrét példa az előbbi eBay-ügy illusztrálására.

Az orgonát a fiamnak (3 éves) akrom megvenni tanuló-cucc gyanánt.

Az induló ár 65.-EUR volt, a villámár 125.-EUR. Azzal, hogy én leadtam a licitet, a villámár már elszállt, tehát 65.-EUR-n áll. Én egyelőre a kezdő árat tettem csak meg, nehogy elvigye valaki villámáron. De ha 100.-EUR-t raktam volna rá, akkor is 65.-EUR lenne az aktuális vételár. Áremelkedés akkor következik majd be, ha újabb licitálók jelennek meg.

Ha gigyelni akarjátok az aukciót, akkor kattintsatok az alábbi linkre, mindig az aktuális helyzetet fogjátok látni (ár, licitek száma, hátralévő idő, stb.). Üdv.: Zsolt

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7340128055

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2163

Rövid eBay - tájékoztató MINDENKINEK!!!

Kedves Fiúk / Lányok, miután több érdeklődés is mutatkozzik fórumunkon az eBay iránt - pl. hogy mimódon működik, miért nem az enyém lett az orgona, stb. ezért leírom röviden a működési elvet:

A link ugye www.ebay.de  (de van www.ebay.at  www.ebay.com és még X-mennyiségű a különböző országokban).

A licit, illetve, hogy ki nyeri meg az aukciót az a következő képpen zajlik, példával illusztrálom, mert úgy azt hiszem mindenki számára világos lesz.

Tegyük, fel, hogy Józsi felteszi a Hammond-orgonáját az eBay-re, mondjuk 10 napra. Induló összegnek beír mondjuk 1.-EUR-t. Aztán a jónép elkezd licitálni és így szép lassan megy fel az ára. Pl. én rásuhinthatok első licitálóként  akár 500, vagy 1000.-EUR-t is, de ettől az ára még egy EUR-n marad. Jön Sanyi és rátesz mondjuk 100.-EUR-t. Erre visszajön neki a válasz, hogy sorry öreg, valaki jobb nálad, viszont a cucc ára felrepül 101.-EUR-ra (azaz a Sanyi által megtett összeg + 1.-EUR), de mindaddig én vagyok a legjobb a pályán, amíg valaki újra nem próbálkozik. Jön mondjuk Gergő, de ő már a 101.-EUR-t látja, tehűt minimum 102.-EUR-t kell megtennie. Gergő azt mondja, hogy rátesz 200.-EUR-t. Ezzel az ár már 201.-EUR-ra emelkedik, de még mindig én vagyok a jobb, egészen addig, amíg az általam megadott 500.-EUR-t el nem éri. Azonos összegnél az nyer, aki hamarabb tette meg az 500 pénzt. A licitálók soha nem tudhatják, hogy aki vezet a "versenyben", mennyit tett meg maximális összegként. Ez az aukció végén sem derül ki, így az eladó sem bosszankodik. Ugyanis a vételár mindig a második helyezett által megtett összeg + 1.-EUR!!!

Ezért nem én nyertem meg a tegnapi aukciót. Én mindig kivárom az utolsó pillanatot és akkor felteszem az általam rászánt összeget, aztán már másnak nincs ideje kapkodni. Igaz ez azt is jelenti, hogy ha nem én nyertem, akkor már nekem sincs időm az összeget emelni = bukta, más viszi el az árút.

Röviden: Licitálni nem érdemes, mert ezzel csak felverjük a cucc árát, egyre feljebb megy. Viszont az utolsó pillanatban nem szabad "skót"-nak lenni és meg kell tenni azt az összeget, amit maximum adnék a cuccért. Én tegnap ugye rátettem 103,55.-EUR-t az orgonára, de az aukciót mésem én nyertem, mert a győztes ki tudja mennyit tett rá. Lehet, hogy 108.-EUR-t, de az is lehet, hogy 600-at. Gondolom azért ő is bosszankodik, mert amíg én nem tettem meg a 103,55.-t, addig olyan 25.-EUR körül állt az orgona, tehát annyiért vehette volna meg. Azzal viszont, hogy én ráraktam a 103,55-EUR-t, ezzel ugyan nem nyomtam le a vezető helyről, viszont úgymond felvertem az orgona árát. Gondolom ez elég érthető.

Van az ún.: Sofort-Kaufen, azaz villámár. Ha valaki azt az összeget megteszi, akkor AZONNAL befejeződik az aukció.

Van olyan is, aki megad induló árnak 1.-EUR-t, villámárnak pedig pl. 300.-EUR-t. A német eBayen elég hülyén van ez (eltér az amerikaitól): Ha valaki rárak csak úgy viccből 1.-EUR-t az árúra, akkor ezzel kilövi a villámárat, tehát végigmegy az aukció, mintha villámár nem is lett volna. Ez egy baromság. Sokan szórakoznak így, csak azért, hogy kiszúrjanak az eladóval. Megteszik az 1.-EUR-t, aztán utána nem jelennek meg többet az aukció során, de a villámár lehetőségét kilövik. Az amerikai eBayen, csakúgy mint a vaterán, a villámár végig megmarad, ami persze nem jelenti azt, hogy az árú a végén annyiért is kel el.

A korrektségről: Hát igen, ez egy lutri, de nekem eddig semmi gondom nem volt sem eladásnál, sem vételnél. De ajánlatos megnézni MINDIG az eladó kapott értékeléseit, ami a nick-név mellett zárójelben van feltüntetve, tehát hasonó a vaterához. Ha sok a negatív értékelés, akkor az ilyenektől tartózkodom. Oké, ha valakinek van pl. 13 ezer értékelése (ezek általában online-árúházak), amiből van 1000 negatív, azért az nem rossz, tehát az arányt kell nézni. De ha valakinek van 20 érékelése amiből 4-5 negatív, akkor már pucolok is onnan... Azt is meg kell nézni, hogy a negatívot vásárlóként, vagy eladóként kapta. Nem mindegy, ha én pl. vásárolni akarok tőle. Vannak persze bosszúból leadott negatívok is, vagy hajbakapnak valamin, aztán jól odacsettintenek egymásnak. A lényeg: Ha én mint vásárló valamit meg akarok venni, akkor nézzem meg alaposan az eladó értékeléseit.

Kedveskéim :-) - ennyit most röviden, ha bárkinek konkrét kérdése van, vagy érdeklődik eBay-arú után, az küldjön nekem privát-emailt. Az email-címemet publikussá tettem, tehát ha rákattintotok a nick-nevemre, akkor fogjátok látni.

Ta találtatok valamit, ami érdekel Benneteket, akkor elég, ha megírjátok az "Artikelnummer"-t, ez alapján azonnal be tudom azonosítani a cuccot.

BÁRMIKOR, BÁRKINEK SZÍVESEN ADOK EBAY-ÜGYBEN TOVÁBBI FELVILÁGOSÍTÁST, TANÁCSOT, SEGÍTSÉGET, STB. PL. AUKCIÓ SZÖVEGÉNEK LEFORDÍTÁSA, ÉRTELMEZÉSE, EGYÉRTELMŰVÉ TÉTELE!

NYUGODTAM FORDULJATOK HOZZÁM - ANNYIT KELL CSAK TUDNOTOK, HOGY ÉN KIZÁRÓLAG A NÉMET EBAYEN "MOZGOK"!!!! üDV. MINDENKINEK! Zsolt

KarnEvil! A pacák az orgonát Leslievel adja, de még 6 nap hátra van, biztos fel fog menni az ára. Figyelni kell!

Előzmény: hvik (2160)
akapuli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2162

ha a paypal-on keresztul fizetsz nem verhetnek at, mert nem kapjak meg a penzt, amig vissza nem igazoljak a tranzakciot.

http://www.internetvilag.hu/site/info/about/faq.php

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9042477

a nemet-osztrak kollegaknal pedig celszeru banki atutalassal, IBAN+BIC szammal vegezni az ilyen muveleteket.

nemetorszagnal messzebrol nem celszeru vasarolni, meg akkor sem ha kecsegteto az ajanlat. az aukcio lejaratanak utolso oraiban gyors internet kell, es NEM 1 euronkent kell emelni a teteket, ha nagyon szuksege van az adott cuccra az embernek. nem art a jo pontokat sem gyujtogetni, cd vasarlassal gyorsan fel lehet tornaszni.

ja es celszeru a cucc megjelenesekor O bid-nel megajanlani egy konkret summat a hirdetonek, neha belemennek "azonnali ar" megoldasba is.

remelem segitettem.

Előzmény: hvik (2160)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2161

Az Ebay fortélyairól nem sokat tudok, viszont szétnéztem kicsit én is, és találtam pár érdekességet jó árakon. Van köztük tonewheel, és későbbi is. Szerintem csekkoljátok le:

T500:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=16219&item=7340257004&rd=1

136 K (ez számomra teljesen ismeretlen):

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=16219&item=7340434090&rd=1

L100:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=16219&item=7340526401&rd=1

P100 (azt hiszem), 760 Leslie-vel:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=16219&item=7340779273&rd=1

hvik Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2160

El tudná magyarázni nekem valaki az eBay használatát pontosan? Nagyjából értem, kb odáig, hogy aki a legutolsó árat mondja rá, azé lesz a cucc. OK. És innen tovább? Hogy műxik a fizetés, hogy kell használni a Visa, Mastercard, stb-t? Netes fizetőrendszer (Paypal, stb)? Mi a valószínűsége, hogy valamilyen úton-módon átvernek (pénz az övék, cucc meg sehol)? Segítsetek, mert van rá kb 4 napom:) És, igen, a nyári munka fizetésem, se szeretném odaadni csak úgy viccből valakinek úgy hogy semmit nem kapok érte. HILFE!!!

tehtube Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2159

Hát nem fantasztikus? Van élet Jimmy Smithen túl is. (vagyis inkább innen)

Fiatalabb volt jóval Smithnél és már 70-ben eltávozott. Ennek ellenére szép életművet hagyott maga után.

Ő sem piskóta:

Ők inkább a bigband hangzást ültették át orgonába. Kevés perka, sokat forgó leslie.

Theatre műfaj. Épp beszélgettünk Laurenssel, hogy szereti, ismeri-e ezt a stílust még valaki rajtunk kívül. Laurensnek szinte a teljes Jackie Davis diszkográfiája megvan. És rengeteg Earl Grant.

tehtube Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2158

Ravasz Laci C3-asa szép, eleve európába készült, 1955-ös. Kissé kerreg a motorja, meg a vibrátó shift line-t kellene 1959 utánira cserélni és akkor hibátlan lenne.

El is adná alkalomadtán, de tényleg az nem olcsó mulatság. Egyébként 1/1 B3-as.

Van hozzá egy hozzájáró HR40 kabinet is. Igazi hangszóró és csőtemető. 11 aprómágneses 10"-os van benne sorbakötve.

Az a TR200 alaphelyzetben még használható. De mi lesz a vége???

Viszont azonnal elégedetlen leszel a perkájával és a hangjával. Örömhír, lehet rajta segíteni. Árulnak némethonban kis csöves panelt a tranyós előfokát kiváltandó és ha jól vettem ki, még a rendes 2., 3. percussiont is behozza. Na azzal már egész kellemes játéxer lenne. Valamivel el kell kezdeni, hajrá!

(nyári munka? :-)

Előzmény: djuice (2155)
hvik Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2157

Nem ismerem sajnos. Az a gond, hogy nem vagyok még dolgozó, kereső ember, és szüleim is csak alig-alig tudnak segíteni egy ilyesfajta beruházásomba. Azért gondoltam az eBayesre, mert az olcsó is lehetne akár, és plusz még apukám jár Németbe, nem messze az adott várostól (Emsbüren). Elég egyszerű lenne az elhozatal is. De, ha Ravasz Laci tud nekem szerezni T O N E W H E E L HAMMOND-ot, -ugyanis más, még ha ingyé is utánam vágnának, se kellene- max 150-ért, meg van beszélve. Email-címem: hvikk@freemail.hu

Előzmény: djuice (2155)
djuice Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2156
Nos? Srácok? Mit szóltok ezekhez az ingyen Leon Cdkhez? Én már elküldtem a rendelésem, várom a postán!
djuice Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2155
hvik! Nem ismered Ravasz Lacit? Ő csak! itthonról boltol Hammondokat Rhodesokat egyéb vintage cumókat és nem túl beteg árakon szerkesztett már magának-másnak is jó álapotú Hammondokat! Neki most talán egy C3-a van, ami a legközelebb áll a B3-hoz. (nomeg egy tucat más cucca is van még) Szerintem küldj egy mailt a djuice@estmail.hu-ra és elküldöm a telszámát, ha kell. Mindenesetre még diskurálni sem rosz vele ilyen téren! Üdv!
hvik Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2154

Ez viszont engem érdekelne: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=16219&item=7339951690&rd=1

Elég hiányos, de ami megvan az jó állapotú, ha jól vettem ki a szavaiból. Megérné-e? Kb 40 000Ft?

hvik Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2153

Részvétem, de csatlakozom a többiekhez, biztosan lesz még ennél jobb is. Viszont nem értem a dolgokat teljesen. Aszongya, hogy:

zsolt2000 ( 496) EUR 103,55 01.08.05 21:12:15 MESZ

és utána meg

mfan.de ( 164) EUR 104,55 01.08.05 21:10:22 MESZ

és a szemét mfan.de később rakta rá, mert ő 21:10:22-kor, Te pedig 21:12:15 kor. Akkor mért nem Te kaptad meg?

Előzmény: hammond-b-3 (2152)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2152

Hi Viktor! A germán haverom Klaus írt neked angolul egy emailt, küldött fotókat is, hogy milyen nyomású lemezekre gondol! De amiket Tőled vett, azoknak is örül, tehát küldheted nekem nyugodtan. Csak annyit kérek, hogy válaszolj neki, mert ő olyan kis buzgó, aki éjjel-nappal a neten van, nincs olyan napszak, hogyha írok neki, 5 percen belül ne jönne a visszajelzés - akár hajnali 5 -kor is! :-)))))

Szóval írj neki és bizniszeljetek, megadtam neki a honlapod címét is! Üdv.: Zsolt

(Kösz a részvétet! Bánt a dolog, főleg, hogy persze hogy megint egy germán idióta csapott le a bécsi orgonára - az vigasztal, hogy legalább felvertem az árát, különben kemény 25.-EUR-ért vitte volna el...)

LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2151
Ooops, mas nevem irtam, ez faterom neve volt (Las Americas)! Szoval a vigaszt tolem kaptad! Viktor
Előzmény: las americas (2150)
las americas Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2150
En is csak vigasztalhatlak, hogy lesz meg ilyen, hidd el nem is kell sokat varni az Ebay-en! Meg jobbat is talalhatsz akar! Hammond forever!!!
Előzmény: hammond-b-3 (2149)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2149
Kedves Gope, kösz a "részvétnyilvánítást". De azt sosem tudjuk meg, hány EUR-val csúsztam le. Én rásuhintottam az utolsó mp-ben 103,55-öt, ami felnyomta az árát 104,55-re. Viszont lehet, hogy a győztes 300 EUR-t tett rá. Ugye az eBayen nem annyiért megy el a cucc, amennyit rátesznek, hanem a győztes után lévő második helyezett által megtett összeg + 1.-EUR. Most beszéltem tehtube-szaktárssal, megvígasztalt, lesz még ilyen, ő is elcseszett már jó bulikat, na és persze nem tudhatjuk, hogy a tényleges vevő mennyit pakolt rá. Lehet, hogy 300-400 EUR-val is csak második lettem volna. Na mindegy, majd nézünk valami mást... :-))) Üdv.: Zsolt
Gope Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2148
Hát, sajnos 1 EUR-ral lecsúsztál... kb. 100 E-t nagyon megért volna a cucc.
LaurensHammond Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2147
En, mint orthodox Hammond olajszag imado, mechanikabuzi, vintage tonewheelgenarator-os eredeti Hammond orgona fan, azt mondom!!!: SZERINTEM SEM AZ IGAZI A SZINES ROVATKAS NAGY BETUS HAMMOND FELIRAT MAR!!! A regi kopott arany szinu Hammond logo az igazi:-))) Megvan mindket resze vegre a Rhoda Scott trio-nak 2003 Cserfo, vegre!!!! Digitalizalom hamarosan!
Előzmény: tehtube (2145)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2146

Na Kedveskéim, akkor most ha van kedvetek egy kicsit velem izgulni, akkor figyeljétek az alábbi aukciót, ma este 21 óra 12 perckor fejeződik be.

Persze én majd az utolsó pillanatban csettintem meg a rászánt összeget.

Aztán vagy az enyém lesz vagy nem... Ugyebár ez mindig lutri! :-)))

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7339241893&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1

tehtube Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2145
Szerintem ez a színes csíkos Hammond logó már nem az igazi. Az a kis finom aranyszínű, ami a zongoráknál is található.... Ugyanez vonatkozik a húzóregsizterekre is. Logóból, regiszterpipából háromfélét ismerek. Alkalomadtán egy fotómellékletet készítek róluk. Márcsak évjáratbeazonosításhoz is jól jöhet. Zs.
Előzmény: KarnEvil (2144)
KarnEvil Creative Commons License 2005.08.01 0 0 2144

Ja! Engem az tévesztett meg, hogy a www.hammond-organ.com -on a H-324 az LSI szintézisű konzolok közé van betéve... Kik csinálják azt a honlapot???

Előzmény: tehtube (2143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!