Akkor beszélgessünk csak a valóban megszűnő vonalak rekultivációjának költségéről!
Vagy ebbe "véletlenül" bele se gondolt a T. "Szakértő", aki a döntést a Heinczinger és Vidéke ÁFÉSZ részére "előkészítette"? Ez nekem legalábbis eleddig így tűnik. Pedig akkor kiderülhet, hogy nem is oly' olcsó mulatság mindez. Hm? Hogy is van ez?
Illusztráció a híres NULLA FORGALOMra: nem péntek, nem vasárnap, nem ünnepnap előtti/utáni utolsó/első munkanap. Iskolaidőben bármely nap készíthető ilyen fotó, csak ilyen korán a hivatalos utasszámolók még alszanak :-).
<i>"Se "x" se "y" értékét, nem ismerjük. Tehát ez egy igazi, mérnöki munka."</i>
Ez mitől mérnöki? Csak adatot kell gyújteni (be kell kérni árajánlatokat, fogyasztási adatokat, pályafenntartási költségeket, kinek-kinek a saját szája íze szerint) és számolni. Középiskolások 90-es IQ felett meg tudják csinálni. Vagy nem??? :-)
Köszi. Akkor ezek a vonalak, ahol áruszállítás sem maradna? Mert én azt kérdeztem, hogy hol akarja FENNtartani a forgalmat a Cargo :-)
Ha kell segítség a számolással, akkor szóljatok, de feleslegesen nem mélyülök bele. És nem is vagyok közlekedésmérnök, csak közgazdász (idegenforgalmi).
Nekem anno egy MÁV-os emberke, aki mindenféle döntlselőkészítő anyaghoz gyűjtött adatokat, mondta azt, hogy a 120-as vonal esetében a forgalom 60%-a a mellékvonalakról származik. Hogy ezt miből gondolja, azt nem tudom, de utasfelméréseket emlegetett. Az anno kb. 6-8 éve volt.
Miért szüntették meg tavaly(elött) a SZFVÁRról ESZTERGOMba menö forgalmat?
erröl is lehetne vitázni
Továbbá..hogy jutok innen Györbe?menjek BPre hogy még messzebbröl kelljen mennem?
Az AUG 20ai tüzijáték 22.25ös, 35-40p késést összeszedö (ebböl 10-10p "forgalmi okokból",bemondták útközben,lehet mert extrahosszú és extra sok tirpák toplák durung utazóval volt tele)vonatkigyó (marha hosszú,min 2-3szerelvénnyi,lehet hogy
a késés miatt ez lett a 22:45re berakott külön mentesitö vonat is..meg volt egy 23:25 vagy 23:35ös is Szfvár fele...nos ennek utasai miatt akármilyen drága és akárhogy nyomorgok,kocsi vásárlását fontolgatom,hogy a durung tilosbancigizöket
végre elkerüljem és ne egész úton ordibáljanak a termes elázott aligvilágitott vagonban...
Sebaj, Peti, Te viszont nyugodtan alkothatsz bármiről mértékadó véleményt bármiről, ami Szombathelyen kívül esik. Mondjuk, ezt eddig is profi módon csináltad :-)
Van egy mondás, amit szivesen idézek bizonyos alkalmakkor: "Ha igazán félre akarsz ismerni egy országot, akkor beszélj olyanokkal, akik évekig ott éltek" Sokféleképpen magyarázható ez, de tapasztalatom szerint igaz. :)
Én ugyan nem ismerem közelről a komlói vonalat, de első kézből tudom, hogy a mai napi "jelentős" utasmennyiségnél egy vonatpár többet vitt 15 éve, a jelenlegi heti "jelentős" teherforgalomhoz képest egyetlen szénvonat több kocsit és árutömeget továbbított.
Igazad van, Viktor bácsitól kaptam pár fotót, amelyeken mindez látszik. De - főleg a kora reggeli vonatokon - se 3-4 ember utazik és a tehervonatok se 1-2 kocsisak, mint ahogyan egyik topiktársunk látni szeretné, illetve a topik közönségét szeretné meggyőzni errő. A tavalyi évben túl sokat tartózkodtam a vonal környékén :-).